Annons

Danmark - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Danmark

Söndag 16 juni 2024

18:00 Slovenien - Danmark


Torsdag 20 juni 2024

18:00 Danmark - England


Tisdag 25 juni 2024

21:00 Danmark - Serbien


Hela spelschemat

Som vanligt kommer roliga odds Fotbolls-EM 2024 finnas när Danmark ska försöka ta sig vidare från gruppen i sommar. Mot England, Serbien och Slovenien har danskarna relativt goda möjligheter att ta sig till åttondelsfinal. Truppen består av både erfarna och unga hungriga spelare, vilket ofta är nödvändigt i stora mästerskap. Så länge Danmark hittar formen och kommer in rätt i turneringen kan de gå långt. Vi får i alla fall räkna med att danskarna är riktigt revanschsugna efter fiaskot i VM 2022 där man inte vann en enda match – trots en relativt enkel grupp med Tunisien och Australien.

Odds Fotbolls-EM 2024: Danmark

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Danmark.

Odds på Danmark Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Danmark: Vinnare grupp C 5,00
Danmark: Vinnare Fotbolls-EM 2024 40,00

Danmarks gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Danmarks alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Danmarks Grupp - Fotbolls-EM 2024 

Nedan ser du hur det går för Danmark i gruppspelet EM 2024.

Danmarks styrkor

  • Stark lagmoral
  • Mångsidigt landslag

Danmark har vid många tillfällen visat god sammanhållning och laganda, inte minst under VM 2018. Spelarna gillar varandra och när de går ut på planen kämpar alla stenhårt för sina lagkamrater. Att ha en positiv atmosfär i truppen ska aldrig underskattas. Rent spelmässigt är Danmark ett mångsidigt fotbollslandslag där man kan hantera många olika typer av matchbilder. Man är skickliga med bollen samtidigt som man är bra i det fysiska spelet. På rätt dag har Danmark förmågan att störa i stort sett vilket landslag som helst.

Danmarks svagheter

  • Ojämna
  • Låg lägstanivå

Även om Danmark ofta presterar bra fotboll och är konkurrenskraftiga finns det sannerligen en viss oro hos de danska supportrarna. Laget har nämligen en tendens till att vara ojämna i sitt spel. Som tidigare nämnt stod man för ett riktigt fiasko i VM 2022 där man inte lyckades vinna en enda match trots goda förutsättningar. Att byta en eller två spelare som inte hittar rätt är enkelt, men när hela laget är trögt och energilöst blir det svårare.

Danmarks väg till EM

Danmark tog sig till VM genom att vinna sin kval-grupp där Slovenien och Finland var de stora utmanarna. Även om de vann gruppen stod danskarna inte för ett superbra kval. I vissa matcher såg man ganska tröga ut och man borde ha gjort fler mål för att sätta sig i respekt gentemot övriga nationer. En spelare som stack ut var talangen Rasmus Hojlund som stod för sju mål trots att han inte deltog i alla 10 matcher. För att komma långt i EM behöver Danmark höja sig ett par snäpp, vilket man förmodligen kommer göra när det väl gäller.

Läs mer om Danmarks landslag på deras officiella hemsida: https://www.dbu.dk/

Danmarks EM-historik

Det danska landslaget har en lång historia då de spelade sin första officiella landskamp mot Frankrike 1908. Sedan dess har Danmark haft båda upp- och nedgångar. Nationens största framgång kom 2000 då man sensationellt vann EM-guld under tränaren Bo Johansson. I dagsläget är ligger Danmark på 18:e plats på FIFA-rankningen. Mittbacken Simon Kjaer har med sina 130 landskamper gjort flest framträdanden för landslaget. Totalt sett har Danmark deltagit i nio Europamästerskap.

FAQ Danmark EM 2024

Få svar på frågor om Danmark i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Danmark i EM 2021?

Danmark slutade tvåa i grupp B och tog sig hela vägen till semifinal mot England där Harry Kane avgjorde mötet i förlängning.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Danmark

Söndag 16 juni 2024

18:00 Slovenien - Danmark


Torsdag 20 juni 2024

18:00 Danmark - England


Tisdag 25 juni 2024

21:00 Danmark - Serbien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback