Annons

Odds & Speltips Europa League 2022

Vi är framme i slutspelet av 2022/23 upplaga av UEFA Europa League, och det hela ser mer spännande ut än någonsin. Storlag som Barcelona, Arsenal, Manchester United och Juventus är favoriter till att gå hela vägen den är säsongen.

  Odds vinnare Europa League 2023

  Vem vinner Europa League 2022/23?

  På förhand så är det svårare än någonsin att tippa den rättmätiga vinnaren av Europa League 21/22. Detta på grund av att ett flertal lag som återfinns i årets upplaga prenumererat på en plats i den finaste fotbollsturneringen av alla, nämligen i form av Champions League. Dessa får dock finna sig i att kämpa om UEFA Europa League-titeln i stället.

  De favoriter som på förhand kan tippas nå hela vägen utgörs av Arsenal, Barcelona och Manchester United. Dock så hittar vi även några andra klassiska lag i form av Feyenoord, PSV Eindhoven, Roma och AS Monaco.

  Vi på Betting.se tror att det hela i slutändan kommer att handla om Arsenal och Barcelona, där den sistnämnda, anförd av sin starka offensiv med Lewandowski som ledare efter CL-fiaskot kan ta sitt lag hela vägen till att lyfta bucklan i vår.

  Dock så vill vi varna för en joker i form av Juventus, som för övrigt har en stor rutin när det kommer till europaspel, särskilt med tanke på att man även vunnit Champions League.

  Vinnaren får spela Champions League nästa år

  Att vinna Europa League är inte den största prioriteringen för vissa storlag men med en CL-plats i potten borde det finnas motivation för att ge allt. Flera av lagen som till exempel Arsenal och Napoli får det tufft att bli topp 4 i sina respektive ligor. Då är en seger i Europa League en bra väg att gå för att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League.

  Vem som vinner turneringen avgörs den 26 maj på Puskas Arena, i Budapest, Ungern. Det blir den 51:e gången som turneringen spelas och den 13:e sedan namnet byttes från UEFA Cup till UEFA Europa League.

  Odds på skyttekungen i Europa League

  Jämfört med hur det var när gruppspelet av Europa League drog igång var det svårt att veta hur lagen skulle ställa upp med sina trupper och därför veta vilka spelare lagen skulle använda som första-striker. En som garanterat lär få speltid är Feyenoords mexikan som just nu leder skytteligan på fyra mål. Han är oddsfavorit att ta hem titeln och bakom har vi spelare som Ben Yedder, Kevin Volland och Marcus Rashford. Sistnämnda har en tuff match mot Barcelona och det lär bli tufft att ta sig vidare och få fler matcher. 

  Spelare Högsta odds Spelbolag
  Santiago Gimenez 7,00
  Marcus Rashford 8,00
  Ben Yedder 10,00
  Kevin Volland 15,00
  Michy Batshuayi 15,00

  Speltips skyttekung Europa League 2022/23

  Skytteligavinnaren kommer sannolikt att återfinnas i ett av de lagen som går längst i turneringen. Vi på Betting.se anser således att vinsten i skytteligan kommer att stå mellan Ben Yedder i Monaco, som står på tre mål inför slutspelet, samt Romas Lo Pellegrini som även han står på tre mål.

  Odds och speltips på vinnaren av assistligan i Europa League 2022/23

  Den spelare som hittills stått för flest målgivande passningar i årets upplaga av Europa League är FC Midtjyllands brasse Evander, Romas Lo Pellegrini, Christian Eriksen i Man United samt Diego Rossi som spelar i Fenerbahce. Nedan följer oddsen på vem som ill slut kommer bli årets assistkung i Europa League.

  Spelare Högsta odds Spelbolag
  Evander 4,00
  Lorenzo Pellegrini 9,00
  Christian Eriksen 10,00
  Diego Rossi 12,00
  Blas Ludovic 15,00

  Speltips: Vinnare av assistligan Europa League 

  Just nu är FC Midtjyllands brasse Evander favorit till att ta hem assistligan. Han står på fyra sycken så här långt och vi tror mycket väl de tkan komma mer från hans fot när de här näst kliver in mot Sporting Lissabon.

  Evander vinner assistligan i Europa League till oddset 4.00

  Bäst spelbolag med odds på Europa League

  Nedan listar vi de betttingsajter som ofta har högst odds på drabbningar i Europa League.

  100 SEK freebet

  18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
  Läs recension
  100 SEK freebet
  Svensk gigant inom betting
  Specialodds på film och politik
  18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
  Ytterligare villkor: 18+ | Endast nya spelare | Min. insättning: 100 kr | 100 SEK freebet | www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

  Nya med sportbok
  Smidig i mobilen
  Stort oddsutbud
  Ytterligare villkor: 18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Min. odds 1,6. 90 dagar för aktivering. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

  100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
  Hög trovärdighet
  Ytterligare villkor: 18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

  Hämta spelkrediter här!

  18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
  Läs recension
  Regler och villkor gäller
  Ansvarsfullt spelande
  18+ åldersgräns
  18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
  Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

  Hur spelas Europa League?


  UEFA Europa League kommer i en slimmad version och inleds i år lite senare än tidigare där de flesta matcherna äger rum under augusti månad. Under kvalfasen så deltar endast lag från de Europa 15 högst rankade fotbollsligorna.

  Efter ett dubbelmöte så kommer 10 av dessa fotbollslag att kvalificera sig till gruppspelet i kombination med de 12 lag som direktkvalificerar sig för turneringen, vilka för övrigt slagits ut i kvalet för UEFA Champions League.

  Gruppspelet innehåller 32 lag (tidigare 48) fördelat på 8 grupper. Varje gruppvinnare kommer direkt kvalificera sig till åttondelsfinalerna. De lag som slutar 2:a kommer att få spela “playoff” mot de lag som slutar 3:a hos gruppspelsfasen i UEFA Champions League.

  Vad får vinnaren av Europa League?


  Förutom den sportsliga framgången i form av den tunga bucklan (väger ungefär 15 kg) som för övrigt designats i Italien så får vinnaren en summa på cirka 150 miljoner SEK. Viktigt dock att nämna är att prispengarna fördelas under de inledande faserna där man tilldelas en viss summa i takt med att man avancerar i turneringen.

  Intressant Fakta om Europa League


  Härnäst så kommer vi att lista några av de mest intressanta milstolparna när det kommer till Europa League. Även om tävlingsformen har en ganska ny benämning inom sammanhanget så har vi ändå genom åren fått beskåda några riktiga härliga stunder:

  • UEFA Europa League hette tidigare UEFA Cup.
  • Finalerna spelades utspridda över två möten, hemma/bort.
  • Den första finalen i form av en enda match spelades under 97/98.
  • Inter Milan och AS Roma SC spelade den första finalen i form av en match.
  • Den vinnande klubben får behålla trofén under 1 år den kommande säsongen.
  • IFK Göteborg är det lag (80-85) som under 25 matcher ej förlorade en enda match.
  • Namnet UEFA Cup ändrades till UEFA Europa League under inför 09/10 säsongen.
  • Sista UEFA Cup finalen spelades på hemmaarenan för Fenerbahçe SK.
  • UEFA Europa Cup trofén väger ungefär 15 kilo.
  • Trofén för turneringen designades under 1972 av Bertoing (Italien).

  Självfallet så finns det annan fakta vilka du kan tänkas vara intressanta men ovanstående anser vi vara de mest intressanta fakta som gemene man kan tänkas vara intresserad av när det kommer till UEFA Europa League.

  Läs våra andra oddsanalyser på fotbollsligor!

  I listan nedan hittar du länkar till oddsanalyser av andra ligor här på Betting.se

  FAQ Europa League2022/23

  Här får du svar på de vanligast ställda frågorna kring Europa League 2022/23.

  Hur ser jag Europa League 2022/23?

  Viaplay.

  Vilka vann Europa League 2021/22?

  Frankfurt slog Rangers i finalen av Europa League 2022.

  Vem vinner Europa League 22/23?

  Arsenal och Barcelona är favoterna hos spelbolagen att vinna Europa League.

  Var spelas Europa League finalen 2023?

  Europa League finalen 2023 spelas på Puskas Arena, Budapest Ungern, onsdag 31 maj 2023.

  Grupp A

  Grupp B

  Grupp C

  Grupp D

  Grupp E

  Grupp F

  Grupp G

  Grupp H

  Kommentarer

  Feedback