Reklam

Fotbolls EM - Grupp F: Odds, Speltips & Fakta

Det pratas mycket om dödens grupp inför varje mästerskap. Frågan är dock när vi senast såg en dödens grupp på nivån som Grupp F innehar. Portugal är regerande Europamästare, Frankrike är regerande världsmästare och Tyskland är.. ja var har vi egentligen Tyskland? Oavsett hur resultaten sett ut är Tyskland ingen nation att underskatta i ett mästerskap, framförallt inte på hemmaplan. Därför blir det mest fokus på Grupp F under detta EM-slutspel, i alla fall för de neutrala åskådarna.

Odds vinnare av Grupp F

Landslag Högsta odds Spelbolag
Frankrike 2,30
Tyskland 2,50
Portugal 4,50
Ungern 40,00

Oddsen visar att det finns tre lag som slåss om gruppsegern. Frankrike är regerande världsmästare och tog sig enkelt till EM 2021 efter ett mycket starkt gruppspel. Laget innehåller världsspelare på varje position och en mix av individuell skicklighet med kollektiv organisation. Dessutom har man en tränare som vunnit VM som både spelare och tränare.

Tyskland hade ett tufft 2020 men är alltid att räkna med när det är mästerskap. Revansch finns att utkräva från VM 2018 där Tyskland blev sist i gruppen och därmed missade slutspelet efter att hamnat bakom Sverige, Mexiko och Sydkorea. Nu spelar de hemma i München vilket talar för det tyska landslaget.

Portugal är regerande Europamästare och vann också den första upplagan av Nations League. Laget har en viss Cristiano Ronaldo samt en gyllene generation som kommit underifrån. Dessutom är man starka i mästerskap vilket EM-guldet senast är ett bevis på.

Ungern är gruppens slagpåse som inte kommer ha någon som helst chans. Allt annat än noll poäng för ungrarna vore en rejäl sensation då de ställs mot tre övermäktiga motståndare. Detta trots att de spelar två av sina matcher på Puskas Arena i Budapest.

Speltips - Vinnare Grupp F

”Dödens Grupp” blir definitivt höjdpunkten under sommarens EM-slutspel. Det är inte bara här de största stjärnorna finns utan också de starkaste kollektiven. Tyskland har haft det tufft sedan VM 2018 och storförlusten mot Spanien med 0-6 har satt sina spår. Är tränare Löw den som leder nationen in i EM-slutspelet? Visst har Tyskland också fördel av hemmaplan men det blir ändå tufft att ta sig vidare.

Portugal är alltid att räkna med och när de spelar med den frihet och kreativitet som de gjort både med och utan Ronaldo är de ett svårslaget lag. Till EM 2021 kommer de unga världsstjärnorna vara ännu mer samspelta och ha utvecklats i allt högre grad. Därför blir Portugal en livsfarlig nation under EM-slutspelet.

Trots detta tror vi att det blir Frankrike som vinner grupp A. De har de bästa spelarna och en tränare som vunnit förut. Mbappé, Pogba, Kanté och grabbarna  vann VM i Ryssland 2018 och vissa av spelarna var också med i EM-finalen 2016. De har alla förutsättningar för att gå långt och vi tror de vinner den tighta grupp A.

Därför väljer vi att spela Frankrike som vinnare av grupp A till oddset 2,50. De kan som sagt mycket väl vinna hela EM vilket också går att oddsa på. Men vi väljer att börja med att spela Frankrike som vinnare av grupp A.

TILL BETSSON

Odds vinnare Grupp F- Dubbelchans

Här får vi chansen att lägga odds på vilka lag som hamnar på antingen plats 1 eller 2 i grupp F.

Plats 1 eller 2 Högsta odds Spelbolag
Frankrike & Tyskland 2,10
Tyskland & Portugal 3,50
Frankrike & Portugal 4,00
Tyskland & Ungern 21,00
Frankrike & Ungern 26,00
Ungern & Portugal 34,00

Speltips  Vinnare Grupp F - Dubbelchans

Frankrike kommer med största sannolikhet vinna grupp F. Vi tror att Tysklands försvar tyvärr inte kommer hålla mot varken Portugal eller Tyskland. Därav spelar vi att Frankrike och Portugal hamnar på de två högsta platserna i grupp F.

 

TILL BETSSON

Odds på vilka lag som hamnar på plats 1 & 2 - Korrekt resultat

Här lägger vi odds på vilka lag som hamnar på plats 1 och plats 2.

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Tyskland, 2: Frankrike 3,75
1: Frankrike, 2: Tyskland 4,33
1: Tyskland, 2: Portugal 6,00
1: Frankrike, 2: Portugal 7,00
1: Portugal, 2: Tyskland 9,00
1: Portugal, 2: Frankrike 10,00
1: Tyskland, 2: Ungern 26,00
1: Frankrike, 2: Ungern 34,00
1: Portugal, 2: Ungern 51,00
1: Ungern, 2: Tyskland 67,00
1: Ungern, 2: Frankrike 81,00
1: Ungern, 2: Portugal 101,00

Speltips Plats 1 & 2 Grupp F - Korrekt Resultat

Här har vi ett typiskt exempel på när en bettingsida satt oddsen fel. Frankrike vinner gruppen och Portugal hamnar på plats 2. Tysklands försvar kommer inte hålla detta EM.

 

TILL BETSSON

Odds att kvalificera sig från Grupp F

Landslag Högsta odds Spelbolag
Frankrike 1,08
Tyskland 1,10
Portugal 1,25
Ungern 6,50

Speltips på att ta sig vidare från Grupp F

Frankrike och Portugal går vidare från grupp F. Vi tror som sagt inte att Tysklands försvar kommer att kunna hålla igen mot lag med så starka anfallare som både Frankrike och Portugal har.

 

TILL BETSSON

 Odds på att hamna sist i Grupp F

Landslag Högsta odds Spelbolag
Ungern 1,33
Portugal 6,00
Frankrike 9,00
Tyskland 11,00

Speltips på att hamna sist i Grupp F

Ungern kommer inte klara motståndet överhuvudtaget i dödens grupp. Ett mirakel av bibliska portioner måste frammanas för att dem inte ska förlora gruppen. Vi spelar förstås Ungern som det lag som hamnar sist i Grupp F.

 

TILL BETSSON

Schema grupp F EM 2021

 • 15 juni 18:00 Ungern vs Portugal - Puskas Arena, Budapest
 • 15 juni 21:00 Frankrike vs Tyskland - Allianz Arena, München
 • 19 juni 15:00 Ungern vs Frankrike - Puskas Arena, Budapest
 • 19 juni 18:00 Portugal vs Tyskland - Allianz Arena, München
 • 23 juni 21:00 Portugal vs Frankrike - Puskas Arena, Budapest
 • 21 juni 21:00 Tyskland vs Ungern - Allianz Arena, München

Budapest och München är spelorterna

Det blir korta resor för lagen i grupp F då gruppen avgörs på två arenor. Såväl Allianz Arena i München som Puskas Arena i Budapest är två arenor med perfekta förutsättningar. Puskas Arena invigdes 2019 och är därmed nästintill helt ny inför EM-slutspelet. Allianz Arena är hemmaplan åt Bayern München och är en av världens mäktigste fotbollsarenor. Stadion stod klar 2005 och byggdes inför VM i Tyskland 2006.

Allianz Arena har delvis tagit rollen som nationalarenan för tyska landslaget då det är en renodlad fotbollsarena till skillnad från Olympiastadion i Berlin som har löparbanor. Med plats för 70 000 åskådare kan vi räkna med bra tryck om publik tillåts på matcherna i sommarens EM-slutspel.

Stjärnorna att hålla koll på i Grupp F

Det vimlar givetvis av stjärnor i grupp F men det finns några som är värda att hålla ett extra öga på som ger lite extra glans till turneringen. Vi har valt ut en nyckelspelare från varje lag som får en viktig roll under sommarens EM-slutspel.

Cristiano Ronaldo - Portugals och snart världens främsta landslags-målgörare genom tiderna slutar aldrig att förvåna. Trots att han legat i den yttersta världseliten i många år fortsätter han att leverera mål efter mål i både landslaget och klubblaget Juventus. Världsstjärnan har hunnit fylla 36 när EM drar igång och frågan är om det inte är sista Europamästerskapet för den gode Ronaldo?

Kylian Mbappé - Innan han fyllt 21 var han världsmästare och fransk ligamästare. Han har vunnit skytteligan i Frankrike och spelat Champions League-final. Få spelare i Mbappes ålder kan visa upp samma meritlista och under EM lär vi få se ny briljans av Frankrikes guldkalv. I ett lag fyllt med världsstjärnor är Mbappe den klarast lysande stjärnan.

Toni Kroos - Tyskland har också ett intressant lag och fördelen av hemmaplan kan lyfta laget. Om det ska bli ett roligt mästerskap för ”Die Mannschaft” behövs navet på mittfältet fungera. Toni Kroos är 31 när EM drar igång och kan göra sitt sista Eurpamästerskap. Till vardags spelar han i Real Madrid där han bildar ett fruktat centralt mittfält tillsammans med Luka Modric. Nu har han inte kroaten bredvid sig men vi tror Kroos blir en nyckelfigur för Tyskland under EM 2021.

Adam Szalal - Ungerns lagkapten är kanske inte lika känd för allmänheten som stjärnorna ovan men 33-åringen har en viktig roll som kapten för sitt land. Han har tidigare tillhört Real Madrid, Schalke 04 och 1899 Hoffenheim men hittas idag i Mainz. Det är Szalal som förväntas leda Ungern i detta mästerskap men han har en tuff uppgift då motståndet är svårast tänkbara.

Tidigare medaljer

Tyskland


 • Guld - 3 (1972, 1980, 1996)
 • Silver - 3 (1976, 1992, 2008)

Frankrike

 • Guld - 2 (1984, 2000)
 • Silver - 1 (2016)

Portugal

 • Guld 1 - (2016)
 • Silver 1 - (2004)

Ungern

 • Bästa placering: 3:a 1964

Kommentarer

Feedback