Annons

Fotbolls EM - Grupp B: Odds, Speltips & Fakta

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Ni som gillar högkvalitativ fotbollsunderhållning måste hålla koll på grupp B i sommar. Förutom att det kommer finnas många häftiga odds fotbolls-EM 2024 lär många tillställningar bjuda på stor show. Det är nämligen Spanien, Albanien, Kroatien och Italien som ska göra upp om avancemang. Vissa menar att grupp B är dödens grupp, vilket går att förstå. Albanien är det stora underdogen medan de andra lagen är relativt jämna.

Odds vinnare Grupp B Fotbolls-EM 2024

Se nedan på nationerna i Fotbolls-EM grupp B av vilka som är favoriter till att vinna gruppen. Vinnare grupp B Fotbolls-EM 2024.

Det finns inga odds tillgängliga på grupp B i Fotbolls-EM 2024 eftersom att gruppspelet är avslutat och Spanien vann gruppen.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp B Fotbolls-EM 2024

Se tabellen för grupp B i Fotbolls-EM 2024 nedan.

Matcherna som spelas i Grupp B Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du alla matcher som spelas i Grupp B under Fotbolls-EM 2024. 

Omgång 1

  • 15/6-2024, klockan 18.00: Spanien - Kroatien
  • 15/6-2024, klockan 21.00: Italien - Albanien

Omgång 2

  • 19/6-2024, klockan 15.00: Albanien - Kroatien
  • 20/6-2024, klockan 21.00: Spanien - Italien

Omgång 3

  • 24/6-2024, klockan 21.00: Italien - Kroatien
  • 24/6-2024, klockan 21.00: Spanien - Albanien


 

Analys av Grupp B

Det är en väldigt intressant grupp och definitivt en av de jämnaste. Att få se giganterna Spanien och Italien mötas redan i ett gruppspel är häftigt och oddsen pekar på att det är lagen som kommer göra upp om gruppsegern.

Däremot är det inga förväntningar på att Albanien ska ta sig vidare. Laget har visserligen ett starkt kollektiv och en imponerande defensiv som kan kriga ihop någon poäng här men att de tar sig vidare från "dödens" grupp känns väldigt långsökt.

Spanien är på förhand den stora favoriten och även om såväl Italien och Kroatien skulle kunna störa dem. Det kroatiska landslaget har visat lite svaghetstecken på slutet och konstigt är det väl ändå inte med tanke på att nyckelspelarna börjar komma upp i åren.

Vi håller ändå Spanien som nummer ett i Grupp B. Kampen om andraplatsen blir intressant men just den rutin som finns i Kroatien kommer väga till deras fördel mot ett Italien som inte riktigt fått ihop den "perfekta" truppen för att försvara titeln.

Så avgörs grupp B

Grupp B startar med toppmötet mellan Spanien - Kroatien som spelas i Berlin. Därefter kommer alla fyra lag möta varandra en gång under gruppspelet, vilket innebär att varje enskilt lag spelar minst tre matcher i mästerskapet. Från varje grupp avancerar ettan och tvåan till åttondelsfinal medan trean och fyran får lämna turneringen. Vilka två lag som lyckas avancera återstår att se. Grupp B avgörs i städerna Berlin, Dortmund, Hamburg, Gelsenkirchen, Leipzig och Düsseldorf.

Stjärnor att hålla koll på i Grupp B

Här följer en lista med de mest intressanta fotbollsspelarna som förhoppningsvis kommer spela i EM grupp B.

Spelare Landslag Klubblag Position
Rodri Spanien Manchester City Mittfältare
Luka Modric Kroatien Real Madrid Mittfältare
Nicolo Barella Italien Inter Mittfältare
Kristjan Asslani Albanien Inter Mittfältare

Kommentarer

Feedback