Annons

Rumänien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Rumänien

Onsdag 26 juni 2024

18:00 Slovakien - Rumänien


Hela spelschemat

När Rumänien kliver in i Europamästerskapet i sommar kommer Fotbolls em odds vara intressant då Belgien, Slovakien och Ukraina står för motståndet. Rumänerna kommer såklart göra allt för att vinna gruppen, men deras realistiska chans till avancemang är nog att lösa andraplatsen. Den rumänska truppen är inte på något sätt stjärnspäckad men under kvalet till EM 2024 visade laget prov på fina kvaliteter. Tränaren Edward Iordanescu har onekligen gjort ett bra jobb med detta rumänska landslag som vann sin EM-kvalgrupp före Schweiz. Hittills har kollektivet varit en viktig nyckel för Rumänien. Man är starkast i det defensiva spelet medan offensiven har kvalitet för att avgöra matcher.

Rumänien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom odds fotbolls em 2024 på Rumänien.

Odds på Rumänien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Rumänien: Vinnare grupp E 2,85
Rumänien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 126,00

Rumäniens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Rumäniens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Rumäniens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Rumänien i gruppspelet EM 2024.

Rumänien styrkor 

  • Kollektivet
  • Defensiven

Som tidigare nämnt har Rumänien sina främsta styrkor i det kollektiva och defensiva spelet. Spelarna är taktiskt skickliga och extremt hängivna till spelidén som går ut på att ligga rätt i sina positioner samt att spela med låg risk. Det är sällan Rumänien gör en dålig match rent försvarsmässigt och motståndarna får jobba stenhårt för att få in bollen i det rumänska målet. Edward Lordanescu har verkligen hittat ett sätt att spela för att få ut maximalt av sina spelare och även om det inte är den mest målrika fotbollen har gett fina resultat.

Rumänien svagheter 

  • Svag offensiv
  • Saknar stjärnor

Om det defensiva spelet är en nyckel till framgång kan det offensiva spelet komma att bli Rumäniens akilleshäl. Det finns visserligen ett par skickliga spelare i offensiven, men man saknar en målskytt av absolut högsta rang. Samtidigt har den rumänska offensiven sett något trög ut i vissa matcher fram till EM. Det händer att anfallet inte får tillräckligt med understöd från mittfältet, vilket gör att anfallarna får jobba mot många motståndarförsvarare på egen hand. Det återstår att se om den stabila defensiven kan väga upp för det något tröga offensiven.

Rumäniens väg till EM 2024

När EM-kvalet drog igång för massa månader sedan var det många som undrade hur pass bra Rumänien egentligen är. Det skulle dock inte ta många matcher innan omvärlden blev varse om den kvalitet som finns i detta rumänska landslag. Man tog 22 poäng på sina 10 matcher i kvalet och vann kvalgruppen före bland annat Schweiz och Israel. Det defensiva spelet imponerade allra mest då man bara släppte in fem mål under hela kvalet. Om Lordanescu och hans gäng fortsätter på samma spår som i kvalet blir man en ovis underdog i sommar.

Läs mer om Rumäniens landslag på deras officiella hemsida: https://www.frf.ro/cat/en/

Rumänien EM-historik 

Rumänien är ett land med en rik fotbollshistoria där många stora spelare har skördat framgångar med landslaget. Det rumänska landslaget hade sina mest framstående år under 1990-talet då man nådde kvartsfinal i VM två gånger och i EM en gång. Spelare som Gheorghe Hagi och Adrian Mutu är några av landets mest framgångsrika spelare. De senaste decennierna har det gått något tyngre för Rumänien och i dagsläget är man rankade 47 på FIFA-rankningen. Hittills har landet deltagit i fem Europamästerskap och sju världsmästerskap, vilket gör dem till en av de mest erfarna nationerna i internationella turneringar.

FAQ Rumänien EM 2024

Få svar på frågor om Rumänien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Rumänien i EM 2021?

Rumänien deltog inte i EM 2021 eftersom att de inte kvalificerade sig.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Rumänien

Onsdag 26 juni 2024

18:00 Slovakien - Rumänien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback