Annons

Portugal - EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Portugal

Tisdag 18 juni 2024

21:00 Portugal - Tjeckien


Lördag 22 juni 2024

18:00 Turkiet - Portugal


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Hela spelschemat

När Portugal spelar fotboll är det sällan tråkigt att kolla och Odds EM 2024 höjer underhållningen ytterligare. För som många av er redan vet är Portugal ett otroligt offensivt lag där Cristiano Ronaldo fortsätter ösa in mål trots att han har hunnit bli 38 år. Det är dock inte bara Ronaldo som gör att Portugal är ett av världens bästa landslag. Hela truppen består genomgående av världsklasspelare och det är få lag som kan mäta sig med Portugals spelarmaterial. Portugiserna kommer till EM med en smått makalös form. I EM-kvalet vann man alla sina 10 matcher och slutade på den hisnande målskillnaden 36:2. Att göra 36 mål på 10 matcher är imponerande bara det, men att dessutom bara släppa in två vittnar om ett lag i storform. Portugal är en seriös guldkandidat i sommarens mästerskap.

Odds Fotbolls-EM 2024: Portugal

I tabellen nedan går vi igenom odds fotbolls em 2024 på Portugal.

Odds på Portugal Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Portugal: Vinnare grupp F 1,45
Portugal: Vinnare Fotbolls-EM 2024 9,00

Portugals gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Portugals alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Portugals Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Portugal i gruppspelet EM 2024.

Portugals styrkor

  • Cristiano Ronaldo är en av de bästa spelarna genom tiderna 
  • Har en ny stark generation unga spelare på gång

Portugal är ett landslag med styrkor i alla lagdelar. Även om det är det offensiva spelet som fångar vår uppmärksamhet är deras defensiv minst lika skicklig. Men om vi ser till hur Portugal spelar sin fotboll har tryggheten med bollen varit en framgångsfaktor. I stort sett alla spelare tillhör Europas allra bästa klubbar och är därför vana vid att ha ett högt bollinnehav och på så sätt kontrollera matcher. Det är ofta svårt för motståndarna att låna bollen när portugiserna väl vill ha den. I de matcher där Portugal exempelvis möter Frankrike eller andra toppnationer är man lika bekväma med att liga något lägre för att stänga ytor. Med sina vindsnabba spelare i offensiven blir man livsfarliga i kontringsspelet.

Portugal Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: Laszlo Balogh / POOL / AFP

Portugals svagheter

  • Underskattning

Vi har precis förklarat att Portugal är ett suveränt fotbollslag i både defensiven och offensiven. Det är alltså inte helt enkelt att hitta tydliga svagheter hos detta portugisiska lag. Rent spelmässigt finns det inget att klaga på. Men ni som minns VM senast kommer nog ihåg hur Portugal åkte ut mot den stora underdogen Marocko i kvartsfinalen. Det verkade nästan som att portugiserna hade tagit ut segern i förskott. För Portugals del gäller det att vara på tårna i varje minut av varje match. De kan inte ha en för stor tro på sitt eget spel utan det gäller att vara fokuserade hela vägen.

Portugals väg till EM 2024

Som tidigare nämnt dansade Portugal genom EM-kvalet då man vann samtliga matcher och öste in mål framåt samt höll tätt bakåt. Portugals gruppseger var ohotad hela vägen och man tog sig till EM 2024 på ett imponerande sätt. En stor lättnad för tränaren Roberto Martinez var nog att storstjärnan Ronaldo visade att han fortfarande är en av världens absolut bästa målgörare. Det fanns vissa frågetecken kring hans status då han numera spelare i en sämre liga i Saudiarabien. Men med sina 10 mål i kvalet tystade han alla eventuella kritiker.

Läs mer om Portugals landslag på deras officiella hemsida: https://www.fpf.pt/pt/

Portugals EM-historik

Portugal har en lång och framgångsrik fotbollshistoria. Nationen spelade sin första landskamp mot Spanien i december 1921, vilken man förlorade med 3-1. Portugal kvalificerade sig till VM för första gången 1966 där de på ett sensationellt sätt vann brons. Lagets absolut största framgång kom 2018 på man vann EM-guld efter att ha slagit Frankrike i finalen. Cristiano Ronaldo har gjort både flest landskamper (196) och landslagsmål (118) för Portugal. I den senaste uppdateringen av FIFA-rankningen hamnade Portugal på plats 8. Totalt sett har portugiserna deltagit i åtta världsmästerskap och åtta Europamästerskap.

FAQ Portugal EM 2024

Få svar på frågor om Portugal i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Portugal i EM 2021?

Portugal slutade trea i den svåra grupp F där Frankrike, Tyskland och Ungern ingick. I åttondelen ställdes de mot Belgien som de förlorade mot med 1-0 och åkte därmed ut.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Portugal

Tisdag 18 juni 2024

21:00 Portugal - Tjeckien


Lördag 22 juni 2024

18:00 Turkiet - Portugal


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Georgien - Portugal


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback