Annons

Speltips på Fotboll

I denna guide så tittar vi närmare på marknaden för speltips när det kommer till fotboll, inklusive de odds som man kan komma att välja att placera.
Förutom det så diskuterar vi även de vanligaste ligorna där det är vanligaste att hitta fotbollsrelaterade speltips, samt vad som är viktig att tänka på när man läser speltips för fotboll.


Sist men inte minst så fokuserar vi även kortfattat på de verktyg som tillhandahålls på betting.se som ett led i att hjälpa dig fatta mer objektiva och välavvägda beslut när det kommer till dina satsningar.

Bästa bettingsidor för odds på fotboll

Nedan listar vi de bästa svenska bettingsidorna för odds på fotboll.

Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Spela för 100 kr och få gratisspel värt 100 kr!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: 1.00x bonus till minsta oddset 1,50. Du måste omsätta 100 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller enbart för nya kunder registrerade i Sverige.
Villkor och krav:  Referera till Betfair Sportsbook för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

100% upp till 100 kr i bonus!
Kundtjänst 24/7
Brett utbud av sporter
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 1.00x bonus till minsta oddset 1,75. Du måste omsätta 100 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Bonus gäller endast nya spelare och välkomstbonusen är giltig i 60 dagar efter din första insättning.
Villkor och krav:  Referera till Betway för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Smidig i mobilen
Stort oddsutbud
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 1.00x insättning till minsta oddset 1,60. Du måste omsätta 100 för att frigöra hela bonusbeloppet.

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning 100 kr. 60 dagar för aktivering.
Villkor och krav:  Referera till Casumo för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Marknader för speltips på Fotboll: Vilka slags odds kan man lägga?

När det kommer till odds på fotboll så finns det ett stort antal möjligheter att spela på, något som kan komma att förvirra en spelare ytterligare, speciellt när det kommer till de begrepp som används. Vi ska således ägna följande kapitel åt att belysa de vanligaste oddsen som du kan komma att välja att lägga när det kommer till världens största sport!

 • Överspel & Underspel - Ett överspel innebär i korta drag att man tippar att en viss match slutar med mer än 2,5 mål totalt. Å andra sida så innebär ett underspel det motsatta, nämligen att matchen slutar med mindre än 2,5 mål gjorda.
 • Dubbelchans - Innebär i korta drag att du som spelare har möjligheten till dubbla chanser. Med andra ord så ligger oddsen på 1x, X2, men kan även avse 12 för sammanhanget i fråga.
 • Halvtid & Fulltid - Du kan självfallet även välja att spela på matchens resultat i halvtid, både hos 1X och hos överspel & underspel samt handikapp. Å andra sidan så kan du även välja att spela på halvtid- och fulltid-resultatet genom att specificera adekvat 1X2 resultat i paus i kombination med adekvat 1X2 efter matchens 90-minuter vill säga.
 • BTTS - Denna akronym står för “both teams to score”. När det kommer till den svenska anspråket så har begreppet översatts rakt av och refereras oftast till som ”båda laget att göra mål” men kan även dyka upp i form av andra snarlika formulering. Den innebär helt enkelt att du lägger ett spel gällande huruvida du anser att båda lagen kommer hitta nätet eller om det hela slutar mållöst. 
 • Scorecast - Innebär att man tippar slutresultatet för matchen i kombination med vem man tror kommer göra den sista målet i matchen.
 • Resultat - Ett förhållandevis enkelt sätt att spela på där du försöker pricka in hur slutresultatet för matchen i fråga blir.
 • Handikapp - Om 1X2 oddset ej lockar dig nämnvärt så kan du välja att spela på handikapp. Om vi ponerar att laget A har ett handicap på +2,0 så innebär det hela at de inled med 2,0 mål. För att vinna så måste laget B göra fler än två mål i matchen, annars så kammar laget A hem det hela.

Vilka ligor är det vanligast att hitta fotbolls speltips på?

När det kommer till de vanligaste fotbollsligorna som du kan spela på så handlar det hela om vad du föredrar att spela på. Rent konkret så finns det en uppsjö av fotbollsligor men statistiskt sett så tenderar nedanstående att vara de mest populäraste för närvarande när det kommer till spel:

 •  Premier League (England) - Har en uppsjö av lag vilka erbjuder riktigt fina odds. Med andra ord så hittar du något som lämpar sig för just dina behov.
 • Serie A (Italien) - Har hamnat på efterkälken en aning och tappats en del av sin fornstora glans. Erbjuder dock fortfarande fina möjligheter till fina odds.
 • La Liga (Spanien) - En annan fotbollsliga som lockar till sig många spelare på grund av storlagen i form av Barcelona och Real Madrid.
 • Bundesliga (Tyskland) - Erbjuder ofta fina odds där matcherna tenderar att vara ytterst svåra att förutspå.
 • Ligue 1 (Frankrike) - Har ökat explosionsartat i takt med att storstjärnorna vallfärdat till den penningstarka PSG. Erbjuder respektabla odds med adekvata spel.
 • Fotbolls-VM ( Fotbolls Världsmästerskap) - Världens största sportevenemang.

Vad är viktigt att tänka på när man läser speltips på Fotboll?

Det finns ett antal element vilka avgör huruvida du lyckas med dina speltips när det kommer till fotboll. Vi ska nedan i punktform redogöra för de vanligaste för att hjälpa dig på traven mot de stora vinsterna!

 1. Läs alltid på - Det låter kliché men du måste alltid läsa på om matchen i fråga innan du väljer att placera några satsningar.
 2. Analysera det hela - Ägna en stund åt att analysera det du har framför dig och betrakta tänkbara scenarion. Du kommer garanterat att identifiera en eller flera andra infallsvinklar för dina spel.
 3. Räkna ej bort några lag - Även om det oftast finns ett lag som bär favoritskapet så ska man aldrig räkna ut den andra laget. I slutändan så är bollen rund och allt kan hända!
 4. Fokusera på mervärde - Om oddsen för närvarande ligger på ytterst låga nivåer så bör du avstå från att spela helt och hållet. Försök alltid att spela på så höga odds som möjligt eftersom det är då du tjänar de stora pengarna.
 5. Ha kontroll över spelandet - Du ska aldrig satsa pengar som du i slutändan inte har råd att bli av med. Säkerställ att du har kontroll över spelandet och kan inta en objektiv och oberoende ställning till det hela.
 6. Fokusera på långsiktighet - Ha alltid tålamod och försök aldrig att vinna tillbaka pengar som du förlorat. Tänk långsiktigt och gör dig införstådd med att förluster är en oundviklig del av ditt spelande.
 7. Ha disciplin - Disciplin utgör A och O när det kommer till spel för fotboll. Se till att du definierat ett analt regler vilka du förhåller dig till oavsett vad!


Vilka verktyg har vi på Betting.se för att kunna skapa speltips på fotboll?


På följande sida så hittar du framför allt en gedigen och detaljerad statistik som hjälper dig att göra mer objektiva och välavvägda spelbeslut: Matchcenter Betting.se.

Feedback