Annons

Fotbolls EM - Grupp F: Odds, Speltips & Fakta

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

I grupp F kommer roliga Odds EM 2024 finnas när Portugal, Turkiet, Tjeckien och Georgien ska fightas om avancemang. Portugal är utan tvekan den stora favoriten här och laget kommer ha en enorm press på sig att vinna. Både Turkiet och Tjeckien har en hög höjd i sin fotboll, men bägge dessa nationer är långt ifrån lika jämna i sina prestationer som det portugisiska landslaget. Hursomhelst är känslan att alla tre lag i denna grupp är nöjda med lottningen. Portugal jublade förmodligen allra mest, men Tjeckien och Turkiet känner nog att ett avancemang finns inom räckhåll. Tyvärr så lutar det åt att Georgien får packa väskorna efter gruppspelet.

Odds vinnare grupp F Fotbolls-EM 2024

Se odds nedan på nationerna i Fotbolls-EM grupp F av vilka som är favoriter till att vinna gruppen. 

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Portugal 1,42
Turkiet 5,00
Tjeckien 6,60
Georgien 16,00

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp F - Fotbolls-EM 2024

Matcherna som spelas i Grupp F  Fotbolls-EM 2024

Nedan hittar du länkar till alla matcher som spelades i Grupp F under Fotbolls-EM 2024.

Omgång 1

  • 18/6, 18.00: Turkiet - Georgien
  • 18/6, 21.00: Portugal - Tjeckien

Omgång 2

  • 22/06 15:00: Georgien - Tjeckien
  • 22/06 18:00: Turkiet - Portugal

Omgång 3

  • 26/06 21:00: Tjeckien - Turkiet
  • 26/06 21:00 Georgien - Portugal

Fullständigt spelschema EM 2024

Genomgång av landslagen i Grupp F

Nedan går vi igenom lagen som spelar i Grupp F under Fotbolls-EM 2024.

Tjeckien

Oddsen visar att det finns tre lag som slåss om gruppsegern. Frankrike är regerande världsmästare och tog sig enkelt till EM 2021 efter ett mycket starkt gruppspel. Laget innehåller världsspelare på varje position och en mix av individuell skicklighet med kollektiv organisation. Dessutom har man en tränare som vunnit VM som både spelare och tränare.

Turkiet

Tyskland hade ett tufft 2020 men är alltid att räkna med när det är mästerskap. Revansch finns att utkräva från VM 2018 där Tyskland blev sist i gruppen och därmed missade slutspelet efter att hamnat bakom Sverige, Mexiko och Sydkorea. Nu spelar de hemma i München vilket talar för det tyska landslaget.

Portugal

Portugal är regerande Europamästare och vann också den första upplagan av Nations League. Laget har en viss Cristiano Ronaldo samt en gyllene generation som kommit underifrån. Dessutom är man starka i mästerskap vilket EM-guldet senast är ett bevis på.

Portugal Fotbolls-EM - Grupp F

Källa: Laszlo Balogh / POOL / AFP

Läs också: Speltips Fotboll

Stjärnorna att hålla koll på i Grupp F

Det vimlar givetvis av stjärnor i grupp F men det finns några som är värda att hålla ett extra öga på som ger lite extra glans till turneringen. Vi har valt ut en nyckelspelare från varje lag som får en viktig roll under sommarens EM-slutspel.

Cristiano Ronaldo - Portugals och snart världens främsta landslags-målgörare genom tiderna slutar aldrig att förvåna. Trots att han legat i den yttersta världseliten i många år fortsätter han att leverera mål efter mål i både landslaget och klubblaget Al-Nassr. Världsstjärnan har hunnit fylla 38 när EM drar igång och frågan är om det inte är sista Europamästerskapet för den gode Ronaldo?

Kommentarer

Feedback