Med största sannolikhet har du utan att lägga märke till det flera gånger sett det innan avspark i en fotbollsmatch ska äga rum. Fotbollsspelare och tränare som har en speciell rutin att följa för att öka möjligheterna till seger. Vi listar några av dagens och EM:s genom tiderna största spelare där vi berättar om deras annorlunda beteenden.

Spela på EM 2024 hos Quick Casino!

Cristiano Ronaldo - Al Nassr

Den enligt oss bästa spelaren i EM 2021, Cristiano Ronaldo, bär alltid långärmad tröja när han spelar i det portugisiska landslaget. När han spelar med klubblaget Juventus kliver han alltid på planen med högerfoten först och vill helst vara den sista spelaren i laget som gör det. Det kan han dock inte göra när han spelar landskamper eftersom att han är lagkapten och måste vara den som leder spelarna in på planen. Så fort domaren blåser av matchen tar han av kaptensbindeln så snabbt han bara kan.

Viktigt för honom när han byter om är att fokusera på matchen och känna på bollen samtidigt som han pratar med lagkamraterna om hur de ska spela. Han vet alltid var familjen sitter på arenan under matcherna och när han gör mål eller när matchen är över vinkar han alltid till dem. När landslaget åker buss sitter han alltid längst bak och ser till att alltid vara en av de sista som kliver av. Tvärtom är det om han flyger med Portugal, då sitter han alltid på första raden, bredvid Pepe och är alltid en av de första att stiga av planet.

Läs även: EM:s bäst betalda spelare

Thibault Courtois – Real Madrid

Belgiske landslagskeepern Thibault Courtois har en del annorlunda förbedelser inför matcher han ska spela. Detta har han berättat för media själv. Det hela börjar med att han äntrar korridorerna i arenan på en speciell tidpunkt.

Efter det, skickar han ett meddelande till sin flickvän där han berättar att han ska byta om och förklarar att hon inte får svara förrän matchen är över. Sen går han till badrummet och sätter sig på toaletten, skickar en selfie till 4 av hans vänner i Belgien.

Sedan när det är dags att byta om tar han alltid på sig vänster sko och strumpa först eftersom att han är vänsterhänt. Innan han går in på planen blöter han ner fingertopparna på handskarna. När han kommer fram till målburen kickar han till stolpen och slår i mitten av målet. Enligt honom själv ska detta försätta honom i ett transliknande läge där han inte kan bli störd.

Gareth Bale 

Walesiske Gareth Bale har under karriären haft en del otur med skador. För att minimera riskerna att drabbas av fler hade han när han spelade som mest i Real Madrid en annorlunda rutin innan match.

Han klippte hål på baksidan av strumporna vid vaden för att han tyckte att de då inte stramade åt lika mycket. Han slutade även att köra sin Lamborghini Aventador till matcherna för att han tror att de obekväma sätena sätter extra tryck på vaderna.

Manuel Neuer - Bayern München

Tyska landslagets och klubblaget Bayern Münchens målvakt Manuel Neuer är även han vidskeplig. Men det är egentligen inga märkliga förberedelser jämfört med flera andra spelare. Det han gör inför varje match är att han tar på båda stolparna i målet. Han upprepar även detta innan andra halvleken ska starta.

Johann Cruijff

Den av många ansedd som världens bästa fotbollsspelare genom tiderna, Johann Cruijff, deltog i ett EM, 1976, där det slutligen blev brons för det nederländska landslaget. Förutom att han under större delen av 70-talet dominerade världsfotbollen hade han även en del rutiner han följde till punkt och pricka innan matcherna tog sin början.

Han såg alltid till att slå målvakten Gert Bals i magen och då han alltid tuggade tuggummi innan match spottade han alltid ut det på motståndarnas planhalva. När han med Ajax skulle möta AC Milan i Europacupfinalen 1969 hade han glömt tuggummit och Ajax förlorade med 4-1.

 

David Beckham

En av engelska landslagets och fotbollsvärldens största ikoner genom tiderna, David Beckham, har erkänt att han lider av OCD(tvångssyndrom). Så det kommer nog inte som någon större överraskning att han är en av alla fotbollsspelare som har ett annorlunda sätt att förbereda sig inför matcherna.

Oavsett om han befinner sig på ett hotell eller i hemmet ser han alltid till att kylskåpet är välorganiserat. Allting måste stå i linje eller så måste det paras ihop. Om han ska ställa in vattenflaskor i kylskåpet måste det vara ett jämnt antal annars flyttar han dem till ett annat ställe, utanför kylskåpet.