Annons

Skottland - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Skottland

Onsdag 19 juni 2024

21:00 Skottland - Schweiz


Söndag 23 juni 2024

21:00 Skottland - Ungern


Hela spelschemat

Det fotbollsgalna landet Skottland har en stor sommar framför sig och du kommer kunna hitta många fina Odds EM 2024. Även om Skottland kommer till turneringen som en stor underdog kan vi inte på något sätt räkna ut dem. I en grupp där man möter Tyskland, Ungern och Schweiz har man goda möjligheter att avancera. Den skotska truppen ser intressant ur där Scott McTominay och John McGinn är de främsta spelarna tillsammans med ytterbacken Andrew Robertson som för tillfället är långtidsskadad.

Odds Fotbolls-EM 2024: Skottland

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Skottland.

Odds på Skottland Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Skottland: Vinnare grupp A 51,00
Skottland: Vinnare Fotbolls-EM 2024 251,00

Skottlands gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Skottlands alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Lagen i Grupp A

Skottlands Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Skottland i gruppspelet EM 2024.

Skottlands styrkor

  • Fysiskt starka
  • Disciplinerad trupp

Det går att hitta många olika styrkor hos det skotska landslaget och traditionellt sett har skotsk fotboll varit känt för sitt fysiska och tuffa spel. Laget kan dra nytta av sin fysik på fasta situationer, både offensivt och defensivt. Vi ska även ge ett plus till tränaren Steve Clarke som har lyckats få ut det bästa av sina spelare. Han är taktiskt duktig och har en förmåga att anpassa sin gameplan efter motståndet. Vi ska heller inte glömma de skotska fansen som många gånger är den 13:e spelaren för Skottland. I sin helhet är Skottland ett disciplinerat lag som jobbar stenhårt för varandra.

Skottlands svagheter

  • Dålig bredd
  • Frågetecken till målskyttet

En svaghet hos Skottland är bristen på bredd i truppen. Skador på nyckelspelare och brist på konkurrenskraftiga alternativ kan komma att påverka lagets prestationer i sommarens mästerskap. Samtidigt kan Skottland vara lite för beroende av nyckelspelarna i vissa matcher och situationer. Med andra ord hänger mycket på att de tongivande spelarna står för ett bra mästerskap samt att dom håller sig friska och skadefria.

Skottlands väg till EM

Skottland tog sig till sommarens Europamästerskap genom att ta andraplatsen i grupp A i EM-kvalet. I det stora hela stod skottarna för ett starkt kval där man lyckades ta fler poäng är Norge som har ett starkt landslag med många bra spelare. På sina åtta kvalmatcher gjorde Skottland 17 mål och släppte in åtta, vilket vittnar om ett stabilt lag som både kan försvara och anfalla. I hemmamötet mot stormakten Spanien vann man med 2-0 efter två mål av Scott McTominay. Många övriga nationer fick säkerligen större respekt för Skottland efter alla fina insatser i kvalet.

Skottlands EM-historik

Skottlands fotbollslandslag spelade sin första officiella landskap mot England den 30:e november 1872. Matchen spelades på Hamilton Crescent i Glasgow och slutade 0-0. Det skotska fotbollsförbundet grundades 1873 och är det äldsta fotbollsförbundet i världen efter det engelska. Skottlands fans, kända som Tartan Army, har fått mycket uppmärksamhet för sitt entusiastiska stöd till landslaget. Genom åren har Skottland haft många framstående fotbollsspelare där Kenny Dalglish, Denis Law och Jim Baxter sticker ut.

FAQ Skottland EM 2024

Få svar på frågor om Skottland i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Skottland i EM 2021?

Skottland klarade sig i inte förbi gruppspelet och slutade sist i grupp D, men mot deras ärkerival England som de mötte i andra gruppspelsmatchen lyckades de kryssa när matchen slutade 0-0. Ett poäng blev det totalt under förra mästerskapet.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Skottland

Onsdag 19 juni 2024

21:00 Skottland - Schweiz


Söndag 23 juni 2024

21:00 Skottland - Ungern


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback