Annons

Frankrike - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Frankrike

Hela spelschemat

Högintressanta odds EM 2024 kommer finnas när Frankrike ska försöka vinna gruppen i sommarens stora mästerskap. Som många av er redan vet har Frankrike ett av världens absolut bästa landslag där mer eller mindre alla spelare tillhör Europas bästa klubbar. Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Oliver Giroud… Ja världsstjärnorna är många och förmodligen mycket revanschsugna efter förlusten i den där galna VM-finalen mot Argentina 2022. Didier Deschamps är fortfarande tränare för laget och efter så här många år på den franska tränarbänken känner han sina spelare utan och innan. Frankrike kommer utan tvekan bli otroligt farliga i EM 2024.

Odds Fotbolls-EM 2024: Frankrike

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Frankrike.

Frankrike är utslagna ur EM och därför finns det inga tillgängliga odds på dem längre.

Frankrikes gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Frankrikes alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3 

Frankrikes Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Frankrike i gruppspelet EM 2024.

Frankrike styrkor

  • Komplett lag
  • Stor erfarenhet

Det finns mycket som gör att Frankrike är ett av världens bästa landslag. Bara truppen i sig är en styrka där spelarna i backlinjen, mittfältet och anfallet håller absoluta högsta världsklass. Vad som har varit fransmännens främsta vapen de senaste åren är dock anfallet där lagkaptenen Kylian Mbappe sliter sönder allt motstånd. Förut om att Frankrike är sylvassa framåt har man förmågan att kontrollera matcher genom att hålla i bollen och diktera tempot. Dessutom har Deschamps fått ihop detta landslag på ett imponerande sätt där alla spelare vet exakt vad de ska göra på planen. Effektivitet, bollskicklighet och hög lägsta nivå summerar det franska landslaget på ett bra sätt.

Frankrike svagheter

  • Underskattning
  • Bortskämda

Det är nästan löjligt att försöka hitta svagheter hos detta franska landslag som vann VM-guld 2018 och var i VM-final 2022. Det är ytterst sällan som Frankrike gör en dålig match och laget lyckas alltid nå sin maximala kapacitet när det väl gäller. Men om vi nu ska leta svagheter har Frankrike en tendens att vara något lata i de defensiva omställningarna. I vissa matcher har man varit såbara när motståndarna kontrar med många spelare. Att Frankrike har så pass stor tillit till sina försvarare kan vara farligt när man möter de allra bästa landslagen.

Frankrikes väg till EM 2024

Frankrike hade såklart inga som helst problem med att ta sig till EM. I EM-kvalet där man mötte Nederländerna, Grekland, Irland och Gibraltar tog man planenligt hem förstaplatsen. På åtta matcher gjorde man hela 29 mål framåt och släppte enbart in tre. Trots att Mbappe inte deltog i alla kvalmatcher gjorde han såklart massa poäng framåt. Deschamps passade även på att rotera i truppen för att ge alla spelare viktiga minuter inför sommarens mästerskap. Nja… Frankrikes väg till EM var inte speciellt svår.

Se mer om det franska landslaget på deras officiella hemsida: https://www.fff.fr/

Frankrike EM-historik

Det franska fotbollslandslaget, även känt som Les Blues, har en rik historia och har varit en av de mest framstående nationerna inom världsfotbollen. Fransmännen vann sitt första stora mästerskap 1984 då man besegrade Spanien i EM-finalen. Spelare som Thierry Henry, Lilian Thuram och Zinidine Zidane har varit mycket framgångsrika i det franska landslaget. I dagsläget ligger Frankrike tvåa på FIFA-rankningen. Hittills har landet två VM-guld och två EM-guld i prisskåpet.

FAQ Frankrike EM 2024

Få svar på frågor om Frankrike i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Frankrike i EM 2021?

Efter att ha vunnit sin grupp ställdes de mot Schweiz i åttondelsfinalen där Griezmann och co åkte ut på straffar.

Läs våra bästa speltips på EM

Kommentarer

Feedback