Annons

Tennis - matcher idag

Tennis är absolut inte världens största idrott. Den är kanske topp-10 storleksmässigt beroende på hur man mäter. Men när det gäller odds, spel, betting, så är tennis faktiskt nummer två efter fotboll när det gäller omsättning. Häng med när vi på Betting går igenom allt du behöver veta om odds och betting på tennis. 

Odds på Tennis

Om man gillar att hålla på med odds så är tennis alltså tacksamt, för man behöver inte vänta. Man kan hitta sina vinnare vilken timme som helst, dygnet runt.

Betta på tennis på alla ligorna

En bidragande orsak till varför betting på tennis är så populärt i Sverige är Björn Borg och Stefan Edbergs framgångar i världstennisen på 70, 80 och 90-talet. Borg vann Wimbledon fem år i rad mellan 1976 till 1980 och Edberg två gånger, 1988, 1990.

Även i dubbel under 80-talet var Sverige framgångsrika i turneringen. 1986 vann paret Mats Wilander/Joakim Nyström titeln. Åren 1989, 1991 vann Anders Järryd tillsammans med australiensiske John Fitzgerald Wimbledon. Senaste stora svenska framgångarna i världens äldsta tennisturnering var i början av 2000-talet när Jonas Björkman spelade tillsammans med australiensiske Todd Woodbridge och dessa två vann åren 2002, 2003 och 2004. Men först ut någonsin av svenska spelare att vinna dubbeln i Wimbledon var Sven Davidson/Ulf Schmidt, 1958.

Inför varje Grand Slam kan du följa våra uppdaterade guider med de senaste oddsen:

Bettingsidor med Tennis odds 2024

Det spelas alltid tennis någonstans i världen, och det spelas också väldigt mycket tennis på högsta nivå. Ett stort skäl dock, högst troligt det främsta skälet, när man än öppnar upp ett spelbolags liveoddssektion så finns det ett gäng pågående tennismatcher.

Medan man i de flesta andra idrotter får vänta till kvällstid för att se de stora matcherna och de stora spelarna spela. Inom tennisen kan även de stora, Novak Djokovic, Roger Federer, och Rafael Nadal spela på dagtid på vardagar.

Bettingsidorna nedan är de bästa bettingsidor med odds på Tennis.

100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80. Du måste omsätta 8000 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr i bonus!
För sportälskare!
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x bonus till minsta oddset 1,80. Du måste omsätta 6000 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr
Villkor och krav:  Referera till NordicBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Bra livebetting och odds
Många sportmarknader
Lättnavigerad och snabb sajt
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: 3.00x bonus till minsta oddset 1,70. Du måste omsätta 300 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Eventuell bonus gäller endast nya spelare
Villkor och krav:  Referera till Bwin för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Missa inte Hur väljer man rätt spelbolag på tennis

Matchvinnare på tennis odds

Matchvinnare är det tveklöst vanligaste objektet när det gäller odds på tennis. Man spelar på vem som vinner matchen, ingenting annat.

Asian Handicap på tennis

Asian Handicap är något som växt mycket under senare år och i synnerhet när det gäller vunna gem. Man kan exempelvis spela på den ena spelaren +4,5 gem. Detta betyder att ens spelare kan förlora matchen, men spelet går ändå in. Om ens spelare då förlorar med 4-6 4-6 rättas spelet som vunnet då han eller hon förlorade med endast fyra gem.

Man kan givetvis också spela åt andra hållet, på att en spelare ska vinna matchen med bred marginal. Detta benämns då som minus. -4,5 gem innebär att ens spelare måste vinna matchen med minst fem gem, exempelvis 6-4 4-6 6-1.

Det finns alltid en mängd olika odds på asian hcp på matcherna. Man kan välja allt från småsegrar-/förluster som +/-1,5 gem till storsegrar-/förluster på +/-7,5 gem.

Det gäller att hålla tungan rätt i munnen i den här spelformen. Har en spelare en väldigt stark serve är det ovanligt att han förlorar med stor marginal. Möts två spelare med svaga servar där den ena är mycket bättre, ja då kan man räkna med stora segersiffror då den sämre spelaren inte lär promenera hem många servegem bara på sin serve.

Så vinner du odds på tennis

Det finns så klart ingen enkel handbok till hur man vinner pengar på tennis. Men det finns viktiga saker att ha i bakhuvudet.

Håll huvudet kallt

Som med alla annan betting, det är när det går emot man riskerar att ta de riktigt dumma besluten. Extra viktigt i tennis dock där det alltid kommer en ny match. Nyckeln är att göra samma sak hela tiden. Tror man att man har kunskapen för att vinna, då ska man inte ändra sitt beteende i motgång, och absolut inte i medgång. Öka inte insatserna för att ett spel råkat gå in. Försök inte vinna tillbaka förlorade pengar. Nöt på, acceptera att man ibland ligger lite back kortsiktigt för att växa långsiktigt.

Ta rygg på de som kan

Vi har landets troligen mest ansedda expert när det kommer till spel och odds på tennis här på betting.se i David Thorstensson. Han gör inget annat än att följa tennismatcher dagarna i ända, och givetvis ska man utnyttja sådant. Davids siffror finns dokumenterade på vår sajt och det är bara att titta svart på vitt. Följer man alla hans spel växer pengapåsen sakta men säkert, dag efter dag, vecka efter vecka, månad efter månad, och år efter år. Helt gratis dessutom. Det enda som är viktigt i sammanhanget. Ska man följa någon annans spel. Spela på alla spel, för inte in en osäkerhetsparameter i form av att själv välja vilka spel som är de bästa och värda att plocka. Proffsen gör alltid en bättre bedömning över hur många matcher som ska spelas. Anpassa istället insatserna så alla speltips kan ryggas.

Se många matcher

Bland det smartaste man kan göra för att vinna pengar på tennis är också något av det roligaste, att titta på många matcher. Gärna kortare delar av många matcher så man hinner med många. Oavsett grundkunskap lär man sig snabbt se vilka spelare som är heta för veckan. Oddsen sätts till väldigt stor del på spelarnas ranking och övergripande spelstyrka. Ser man matcherna och kan bedöma en spelares form, då har man alltid ett extra försprång.

Håll koll på underlagen

Tennis är en speciell sport såtillvida att förutsättningarna skiljer så extremt mycket beroende på underlaget. Det är extrema skillnader mellan spel på grus och gräs med hardcourt någonstans mellan underlagen. Använd exempelvis ATP:s eller WTA:s hemsida för att få fram en spelares vinstprocent på ett särskilt underlag. Kanske vinner spelaren 55% av sina matcher på grus men bara 40% av matcherna på hardcourt och 35% av matcherna på gräs. Då måste man lära sig att bortse från spelarens ranking när denne spelar match på ett annat underlag än grus. För på de snabbare underlagen säger ju vinstprocenten att det inte alls är så bra.

Var medveten om fördelen att serva först

Oddsen förändras aldrig på lotten inför matchen om vem som får börja serva, men det borde de göra. Spelaren som börjar serva i seten vinner oftare setet. Det är en fördel att hela tiden ha övertaget. Detta gäller i första set, men ännu mer i avgörande set. Oftast börjar spelaren som inte vunnit setet innan serva i avgörande set. Spelaren som vann setet innan anses förstås ha momentum och oddset på denne sjunker. Men när den andra spelaren servat hem det första servegemet är momentumet ofta över på dennes sida igen, medan oddsen fokuserar mer på setet innan. Håll koll på vem som servar först, det är en fördel.

En annan sak som är lite underskattad med tennis är att det nästan alltid bara finns två möjliga utfall på spelobjekten. Det finns inga kryss, och det är alltid positivt ur en spelares synvinkel. Man behöver inte åka dit på ett snöpligt kvitteringsmål på övertidens sista sekund, utan antingen väljer man fel, eller så väljer man rätt.

Nedan går vi igenom de vanligaste spelformerna när man lägger odds på tennis.

Att vinna första set

En ganska stor marknad är vilken spelare som vinner första set. Här finns det pengar att hämta för den som har utpräglade kunskaper. Det skiljer mycket mellan spelare gällande om de är snabba eller tröga i starten, men spelbolagens odds tar nästan aldrig hänsyn till detta utan oddsen på vem som vinner första set ser nästan alltid ut precis som matchoddsen.

Spela på spelaren i underläge live

Det finns få generella grundregler när det gäller odds på tennis men detta är en sådan. Den genomsnittliga spelaren vill spela på den spelare som leder. Det är närmaste vägen till att vinna pengar. Därför är oddset på spelaren som leder en match ofta förhållandevis sämre rent värdemässigt. Detta gäller också när det kommer till en ledning som bara är på ett gem utan servegenombrott. Om man vill spela på spelaren som inte börjar serva i ett set, vänta gärna ett gem och spela när motståndaren hållit sin serve. Oddset kommer vara mycket högre än innan setet, och bara ett gem senare kan man plötsligt sitta i en mycket fin sits.

Försök hitta kunskap på lägre nivå

Det är bara att säga sanningen. När det gäller de absolut största matcherna, där ljuger oddsen sällan. Alla har all information som man kan ha om matchen och om någon påstår att det finns ett stort spelvärde på ena spelaren så är detta troligen inte riktigt sanningen. Däremot, på lägre nivå är den allmänna kunskapen lägre, och möjligheterna att ha en kunskapsfördel och därigenom hitta stora spelvärden är stora. I och med att alla matcher även på lägre nivå livestreamas, titta på dem, lär dig spelarna, och börja vinna pengar där.

Feedback