Annons

Odds Junior-VM ishockey 2023

Småkronorna inledde JVM med en nödvändig uddamålsseger mot Schweiz, men det var med hjärtat i halsgropen som spelarna lämnade rinken. Härnäst väntar slagpåsen Österrike som svenskarna bara ska köra över. Spelbolagen är eniga; det blir en enkelt seger för Småkronorna. Frågan är bara med hur mycket? 

Årets JVM inleddes med derbyt mellan Tjeckien och Slovakien som slutade med tjeckisk uddamålsseger. Turneringen spelas i år mellan 26 december och 6 januari 2023. Det kan kanske tyckas lite märkligt att spela JVM i ishockey mitt i augusti men det beror på att förra vinterns mästerskap avbröts abrupt på grund av den smittspridning som rådde.

Ryssland är avstängda från JVM 2023 och har ersatts med Lettland. Detta har gjort att seedningen i JVM är annorlunda från i vintras och därför ser grupperna lite annorlunda ut.

Årets upplaga är den 46 i ordningen. Regerande mästare är något överraskande USA och inte värdnationen Kanada.
Men enligt oddsen ska det bli ändring på det.

Odds JVM: Vinnare 2023

Vinnare: JVM 2023 Högsta odds Spelbolag
Kanada 2,00
Finland 4,75
USA 5,00
Sverige 6,00
Tjeckien 25,0
Slovakien 70,0
Schweiz 101
Tyskland 101
Lettland 1000
Österrike 1000

Speltips vinnare av skytteligan/poängligan

Det finns mängder av spelare som är kapabla till att vinna poängligan i JVM 2023. Connor Bedard spås gå först i draften och gjorde hela 100 poäng på 50 matcher för Regina Patsi WHL förra säsongen. Det är starka papper, men går ändå inte riktigt att jämföra med USAs Thomas Bordeleau som redan gjort åtta matcher för San Jose Sharks i NHL och där sått för fem poäng. Lär få betydligt mer speltid den kommande säsongen. 

För Sveriges del kan det bli Djurgårdens Jonathan Lekkerimäki som får sitt stora genombrott. Han gick som nummer 15 i årets draft och stod för 9 poäng på 26 matcher för Djurfården ifjol. Men Bedard är ändå den spelare vi tycker man ska lägga en slant på om man gillar betting på JVM.

TILL BETSSON!

Hur spelas JVM?


JVM består av sammanlagt tio lag som delas upp i två femlagsgrupper. Alla möter alla i gruppen en gång, där de fyra främsta i varje grupp avancerar till kvartsfinal. Väl i kvartsfinal blir det ett klassiskt slutspelsträd hela vägen in till kampen om guldet i finalen. De två lagen som hamnar på sista plats tvingas spela nedflyttningsmatcher för att försöka stanna kvar i den högsta divisionen av JVM.

I dessa arenor avgörs JVM

Matcherna i grupp A spelas i Rogers Place i Edmonton, Kanada. Och matcherna i grupp B spelas i Peavey Mart Centrium i Red Deer, Kanada. Slutspelsmatcherna spelas i de båda arenorna och finalen i Rogers Place.

Vad får vinnaren av JVM?


Det lag som vinner JVM får givetvis lyfta en fin silverfärgad pokal. Vinnande lands namn graveras även in på pokalen. Det vinnande laget får behålla pokalen till nästa års JVM. Utöver pokalen så får alla deltagande spelare i det vinnande laget varsin guldmedalj.

Det delas även ut en del individuella priser under JVM. Till bästa målvakt, försvarare och forward. MVP delas ut till hela JVM:s bästa spelare. 

Speltips vinnare av JVM 2023

Som vanligt är Kanada favoriter att ta hem titeln. I år man dock mer revanschlystna då man förlorade förra årets final mot USA. Vi tror att Kanada pallar för favorittrycket under årets JVM. De har bäst trupp och motivationen kommer vara på topp hos kanadensarna på sin hemmaplan.

USA, Ryssland, Finland och kanske kanske Sverige hoppas på att utmana Kanada om guldmedaljerna. Det är en mycket svår uppgift men dessa lag har mindre press på sig än Kanada och som vi alla vet är JVM drömmarnas och skrällarnas turnering.

TILL BETSSON!

Rolig fakta om JVM

  • Mesta mästare är överlägset Kanada med hela 18 guld. Tvåa är Ryssland/Sovjetunionen med 13 guld. Sverige har vunnit två guld.
  • Peter Forsberg har gjort flest poäng under ett och samma JVM. Han gjorde hela 31 poäng under JVM 1993. Ingen spelare har innan eller efter 1993 varit riktigt nära att slå “Foppas” rekord.
  • Kanada har varit värdnation flest gånger för JVM. Sammanlagt 15 gånger. På delad andraplats hamnar Sverige med sex mästerskap tillsammans med USA och Finland.

Grupp A

Grupp B

Kommentarer

Feedback