Annons

Belgien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Belgien

Måndag 17 juni 2024

18:00 Belgien - Slovakien


Lördag 22 juni 2024

21:00 Belgien - Rumänien


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Ukraina - Belgien


Hela spelschemat

I grupp E ska Belgien ta sig an Rumänien, Slovakien samt Ukraina och Fotbolls EM odds kan vara ett bra sätt och höja spänningen ytterligare. Hursomhelst har Belgien länge legat i toppen på FIFA-rankningen och laget har ständigt stora krav och förhoppningar på sig, men än så länge har den absoluta succén uteblivit. Det pratas mycket om att dagens Belgien är ”den gyllene generationen” där spelare som Kevin De Bruyne, Romelu Lukaku och Jan Vertonghen är och har varit viktiga figurer. Grejen är dock att dessa spelare börjar komma till åren och vill de vinna ett stort mästerskap med sitt landslag kan sommarens EM vara sista chansen.

Odds Fotbolls-EM 2024: Belgien

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Belgien.

Odds på Belgien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Belgien: Vinnare grupp E 1,45
Belgien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 21,00

Belgiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Belgiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Belgiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Belgien i gruppspelet EM 2024.

Belgien styrkor 

  • Kompletta
  • De Bruyne

Belgien är på många sätt ett komplett landslag, men deras främstas styrkor ligger utan tvekan i det offensiva spelet. Även om backlinjen är stabil och håller en hög nivå är det mittfältet och anfallet som sticker ut hos detta belgiska landslag. När De Bruyne, Lukaku och company är på spelhumör är det svårt att stoppa dem. Ett annat plus för Belgien är att man har en bred trupp med många högkvalitativa spelare, vilket gör det möjligt för tränare Domenico Tedesco att rotera i matchtruppen och på så sätt hålla alla spelare pigga.

Belgien svagheter 

  • Sämst när det gäller
  • Spelare börjar bli gamla

Även om Belgiens spelartrupp består av talangfulla lirare som har vunnit mycket med sina klubblag saknar det belgiska landslaget erfarenhet av avgörande ögonblick. Belgien har många gånger tagit sig långt i turneringar, men fallit på målsnöret när det väl gäller. Om man vill vara med och utmana om ett EM-guld behöver laget höja sig i det allra mest avgörande situationerna. Rent spelmässigt finns det inte mycket att klaga på hos Belgien. Så länge de kan hantera den höga pressen och förväntningarna kan man vara med och utmana om medalj i sommarens mästerskap.

Belgiens väg till EM 2024

Belgien hade inga större problem med att ta sig till EM då man vann sin kvalgrupp relativt komfortabelt. Österrike var det enda laget som utmanade om gruppsegern på riktigt, men en viss Romelu Lukaku ville annat som bombade in hela 14 mål på sina åtta kvalmatcher. Trots att Belgien saknade storstjärnan och assistkungen Kevin De Bruyne under stora delar av kvalet hade man alltså inga problem med att ta sig till EM.

Läs mer om Belgiens landslag på deras officiella hemsida: https://www.rbfa.be/en/national-teams/belgian-red-devils

Belgien EM-historik 

Hittills har Belgien aldrig vunnit vare sig VM eller EM. Däremot vann landet den första upplagan av Nations League säsongen 2018/2019, vilket var en stor framgång för nationen. Landet hade även en framgångsrik period på 1980-talet då man nådde EM-finalen, i vilken man förlorade mot Västtyskland. I dagsläget är Belgien rankat femma på FIFA-rankningen. Mittbacken Jan Vertonghen har gjort flest landskamper för det belgiska landslaget och Romelu Lukaku har med sina 68 mål gjort flest mål för landet.

FAQ Belgien EM 2024

Få svar på frågor om Belgien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Belgien i EM 2021?

De vann grupp B på 9 poäng och tog sig vidare till kvartsfinal mot Italien där motståndet var numret större och skickade ut De Bruyne och co från turneringen.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Belgien

Måndag 17 juni 2024

18:00 Belgien - Slovakien


Lördag 22 juni 2024

21:00 Belgien - Rumänien


Onsdag 26 juni 2024

18:00 Ukraina - Belgien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback