NHL-säsongen är uppe i sin upplösning och i detta nu spelas åttondelsfinaler, eller 1st round som det heter borta i USA och Kanada. På grund av pandemin har säsongen varit annorlunda då lagen endast mött lag från samma divisioner. Fyra lag från de fyra divisioner har kvalificerat sig till slutspelet och detta fortsätter även under åttondelsfinal och kvartsfinal. Först i semifinalen kommer lagen att möta lag från de andra divisionerna.

Colorado Avalanche är de som är favoriter till Stanley Cup-pokalen och de gick också igenom grundserien som bästa lag då man samlade ihop 82 poäng. De kommer dock med största sannolikhet att få möta Vegas Golden Knights i en kvartsfinal, laget som hade lika många poäng under säsongen. Eftersom båda lagen tillhör West Division möts de redan i en kvartsfinal, hade det varit en vanlig säsong hade seedningen gjort att de tidigast kunnat mötas i en semi.

Odds - Vinnare NHL

Vinnare Stanley Cup Högsta odds Spelbolag
Colorado Avalanche 3,50
Toronto Maple Leafs 5,75
Boston Bruins 6,25
Vegas Golden Knights 7,50
Tampa Bay Lightning 8,50
Carolina Hurricanes 9,00
NY Islanders 17,00
Winnipeg Jets 18,00
Pittsburgh Penguins 33,00
Florida Panthers 36,00
Minnesota Wild 66,00
Nashville Predators 151,00
Montreal Canadiens 176,00

Jämför odds på ishockey i vårt matchcenter för att få högsta odds inför varje match!

Speltips - Vem vinner Stanley Cup 2021?

Många lag återstår när åttondelsfinalerna är igång och det känns som en av de mest ovissa säsongerna någonsin. Till exempel har Toronto Maple Leafs en gräddfil fram till semifinalen då de endast ställs mot kanadensiska lag fram tills semifinalen. Samma argument, fast tvärtom, går att applicera på säsongens två bästa lag. Vegas Golden Knights och Colorado Avalanche hade båda 82 poäng vardera när grundserien var färdigspelad. Men de kommer att mötas i en kvartsfinal om nu båda som förväntat tar sig förbi sina åttondelsfinaler.

Vi tror i slutändan att det blir någon av Vegas Golden Knights och Colorado Avalanche. Ur ett svenskt perspektiv vore både alternativen roligt då Colorado leds av lagkapten Gabriel Landeskog medan Vegas Golden Knighs såväl har William Karlsson som Robin Lehner. Men i slutändan tror vi att Vegas Golden Knights blir för starka då de verkligen känns farliga. Därför spelar vi Golden Knights som vinnare av Stanley Cup 2021.

TILL UNIBET

Topp 3 lag att vinna NHL

Nedan listar vi de lag som vi favorittippar att vinna Stanley Cup 2021.

Colorado Avalanche

Colorado har varit strålande i år och sitter på enorma spelare som Nathan MacKinnon och Mikko Rantanen. Detta i tillägg till den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog. Det vore minst sagt kul och välförtjänt för Landeskog att få lyfta den åtråvärda pokalen och tar de sig förbi Vegas i en kvartsfinal tror vi också de tar hem det. För Avalanche är laget som vann grundserien och samtidigt kanske har det starkaste laget av de alla.

Tampa Bay Lightning

Den regerande mästaren Tampa Bay Lightning hade ingen jättesäsong och blev trea i sin division. Men där finns extrem kvalité som svenske Victor Hedman, ryssen Nikitia Kucherov och storstjärnan Steven Stamkos. Dessutom brukar Tampa Bay Lightning vara extremt starka i slutspelet vilket de visat hittills i åttondelsfinalerna mot Florida. De är också på den ”enkla sidan” av slutspelsträdet vilket talar för dem. De kan mycket väl försvara sin titel även om vi håller Colorado och Vegas som större favoriter.

Vegas Golden Knights

Den relativt nya klubben Vegas Golden Knights nådde final sin första säsong och kan mycket väl upprepa bedriften från debutsäsongen under detta slutspel. De har varit fantastiska hela säsongen och slutade på 82 poäng, lika många som Colorado Avalanche. Minnesota Wilds bör de ta sig förbi i åttondelsfinalen och då väntar Colorado i en kvartsfinal men vad som egentligen är den moraliska finalen. Vegas har stjärnor som Ryan Reaves, Mark Stone, Max Pacioretty och givetvis William Karlsson som är mycket uppskattad i staden. Får han och Robin Lehner vara med att vinna Stanley Cup eller blir det uttåg i kvartsfinalen?