Annons

Fotbolls EM - Grupp D: Odds, Speltips & Fakta

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Vill ni ha en häftig grupp med spännande odds fotbolls EM 2024 ska ni vända blickarna mot grupp D där Frankrike, Österrike, Nederländerna och Polen ska göra upp om avancemang. Redan nu kan vi konstatera att grupp C är en av de tuffaste grupperna i turneringen. Även om Frankrike är den stora favoriten till att vinna gruppen känns det väldigt öppet. Både Österrike och Nederländerna har en väldigt hög höjd och är Lewandowski i målform kan Polen bli farliga. Vi kommer med största sannolikhet bjudas på en eller två nagelbitare här.  

Odds vinnare Grupp D Fotbolls-EM 2024

Se nedan på nationerna i Fotbolls-EM grupp D av vilka som är favoriter till att vinna gruppen. Vinnare grupp D Fotbolls-EM 2024.

Det finns inga odds tillgängliga på grupp D i Fotbolls-EM 2024 eftersom att gruppspelet är avslutat och Österrike vann gruppen.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp D - Fotbolls-EM 2024

Se tabellen för grupp D i Fotbolls-EM 2024 nedan.

Matcherna som spelas i Grupp D

Nedan ser du alla matcher som spelas i Grupp D under Fotbolls-EM 2024. 

Omgång 1

  • 17/6-2024, 21.00: Österrike - Frankrike

Omgång 2

  • 21/6-2024, 21.00: Nederländerna - Frankrike

Omgång 3

  • 25/6-2024, 18.00: Nederländerna - Österrike

Analys grupp D

Som vi varit inne på är Frankrike stora favoriter att vinna sin grupp och dessutom favoriter att vinna hela EM. Vi tippar inte de vinner EM men det finns definitivt chansen då laget har stjärnorna och stor rutin från tidigare mästerskap där laget som oftast går långt. 

Nederländerna har ett starkt lag och är hungriga i denna comeback. Ledda av Liverpools gigant, Virgil van Dijk så finns det potential vilket vi stundtals fick se i VM 2022 i Qatar. Österrike som vi väl minns från Sveriges gruppspel har potential att överraska. Har Marko Arnautovic sista krutet för att ta sitt landslag till slutspel i EM 2024?

Missa inte våra andra bettingtips på fotboll!

Genomgång av landslagen i Grupp D

Det finns många stora stjärnor i grupp D där Frankrike och Nederländerna definitivt har flest men det finns mycket bra spelare även i Österrike. 

Frankrike

Fransmännen är i skrivande stund favoriter tillsammans med England att vinna EM 2024 i Tyskland. Laget är såklart på jakt efter revansch från finalförlusten i VM mot Argentina och med en glödhet Kylian Mbappe så ska det mycket till för att det inte ska bli minst en ny finalplats. Vidare från grupp D tar man sig utan tvekan och vi tycker även att oddset 1.57 på att Frankrike blir gruppvinnare får ses som ränta.

Nederländerna

Holland spelar i sina bästa stunder en riktigt bra fotboll, men det är något ojämnt och laget saknar kanske ett par stjärnor för att kunna blandas in i guldsnacket. Cody Gakpo gör det bra i Liverpool och Memphis Depay har kommit tillbaka från skada i Atletico Madrid, men vad finns mer att lyfta fram? Vidare går man men vi tror det kan ta stopp tidigt i slutspelet.

Österrike

Ett landslag som har ett starkt kollektiv, vilket vi som svenskar fick erfara i kvalet. Tränare Rangnick har rutinen för att lyfta det här landslaget under ett mästerskap det tvivlar vi inte på men hur långt kan man gå? Vi får ändå säga att chanserna är goda till avancemanget och även till andraplatsen i gruppen. Öppen fight mellan Österrike och Nederländerna bakom Frankrike säger känslan.

Kommentarer

Feedback