Reklam

Wales landslag inför EM 2021

Spelschema, Wales

Onsdag 16 juni 2021

18:00 Turkiet - Wales


Söndag 20 juni 2021

18:00 Italien - Wales


Hela spelschemat

Wales som debuterade i EM 2016 gjorde det riktigt bra genom att ta sig hela vägen till semifinalen där de föll med 2-0 mot landslaget som vann hela turneringen, Portugal.

Odds: Hur går det för Wales i Grupp A?

Här går vi igenom odds på hur det går för Wales i Grupp A av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Wales i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp A 10,00
Kvalificera sig från Grupp A 1,80

Odds: Hur långt går Wales under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Wales beräknas gå utefter odds på EM 2021.

Hur långt går Wales i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 51,00
Andraplats 151,00
Vinnare 201,00

Wales styrkor

  • Gareth Bale kommer från en stark säsong i Tottenham Hotspur
  • Kan överraska alla lag

Wales stora styrka är Gareth Bale som är en av världens bästa fotbollsspelare och det var mestadels tack vare att han var så bra i EM 2016 de tog sig så långt. Bale som är utlånad till Tottenham Hotspur från Real Madrid har sett riktigt bra ut på sistone i klubblaget och en Bale i toppform kommer att behövas om de ska ta sig vidare från grupp A.

Wales svagheter

  • Ojämn trupp
  • Har vikt ner sig mot de större nationerna

I Wales EM-trupp är det stora skillnader mellan spelarna där de största namnen är Gareth Bale, Aaron Ramsey, Ben Davies och Daniel James. Alla dessa spelar till vardags i stora klubbar ute i Europa. Bakom dem är det dessvärre tunt med kvalitetsspelare och det kommer bli tufft att få ihop en elva som är stark på alla positioner.

Vägen till EM

Wales spelade i grupp E i EM-kvalet. Övriga lag i gruppen var Slovakien, Kroatien, Azerbajdzjan och Ungern. Förstaplatsen togs inte helt oväntat av Kroatien, på andraplats kom Wales med ett poäng mer än Slovakien. Kvalets främste målskyttar blev trion Aaron Ramsey, Kieffer Moore och Gareth Bale som alla gjorde två mål var.

Wales stod för en enastående prestation i Nations League 2020 då de vann fem av sex spelade matcher. Det enda landet de föll mot var Irland, men eftersom att de presterade såpass bra där blev de uppflyttade till grupp A i Nations League.

Läs mer om Wales landslag på deras officiella hemsida: www.faw.cymru/en/

Wales EM-historik

EM 2016 var nationens första någonsin och alla kommer vi ihåg hur bra Bale var för sitt hemland där och då. Det var underbart att se ett landslag som till en början inte alls hade tippats gå långt, ta sig hela vägen till semifinalen. Dessutom åkte de ut mot Portugal som senare blev mästare.

Lägg odds på Wales i Fotbolls-EM 2021

Bethard har högst odds på Wales inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Wales

TILL BETHARD

Spelschema, Wales

Onsdag 16 juni 2021

18:00 Turkiet - Wales


Söndag 20 juni 2021

18:00 Italien - Wales


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback