Annons

EM 2024 på TV

Fotbolls-EM 2024 blir en rejäl tittarfest och även om det ryktas om svenska fans på plats i Tyskland är det från TV-apparaterna som de flesta svenskar kommer följa sommarens mästerskap. Som vanligt är det TV4 och SVT som har rättigheterna att visa mästerskapet och de två TV-husen delar broderligt på samtliga matcher under EM-slutspelet inklusive Sveriges alla matcher och slutspelsmatcherna.

Inget innehåll hittades.

När spelar Sverige under fotbolls-EM 2021

Sverige spelar sin första match den 14 juni och har därefter cirka fyra dagars vila innan andra gruppspelsmatchen väntar mot Slovakien. Därefter har Sverige nästintill fem hela dygn inför den avslutande matchen mot Polen. Sverige har fått tre olika avsparkstider och räkna med att det framförallt blir många som jobbar halvdag fredagen den 18 juni. 

  • Måndag 14/6 kl 21:00: Spanien – Sverige (Sevilla)
  • Fredag 18/6 15:00: Sverige – Slovakien (Sankt Petersburg)
  • Onsdag 23/6 kl 18:00: Sverige – Polen (Sankt Petersburg)

TV-tider för EM 2021

Det är framförallt tre tider att hålla koll på under fotbolls-EM, i alla fall under gruppspelet. Då spelas samtliga matcher klockan 15:00, 18:00 eller 21:00. Därmed finns det tre matcher att se under de flesta dagar. Under gruppspelets sista omgång kommer en grupp avgöras i taget. Detta för att alla fyra lagen i en grupp ska börja sin sista match samtidigt.

När sedan slutspelet är igång är det 18:00 och 21:00 som gäller under åttondelsfinalerna och kvartsfinalerna. Semifinalerna och den stora finalen, där alla tre matcher spelas på Wembley, har avspark klockan 21:00. Alla tider är angivna i svensk tid.

TV-kanaler för EM 2021

Samtliga matcher under sommarens EM-slutspel kommer att visas på TV4 och SVT. Det betyder TV4, SVT1 och SVT2 som är kanalerna att knappa in för den som fortfarande tittar via TV och inte streamar mästerskapet. Som vanligt har de delat upp rättigheterna mellan sig där TV4 sänder premiären mellan Turkiet och Italien. Det är däremot SVT som sänder Sveriges första match mot Spanien i Sevilla. Detsamma gäller andra gruppspelsmatchen mot Slovakien som också sänds i SVT:s regi.

Sveriges avslutande match mot Polen visas däremot i TV4. Respektive koncern har sedan fyra åttondelsfinaler, två kvartsfinaler och en semifinal vardera. Det är dock TV4 som har rättigheten till finalen. Totalt är det 51 matcher som spelas och visas under EM-slutspelet från premiären den 11 juni till finalen den 11 juli.

Streama EM 2021

Det är C More och SVT som har rättigheterna att sända hela EM-slutspelet. Därför är det också hos de som du kan streama hela mästerskapet. C More har en egen app som du kan ladda hem där appar finns. Detsamma gäller för SVT som streamar alla sina matcher i SVT Play. Den som vill se matcherna streamade kan streama samtliga matcher hos C More-appen och hälften av matcherna hos SVT Play. Det finns inga spelbolag som har rättigheter att visa EM-slutspelet som spelas till sommaren.

Feedback