Annons

Slovenien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Slovenien

Söndag 16 juni 2024

18:00 Slovenien - Danmark


Torsdag 20 juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tisdag 25 juni 2024

21:00 England - Slovenien


Hela spelschemat

Slovenien kommer till sommarens Europamästerskap som en stor underdog. Många Odds EM 2024 kan vara riktigt intressanta när slovenerna ska försöka hålla tätt mot tre målfarliga nationer i England, Danmark och Serbien. Den slovenska truppen sticker inte på något sätt ut, men kollektivet har visat sig vara en viktig faktor för laget. Slovenien kommer inte ha någonting att förlora i sommar. Att laget tog sig till EM är en stor framgång bara det. Förmodligen siktar laget på att ta sig vidare som en av de bästa grupptreorna.  

Slovenien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Slovenien.

Odds på Slovenien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Slovenien: Vinnare grupp C 11,00
Slovenien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 251,00

Sloveniens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Sloveniens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Lagen i Grupp C

Sloveniens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Slovenien i gruppspelet EM 2024.

Sloveniens styrkor

  • Stark defensiv
  • Fysiskt starka

Som många andra mindre fotbollsnationer har Slovenien sina främsta styrkor i det defensiva spelet där mycket kommer att hänga på målvakten Jan Oblak. Laget är bra på att jobba hårt och stänga ytor. Det finns även ett par individuellt skickliga spelare som kan blixtra till och stå för matchavgörande prestationer. Men om Slovenien står för ett bra EM kommer det defensiva spelet vara nyckeln. Förmodligen är deras taktik att ligga lågt och göra det svårt för motståndarna för att sedan kontra när chansen väl ges. Disciplin, en stark defensiv och fysiskt spel är framgångsreceptet för Slovenien.

Slovenien svagheter

  • Dålig bredd
  • Målskyttet

Jämfört med många av de andra nationerna som Slovenien ska fightas mot i sommar saknar man bredd i truppen. Medan andra landslagstränare kan välja och vraka bland mängder av skickliga lirare behöver Slovenien förlita sig på ett fåtal spelare. Skador eller sjukdomar på nyckelspelare kan vara förödande för det slovenska landslaget. Ytterligare ett orosmoment är målskyttet. Talangen Benjamin Sesko och den rutinerade anfallaren Andraz Sporar vet vart målet står, men kan dom bära sitt landslag i turneringen?

Sloveniens väg till EM 2024

Slovenien säkrade en plats i sommarens mästerskap genom att komma två i sin EM-kvalgrupp. På 10 matcher i EM-kvalet tog Slovenien 22 poäng, vilket var lika många som gruppsegraren Danmark. Förutom att slovenerna visade att det slovenska landslaget har tagit många kliv i rätt riktning var talangen Benjamin Sesko ett stort utropstecken. Trots sin unga ålder tog han ett stort ansvar när han stod för fem mål och två assist. Några av målen var dessutom direkt avgörande. Hursomhelst visade Slovenien att man inte kommer bli någon ”walk in the park” för de övriga nationerna i sommar.

Sloveniens EM-historik

Det slovenska landslaget är relativt ungt då det bildades så sent som 1991 efter landets självständighet från Jugoslavien. Ett av landets större ögonblick var när man kvalificerade sig till EM 2020 efter att ha slagit ut stora nationer som Polen och Österrike i kvalet. En av landets största spelare är målvakten Samir Handanovic som har skördat stora framgångar med Inter Milan under sin karriär. Slovenien är rankade 59 på FIFA-rankningen och Zlatko Zahovic är landslagets bästa målskytt genom tiderna.

FAQ Slovenien EM 2024

Få svar på frågor om Slovenien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Slovenien i EM 2021?

Slovenien kvalificerade sig inte till EM 2021 och deltog därmed inte i turneringen.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Slovenien

Söndag 16 juni 2024

18:00 Slovenien - Danmark


Torsdag 20 juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tisdag 25 juni 2024

21:00 England - Slovenien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback