Reklam

Odds & Speltips Europa League 2021

Säsongens Europa League är det sista i nuvarande format då vi nästa säsong får en ny tredje europeisk turnering i form av European Conference League. Det innebär att Europa League kommer att bantas från 48 till 32 lag och främst innehålla lagen precis under toppen i de bästa ligorna i Europa. För svensk del innebär detta att vi inte kommer att ha något svenskt lag som kvalar till turneringen, med undantag om den svenska mästaren åker ur kvalet till Champions League och därmed får kvala till Europa League istället.

Årets upplaga av turneringen innehåller inga svenska lag då MFF föll i playoff mot Granada. Att något annat svenskt lag skulle nå Europa är lika sannolikt som snö på julafton runt Eleda Stadion, undantag Östersunds äventyr 2017.

Odds vinnare Europa League 2020/21

Vem vinner Europa League 2020/21?

Som oddsen visar är det Tottenham som är favoriter att vinna Europa League. De har haft en fin inledning på säsongen och leder Premier League. Anledningen till de höga oddsen på 7,00 som favorit till slutsegern är att Europa League är otroligt svårtippat. Alla grupptreor från Champions League får spela Europa Leagues sextondelsfinaler vilket gör att det kan dyka upp nya lag som tar över favoritskapet. 

Till exempel riskerar klubbar som Atalanta, RB Leipzig och fjolårsfinalisten Inter att sluta trea i sina CL-grupper. Skulle något av dessa lag spela sextondelsfinal är sannolikheten stor att de seglar upp bland de fem främsta favoriterna att vinna hela turneringen.

Vinnaren får spela Champions League nästa år

Att vinna Europa League är inte den största prioriteringen för vissa storlag men med en CL-plats i potten borde det finnas motivation för att ge allt. Flera av lagen som till exempel Arsenal och Napoli får det tufft att bli topp 4 i sina respektive ligor. Då är en seger i Europa League en bra väg att gå för att kvalificera sig till nästa säsongs Champions League.

Vem som vinner turneringen avgörs den 26 maj på Gdansk City Stadium i Gdansk, Polen. Det blir den 50:e gången som turneringen spelas och den 12:e sedan namnet byttes från UEFA Cup till UEFA Europa League.

De olika grupperna

Nedan finner du en kort genomgång av de olika grupperna. Siffrorna som står bredvid ett lag är oddset på att vinna sin grupp. Alla odds är hämtade från Unibet.

Grupp A

Lag Högsta odds Spelbolag
Roma 1,08
Young Boys 7,00
CFR Cluj 501,00
CSKA Sofia 0,00

Att Roma vinner grupp A har de flesta vetat om sedan lottningen stod klar. Laget från den italienska huvudstaden leder gruppen och kommer att vinna den om de inte står för en genomklappning de två sista omgångarna. Roma ställs mot Young Boys i nästa omgång och ett kryss hemma på Emirates innebär att laget vunnit gruppen med en match kvar att spela.

Grupp B

Det finns inte ens några odds tillgängliga på Arsenal som gruppsegrare eftersom de redan har vunnit gruppen efter maximala 12 poäng på 4 matcher. Molde jagar bakom och vill ha andraplatsen som man gör upp om tillsammans med Rapid Vienna. Arsenal är en av favoriterna att vinna hela turneringen och Mikael Arteta har visat att han är en bra cuptränare med segrar i såväl FA-cupen som Community Shield. För norska Molde blir den avslutande gruppspelsmatchen borta mot Rapid Vienna nyckeln. Poäng där och det ser ut att bli sextondelsfinal för den norska klubben.

Placeringar grupp B
  1. Arsenal 
  2. Molde
  3. Rapid Vienna
  4. Dundalk

Grupp C

Lag Högsta odds Spelbolag
Slavia Prague 1,85
Bayer Leverkusen 1,85
Nice 0,00
H Beer Sheva 0,00

Att det blir Slavia Prague och Bayer Leverkusen som når slutspelet står klart men frågan är vilket av lagen det blir som vinner gruppen? Med två omgångar som återstår har båda lagen nio poäng. Lagen möts i den sista omgången av gruppspelet och vinnaren i matchen kommer också att vinna grupp C. Så länge båda lagen gör jobbet i den näst sista omgången. För Nice och H Beer Sheva blir det att fokusera på att avsluta turneringen snyggt.

Grupp D

Lag Högsta odds Spelbolag
Rangers 1,85
Benfica 1,85
Lech Poznan 101,00
St. Liege 101,00
Grupp D är lika oviss som grupp C, i alla fall när det kommer till vem som ska vinna gruppen. Såväl Rangers som Benfica står på åtta poäng när det ska avgöras. Det innebär att de båda lagen fortfarande har chans på gruppsegern. De båda lagen har redan mött varandra två gånger och båda matcherna slutade oavgjort. Har något lag orken att vinna de avslutande två matcherna för att säkra gruppsegern?

Grupp E

Lag Högsta odds Spelbolag
Granada 1,30
PSV 6,00
PAOK 6,00
Omonia 0,00
Allting talar för att Granada vinner grupp E ganska komfortabelt. Med två matcher som återstår av gruppspelet är laget fyra poäng före PSV som ligger tvåa i gruppen. Även PAOK vill blanda sig i och kan mycket väl bli tvåa i gruppen men fem poäng upp till Granada med två matcher kvar gör det osannolikt för grekerna att vinna matchen. Granada har visat upp ett imponerande spel under sitt första Europaäventyr och stormar mot sextondelsfinal.

Grupp F

Lag Högsta odds Spelbolag
Napoli 1,36
Real Sociedad 3,50
AZ Alkmaar 11,00
Rijeka 0,00
Napoli har vunnit tre av fyra matcher men hamnade i en tuff grupp där Real Sociedad och AZ Alkmaar jagar tätt bakom. Rijeka har gått på tomgång sedan gruppspelets start och har inte tagit en poäng. Napoli står på nio poäng medan Real Sociead och Alkmaar har sju poäng vardera. Den italienska klubben borde ta hem gruppsegern om man når upp till nivå i de två sista omgångarna.

Grupp G

Lag Högsta odds Spelbolag
Leicester 1,01
Braga 21,00
AEK 0,00
Zorya 0,00

Oddsen på 1,01 visar att det blir Leicester som tar hem grupp G. Portugisiska Braga kommer också nå slutspel men får det tufft att komma ikapp den engelska klubben poängmässigt. För AEK och Zorya blir det till att fokusera på ligaspelet istället. 

Grupp H

Lag Högsta odds Spelbolag
Lille 1,60
Milan 2,20
Sparta Prague 41,00
Celtic 0,00
Zlatan Ibrahimovic AC Milan kan mycket väl nå långt i tävlingen och trots att man är en poäng bakom Lille kan den italienska klubben fortfarande vinna gruppen. Laget har visserligen det inte i egna händer då man redan mött Lille två gånger och därmed behöver AC Milan gå rent i de avslutande två omgångarna samtidigt som Lille tappar poäng.   

Grupp I

Lag Högsta odds Spelbolag
Villareal 1,02
M Tel Aviv 17,00
Sivasspor 67,00
Qarabarag 0,00

Spanien fortsätter att gå starkt i Europa League och Villarreal kommer att ta hem grupp I. Den spanska klubben fick en komfortabel lottning och har övertygat i de fyra första omgångarna. Tel Aviv och Sivasspor gör upp om andraplatsen och det blir en rafflande duell då endast en poäng skiljer lagen åt. Därför är vi många som ställer oss frågan vem som tar sig vidare förutom Villarreal från grupp I.

Grupp J

Lag Högsta odds Spelbolag
Antwerpen 6,00
Tottenham Hotspur 1,12
LASK 26,00
Ludogorets 0,00

Tottenham är favorit att vinna hela turneringen och har visat upp en fin form. Med två matcher kvar och Antwerpen på hemmaplan i den avslutande omgången ser det ut att bli en gruppseger för Tottenham. Mourinho har vunnit tävlingen tidigare med Manchester United och vet vad som krävs för att nå långt i Europa. Om det räcker till ytterligare en titel för portugisen återstår att se men räkna med att han i första hand prioriterar Premier League som Spurs leder för tillfället. 

Grupp K

Lag Högsta odds Spelbolag
Dinamo Zagreb 1,75
Feyenoord 2,50
Wolfsberger AC 17,00
CSKA Moskva 15,00

Turneringens mest öppna grupp är grupp K där alla fyra lagen i teorin fortfarande kan ta sig till slutspel. Med två matcher kvar att spela är det Dinamo Zagreb som leder tre poäng före Feyenoord, fyra poäng före Wolfsberger och fem poäng före CSKA Moskva. Den kroatiska klubben har saken i egna händer och mycket talar för att man också tar hem gruppen och därmed blir seedade i sextondelsfinalen.

Grupp L

Lag Högsta odds Spelbolag
TSG Hoffenheim 1,08
Crvena Zvezda 8,00
Liberec 0,00
Gent 0,00

Med full pott efter fyra matcher är TSG Hoffenheim på väg till sextondelsfinal som ett seedat lag. Visst fick laget en lätt lottning men 13-1 och enbart segrar är fortfarande imponerande. Crevena Zvezda ligger bakom på nio poäng medan Liberec och Gent redan är utslagna ur gruppspelet, i alla fall i praktiken.

Alla vinnare av Europa League

Atlético Madrid - 2009/10
FC Porto - 2010/11
Atlético Madrid - 2011/12
Chelsea - 2012/13
Sevilla - 2013/14
Sevilla - 2014/15
Sevilla - 2015/16
Manchester United - 2016/17
Atlético Madrid - 2017/18
Chelsea - 2018/19

Sevilla FC - 2019/20

Feedback