Reklam

Danmarks landslag inför EM 2021

Spelschema, Danmark

Torsdag 17 juni 2021

18:00 Danmark - Belgien


Måndag 21 juni 2021

21:00 Ryssland - Danmark


Hela spelschemat

Under EM 2021 får vi återigen se vårt grannland Danmark. EM 2016 kvalificerade sig inte Danmark.

Danmark är ett av de länder som har vunnit EM. Bortsett från Danmark är det åtta andra landslag som vunnit EM och deltar under EM 2021.

Odds: Hur går det för Danmark i Grupp B?

Här går vi igenom odds på hur det går för Danmark i Grupp B av Fotbolls-EM 2021.

Hur går det för Danmark i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp B 3,75
Kvalificera sig från Grupp B 1,22

Odds: Hur långt går Danmark under EM 2021?

I tabellen nedan visar vi hur långt Danmark beräknas gå utefter odds på EM 2021

Hur långt går Danmark i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 15,00
Andraplats 51,00
Vinnare 29,00

Lagen i Grupp B

Danmarks styrkor

  • Christian Eriksen kommer in med positiva vibbar i truppen efter att ha vunnit Serie A med Inter
  • Kasper Schmeichel är en av mästerskapets bästa målvakter

Danmark har ett starkt sammansvetsat lag, men de har även många individuellt starka spelare från europeiska storklubbar i den danska truppen. Landslagets störste är Christian Eriksen som blomstrade under Åge Hareides ledning, men det verkar som att det även fungerar bra under den senast tillsatte landslagstränaren Hjulmand. Under Nations League levererade Eriksen hela fyra mål, vilket resulterade i en delad andraplats i skytteligan i Grupp A. Timo Werner och Ferran Torres satte också fyra baljor medan Romelu Lukaku blev skytteligavinnare med fem.
 

Danskarna håller tätt bakåt med en stark backlinje, där den säkre burväktaren Kasper Schmeichel är den sista defensiva pjäsen.

Danmarks svagheter

  • Saknar en världsklassanfallare

Danmark saknar en riktig klassanfallare som gör många mål. Danmark har en tradition av att de fostrat flera fina anfallare genom åren som Preben Elkjær, Jon Dahl Tomasson, Ebbe Sand och Nicklas Bendtner. Självklart innehåller truppen ett par bra anfallare, däremot finns det ingen spelare som är RIKTIGT farlig framför målet under detta EM.

De bästa anfallarna i det danska landslaget just nu är Martin Braithwaite och Yussuf Poulsen, de har båda gjort sju mål vardera. Mest mål i dagens trupp har Inter-spelaren, Eriksen gjort med sina 36 mål för landslaget och det är ingen hemlighet att han vill bli landets genom tiderna största målskytt. Poul ”Tist” Nielsen och Jon Dahl Tomasson ligger på delad förstaplats vad gäller mest mål med 52 vardera.

Läs mer om Danmarks landslag hos FIFA: www.fifa.com/associations/association/den/

Vägen till EM

Danmark kvalificerade sig via Kvalgrupp D, där de endast förlorade mot Schweiz i gruppen.

Danmark säkrade sin EM-biljett i den sista matchen under gruppspelet, där man spelade 1–1 mot Irland i Dublin.

Christian Eriksen blev dansk målkung under kvalet till EM. Inter-spelaren nätade fem gånger och slutade även överst på den interna assistlistan med fyra framspelningar.

Den nu dåvarande landslagstränaren Åge Hareide stod på sidlinjen under hela kvalet, det var även meningen att han skulle leda det danska laget genom resterande del av det europeiska mästerskapet. Eftersom EM 2021 sköts upp ett år p.g.a. Coronapandemin så blev det istället Kasper Hjulmand som fick ta över och leda den danska truppen genom ett EM där vi har svårt att se Danmark gå vidare från gruppspelet.

Kasper Hjulmand gjorde sin debut som landslagstränare under Nations League-matchen mot Belgien hemma på Parken. En match som belgarna gick segrande med 2–0 ur. Efter den debuten följde sedan sex raka matcher utan förlust, men när det återigen var dags att möta Belgien i Leuven vann Belgien över Danmark med 4–2.

Danmark spelar alla sina gruppmatcher hemma på nationalarenan Parken i Köpenhamn, vilket kan vara en stor fördel för danskarna. Danmark spelar sin första match i EM mot Finland den 12:e juni. Detta är en match som danskarna bör vinna utan några större problem, när motståndet sedan blir svårare i form av Belgien och Ryssland tror vi att danskarna får det riktigt, riktigt tufft.

Danmarks EM-historik

Danmarks största fotbollstriumf genom tiderna kom under EM 1992. Något som man alltid får höra om när fotboll kommer till tals, om man umgås med danskar som har någon form av sportintresse.

Detta blir Danmarks nionde gång i EM, sist de spelade var under EM 2012 som hölls i Polen och Ukraina. I det mästerskapet spelade Danmark i en oerhört svår grupp tillsammans med Holland, Tyskland och Portugal. Trots det kolossalt svåra motståndet lyckades Danmark roffa åt sig en tredjeplats i gruppen, drömmen om EM-avancemang levde vidare långt in i den sista matchen i gruppspelet mot Tyskland. Podolskis 2-1 mål i den 80:e minuten tog dock kol på de danska drömmarna.

Lägg odds på Danmark i Fotbolls-EM 2021

Casumo har högst odds på Danmark inför fotbolls-EM 2021. Klicka på länken nedan för att se alla odds du kan lägga på Danmark

TILL CASUMO

Spelschema, Danmark

Torsdag 17 juni 2021

18:00 Danmark - Belgien


Måndag 21 juni 2021

21:00 Ryssland - Danmark


Spelschema, Odds och speltips EM 2021

Kommentarer

Feedback