Det är inte lätt att utse vem som är den största stjärnan i sommarens EM. Fotbollsvärlden har som bekant flera superstjärnor, men vi på Betting har gjort vårat bästa för att ranka de olika deltagande nationernas största fotbollspelare inför EM 2024. Konkurrensen är stenhård och många namn hade kunnat ta en plats på listan. Detta är våran lista över fotbolls-EM:s 20 största spelare 2024.

Odds på EM 2024 hos Expekt!

20. Rasmus Højlund – Manchester United  

Rasmus Højlund - Danmark

Foto:  Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix / AFP

Först ut på listan hittar vi en spelare som Danmark behöver leverans från i fotbolls-EM 2024 om det ska bli succé. Anfallaren Rasmus Højlund spelar till vardags i Manchester United där han under perioder har visat sin kvalitet.

Framför allt blev Højlund Danmarks bästa målskytt under EM-kvalet. Just anfallspositionen har nationen haft problem med genom åren. Højlund kan vara lösningen på problemet. Han bidrog starkt till att Danmark vann sin grupp i EM-kvalet före Slovenien, Kazakstan, Finland, Nordirland och San Marino.

19. Aleksandar Mitrovic - Al-Hilal

När vi pratar stora målskyttar i fotbolls-EM 2024 är det få som kan mäta sig med Aleksandar Mitrovic. Han och Serbien ingår i Grupp C där England, Danmark och Slovenien står för motståndet.

Efter en rekordsäsong i Fulham och Championship spelar Mitrovic numera i Al-Hilal, där han fortsätter att näta. Med ett gediget målskytte i alla lagen han har spelat i samt över 0,5 mål per match i landslaget är det en spelare som försvararna måste se upp med.

18. Scott McTominay – Manchester United

Det går att argumentera för om Scott McTominays egenskaper är tillräckliga för att ranka honom som en av de bästa spelarna i fotbolls EM 2024. När det kommer till hur viktig han är för sitt lag är det dock inget snack om saken.

Trots en tillbakadragen roll i Manchester United är McTominay. Han var Skottlands bästa målskytt i EM-kvalet och har trots det sina främsta egenskaper i det defensiva spelet. I kampen om slutspelsplatserna i Grupp A kan McTominay bli direkt avgörande för laget. 

Klicka på knappen nedan för allt om odds på EM 2024!

Odds EM 2024

17. Bernardo Silva - Portugal

Av alla grupper i fotbolls-EM 2024 är Grupp F kanske den mest ovissa. I den ingår bland annat Portugal, som har Bernardo Silva som en av sina bästa spelare EM 2024. Han är en potentiell matchvinnare för laget.

Bernardo Silva är en poängspelare som levererar både mål och assist. I fotbolls EM 2024 förväntas han tillsammans med bland annat Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo att bära Portugal mot nya framgångar.

16. Gianluigi Donnarumma – Paris Saint-Germain

Italien undvek spel i det playoff som avgörs i mars 2024 och gick direkt till fotbolls-EM. Man vann EM finalen på Wembley senast men missade VM 2022 i Qatar, trots en stjärnfylld trupp att tillgå.

För nya framgångar i EM slutspelet 2024 och en eventuell final på Olympiastadion i Berlin vill det till att Gianluigi Donnarumma har ett starkt mästerskap. Han är en av världens bästa målvakter.

15. Federico Chiesa – Juventus

Federico Chiesa - Italien

Foto: CLAUDIO VILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Det italienska landslaget fick vänta till den sista kvalmatchen i november 2023 mot Ukraina innan platsen i fotbolls-EM säkrades. Nu får Italien en chans att försvara sitt guld från EM 2020. Man ingår i den på förhand tuffa Grupp B.

En av spelarna som ska försöka upprepa bedriften är Federico Chiesa. Juventus anfallare var bärande redan i det föregående mästerskapet och är irrationell spelare som kan leverera viktiga poäng.

14. Luka Modric – Kroatien

Gammal är äldst när det kommer till Kroatien och Luka Modric. Ett av 2000-talets största spelgenier gör med största sannolikhet det sista stora mästerskapet under fotbolls-EM i Tyskland 2024.

Han är inte lika given i Real Madrid som tidigare men är fortfarande en av de två bästa spelarna om det kroatiska mittfältet. När fotbolls-EM 2024 spelas är det fortfarande till Modric som hoppet ställs.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.


13. Marc-André ter Stegen – Barcelona

Hemmanationen i fotbolls-EM i Tyskland kan stoltsera med stjärnspelare på mer eller mindre samtliga positioner. Det mesta pekar på att Marc-André ter Stegen blir den som får vakta kassen när Tyskland inleder fotbolls-EM 2024 och Grupp A.

Ter Stegen missade EM 2020 på grund av en skada och lär därmed göra sin debut den 14 juni när fotbolls-EM 2024 inleds. Därefter blir han oerhört viktig för utfallet och huruvida Tyskland spelar final den 14 juli 2024.

12. Rúben Dias – Manchester City

Ett offensivt dödligt portugisiskt landslag behöver en spelare som håller ställningarna i lagets defensiva delar. På den fronten är Manchester Citys försvarare Rúben Dias oerhört viktig under fotbolls-EM 2024.

Dias är idag en världens bästa mittbackar och har bevisat sig både i landslaget samt i klubblaget. Han har inga direkta svagheter i sitt spel och har vad som krävs för att stoppa världens bästa anfallare under 90 minuter.

11. Antoine Griezmann - Atlético Madrid

Länge har Antoine Griezmann varit en bärande faktor i det franska landslaget. Han har vid det här laget gjort en bra bit över 100 landskamper för Frankrike och är en notorisk målskytt.

Om Frankrike först och främst ska ta sig vidare från Grupp D i fotbolls-EM 2024, en grupp man är favoriter till att vinna, är Griezmann en av spelarna som bör leverera. Under em kvalet blev det dock bara ett mål för anfallaren.

10. Romelu Lukaku – Roma

Romelu Lukaku - Belgien

Foto: JOHN THYS / AFP

Romelu Lukaku sprutade in mål när Inter vann en efterlängtad ligatitel säsongen 2020/21. Efter att inte ha varit lika lyckosam i Chelsea har han under 2023/24 varit utlånad till Roma.

Både i den italienska huvudstaden och i det belgiska landslaget har anfallaren fått ordning på målskyttet. 14 fullträffar blev det när Belgien vann kvalgruppen framför Österrike och Sverige, vilket var flest av samtliga i kvalet. Motståndarna i Grupp E i fotbolls-EM 2024 får se upp.

9. Cristiano Ronaldo – Al-Nassr

Med 14 mål i EM genom tiderna är Cristiano Ronaldo den klart främsta målskytten i turneringens historia. Visserligen har han lämnat den europeiska scenen men är fortfarande en av sportens främsta målgörare.

Under föregående EM-kval noterades Ronaldo för tio fullträffar, vilket gjorde honom till den näst bästa målskytten efter Romelu Lukaku. Detta trots tuffa motståndare i Grupp J, bland annat Slovakien, Island och Bosnien Hercegovina. När matcherna står och väger är det fortfarande en spelare som Portugal kan lita på.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

8. Rodri - Manchester City

I skymundan av den klara stjärnglans som finns i både det spanska landslaget och i Manchester City är det Rodri som håller ihop lagdelarna. Han har varit bärande i framgångarna som City nått, bland annat i den åtråvärda trippeln säsongen 2023/24.

Spanien har blivit utan mästerskapsmedaljer sedan guldet i EM 2012 och suktar efter nya framgångar, även om man vann Nations League 2023. Det är ett ungt och spännande landslag som man har till sitt förfogande, med Rodri som limmet i lagbygget. Oerhört viktig för Spanien i tuffa Grupp B i fotbolls-EM 2024.

7. Virgil van Dijk - Liverpool

Trots vissa svårigheter under kvalet till EM 2024 tog sig Nederländerna till sist till EM. Man gjorde det med Virgil van Dijk som lagkapten och ankare i försvaret. Trots skadebekymmer genom åren har han återkommande varit lagets viktigaste spelare.

Till vardags håller Van Dijk till i Liverpool där han genom åren också har varit den självklara ledaren. Ett offensivt frejdigt Nederländerna kommer behöva en stabilitet i defensiven, något mittbacken kan bidra med.

6. Joshua Kimmich - Bayern München

Tyskland har inte fått det att stämma i mästerskap på senare år och man befinner sig i en något ovan position, där man inte lika stora favoriter som tidigare. Det kan å andra sidan passa Tyskland bra i detta fotbolls-EM 2024 på hemmaplan, där man är en del av Grupp A.

I det generationsskifte som har pågått under ett par år är det framför allt Joshua Kimmich som har vuxit fram och blivit den nya generationens ledare på planen. Han har en stor roll både i landslaget och i klubblaget Bayern München.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba insättningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

5. Harry Kane – Bayern München

Harry Kane England EM 2024

Foto: ANDY BUCHANAN / AFP

Det engelska landslagets främsta målskytt genom tiderna är ingen mindre än Harry Kane. Anfallaren är en målmaskin av rang som levererar kontinuerligt i båda landslag och klubblag.

Under sommaren 2023 tog han flytten från Premier League och Tottenham till Bundesliga och Bayern München. Han har inte slagit av på takten och har ett målsnitt som andra anfallare bara kan drömma om.

Som lagkapten och målgörare i England blir han avgörande för lagets framgångar. Kane är absolut en av fotbolls-EM 2024 största stjärnor.

4. Bruno Fernandes – Manchester United

Portugals landslag är i goda händer när väl Cristiano Ronaldo lägger skorna på hyllan. Vi fick se prov på vad man kan åstadkomma redan under kvalspelet när man blev bäst av samtliga nationer.

På mittfältet är det framför allt Bruno Fernandes som styr och ställer. Manchester Uniteds spelgeni är en av världens främsta på sin position och fullkomligt briljant när han är på humör.

Fernandes är en mittfältare som levererar både mål och assist samtidigt som han inte är blyg för att ta ett defensivt ansvar därtill. Är vital för Portugals eventuella framgångar i EM 2024.

3. Jude Bellingham – Real Madrid

Det engelska landslaget är fyllt av stjärnspelare som spelar i Europa bästa ligor och klubbar. I tuff konkurrens med andra namn vill vi lyfta fram Jude Bellingham, som trots sin unga ålder är dominant i Real Madrid.

Mittfältaren lämnade Birmingham City tidigt innan han gick vidare till Borussia Dortmund, där han slog igenom på allvar. Hans utveckling har fortsatt sedan han kom till Real Madrid och han är kanske den hetaste av EM 2024 talanger just nu.

Bellingham är navet på det mittfält som ska bidra till en ny engelsk framgång i ett mästerskap. Han var med redan 2021, när det blev silver på hemmaplan, och bör vara revanschsugen till fotbolls-EM 2024.

2. Kevin De Bruyne – Manchester City

Manchester Citys stora stjärna och hela Premier Leagues kanske absolut största spelare. Har egentligen inga svagheter i det offensiva. Har ett otroligt giftigt skott då han skjuter alla frisparkar för klubblaget och det belgiska landslaget.

De Bruyne ligger säsong efter säsong i toppen av Premier Leagues assistliga och är en spelare många managers önskar att de hade i sitt lag. Tyvärr för hans egen del har säsongen 2023/24 varit ett år med stora skadeproblem.

Fotbolls-EM 2024 är den eventuellt sista chansen för Belgiens gyllene generation, med De Bruyne i spetsen. Det krävs att han spelar på toppen av sin förmåga för att det ska bli en medalj för landet.

1. Kylian Mbappé - Paris Saint-Germain 

Kylian Mbappé, Frankrike - EM 2024

Foto: FRANCK FIFE / AFP

I det franska landslaget hittar vi den enligt oss största stjärnan i EM 2024. Med ett VM i Qatar där han bland annat gjorde tre mål i finalen mot Argentina har Kylian Mbappé redan visat framfötterna i stora mästerskap.

Frankrike vann VM 2018 och kom tvåa i VM 2022. Prestationerna och resultaten i EM har dock inte varit lika starka, med en andraplats på hemmaplan 2016 som den främsta meriten efter guldet 2000.

Om Frankrike ska vinna guld i fotbolls-EM 2024 i Tyskland gäller det att Kylian Mbappé har ett bra mästerskap. Han har en stor roll i så väl klubblaget PSG som i landslaget och är på en bra dag en av världens absolut bästa spelare.

Plats Spelare Nation Position
20. Rasmus Højlund Danmark Anfallare
19. Aleksandar Mitrović Serbien Anfallare
18. Scott McTominay  Skottland Mittfältare
17.  Bernardo Silva Portugal Mittfältare
16. Gianluigi Donnarumma Italien Målvakt
15.  Federico Chiesa Italien Anfallare
14.  Luka Modrić Kroatien Mittfältare
13. Marc-André ter Stegen Tyskland Målvakt
12. Rúben Dias Portugal Försvarare
11. Antoine Griezmann Frankrike Anfallare
10. Romelu Lukaku Belgien Anfallare
9. Cristiano Ronaldo Portugal Anfallare
8. Rodri Spanien Mittfältare
7. Virgil Van Dijk Nederländerna Försvarare
6. Joshua Kimmich Tyskland Mittfältare
5. Harry Kane England Anfallare
4. Bruno Fernandes Portugal Mittfältare
3. Jude Bellingham England Mittfältare
2. Kevin De Bruyne Belgien Mittfältare
1.  Kylian Mbappé Frankrike Anfallare

Håller ni med om våran lista över EM:s 20 bästa spelare? Kommentera gärna med era favoritspelare.

FAQ Största stjärnorna EM 2024

Se de vanligast ställda frågorna om de största spelarna i EM 2024 nedan.

Vilken spelare är största stjärnan i EM 2024?

Det är inte lätt att utse en av alla de stora stjärnorna som spelar i sommarens mästerskap, men enligt oss är det Kylian Mbappé. Han har visat flertalet gånger i de stora matcherna att han är den som kliver fram och är avgörande, både i klubblaget PSG och i det franska landslaget.

Vem av stjärnorna i EM 2024 gör flest mål i mästerskapet?

I vårat EM tips 2024 tippar vi Harry Kane som den stjärna som gör flest mål i sommarens turnering.

Hur följer jag de största stjärnorna i EM 2024?

För att enklast hålla koll på när matcherna spelas, se spelschema em 2024.