Annons

Kroatien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Kroatien

Onsdag 19 juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Hela spelschemat

Odds EM 2024 kommer vara superintressant när Kroatien, det lilla landet som alltid lyckas utmana bjässarna, kliver in i sommarens Europamästerskap. Om vi ser till antalet invånare i Kroatien är det smått otroligt att landet hela tiden lyckas åstadkomma så pass goda resultat i de stora turneringarna. Det är onekligen mycket imponerande hur Kroatien lyckas producera talanger på löpande band. Många gamla hjältar börjar dock komma till åren och spelare som Modric, Vida, Perisic och Kramaric gör förmodligen sina sista matcher för landslaget under mästerskapet. Mot Spanien, Albanien och Italien kommer all rutin bli otroligt viktig om Kroatien vill avancera från gruppen.

Kroatien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Kroatien.

Odds på Kroatien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Kroatien: Vinnare grupp B 21,00
Kroatien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 67,00

Kroatiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Kroatiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1 

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Kroatiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Kroatien i gruppspelet EM 2024.

Kroatien styrkor

  • Mentalt starka
  • Mittfältet

Det kroatiska landslaget har under de senaste åren visat prov på mängder av olika styrkor. Spelarna har visat en imponerande mental styrka och kämparglad, särskilt under pressade situationer. Ju svårare motståndare de möter, desto bättre blir hela det kroatiska landslaget. Rent spelmässigt har Kroatien ett av världens absolut bästa mittfält. Med spelare som Modric, Kovacic och Brozovic kan laget styra och ställa i vilken match som helst. Kombinationen av ett stabilt försvarsspel, ett dominant mittfält och ett målfarligt anfall är Kroatien på många sett ett komplett landslag.

Kroatien svagheter

  • Generationsväxling
  • Rutinen

Många av nyckelspelarna i det kroatiska landslaget börjar komma till åren och närmar sig slutet av sina karriärer. Även om själva rutinen och erfarenheten är en viktig faktor finns det vissa frågetecken kring deras fysik och uthållighet. Även risken för skador ökar ju äldre en spelare blir. Lagets överlägset bästa spelare samt kapten Luka Modric har hunnit bli 38 år gammal och han har fått sparsamt med speltid i klubblaget Real Madrid den senaste tiden. Orkar han och de andra äldre lirarna bära sitt lag på samma sätt om i tidigare mästerskap?

Kroatiens väg till EM 2024

Kroatien tog sig till EM genom att komma tvåa i sin grupp i kvalet där man mötte Turkiet, Wales, Armenien och Lettland. De två sistnämnda lagen hade ingen realistisk chans att ta sig till EM, men Wales var inte allt för långt borta från att knipa andraplatsen före kroaterna. Under kvalet visade man prov på sin fina defensiv då men enbart släppte in fyra mål på åtta matcher. Att anfallaren Kramaric gjorde fyra mål var också positivt då Kroatien kommer behöva en pålitlig målgörare under EM i sommar.

Läs mer om det kroatiska landslaget på deras officiella hemsida: https://hns.family/en/

Kroatien EM-historik

Det kroatiska landslaget har en fin fotbollshistoria med bland annat ett VM-brons 1998 och 2022 samt ett VM-silver 2018. Laget har tränats av 57-årige Zlatko Dalic sedan 2017 och kommer leda Kroatien under mästerskapet i sommar. Nationens bästa spelare genom tiderna är Luka Modric som även har flest landskamper (162) på sin meritlista. Lagets främsta målskytt genom alla tider är legendaren Davor Suker som gjorde hela 45 mål för landslaget. 

FAQ Kroatien EM 2024

Få svar på frågor om Kroatien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Kroatien i EM 2021?

Kroatien slutade tvåa i sin grupp efter England. Längre än till åttondelsfinal kom de dock inte efter att Spanien vann på förlängning.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Kroatien

Onsdag 19 juni 2024

15:00 Kroatien - Albanien


Måndag 24 juni 2024

21:00 Kroatien - Italien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback