Reklam

Odds & Speltips JVM 2021/22 - Betting.se

Årets JVM i hockey närmar sig med stormsteg. Turneringen drar i gång på annandagen och går av stapeln i Kanada. Nedan kommer vi gå igenom allt du behöver veta om JVM och tipsa om de bästa oddsen på junior-VM i hockey 2021/22.

Årets upplaga är den 46 i ordningen. Regerande mästare är något överraskande USA och inte värdnationen Kanada.

Odds JVM: Vinnare 2021/22

Vinnare: JVM 2021/22 Högsta odds Spelbolag
Kanada 2,00
USA 4,75
Ryssland 6,50
Finland 8,00
Sverige 8,00
Tjeckien 55,00
Slovakien 60,00
Tyskland 101,00
Schweiz 110,00
Österrike 1 501

Speltips vinnare av skytteligan/poängligan

Det finns en hel del spelare som har fina chanser att ösa in poäng. I USA förväntas Matty Beniers leda lagets offensiv. Mason McTavish är Kanadas kanske största poängmaskin med NHL-meriter. Ryssland har ett mycket spännande namn i Marat Khusnutdinov som spelar regelbundet i KHL.

För Sveriges del kan Alexander Holtz göra en del poäng och även William Eklund. I FInland finns stortalangen Brad Lambert. Ytterst svårt att förutspå vem som kommer kliva fram med flest poäng, men Matty Beniers är just nu den hetaste kandidaten.

TILL BETSSON!

Hur spelas JVM?


JVM består av sammanlagt tio lag som delas upp i två femlagsgrupper. Alla möter alla i gruppen en gång, där de fyra främsta i varje grupp avancerar till kvartsfinal. Väl i kvartsfinal blir det ett klassiskt slutspelsträd hela vägen in till kampen om guldet i finalen. De två lagen som hamnar på sista plats tvingas spela nedflyttningsmatcher för att försöka stanna kvar i den högsta divisionen av JVM.

I dessa arenor avgörs JVM

Matcherna i grupp A spelas i Rogers Place i Edmonton, Kanada. Och matcherna i grupp B spelas i Peavey Mart Centrium i Red Deer, Kanada. Slutspelsmatcherna spelas i de båda arenorna och finalen i Rogers Place.

Vad får vinnaren av JVM?


Det lag som vinner JVM får givetvis lyfta en fin silverfärgad pokal. Vinnande lands namn graveras även in på pokalen. Det vinnande laget får behålla pokalen till nästa års JVM. Utöver pokalen så får alla deltagande spelare i det vinnande laget varsin guldmedalj.

Det delas även ut en del individuella priser under JVM. Till bästa målvakt, försvarare och forward. MVP delas ut till hela JVM:s bästa spelare. 

Speltips vinnare av JVM 2021-22

Som vanligt är Kanada favoriter att ta hem titeln. I år man dock mer revanschlystna då man förlorade förra årets final mot USA. Vi tror att Kanada pallar för favorittrycket under årets JVM. De har bäst trupp och motivationen kommer vara på topp hos kanadensarna på sin hemmaplan.

USA, Ryssland, Finland och kanske kanske Sverige hoppas på att utmana Kanada om guldmedaljerna. Det är en mycket svår uppgift men dessa lag har mindre press på sig än Kanada och som vi alla vet är JVM drömmarnas och skrällarnas turnering.

TILL BETSSON!

Rolig fakta om JVM

  • Mesta mästare är överlägset Kanada med hela 18 guld. Tvåa är Ryssland/Sovjetunionen med 13 guld. Sverige har vunnit två guld.
  • Peter Forsberg har gjort flest poäng under ett och samma JVM. Han gjorde hela 31 poäng under JVM 1993. Ingen spelare har innan eller efter 1993 varit riktigt nära att slå “Foppas” rekord.
  • Kanada har varit värdnation flest gånger för JVM. Sammanlagt 15 gånger. På delad andraplats hamnar Sverige med sex mästerskap tillsammans med USA och Finland.

Grupp A

Grupp B

Kommentarer

Feedback