Annons

Eurovision 2023 odds - Vem vinner i år?

Uppdaterad

Här är alla oddsen på Eurovision Song Contest 2023.  Sverige är favoriter om man ser till alla sammanställda Eurovision odds men är tätt skuggade av Finland och Ukraina i oddslistan. Dessutom får du speltips på Eurovision vinnaren och kan ta del av analyser kring alla favorittippade bidrag i Europas största musiktävling. Läs om alla nationer, hitta bäst odds på Eurovision och spana in vår värdering av Loreen och hennes chanser att placera sig bra i finalen - faktum är att du Loreen just nu är favorit. Så häng med i nätets matnyttigaste genom gång av  Eurovision-oddsen 2023! 

Spela på Eurovision hos Speedybet!

Odds på Eurovision Song Contest 2023

Nedan jämför vi bäst odds på Eurovision bland de största spelbolagen.

Speltips: Vinnare av Eurovision 2023

Ukraina var stora favoriter förra året och om man sammanställer alla odds på Eurovision 2023 så är de i år andrahandsfavoriter - endast Sverige och Loreen är bättre rankade. Med tanke på kriget i Ukraina och stödet från världen och inte minst Europa, lär många röster komma i ren sympati. Men det gäller att vara på tårna, ingen nation har någonsin stått som vinnare av Eurovision 2023 två år i rad. Dessutom visade svenska folket redan i Melodifestivalen, genom att inte rösta på Maria Sur, att man är redo att visa sympati för Ukraina men inte till den grad att de ska vinna i år igen. Vårt tips är att nästa alla länder kommer att ge poäng till Ukraina men att väldigt få 12:or kommer delas ut till TVORCHI som representerar dem.

Så vem vinner Eurovision 2023? Inte för att vara alltför blåögda men Sverige och Loreen har alla möjligheter att gå hela vägen i år. Hon har ett välkänt ansikte på den här scenen och även om låten inte är lika spektakulär som Euphoria är den, i avsaknad av konkurrens, den bästa låten i årets upplaga av Eurovision. Om man sammanställer alla Eurovision odds motsvarar hennes chanser att vinna ca 55-60%. 

Vårt tips är att Sverige vinner Eurovision. Det går att spela hos Unibet* som vi anser har bäst Eurovision odds.

Unibet* ger dig oddset 1.65 på att Sverige vinner Eurovision 2023.

TILL UNIBET

  Eurovision odds 2023: Nordiska länderna

  Vilka vinner då Eurovision 2023? Enligt oddsen så är det ett stort favoritskap på Ukraina, och med tanke på läget i landet så är det inte konstigt att vi kan vänta oss en del stödröster där. Låten är lite speciell men kommer nog charma många. Bland de nordiska länderna är Sverige favorit enligt oddsen. Såhär ser favoritskapet ut i Norden. Här nedan följer oddsen på alla nordiska deltagarländer och vilka som har störst chans att vinna enligt spelbolagen:

  Bäst slutplacering Högsta odds Spelbolag
  Sverige 1,44
  Finland 2,65
  Norge 13,0
  Danmark 101,0
  Island 101,0

  Vilka blir bäst i Norden i Eurovision 2023?

  Sverige är ett av länderna som tippas komma högt överlag samt har goda chanser att bli bästa nordiska land, och även vi tippar Sverige i toppen. Loreens röst är rå, stark och vacker och lär få många röster bara den. Hon är favorit att vinna tävlingen och bör därmed även bli bästa nordiska land - även om Finland kan utmana.
  Sverige har 1.50 gånger pengarna i odds hos Betsson* att vinna Eurovision och får därmed anses vara storfavoriter.

  TILL BETSSON

  Odds på bästa Balkan-land

  Inga av länderna Slovenien, Kroatien, Serbien och Albanien har något med toppen i Eurovision att göra. Istället får man göra upp om vilket land som ska bli bäst i Balkan. Enligt Speedybet blir det en uppgörelse mellan Slovenien och Kroatien medan Albanien går åka hem med skämskudden.    

  Bäst slutplacering Högsta odds Spelbolag
  Slovenien 2,00
  Kroatien 2,25
  Serbien 4,25
  Albanien 15,0

  Odds på "Big 5" - bästa slutplacering

  "Big 5" är alltså var man i folkmun kallar de länder som i stort sett finansierar Eurovision och som därför är direktkvalificerade. Länderna som ingår i Big 5 är Frankrike, Storbritannien, Tyskland, Spanien och Italien. I år ligger Frankrike bäst till bland arrangörsländerna, tätt följt av Spanien och Italien. Två länder som sällan satsar på Eurovision är Tyskland och Storbritannien som även i år ser ut att göra upp om bottenplaceringarna. Vi tror att favoriten Frankrike håller undan och blir bäst bland Big 5!

  Bäst slutplacering Högsta odds Spelbolag
  Frankrike 2,25
  Spanien 2,25
  Italien 3,75
  Storbritannien 34,0
  Tyskland 51,0

  Favoriter att vinna Eurovision 2023

  Här nedanför har vi rankat topp 5 favoriter att vinna ESC 2023, det vill säga bidragen med lägst Eurovision odds. Finns det någon sång som är underskattad och kan utmana Loreen i år?

  Odds på Sverige att vinna ESC 2023

  Spelbolagen är eniga, Loreen är favorit och ska ha lägst odds att vinna Eurovision. Anledningen till att Sverige är favoriter att vinna Eurovision är främst data från Spotify och YouTube som visar att Loreen har överlägset flest strömningar. På Spotify har låten redan 51 miljoner strömningar och på YouTube har bidraget visats 5,1 miljoner gånger. Det är starka papper!

  Eurovision 2023 odds Högsta odds Spelbolag
  Sverige 1,65

  Finland odds i Eurovision 2023

  Käärijä tycks vara en sympatisk kille med en stor portion humor. Hans karisma kan vara guld värd i Eurovision och det är inte konstigt att oddset på Finland att vinna Eurovision har sjunkit som en sten. Bidraget är spännande och har alla ingredienser för att lyckas på den här scenen. Det stora problemet som Käärijä har är att han inte kan sjunga, men det löses genom backgrundssång som stärker hans röst.  Käärijä har dessutom utlovat en stor överraskning på scenen, någon som gör tittarna ännu mer spända på framträdandet.

  Eurovision 2023 odds Högsta odds Spelbolag
  Finland 2,75

  Ukrainas odds på Eurovision

  Ukrainas odds på Eurovision har ökat kraftig senaste månaden, och ska vi vara ärliga är låten inte särskilt tilltalande. Det är mycket som talar emot bidraget men en sak som talar för: Man är fortfarande ockuperade av Ryssland och omvärlden vill visa sin sympati genom att rösta på dem. Det var nämligen anledningen till att man vann ifjol. Låten har blott 1,2 miljoner visningar på YouTube och färre än 4 miljoner strömningar på Spotify – vilket kanske låter mycket men det är inte i närheten av Loreen eller Käärijä. Vi tror att Ukraina inte kommer att få tillräckligt med poäng för att hamna topp 5 i år.

  Spanien i Eurovision finalen

  En bra placering förra året följs nu upp med en flamenco-inspirerad låt med mycket dans. Raka motsatsen till Chanels låt ”SloMo” som fick män att drägla runt om Europa. Det här bidraget är som sagt något helt annat, något flummigt men samtidigt spännande. Enligt OGAE som gör opinionsundersökningar inför varje Eurovision kommer Spanien hamna på 10:e plats. Något vi är benägna att skriva under på.

  Israel i topp 5 i Eurovision

  Det här bidraget täcker det mesta. Vi har en fotomodell som sjunger och dansar på ett sätt som garanterat tilltalar den manliga publiken men säkert även den yngre. Man ska inte ta ifrån Noa Kirel att hon förmodligen har en av de bästa rösterna i startfältet. Det här bidraget kan mycket väl sluta topp 5. Vi håller dem högre bättre än både Ukraina och Spanien, så men tanke på det spelbolagens Eurovision odds ser vi värde i att spela Israel topp 5 eller till och med topp 3 för den våghalsige.   

  Hur lägger man odds på Eurovision?

  1. Klicka på det odds du vill lägga.
  2. Skapa ett konto. De bettingsidor som har högst odds på Eurovision har också betting utan registrering.
  3. Fyll i de odds du vill placera. Innan du lägger ett odds kan det vara bra att läsa igenom våra speltips och analyser på denna sida.
  4. Håll tummarna för att ditt odds går in.

  Länder som är kvalificerade till Final i Eurovision

  Land Bidrag
  Kroatien Let 3 - ”Mama ŠČ!”
  Moldavien Pasha Parfeny - ”Soarele și Luna”
  Schweiz Remo Forrer - ”Watergun”
  Finland Käärijä - "Cha Cha Cha”
  Tjeckien Vesna - "My Sister's crown"
  Israel Noa Kirel - ”Unicorn"
  Norge Alessandra - ”Queen of Kings”
  Sverige Loreen - ”Tattoo”
  Serbien Luke Black - ”Samo mi se spava
  Portugal Mimicat – ”Ai Coração”
  Frankrike La Zarra - "Évidemment”
  Tyskland Lord Of The Lost - "Blood & Glitter”
  Italien Marco Mengoni - "Due Vite”
  Spanien Blanca Paloma - "EAEA”
  Storbritannien Mae Muller - "I Wrote A Song”
  Albanien Albina & Familja kelmendi - "duje"
  Cypern Andrew Lambrou — “Break a Broken Heart”
  Estland Alika — “Bridges”
  Belgien Gustaph — “Because of You”
  Österrike Teya & Salena — “Who the Hell is Edgar?”
  Litauen Monika Linkyte — “Stay”
  Polen Blanka — “Solo”
  Australien Voyager — “Promise”
  Armenien Brunette — “Future Lover”
  Slovenien Joker Out — “Carpe Diem”

  Bettingsidor med odds på Eurovision 2023

  Se våran lista med svenska spelbolag som ger dig bra odds på Eurovision Song Contest.

  Support dygnet runt
  Bra utbud på inhemska ligor
  Generös välkomstbonus
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

  Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
  Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  500kr insättningsbonus
  Stort utbud med bra odds
  Användarvänlig sajt
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 6.00x bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 3000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  100 SEK freebet
  Svensk gigant inom betting
  Specialodds på film och politik
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Det finns inget omsättningskrav på den eventuella vinsten utan uttag kan göras direkt.

  Ytterligare villkor: Förlorar du på ditt spel händer ingenting och vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men att du behåller resterande summa av spelvinsten. Markera bonusen som betalningsmedel för spelkupongen.
  Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Regler och villkor gäller
  Ansvarsfullt spelande
  18+ åldersgräns
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

  Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
  Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Smidig i mobilen
  Stort oddsutbud
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 1.00x insättning till minsta oddset 1,60. Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 100 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr. 60 dagar för aktivering.
  Villkor och krav:  Referera till Casumo för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  100 kr freebet i välkomstbonus!
  Bäst i mobilen
  Hög trovärdighet
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

  Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
  Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  100% upp till 500 kr i bonus!
  För sportälskare!
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 6.00x bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 3000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
  Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  100% upp till 500 kr!
  Snygg sajt
  Flera specialspel
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 6.00x bonus till minsta oddset 1,80. Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 3000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning: 100 kr
  Villkor och krav:  Referera till Betsafe för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Betting med enkel registrering
  Ingen störig reklam via SMS eller e-post
  Helt skattefria vinster
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50. Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Minimum odds 1,50, Omsättningskrav x20, minsta insättning 100 SEK, gäller för alla spelare som inte har gjort en insättning sedan 1 januari 2019.
  Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandewww.stodlinjen.se | Regler och villkor gäller | 18+ | Spela ansvarsfullt

  Betting med bra odds
  Full statistik under spelet
  Smidigaste sajten?
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50. Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 40000 kr inom 14 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Minsta insättning 200 kr, endast nya insättande kunder
  Villkor och krav:  Referera till NoAccountBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Favorit att vinna Eurovision enligt oddsen

  • Favoriter att vinna enligt oddsen: Sverige.
  • Plats: Liverpool Arena, Liverpool. England
  • Datum för finalen: Lördag 13 maj, 21.00

  FAQ om Eurovision odds

  Få svar på de vanligaste frågorna kring odds på Eurovision 2023.

  Vem vinner Eurovision 2023 enlight oddsen?

  Loreen är favoriter med odds från 1,65-1,85 vilket motsvarar cirka 60% chans.

  Vilka vann Eurovision 2022

  Det var gruppen Kalush Orchestra från Ukraina som vann Eurovision 2023 med låten "Stefania".

  Vill du lära dig mer om betting på underhållning?

  Kolla in vår sida om betting på underhållning och specialer.


  Kommentarer

  Feedback