Reklam

Fotbolls EM - Grupp B: Odds, Speltips & Fakta

EM 2021 har många jämna grupper och grupp B är en av dessa. Världsnationen och VM-bronsmedaljören Belgien är klar favorit och förväntas vinna gruppen ganska komfortabelt. Däremot är det mer ovisst om andraplatsen där Danmark, Ryssland och Finland ska kämpa om att sa sig vidare till slutspel. Danmark har en fördel eftersom de spelar samtliga matcher hemma på Parken i Köpenhamn. Detsamma gäller Ryssland som har två matcher i St Petersburg. Tar hemmaplansfördelen Ryssland eller Danmark vidare bakom Belgien eller blir det Finland som överraskar i sitt första stora mästerskap?

Odds vinnare Grupp B

Landslag Högsta odds Spelbolag
Belgien 1,67
Danmark 3,75
Ryssland 6,25
Finland 20,00

Speltips vinnare av Grupp B

Allting talar för att det blir Belgien som vinner grupp B. Det som talar emot är att gruppen innehåller två värdnationer i form av Danmark och Ryssland. Om vi utgår från att det kommer att tillåtas publik på läktarna är hemmaplansfördelen inget som ska underskattas. Danmark är otroligt starka på hemmaplan och Ryssland visade i hemma-VM att man också är farliga på hemmaplan.

Samtidigt är Belgien en nation i yttersta världsklass. De har världsspelare på i princip varenda position och med både Eden Hazard och Kevin de Bruyne i laget är man stora favoriter att kamma hem gruppsegern.

Därför väljer vi att spela Belgien som segrare av grupp B.

TILL BETSSON

Odds vinnare Grupp B - Dubbelchans

Här får vi chansen att lägga odds på vilka lag som hamnar på antingen plats 1 eller 2 i grupp B.

Plats 1 eller 2 Högsta odds Spelbolag
Belgien & Danmark 1,72
Belgien & Ryssland 3,60
Danmark & Ryssland 7,50
Belgien & Finland 15,00
Danmark & Finland 29,00
Finland & Ryssland 41,00

Speltips vinnare av Grupp B - Dubbelchans

Danmarks lag är på pappret starkare än Rysslands. Vi tror att vårt grannland kommer göra verklighet av vad som står på pappret och hamna 2:a i gruppen. Belgien är överlägset det bästa laget i denna grupp vilket gör att vi spelar Belgien & Danmark på plats 1 och 2

 

TILL BETSSON

Odds på vilka lag som hamnar på plats 1 & 2 - Korrekt resultat

Här lägger vi odds på vilka lag som hamnar på plats 1 och plats 2.

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Belgien, 2: Danmark 2,87
1: Danmark, 2: Belgien 4,33
1: Belgien, 2: Ryssland 5,50
1: Ryssland, 2: Belgien 11,00
1: Danmark, 2: Ryssland 13,00
1: Ryssland, 2: Danmark 17,00
1: Belgien, 2: Finland 26,00
1: Finland, 2: Belgien 34,00
1: Danmark, 2: Finland 41,00
1: Finland, 2: Ryssland 51,00
1: Ryssland, 2: Finland 101,00
1: Finland, 2: Danmark 126,00

Speltips Plats 1 & 2 Grupp B - Korrekt Resultat

Vi tippar att Belgien tar plats 1 och att Danmark tar plats 2 i grupp B.

 

TILL BETSSON

Odds på att ta sig vidare från Grupp B

Landslag Högsta odds Spelbolag
Belgien 1,03
Danmark 1,22
Ryssland 1,45
Finland 3,40

Speltips på att ta sig vidare från Grupp B

Finland får ursäkta men det är Danmark och Ryssland som gör upp om andraplatsen. Eftersom vissa treor också går vidare finns det alltid hopp om att en tredjeplats kan räcka till åttondelsfinal. I grupp B tror vi Danmark kan bli farliga bakom Belgien. Även om nye tränaren Kasper Hjulmand bröt Åge Hareides svit som inneburit tre år utan att förlora en match är Danmark en nation av rang med många bra spelare som gör det bra i de stora ligorna.

De spelar dessutom samtliga matcher på Parken och avslutar mot Ryssland i sista gruppspelsmatchen. Det kommer med största sannolikhet att bli den match som avgör vem som blir tvåa i gruppen och därmed har säkrat avancemang.   

Ryssland har inte spelarmaterial som Danmark eller Belgien men har hemmaplan i två matcher vilket inte ska underskattas. När de spelade VM på hemmaplan senast gick det väldigt bra. Trots att man var rankade 65:a inför turneringen tog laget sig vidare från gruppspelet innan man slog ut Spanien på straffar i åttondelsfinalen. Därefter blev Kroatien för svåra i kvartsfinalen men Ryssland visade ändå att det inte går att räkna ut laget.

Vi tror ändå det blir Danmark som tar sig vidare bakom Belgien. Kanske att det räcker med tre poäng för Ryssland för att nå åttondelsfinal men vi tror definitivt det blir Belgien och Danmark som slutar etta respektive tvåa i grupp B.

TILL BETSSON

 Odds på att hamna sist i Grupp B

Landslag Högsta odds Spelbolag
Finland 1,57
Ryssland 3,00
Danmark 11,00
Belgien 34,00

Speltips hamnar sist i Grupp B

Det ska mycket till för att Finland ska ha en chans att vinna mot Ryssland eller Danmark i landets första EM-slutspel. Vi tippar därav att Finland hamnar sist i gruppen.

TILL BETSSON

Analys av Grupp B

Det är en väldigt intressant grupp och definitivt en av de jämnaste. Att få följa Finland i ett mästerskap ska bli oerhört kul och det gäller bara att hoppas att de finska fansen får lov att åka till Köpenhamn och St Petersburg, två städer som ligger väldigt nära Finland. För räkna med en finsk invasion i så fall när landet gör sitt första stora mästerskap.

Däremot är det inga förväntningar på att Finland ska ta sig vidare. Laget har visserligen ett starkt kollektiv och en viss anfallare i Teemu Pukki men frågan är om det räcker till för att ta poäng i denna tuffa grupp? Det är tre bra lag som är rankade högre än Finland allihopa.

Belgien är på förhand den stora favoriten och även om såväl Danmark som Ryssland har hemmaplan i detta EM borde Belgien klara av att kamma hem gruppsegern. Belgarna inleder borta mot Ryssland innan de spelar borta mot Danmark samtidigt som de avslutar i St Petersburg mot Finland. Det är ingen optimal lottning då laget först ska spela i Ryssland, sedan i Danmark och sedan i Ryssland igen.

Danmark har fördelen att ha alla tre matcher på hemmaplan och blir farliga. Den avslutande matchen mot Ryssland blir nyckeln då vi förväntar oss att Danmark besegrar Finland i premiären hemma på Parken. Spelschemat och hemmaplansfördel talar för Danmark men vi tror ändå att Belgien är den starkaste nationen i grupp B.

Så avgörs grupp B

 • Lördag 12 juni 18:00 Danmark vs Finland (Köpenhamn)
 • Lördag 12 juni 21:00 Belgien vs Ryssland (St Petersburg)
 • Onsdag 16 juni 15:00 Finland vs Ryssland (St Petersburg)
 • Torsdag 17 juni 18:00 Danmark vs Belgien (Köpenhamn)
 • Måndag 21 juni 21:00 Ryssland vs Danmark (Köpenhamn)
 • Måndag 21 juni 21:00 Finland vs Belgien (St Petersburg)

De största stjärnorna

Belgien har en hel del världsstjärnor och är definitivt ett av de mest stjärntäta landslagen i detta mästerskap. Eller vad sägs om Real Madrids Eden Hazard och Thibaut Courtois, Manchester Citys Kevin De Bruyne, Inters Romelu Lukaku, Napolis Dries Mertens och Tottenhams Toby Alderweireld. Vid VM 2018 räckte det till brons i och en semifinal är långt ifrån någon omöjlighet i detta EM-slutspel.

Danmark har också många intressanta spelare där Yussuf Poulsen gjort det väldigt bra i RB Leipzig. Lägg till spelare som Thomas Delaney i Borussia Dortmund, Andreas Christensen i Chelsea, Simon Kjær från Milan och Pierre-Emie Højbjerg i Tottenham. Då har vi inte ens nämnt den största stjärnan Christian Eriksen som dock sliter en del i Inter. Ska det bli ett bra mästerskap för danskarna behöver Eriksen prestera på topp.

På pappret är detta inte det starkaste Ryssland vi sett men samtidigt kommer en yngre generation underifrån med talangfulla spelare. Ryssland har väldigt få utlandsproffs utan de flesta spelarna tillhör den inhemska ligan. Undantag är Valencias Denis Cheryshev och Aleksei Miranchuk från Atalanta. Den sistnämnde är kanske Rysslands hopp om en bra turnering.

Finland gör sitt första stora mästerskap någonsin och det är laget före jaget som gjort det. Lagets stora stjärna är Teemu Pukki i Norwich som också är landets bästa målskytt. Håll ett öga på Joel Pohjanpalo från Union Berlin som tillsammans med Pukki bildar ett intressant anfallspar. Hur långt det räcker återstår att se.  

Om Saint Petersburg Stadium

 • Byggd: 2007
 • Antal åskådare: 61 000
 • Plats: Saint Petersburg, Ryssland

Matcher som avgörs på Saint Petersburg Stadium

 • Lördag 12 juni 21:00 Belgien vs Ryssland 
 • Onsdag 16 juni 15:00 Finland vs Ryssland
 • Måndag 21 juni 21:00 Finland vs Belgien
 • Fredag 2 juli - Kvartsfinal 1: Vinnare 6 och Vinnare 5

Om Parken

 • Byggd: 1992
 • Antal åskådare: 38 000
 • Plats: Köpenhamn, Danmark

Matcher som avgörs på Parken

 • Lördag 12 juni 18:00 Danmark vs Finland (Köpenhamn)
 • Torsdag 17 juni 18:00 Danmark vs Belgien (Köpenhamn) 
 • Måndag 21 juni 21:00 Ryssland vs Danmark (Köpenhamn)
 • Måndag 28 juni Åttondelsfinal: 2D vs 2E

Kommentarer

Feedback