Annons

Nederländerna - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Nederländerna

Fredag 21 juni 2024

21:00 Nederländerna - Frankrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Nederländerna - Österrike


Hela spelschemat

Med Odds EM 2024 kan du ta spänningen till nästa nivå när Nederländerna ska försöka ta sig vidare från grupp D i sommarens mästerskap. Och även om nederländarna har ett bra lag kommer det inte bli något lätt historia när Österrike, Frankrike och Polen står för motståndet. Det ska däremot sägas att Nederländerna är på väg uppåt igen efter att par år med sämre resultat. I VM 2022 tog man sig till kvartsfinal efter många fina prestationer. Truppen ser dock inte helt likadan ut jämfört med förra mästerskapet då vissa spelare har valt att tacka för sig i landslaget. Dessutom har Ronaldo Koeman, som hittills har gjort ett bra jobb, tagit över efter Louis van Gaal. Hittar Nederländerna rätt har man en hög höjd i sitt spel. 

Odds Fotbolls-EM 2024: Nederländerna

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Nederländerna.

Odds på Nederländerna Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Nederländerna: Vinnare grupp D 3,40
Nederländerna: Vinnare Fotbolls-EM 2024 17,00

Nederländernas gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Nederländernas alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Lagen i Grupp D

Nederländernas Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Nederländernas grupp Fotbolls-EM 2024.

Nederländerna styrkor

  • Flexibelt lag
  • Allround

Här har vi ett landslag med många individuellt skickliga spelare som är skolade på ett bra sätt. Spelarna är både taktiskt samt tekniskt duktiga och det nederländska landslaget är ett mångsidigt lag som är bra på mycket. Man kan säga att Nederländerna är bra på allt, men inte bäst på något. Man brukar tala om att Nederländerna är kända för sin ”totalfotboll”, vilket innebär att spelarna är flexibla och kan spela på många positioner och göra positionsbyten under matchens gång. Även om denna spelstil var tydligare för längesen är holländarna fortfarande skickliga på att skapa oreda hos motståndarna genom att variera sitt spel.

Nederländerna svagheter

  • Offensiven
  • Svårt mot tuffare motstånd

Även om Nederländerna har en bredd trupp med världsklasspelare på samtliga positioner har man haft svårt att få ihop spelet på ett framgångsrikt sätt. De har alltid varit väldigt bra på att producera talangfulla spelare, men det är sällan man lyckas i stora internationella turneringarna. Ser vi till spelare för spelare har Ronald Koeman en trupp som är lika bra jämfört med många andra guldkandidater. I kvalet till EM såg spelet bra ut men motståndet var inte på samma nivå som den som väntar i sommar. Det stora frågetecknet är hur pass bra detta nederländska landslag står sig i jämförelse med andra toppnationer som fått ihop sina lag på ett föredömligt sätt.

Nederländernas väg till EM

Nederländerna tog sig till sommarens europamästerskap genom att komma två i sin kvalgrupp bakom Frankrike. Även om motståndet inte var det svåraste visade Koemans gäng att man är på rätt väg då man vann samtliga matcher förutom mot just Frankrike. Som hos många andra stora nationer fick många spelare chansen att visa upp sig och stärka sina aktier inför EM. En spelare som verkligen tog chansen var Feynoord-spelaren Calvin Stengs som stod för ett par assist och mål. Det ser ljust ut för Nederländerna i dagsläget.

Läs mer om Nederländernas landslag på deras officiella hemsida: https://www.knvb.com/

Nederländerna EM-historik

Det nederländska fotbollslandslaget, och den nederländska fotbollen i allmänhet, har haft en betydande roll i fotbollshistorien. Det var under 1970-talet som tränaren Rinus Michels och spelaren Johan Cruyff införde det vi kallar för totalfotboll idag. Denna innovativa spelstil skapade eko runt om i världen och idag använder sig många stora klubbar av den. Landets mest framgångsrika period var 1974 och 1978 då man nådde två VM-finaler på följd. Landets bästa målskytt genom tiderna är Robin Van Persie och Wesley Sneijder har gjort flest landskamper för landslaget. I dagsläget är nationen rankande 8 på FIFA-rankningen.

FAQ Nederländerna EM 2024

Få svar på frågor om Nederländerna i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Nederländerna i EM 2021?

Nederländerna vann sin grupp, men stötte på patrull direkt i åttondelen där Tjeckien slog ut dem med 2-0.

Spelschema, Nederländerna

Fredag 21 juni 2024

21:00 Nederländerna - Frankrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Nederländerna - Österrike


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback