I denna artikel har vi på Betting använt Transfermarkt.com som underlag för att få fram värdet på de matcher som spelas i EM 2024. Genom att jämföra alla de olika deltagande nationerna har vi sedan fått fram de fem högst värderade matcherna. Vi har även tagit en titt på mästerskapets minst värderade drabbning samt landslag.

Spela på EM 2024 hos Expekt!

England – Danmark ca 24.8 miljarder SEK

I Grupp C hittar vi EM 2024-matchen som värderas högst (ex. slutspel). Närmare bestämt i omgång två där engelsmännen ska möta våra danska grannar på Deutsche Bank Park i Frankfurt.

Gareth Southgate har en trupp som är nummer 1 när det kommer till värdering men även hos oddssättarna på spelbolagen som håller "lejonen" som nummer 1. Allt annat än guld här får anses som en besvikelse.

Kasper Hjulmands Danmark har gått lite knackigt på slutet och fick kämpa för sin plats till detta EM-slutspel. Truppen är det dock inget fel på och har ett värde på ca 364 miljoner euro. Den högst värderade dansken är Manchester Uniteds Rasmus Höjlund  (65 miljoner euro).

Läs även våran artikel om EM:s mest värdefulla landslag

Serbien - England ca 24.5 miljarder SEK.

Vi fortsätter i Grupp C och premiär-rundan där serberna ska försöka störa denna gigant på Veltins Arena i Gelsenkirschen. Det blir faktiskt första gången någonsin som dessa två landslag stöter på varandra och England är såklart stora favoriter.

Gareth Southgates trupp är värderad ca 5x Dragan Stojkovics dito, där Juventus anfallare Dusan Vlahovic har högst värdering på 65 miljoner euro. 

Den 16 juni klockan 21.00 är det avspark och vi kan räkna med inte bara en het drabbning på plan, utan även på läktaren där vi vet sedan tidigare fansens häftiga nivå, inte minst den engelska.

Frankrike - Nederländerna ca 24.5 miljarder SEK

Didier Deschamps leder det näst mest värdefulla landslaget i detta EM, men det skiljer en bra bit upp till England som har en överlägsen värdering även i denna upplaga.

Kylian Mbappe är inte bara truppens högst värderade spelare utan även hela mästerskapets tillsammans med Jude Bellingham vars värderingar ligger på dryga 2 miljarder SEK.

Den fjärde högst värderade truppen i EM 2024 har Nederländerna där lite överraskande Micky van de Ven klivit upp i topp som den högst värderade spelaren i landet. Tottenhams snabba back ligger på ca 650 miljoner SEK.

Denna drabbning spelas på Red Bull Arena i Leipzig den 21 juni med avsparkstiden 21.00, och tillhör omgång 2. Bör vara den match som avgör vilket av lagen som tar hem Grupp D.

EM tips 2024

England - Slovenien ca 22.2 miljarder SEK

Tack vare den extremt högt värderade truppen som England har så får lilla Slovenien äran att vara med på årets topplista. Sloveniens trupp som tillhör de lägst värderade i hela EM på knappa 2 miljarder SEK.

Det betyder alltså att Jude Bellingham är värd mer än hela den slovenska truppen där Benjamin Sesko från RB Leipzig är lagets klart största stjärna med värdering på ca 500 miljoner SEK.

Spanien - Italien ca 20.3 miljarder SEK

En av de klart finaste matcherna på förhand hittar vi i Grupp B där de stora nationerna Spanien och Italien ska göra upp. Matchen tillhör omgång 2 och spelas på Veltins Arena i Gelsenkirschen.

I det spanska landslaget toppar Manchester Citys eleganta mittfältare, Rodri värderingsligan på nästan 1,5 miljarder SEK. Italien saknar den där riktigt högt värderade spelaren och Nicolo Barella från Inter är i topp med värdering på "bara" 75 miljoner euro.

Glöm inte att läsa om vem vi tippar blir mästerskapets skyttekung!

EM-slutspelet 2024 högst värderade matcher 

Här kan du se vilka matcher i turneringen som har högst värde enligt våran jämförelse på Transfermarkt.com.

Match (Hemmalagets) värdering(ca) (Bortalagets) värdering(ca) Matchens totala värde(ca) Plats
Frankrike - Tyskland 10.5 miljarder 9.8 miljarder 20.3 miljarder 1
Portugal -Frankrike 8.4 miljarder 10.5 miljarder 18.9 miljarder 2
England - Kroatien 15 miljarder 3.8 miljarder 18.8 miljarder 3
Portugal - Tyskland 8.4 miljarder 9.8 miljarder 18.2 miljarder 4
England - Skottland 15 miljarder 2.7 miljarder 17.7 miljarder 5

siffrorna för mätningen hämtades 1/6-2024 och eftersom att marknaden ständigt rör på sig är det endast ett uppskattat värde.

Den gruppspelsmatch med minst värde

Den nation som ställer upp i EM 2024 med den minst värderade truppen är Rumänien. Hela deras lag landar på ett värde av ca 1 miljard SEK. Den högst värderade spelaren i startelvan är Tottenhams Radu Dragusin med ett pris satt till ca 290 miljoner. I gruppen möter man Slovakien som har den tredje lägst värderade truppen och då kan ni räkna ut att de mötet blir det minst värdefulla i EM 2024. 

Bettingsidor för EM 2024

Nedan har vi listat svenska spelbolag vi rekommenderar att spela på under Fotbolls-EM 2024. 

Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 1500 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. EM-gratisspelet exakt insats 300 kr. Tillgänglig från 04/06/2024 00:00 till 14/06/2024 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se. Spelpaus.se. Spela ansvarsfullt. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

500 SEK freebet + 2x matchat spel på Tyskland

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan uttag kan göras måste vinsten från gratisspelet omsättas en gång.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr, bonus upp till 500 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Oddsboost på 2.00, max insats 500 kr, max vinst 1000 kr. Erbjudandet gäller fr.o.m 2024/06/13, 00:00 till 2024/06/14, 21:00. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

Sveriges mest värdefulla match i EM 2020

Inte helt överraskande var Sveriges svåraste motståndare, Spanien även de som var högst värderade. Sveriges trupp var enligt transfermarkt värd ca 2.2 miljarder och Spaniens ca 9.5 miljarder. I vårat svenska landslag har vi två av de mest lovande unga spelarna i hela Europa med Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Dessa två gick då loss för ca 400 miljoner kr var, men har nu stigit massvis i värde sedan dess.

FAQ: Mest värdefulla matcherna i EM 2024

Här får ni svaren på de vanligaste frågorna om de mest värdefulla matcherna i EM.

Vilken gruppspelsmatch i EM 2024 har högst värde?

Matchen mellan England och Danmark toppar värderingslistan i EM med ett totalt värde på dryga 25 miljarder SEK.