Annons

Ungern - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Ungern

Lördag 15 juni 2024

15:00 Ungern - Schweiz


Onsdag 19 juni 2024

18:00 Tyskland - Ungern


Söndag 23 juni 2024

21:00 Skottland - Ungern


Hela spelschemat

Det kommer finnas mängder av spännande Odds EM 2024 när Ungern ska försöka ta sig vidare från grupp A. Det ungerska landslaget firade stora framgångar under 1950-talet men har på senare tid gått allt tyngre. Ungern kommer dock till sommarens stora mästerskap med en ny energi och framtidstro där stortalagen Dominik Szoboszlai har en viktig roll. I kvalet visade man prov på både en effektiv offensiv och en stabil defensiv. I en grupp där man möter Tyskland, Skottland och Schweiz kan man absolut vara med och slåss om avancemang.

Läs våra bästa speltips på EM

Odds Fotbolls-EM 2024: Ungern

I tabellerna nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Ungern, grupp A.

Tabell Grupp A - Fotbolls-EM

Lag SM V O F MS P
Schweiz 0 0 0 0 0 0
Skottland 0 0 0 0 0 0
Tyskland 0 0 0 0 0 0
Ungern 0 0 0 0 0 0

Hur långt gick Ungern i Fotbolls-EM 2020?

Ungern hamnade sist i Grupp F under Fotbolls-EM 2020. Enligt odds på EM antogs det att Ungern skulle hamna sist i gruppen, vilket de också gjorde. Dock spelade dem riktigt bra fotboll. Det antogs faktiskt att dem inte skulle lyckas ta ett enda poäng. Istället spelade de två oavgjorda matcher mot Tyskland och Frankrike.

Ungerns matcher i Fotbolls-EM

Nedan hittar du länkar till alla Ungerns matcher under Fotbolls-EM 2024.

Omgång 1

Omgång 2

Omgång 3

Ungerns styrkor

  • Underskattade
  • Trygga på alla delar av planen

Ungern kanske inte är ett land som kan mäta sig med de allra största nationerna, men det finns många styrkor hos det ungerska landslaget. Bland annat har man en stolt fotbollshistoria där stödet från fansen är enormt, vilket aldrig ska underskattas i stora mästerskap. Rent spelmässigt är man taktiskt mångsidiga och kan anpassa sig efter olika typer av motståndare. Laget är trygga med att både hålla i bollen och föra spelet samt att ligga lågt och försvara. Samtidigt har det ungerska landslaget en bra mix av unga talanger och mer erfarna spelare, vilket ofta är en viktig aspekt i de stora mästerskapen.

Ungern Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: Laszlo Balogh / POOL / AFP

Ungerns svagheter

  • Bredden
  • Få stjärnor som kan avgöra på egen hand

Som tidigare nämnt har Ungern många styrkor, men det finns såklart vissa frågetecken kring laget. I ett mästerskap spelas många matcher under kort tid och frågan är hur pass bra den relativt tunna truppen står sig mot de övriga nationerna. Många andra lag har bättre spelare på avbytarbänken och när de tongivande spelarna i Ungern blir slitna kan det bli tufft. Samtidigt finns alltid en skaderisk och skulle de allra bästa spelarna som exempelvis Dominik Szoboszlai bli skadad blir det extremt jobbigt.

Vägen till EM 2021

Precis som för alla andra lag behövde Ungern spela ett kval för att ta sig till EM 2024. I sin kvalgrupp mötte man Serbien, Montenegro, Litauen och Bulgarien. När alla matcher var spelade stod Ungern som gruppsegrare med fyra poäng före tvåan Serbien. Förutom att man vann gruppen imponerade Ungern stort med en frejdig offensiv och stabil defensiv. På åtta kvalmatcher släppte Ungern bara in sju mål medan man gjorde 16 framåt. Dessutom visade man styrka då man vände underläge till vinst i ett par matcher.

Ungerns EM-historik

Ungern spelade sin första officiella landskamp den 12 oktober 1902 mot Österrike, och matchen slutade 5-0 till Ungern. Ungern hade sin största framgångsperiod på 1950-talet. Laget nådde sin största framgång genom att nå finalen i världsmästerskapet 1954 i Schweiz, där de förlorade mot Västtyskland. Ferenc Puskás är Ungerns främsta målskytt genom tiderna och en av de största fotbollsspelarna genom historien. Han spelade en nyckelroll i lagets framgångar under 1950-talet.

Spelschema, Ungern

Lördag 15 juni 2024

15:00 Ungern - Schweiz


Onsdag 19 juni 2024

18:00 Tyskland - Ungern


Söndag 23 juni 2024

21:00 Skottland - Ungern


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback