Annons

Speltips på Tennis

Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

I denna guide så fokuserar vi på att belysa de olika speltips vilka återfinns när det kommer till den omåttligt populära och framförallt anrika sporten i from av tennis.

Vi ska även fokusera på att beskåda närmare de olika turneringar vilka du kan spela på, de typer av tennis odds som du kan placera inklusive de elementära aspekter som du måste ha i åtanke när du analyserar de speltips vilka erbjuds av Betting.se.

Det hela slutar dock inte där utan vi ska även studera mer ingående de typer av verktyg vilka tillhandahålls av betting.se så att du enklare ska kunna fatta objektiva och väl-avvägda beslut när det kommer till spel på tennis.

Hur du hittar de bästa speltipsen för tennis?

Tennis är en sport som ligger högt i rankingen när det kommer till satsningar i olika former. Framförallt så tenderar spelfebern att stiga när det vankas större turneringar där det ligger mycket på spel.

Viktigt att komma ihåg när det kommer till alla tennis speltips

När du bestämmer dig för att spela på tennis så finns det ett antal element som du måste komma ihåg att ta i beaktning som ett led i att förbättra dina chanser till vinst. Nedan så kommer vi att redogöra för några av de vanligaste för att göra dig uppmärksam på vad som gäller:

 1. Genomför en adekvat analys - Med adekvat så menar vi att du faktiskt ska investera tid åt att analysera hur spelaren i fråga presterat tidigare, huruvida hen kämpat med skador på senare tid, om hen uppvisat tendenser att vara ur form etc.
 2. Gör dina efterforskningar - Genom att investera lite av din dyrbara tid åt att göra efterforskningar så kommer du att höja dina chanser att knappa in slutresultatet som du spelat på.
 3. Ta aldrig ut något i förskott - Även om en tennisspelare är en given favorit så behöver det ej innebära en solklar vinst. Kom ihåg att du aldrig ska ta ut några vinster i förskott, oavsett hur givande de må vara!
 4. Träna på din disciplin - Kliar det i fingrarna och funderar du huruvida du ska lägga den där spelet trots att du vet innerst inne att det är en dålig idé? Om så är fallet så måste du jobba på din disciplin och undvika att ta förhastade beslut.
 5. Ha en långsiktig plan - Vikten av en långsiktig plan kan inte mätas i guld. Genom att ha en utarbetad och framför allt långsiktig plan så kan du enklare förhålla dig till det hela ur ett fågelperspektiv och undvika onödiga (dyrbara) misstag.

Spela på tennis: Typerna av odds

Dock så måste man vara medveten om att spel på sporten tenderar att pågå aktivt i princip året runt. Du hittar exempelvis odds där alltifrån de riktigt stora pengastinna Grand Slam-turneringarna ingår vidare till lite mindre ITF-turneringar.

 • Spela på poäng - När du väljer att spela på poäng för en viss tennismatch så är det hela en gedigen och adrenalinfylld upplevelse. Viktigt att nämna i sammanhanget är att du sällan kan spela på nästa poäng utan oftast så kan du endast satsa på varannan poäng. Det hela har med fördröjning i spelet att göra eftersom man vill undvika en flock av spelare vilkas sitter på arenan och spelar på det hela.
 • Handikapp - Varje specifik tennismatch kommer i slutända alltid att ha en vinnare samt även en förlorare. Det hela bidrar till att risken för satsningen i fråga blir betydligt lägre samtidigt som avkastningen blir betydligt högre när  man spelar på handikapp.
 • Antalet set - Du kan även välja att spela på antalet set. Det hela går ut på att du satsar på en kombination av möjliga utfalla samt antalet set som en viss spelare lyckas vinna innan det hela är över. De vanligaste kombinationerna tenderar att utgöra sig i form av bäst av 3- eller 5-set.
 • Totala antalet gem - Vill du höja insatserna en aning så kan du välja att spela på den totala antalet gems. Du försöker helt enkelt förutspå hur man gems som den speicifka tnnismatchen slutar med. Det hela kräver självfallet att du har en god kännedom om spelarna i fråga för att det hela ska lyckas.
 • Turneringsvinnare - Precis som det låter så satsar du pengar på den spelare som du anser står som vinnare när det finalmatchen spelats. Kräver dock att du läser på ordentlig eftersom en given favorit kan ha haft skadekänningar eller dylikt, vilket sannerligen kommer hämma hans chanser att rå hem det hela.

Vilka tennisturneringar är det vanligast att hitta speltips på tennis för?

När du ämnar spela på tennis så finns det en uppsjö av olika turneringar som du kan välja att spela på. Vi ska härnäst beskriva de vanligaste och mest populära som svenska spelare tenderar att satsa pengar på när det väl beger sig:

 • Wimbledon – Den mest prestigefyllda tennisturneringen av de alla. Spelas helt på gräs i London, England.
 • French Open (Franska öppna) - Spelas helt på grus i Paris, Frankrike och avverkas under månadsskiftet för maj och juni.
 • Australian Open – Spelas primärt på ett hårt underlag och avverkas i Melbourne, Australien.
 • US Open – Även denna turnering avverkas på hårt underlag och avgörs i New York, USA.
 • ATP World Tour Finals – En annan populär tennisturnering som spelas på hårt underlag. Äger rum i London, England under den bördiga november.
 • Swedish Open ATP Båstad - En svenska tennisturnering som spelas i Båstad, Sverige.
 • WTA Tour Championships – En turnering utanför Europa och USA som även den utspelas på hårt underlag. Äger rum i Shenzhen, Kina.
 • ATP-World Tour Series – Inkluderar över 16 turneringar vilka spelas på olika typer av underlag. Här hittar du klassiker så som Italien-, Madrid-, Japan-open med flera.
 • ATP Hamburg -  En årliga tennisturneringen som spelas i tenniscentret Am Rothenbaum i Tyskland.
 • ATP Newport - En  tennisturneringen som spelas i USA i staden Newport, Rhode Island.
 • WTA Tour Event – Precis som föregående så utgörs det hela av ett stort antal klassiska turneringar där bland annat Miami-, Qatar-, Stuttgart-open med flera återfinns.
 • Challenger Tour – Fokuserar främst på mindre kända spelare, vilket kräver en del efterforskningar för att kunna satsa adekvat.
 • Davis- och Fed-Cup – En av de mest klassiska tennisturneringar där spelarna i fråga ej representerar sitt eget varumärke utan sitt land.

  Vilka verktyg erbjuder vi på Betting.se när det kommer till spel på tennis?


  Här hos Betting.se så hittar du ett brett utbud av detaljrika verktyg vilka förser dig med adekvat statistik på tennis i kombination med nyttiga analyser. Bäst av allt är att alla våra verktyg är helt kostnadsfria och kostar dig inte en krona! Du behöver dock investera lite av din dyrbara tid för att kunna ta till dig det hela på ett adekvat sätt!

  Hur man betta på tennis?

  Alla spelbolag satsar hårt på tennis, men det finns några som sticker ut. Betitngsidorna nedan är de bettingsidor med högst odds på Tennis.

  Bethard Tennis

  Bethard bestämde sig för något år sen för att man skulle ha högst odds i världen på tennismatcher på högsta nivå. Detta har man hållit i och på matcher på ATP-touren ligger man på en återbetalning på omkring 98%. Det vill säga, man tar bara två kronor på en satsad hundring. Med sådana villkor behöver man inte vara särskilt bra för att vinna pengar.

  100% upp till 1000 kr
  Höga odds
  Snabba utbetalningar
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
  Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Bet365 Tennis

  Världens största spelbolag sett till omsättning är också marknadsledande på tennis. Kanske inte vad gäller oddsen. Bet365:s återbetalningsprocent är faktiskt bland de lägsta av de största spelbolagen, men man kompenserar detta med ett utbud som ingen kan slå. Spelas det en professionell tennismatch någonstans i världen, då finns det odds och nästan alltid liveodds på den hos Bet365. Just liveoddsen är Bet365:s stora grej. Deras verktyg för liveodds är otroligt användarvänligt i sin enkelhet. Dessutom, Bet365 är marknadsledande i spelbranschen när det gäller livestreaming av matcher, inte minst inom tennisen. Bet365 har rättigheter att sända alla turneringar på absolut högsta nivå, och man sänder också allt från alla matcher på längre nivå.

  Regler och villkor gäller
  Ansvarsfullt spelande
  18+ åldersgräns
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

  Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
  Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Betfair Tennis

  För de professionella spelarna på tennis så är det ofta Betfair som gäller och i synnerhet deras oddsbörs. Här sätter spelare odds och spelar mot varandra. Man spelar alltså inte mot en oddssättare som det är hos andra spelbolag. Oddsen på Betfair har historiskt sett varit överlägsna. Det är 100% återbetalning, men så betalar man ett par procent på vinsterna till Betfair. Att jämföra med oddsen på oddsbörsen innan man spelar någonstans kan vara klokt.

  Spela för 100 kr och få gratisspel värt 100 kr!
  Världens största spelbörs
  Även poker & casino
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Omsättningskrav: 1.00x bonus till minsta oddset 1,50. Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 100 kr inom 30 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller enbart för nya kunder registrerade i Sverige.
  Villkor och krav:  Referera till Betfair Sportsbook för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

  Unibet Tennis

  Liksom på alla andra sporter är Unibet ett stadigt alternativ. Riktigt bra utbud, men kanske inte bäst. Bra odds, men kanske inte bäst. Bra möjlighet till livestreaming men inte bäst. Unibet är mycket stadiga och vill man bara ha ett spelbolagskonto för spel på tennis, då är Unibet ett klart alternativ.

  100 SEK freebet
  Svensk gigant inom betting
  Specialodds på film och politik
  18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Det finns inget omsättningskrav på den eventuella vinsten utan uttag kan göras direkt.

  Ytterligare villkor: Förlorar du på ditt spel händer ingenting och vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men att du behåller resterande summa av spelvinsten. Markera bonusen som betalningsmedel för spelkupongen.
  Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
  Feedback