Annons
Uppdaterad

PGA championship: Odds & speltips

På den här sidan får du information kring odds på PGA Championship samt mängder av speltips och nyheter kring årets andra major. PGA Championship spelas i år på vackra Oak Hills East Course som ligger en liten bit utanför New York. Tävlingen startar 18 maj och finalrundan avslutas på kvällen den 21 maj.

PGA Championship odds 2023

Alla stora spelbolag har odds på PGA Championship. Alexander Norén, som är enda svensk i tävlingen, har ett PGA Championship odds på 126 gånger pengarna vilket betyder att du får tillbaka 12600 kr på en satsad hundralapp. Favorit att vinna PGA Championship är, föga förvånande, Jon Rahm som även vann US Masters tidigare i år. I listan nedanför har vi samlat alla odds på PGA Champioship 2023, håller favoriterna i år?

Sagan om Michael Block

Han är golfinstruktören som till vardags ger lektioner för 1500 kr i timmen i Kalifornien och som nu läxar upp proffsen i PGA Championship. Han hamnade före storheter som Mcllroy, Spieth, Rahm och Mickelson för att nämna några. Och den här veckan är han en av USA:s mest omtalade idrottsmän.

Michael Block resultat PGA Championship

Efter att mirakulöst vunnit ett förkval endast för instruktörer fick Michael Block en plats i PGA Championship. Det var naturligtvis ingen som trodde att han skulle kvala in och än mindre att han skulle göra något större avtryck i tävlingen. Faktum är att spelbolagen gav honom ett odds på närmare 2500 gånger pengarna att vinna PGA Championship.

Michael Block inledde tävlingen med en bogey men lyckades än slå 70, 70, och 70 på de tre första rundorna och klarade därmed cutten. Sagan var dock inte slut där; under den sista rundan fick han spela med Mcllroy och visade upp nerver av stål på första tee. På det 15:e hålet peggade han upp inför en jublande publik som inte blev missnöjda när han landade utslaget rakt i koppen.

Vem är Michael Block?

Michael Block är en 46-årig golfinstruktör på Arroyo Trabuco Golf Club i Kalifornien. Han har under åren deltagit i 24 PGA event men har bara klarat cutten i fyra av dem. Totalt inspelade pengar uppgår endast till $38,038 och har sedan länge gett upp drömmen på en golfkarriär.

Får spela PGA Championship 2024

Inför det 18:e hålet på fjärde rundan behövde Michael Block göra par för att hamna topp 15 och därmed bli direktkvalificerad till nästa års PGA Championship. Efter en drawad drive slog han bort inspelet en bra bit ut i publikhavet och var därifrån tvungen att göra en chip-enputt. Och efter en magisk chip behövde han bara sänka en tvåmetersputt. Utöver en topplacering i PGA Championship fick Michael Block även kvittera ut en check på över 3 miljoner kr.

Spelbolag med bra odds på PGA Championship

Här nedanför rankar vi de spelbolag med bäst odds på PGA Championship. Det viktigaste faktorerna vi tittar på är utbud, liveodds, vinnarodds samt H2H odds på PGA Championship. 

Bäst spelbolag för US Masters

Nedan listar vi våra favoritspelbolag för odds på PGA Championship i golf.

Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr i sportbonus
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.

100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.betting.se

100 SEK freebet

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ | www.spelpaus.se/ | Regler & villkor gäller
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Erbjudandet gäller nya spelare, Min. insättning 100 kr, Max 100 SEK som freebet

Speltips PGA Championship

Med tanke på hur överlägsen Jon Rahm varit i år ser hans PGA Championship odds väldigt lockande ut. Lekte hem US Masters vilket betydde fjärde turneringsvinsten i år. Spanjoren är inte världsetta för inte, hans enorma precision från tee har varit nyckeln till senaste tidens framgångarna vilket även är en enormt betydande faktor på Oak Hill. Banans träd har växt så pass mycket att man ligger i mask på flera ställen på fairway men har man längden, som Rahm har ska nästan alla förrädiska fairwaybunkrar vara ur spel. Vi tippar att Rahm även PGA Championship.    

Om PGA Championship

PGA Championship är en årlig professionell golfturnering som arrangeras av PGA. Den första turneringen hölls år 1916 och var en matchspelsturnering som vanns av Jim Barnes. Turneringen ägde den gången rum på Siwanoy Country Club i New York.

Från början var PGA Championship en matchspelsturnering, men år 1958 bytte man till en slagturnering. Sedan dess har turneringen haft ett antal olika format och har även bytt datum och spelschema flera gånger.

PGA Championship är en av fyra majors tillsammans med US Masters, US Open och The Open. Tävlingen är en av de äldsta golfturneringarna i världen och har haft många legendariska vinnare genom åren – dessvärre har ingen svensk vunnit tävlingen men Henrik Stensson har varit nära ett par gånger.

PGA Championship är en av de mest prestigefyllda golfturneringarna i världen och har en prispott på över tio miljoner dollar som lockar hela världseliten till spel. Tävlingen är också blivit en av de mest tittade sportevenemangen i världen, med miljontals tittare från hela världen som följer turneringen från tv-soffan. På senare år har även betting på PGA Championship blivit extremt populärt. Svenska spelbolag rapporterar ökad omsättning varje år och självklart erbjuder samtliga svenska spelsidor odds på PGA Championship.

Tidigare vinnare i PGA Championship

År Spelare
2023 Brooks Koepka
2022 Justin Thomas
2021 Phil Michelson
2020 Collin Morikawa
2019 Brooks Koepka
2018 Brooks Koepka
2017 Justin Thomas
2016 Jimmy Walker
2015 Jason Day
2014 Rory McIlroy
2013 Jason Dufner

Topp 5 favoriter att vinna PGA Championship 2023

Här nedanför listar vi de största favoriterna att vinna PGA Championship 2023.

Jon Rahm

Det går inte att blunda för Jon Rahms makalösa inledningar av golfsäsongen 2023. Han vann tre turneringar innan 1:a mars och som lök på laxen tog han hem US Masters i väldigt kontrollerad stil. Slutade förra året på femteplats på världsrankingen men är sedan ett par veckor tillbaka världsetta. Har imponerat från tee i år och detta är en bana som ska passa Rahm väldigt bra. Tittar vi på alla sammanlagda odds på PGA Championship rankas han som favorit att ta hem turneringen. Spelvärt till kring 9 gånger pengarna?

Rory Mcilroy

Rory avslutade förra året som världsetta men har haft ett relativt tufft 2023 med endast en titel som han bärgade i årets första tävling. Därefter har han två slutplaceringar kring 30-strecken och ytterligare två missade cutter. Senast turneringen spelades på den här banan var 2013 och då slutade Rory Mcilroy på delad sjundeplats men man ska ha i åtanke att han är medlem på banan, så han om någon vet hur man ska placera sig på fairway.

Hans vinnarodds i PGA Championship ligger kring 12 gånger pengarna är lockande.

Scottie Scheffler

Scheffler vann The Players Championship tidigare i år vilket gör att han behållit andraplatsen på världsrankingen. Svaga resultat efter det dock och Scheffler har en hel del att bevisa i den här tävlingen. Missade cuten i PGA Championship förra året som dock spelades på annan bana.

Jordan Spieth

Börjar han hitta formen, Jordan Spieth? Är enligt alla sammanlagda odds på PGA Championship rankad som femtefavorit. Efter en riktigt fin avslutningsrunda i US Masters delade han fjärdeplatsen och följde upp det med en andraplats i PBC Heritage. En Spieth i form blir farlig, puttningen har varit hans stora svaghet senaste året men det börjar ordna upp sig.

Xander Schauffele

Började med att dra sig ur årets första tävling på grund av en ryggskada. Har sedan dess inte riktigt hittat rätt men en fjärdeplats i PBC Heritage visar att formen är gryende. Oddset på Schauffele känns dock aningen lågt för att motivera ett spel. 

Oak Hill East Course

Designer: Donald Ross, 1925, uppdaterad av Andrew Green 2020
Bantyp: Klassisk, teknisk. 
Par: 70
Längd: 7,400 yards (6766 meter)
Fairways: Ven med "Poa Annua".
Ruff: Råggräss, Ängsgröe och "Fine Fescue".
Green: 510 kvadratmeter med grästypen "ven".

I år är första gången som en stor tävling arrangeras på nya Oak Hill East Course som gjordes om av Andrew Greens 2020. Banan har genomgått väldigt många förändringar sedan senaste majorn  - något som är bra att ha i åtanke innan du lägger väljer ditt PGA Championship odds. Det finns nämligen väldigt lite data att gå på. 

PGA Championship har arrangerats på Oak Hills tre gånger tidigare. Senast var 2013 och Jason Dufner stod då som segrare. En viss Henrik Stenson slutade på tredje plats och näst bästa svensk blev Jonas Blixt som hamnade på fjärde plats, fyra slag efter Dufner. Banan är extremt utmanande och kräver raka utslag. Det är nämligen en smal bana med ondulerande fairways och greener som kräver noggrann planering. Nycklarna till framgång är med andra ord precision i drivarna och i närspelet.

Oak Hills är totalt 6760 meter lång och spelas på par 70. Det officiella banrekordet hålls av Jason Dufner som slog sju under par under sin andra runda i PGA Championship 2013.

FAQ: Vanliga frågor och svar om PGA Championship 2023

Här nedanför samlar vi vanliga frågor och svar om PGA Championsship 2023.

På vilken bana spelas PGA Championship 2023?

Den spelas på Oak Hills East Course. Banans par är 70.

Vem vann PGA Championship förra året?

Justin Thomas vann PGA Championship 2022.

Är PGA Championship varje år?

Ja, men tävlingen spelas på olika banor.

Kan LIV-spelare delta i PGA Championship 2023?

Ja, LIV-spelare kan delta i samtliga majors.

Vilka svenskar deltar i PGA Championship 2023?

Alexander Norén är enda svensk i startfältet.

Kommentarer

Feedback