Annons

Ukraina - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
peter.foitzik peter.foitzik
Eftersom att jag är född på 80-talet tillhör jag den senare delen av Tipsextra-generationen. Laget i mitt hjärta är Tottenham Hotspur där jag som liten blev fascinerad av Gary Lineker främst, men även Paul Gascoigne givetvis. Som Spurs-supporter har man vant sig med en hel del motgång genom åren, men lite hopp har man fått på senare tid, först med de fina åren när Gareth Bale storspelade sig igenom Premier League och senare när Harry Kane slog igenom på allvar. Höjdpunkten är Champions League-finalen mot Liverpool 2019. Har svårt att se något toppa det inom de närmsta åren.

Är ganska old school i mitt tippande då jag föredrar 1X2, men slår gärna till med ett Asian eller Över/Under för att hitta lite fördelaktigare odds.
Visa mer
Show less

Spelschema, Ukraina

Måndag 17 juni 2024

15:00 Rumänien - Ukraina


Fredag 21 juni 2024

15:00 Slovakien - Ukraina


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Ukraina - Belgien


Hela spelschemat

Ukraina är klara för EM och spännande odds EM 2024 kommer finnas tillgängligt under hela mästerskapet. Ukraina är nämligen ett av de mest spännande lagen och det finns många anledningar att hålla lite extra koll på detta landslag i sommar. Det som fascinerar mest med det ukrainska landslaget är att man hela tiden spelar effektiv fotboll och lyckas vara konkurrenskraftiga. Det är inte så att spelarmaterialet är överdrivet bra där man har världsklasspelare på varje position. Men ukrainarnas taktiska och tekniska förmåga är imponerande och oavsett vilket lag som står på andra sidan så bjuder Ukraina allt som oftast upp till kamp. I grupp E ska man ta sig an Belgien, Rumänien samt Slovakien och möjligheterna till att avancera från denna grupp är helt klart stora.

Ukraina: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Ukraina.

Odds på Ukraina Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Ukraina: Vinnare grupp E 6,40
Ukraina: Vinnare Fotbolls-EM 2024 100,00

Ukrainas gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Ukrainas alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Ukrainas Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Ukrainas grupp Fotbolls-EM 2024.

Ukrainas styrkor

  • Hög press
  • Spelet utan boll

Spelmässigt och taktiskt är ukrainarna riktigt skickliga. De spelar en rak fotboll med hög intensitet där försvarsspelet i både offensiv och defensiv zoon är imponerande. En av lagets främsta egenskaper är spelet utan boll där man vill återerövra bollen så snabbt som möjligt. Många motståndare får ofta problem med Ukrainas höga och intensiva press. Samtidigt är Ukraina väldigt skickliga med bollen där kombinationen av spelskickliga och snabba spelare kan skapa oreda hos vilket landslag som helst. Om Ukraina når upp till sin högsta nivå i sommarens mästerskap kommer många landslag stöta på problem.

Ukrainas svagheter

  • Den höga pressen lämnar hål i försvaret

Även om det är lätt att gilla och fascineras att det ukrainska landslaget finns det såklart ett par svagheter. Eller åtminstone ett par saker som kan komma att sätta käppar i hjulet för dem i sommarens mästerskap. Först och främst är Ukraina såklart ett par nivåer bakom de allra bästa landslagen och även om man kan störa vilket lag som helst på rätt dag blir det tufft för dem att hävda sig över flera matcher. Samtidigt spelar Ukraina med hög risk där man vill vinna bollen snabbt och högt upp i banan, vilket kommer ge de bästa lagen stora ytor att kontra på. Det finns ett frågetecken i hur Ukraina kommer ta sig an matcher där man varken kan eller orkar spela sitt högintensiva spel.

Ukrainas väg till EM 2024

Ukraina var ett av tre lag som lyckades ta sig till sommarens mästerskap genom ett play off. I det första mötet mot Bosnien på bortaplan stod man för en mäktig vändning med två mål i matchens slutskede. Yaremchuk kvitterade till 1-1 i den 85:e minuten och succéanfallaren Dovbyk avgjorde i matchminut 88. Även i finalen mot Island stod Ukraina för en imponerade vändning där man låg under i halvlek. Den här gången avgjorde Mudryk i den 84:e minuten och glädjen hos de ukrainska spelarna var påtaglig. Även om Ukrainas väg till EM inte var spikrak visade laget prov på stor karaktär genom att vända två matcher.

Se mer om det ukrainska landslaget på deras officiella hemsida: https://en.uaf.ua/national

Ukrainas EM-historik

Det ukrainska landslaget spelade sin första landskamp som självständig nation 1992 – i en match som man förlorade mot Ungern med 1-3. Genom åren har Ukraina varit nära på att kvalificera sig till både VM och EM många gånger, men man tog sig till sitt första stora mästerskap 2006. Den forne storspelaren Andrij Sjevtjenko är med sina 48 mål landets bästa målskytt genom tiderna. Den spelare som har gjort flest landskamper (144 stycken) är mittfältslegendaren Anatolij Tymosjtjuk. I dagsläget är Ukraina rankade 24 på FIFA-rankningen. Så sent om 2022 tog sig Ukraina till kvartsfinal i EM efter att ha slagit ut Sverige i åttondelsfinalen.

FAQ Ukraina EM 2024

Få svar på frågor om Ukraina i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Ukraina i EM 2021?

Tog sig vidare till slutspelet från grupp C som en av mästerskapets bästa treor. I åttondelen slog de ut Sverige för att i kvartsfinalen förlora mot England med 0-4.

Spelschema, Ukraina

Måndag 17 juni 2024

15:00 Rumänien - Ukraina


Fredag 21 juni 2024

15:00 Slovakien - Ukraina


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Ukraina - Belgien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback