Reklam

Portugals landslag inför EM 2021

Spelschema, Portugal

Tisdag 15 juni 2021

18:00 Ungern - Portugal


Lördag 19 juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23 juni 2021

21:00 Portugal - Frankrike


Hela spelschemat

Portugal är försvarande europamästare efter deras överraskande seger vid EM för fem år sedan. Sedan dess har Portugal dock haft svårt att uppfylla förväntningarna. Portugiserna vann Nations League 2019, men vid Confederations Cup 2017 blev det bara en tredjeplats och vid VM i Ryssland rök de redan i åttondelsfinalen.

Det är upp till bevis för de europeiska mästarna, detta EM kan bli den sista dansen för Cristiano Ronaldo med det portugisiska landslaget. Kan han för andra gången i rad vinna ett europeiskt mästerskapsguld med nationen, i en ålder av 36 år börjar han se slutet på sin karriär.

Men generationen efter Ronaldo ser oerhört lovande ut med spelare som Manchester Citys Bernardo Silva och Ruben Dias samt Manchester Uniteds Bruno Fernandes.

Odds: Hur går det för Portugal i Grupp F?

Här går vi igenom odds på hur det går för Portugal i Grupp F av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Portugal i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp F 4,50
Kvalificera sig från Grupp F 1,25

Odds: Hur långt går Portugal under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Portugal beräknas gå utefter odds på EM 2021. Vi tror tyvärr att det inte går vägen detta EM för Portugal, dem slås ut ur gruppspelet till förmån för Frankrike och Tyskland.

Hur långt går Portugal i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 5,50
Andraplats 12,00
Vinnare 9,00

Portugals styrkor

  • Cristiano Ronaldo är en av de bästa spelarna genom tiderna 
  • Har en ny stark generation unga spelare på gång

Portugiserna gjorde 22 mål i kvalet och det är i det offensiva nationens styrka ligger. Ronaldo slutade tvåa i skytteligan i EM-kvalet med 11 mål på åtta matcher, vilket var endast ett färre än skyttekungen Harry Kane. Så Ronaldo håller fortfarande världsklass.

Portugals svagheter

  • Spelare som Diogo Jota, Bernardo Silva och Bruno Fernandes måste steppa upp under EM

Portugal är väldigt beroende av Ronaldo. Juventus-stjärnan, som har gjort 102 mål för landslaget, är nationens enda stora målskytt. Spelare som Bruno Fernandes, Diogo Jota och Bernardo Silva, som gör mål i sina klubblag, har haft det svårt att prestera i landskamperna.

Vägen till EM 2021

Portugal spelade i samma kvalgrupp som Ukraina, Serbien, Luxemburg och Litauen. Portugiserna skrapade ihop 17 poäng, vilket räckte till en andraplats bakom Ukraina och en direktkvalificering till EM.

Portugals start i kvalet var en aning oroväckande då de inledde med två oavgjorda matcher hemma mot Ukraina och Serbien för att sedan studsa tillbaka med en fin 2-4 seger mot Serbien i Belgrad.

Detta följdes av övertygande segrar mot Litauen och Luxemburg innan portugiserna förlorade i Kiev mot Ukraina. Med den förlusten gick de miste om att ta förstaplatsen i gruppen trots att de vann de två sista matcherna mot gruppens två slagpåsar.

Läs mer om Portugals landslag på FIFAs officiella hemsida: www.fifa.com/associations/association/por/

Portugals EM-historik

Portugal är de regerande mästarna efter att ha vunnit EM 2016. Innan de vann 2016 var dock Portugals EM-historik definitionen av "nära skjuter ingen hare".

Sedan den europeiska debuten 1984 har Portugal gått vidare från gruppen vid alla de EM där de deltagit. Två gånger, 1996 och 2008, har de åkt ut i kvartsfinalen, medan de vid de återstående fem slutspelen (de var inte kvalificerade 1988 och 1992) åtminstone har tagit sig till semifinal. 2004 förlorade de finalen hemma mot Grekland, men för fem år sedan kom då äntligen guldet. Portugal är en nation som när de deltagit alltid historiskt sett har levererat.

Lägg odds på Portugal i Fotbolls-EM 2021

Bethard har högst odds på Portugal inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Portugal

TILL BETHARD

Spelschema, Portugal

Tisdag 15 juni 2021

18:00 Ungern - Portugal


Lördag 19 juni 2021

18:00 Portugal - Tyskland


Onsdag 23 juni 2021

21:00 Portugal - Frankrike


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback