Annons

Fotbolls EM - Grupp F: Odds, Speltips & Fakta

Det pratas mycket om dödens grupp inför varje mästerskap. Frågan är dock när vi senast såg en dödens grupp på nivån som Grupp F innehar. Portugal är regerande Europamästare, Frankrike är regerande världsmästare och Tyskland är.. ja var har vi egentligen Tyskland? Oavsett hur resultaten sett ut är Tyskland ingen nation att underskatta i ett mästerskap, framförallt inte på hemmaplan. Därför blir det mest fokus på Grupp F under EM 2021, i alla fall för de neutrala åskådarna.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp F - Fotbolls-EM

Lag SM V O F MS P
Frankrike 3 1 2 0 +1 5
Tyskland 3 1 1 1 +1 4
Portugal 3 1 1 1 +1 4
Ungern 3 0 2 1 -3 2

Matcherna som spelades i Grupp F

Nedan hittar du länkar till alla matcher som spelades i Grupp F under Fotbolls-EM 2020.

Omgång 1

Omgång 2

Omgång 3

Genomgång av landslagen i Grupp F

Nedan går vi igenom lagen som spelar i Grupp F under Fotbolls-EM 2021.

Frankrike

Oddsen visar att det finns tre lag som slåss om gruppsegern. Frankrike är regerande världsmästare och tog sig enkelt till EM 2021 efter ett mycket starkt gruppspel. Laget innehåller världsspelare på varje position och en mix av individuell skicklighet med kollektiv organisation. Dessutom har man en tränare som vunnit VM som både spelare och tränare.

Frankrike Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP

Tyskland

Tyskland hade ett tufft 2020 men är alltid att räkna med när det är mästerskap. Revansch finns att utkräva från VM 2018 där Tyskland blev sist i gruppen och därmed missade slutspelet efter att hamnat bakom Sverige, Mexiko och Sydkorea. Nu spelar de hemma i München vilket talar för det tyska landslaget.

Tyskland Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL / AFP

Portugal

Portugal är regerande Europamästare och vann också den första upplagan av Nations League. Laget har en viss Cristiano Ronaldo samt en gyllene generation som kommit underifrån. Dessutom är man starka i mästerskap vilket EM-guldet senast är ett bevis på.

Portugal Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: Laszlo Balogh / POOL / AFP

Ungern

Ungern är gruppens slagpåse som inte kommer ha någon som helst chans. Allt annat än noll poäng för ungrarna vore en rejäl sensation då de ställs mot tre övermäktiga motståndare. Detta trots att de spelar två av sina matcher på Puskas Arena i Budapest.

Ungern Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: Laszlo Balogh / POOL / AFP

Budapest och München är spelorterna

Det blir korta resor för lagen i grupp F då gruppen avgörs på två arenor. Såväl Allianz Arena i München som Puskas Arena i Budapest är två arenor med perfekta förutsättningar. Puskas Arena invigdes 2019 och är därmed nästintill helt ny inför EM-slutspelet. Allianz Arena är hemmaplan åt Bayern München och är en av världens mäktigste fotbollsarenor. Stadion stod klar 2005 och byggdes inför VM i Tyskland 2006.

Allianz Arena har delvis tagit rollen som nationalarenan för tyska landslaget då det är en renodlad fotbollsarena till skillnad från Olympiastadion i Berlin som har löparbanor. Med plats för 70 000 åskådare kan vi räkna med bra tryck om publik tillåts på matcherna i sommarens EM-slutspel.

Läs också: Speltips Fotboll

Stjärnorna att hålla koll på i Grupp F

Det vimlar givetvis av stjärnor i grupp F men det finns några som är värda att hålla ett extra öga på som ger lite extra glans till turneringen. Vi har valt ut en nyckelspelare från varje lag som får en viktig roll under sommarens EM-slutspel.

Cristiano Ronaldo - Portugals och snart världens främsta landslags-målgörare genom tiderna slutar aldrig att förvåna. Trots att han legat i den yttersta världseliten i många år fortsätter han att leverera mål efter mål i både landslaget och klubblaget Juventus. Världsstjärnan har hunnit fylla 36 när EM drar igång och frågan är om det inte är sista Europamästerskapet för den gode Ronaldo?

Kylian Mbappé - Innan han fyllt 21 var han världsmästare och fransk ligamästare. Han har vunnit skytteligan i Frankrike och spelat Champions League-final. Få spelare i Mbappes ålder kan visa upp samma meritlista och under EM lär vi få se ny briljans av Frankrikes guldkalv. I ett lag fyllt med världsstjärnor är Mbappe den klarast lysande stjärnan.

Toni Kroos - Tyskland har också ett intressant lag och fördelen av hemmaplan kan lyfta laget. Om det ska bli ett roligt mästerskap för ”Die Mannschaft” behövs navet på mittfältet fungera. Toni Kroos är 31 när EM drar igång och kan göra sitt sista Eurpamästerskap. Till vardags spelar han i Real Madrid där han bildar ett fruktat centralt mittfält tillsammans med Luka Modric. Nu har han inte kroaten bredvid sig men vi tror Kroos blir en nyckelfigur för Tyskland under EM 2021.

Adam Szalal - Ungerns lagkapten är kanske inte lika känd för allmänheten som stjärnorna ovan men 33-åringen har en viktig roll som kapten för sitt land. Han har tidigare tillhört Real Madrid, Schalke 04 och 1899 Hoffenheim men hittas idag i Mainz. Det är Szalal som förväntas leda Ungern i detta mästerskap men han har en tuff uppgift då motståndet är svårast tänkbara.

Tidigare medaljer

Tyskland


  • Guld - 3 (1972, 1980, 1996)
  • Silver - 3 (1976, 1992, 2008)

Frankrike

  • Guld - 2 (1984, 2000)
  • Silver - 1 (2016)

Portugal

  • Guld 1 - (2016)
  • Silver 1 - (2004)

Ungern

  • Bästa placering: 3:a 1964

Kommentarer

Feedback