Annons
Uppdaterad

Division 1: Odds och speltips

Sveriges tredje högsta division i fotboll är uppdelad i två serier, Division 1 Norra och Division 1 Södra (Norrettan och Söderettan). På senare år har det blivit väldigt populärt att spela på dessa serier och vi erbjuds ett allt mer större utbud på odds hos flera olika spelbolag. Vi går här igenom allt ni behöver veta inför den kommande säsongen vad gäller lag, odds och speltips. Vilka lag tar steget upp till Superettan fotboll i år?

Spela på Division 1 hos Expekt!

Vi på betting.se kommer under säsongen 2023 erbjuda både speltips och de senaste nyheterna från Division 1. Det är två charmiga serier blandat med väldigt små klubbar till större, där vi bland annat har klassiska klubbar som Åtvidabergs FF, Ljungskile SK och Falkenbergs FF, som inte allt för längesedan tillhörde Allsvenskan fotboll.

Odds vinnare Division 1 Norra

Här får ni lista med de bästa oddsen på vem som vinner Norrettan 2023.

Odds vinnare Division 1 Södra

Här får ni lista med de bästa oddsen på vem som vinner Söderettan 2023.

Tabell Division 1 Södra

Tabell Division 1 Norra

Speltips vinnare Norrettan 2023

Vi har hittat ett fint speltips som sträcker sig över hela säsongen. Sandvikens IF imponerade stort ifjol och slutade två vilket innebar uppflyttningskval. Även om man inte lyckades slå Örgryte över två matcher gjorde man det riktigt bra. Detta år har vi stora förhoppningar på Sandviken och vi tror att laget återigen står för en fin säsong. Spelbolagen erbjuder hela 6,30 gånger pengarna på att klubben vinner hela division 1 norra – och vi synar! Vårt bästa speltips på division 1 norra under 2023 är att Sandvikens IF vinner serien.

Spela på Sandvikens IF som vinnare av Norrettan.

TILL BETSSON

Speltips vinnare Söderettan 2023

Falkenbergs FF är favoriter till att vinna Division 1 Södra i år och det finns ingen anledning att tro något annat i dagsläget än att de pallar favorittrycket. Laget har fått behålla största delarna av laget samt sina två stora stjärnor, Godwin Aguda och Wilhelm Ärlig. Laget har gjort en väldigt fin försäsong och målet är tydligt: Återvända till Superettan.

Falkenbergs FF att vinna Söderettan till 2,40 hos Betsson blir helt enkelt vårt vinnare-speltips!

TILL BETSSON

Om Division 1

Som vi skrev innan är Division 1 Sveriges tredje högsta division i fotboll och den är uppdelad i två olika serier, södra och norra. Numera är dom mer kända som "Söderettan" och Norrettan i folkmun.

Båda serierna har 16 lag som är placerade beroende på geografiskt läge i landet. För lag som är från mittendelarna av Sverige kan det betyda väldigt långa resor där vi bland annat har sett Motala spela i den norra och möta lag som Piteå och Umeå. 

Det spelas 30 omgångar varje säsong och från varje serie är det två lag som går upp till Superettan samt två lag som får chansen att kvala upp. Dom de sämsta lagen i varje serie flyttas ned till Division 2. Säsongen i Division 1 startar i slutet av mars eller början av april och håller på en bit in i november.

Bästa bettingsidorna för Division 1 Norra och Division 1 Södra

Nedan listar vi spelbolag med bäst odds och utbud på Division 1-serierna.

100% upp till 1000 kr

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr i sportbonus
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Hela Sveriges spelbolag

18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

100% upp till 500 kr!
Snygg sajt
Flera specialspel
18+ | www.spelpaus.se/ | terms and conditions apply
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Bonusbeloppet måste omsättas 35 gånger i casinot eller 6 gånger på sport till ett minimumodds av 1.80 inom 60 dagar efter aktivering.

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, min. insättning: 100 kr
Villkor och krav:  Referera till Betsafe för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Läs våra andra oddsanalyser på de svenska fotbollsligorna!

Nedan hittar du länkar till oddsanalyser av andra ligor i Sverige.

Division 1 Norra 2023 - Alla lag

Vi går här igenom samtliga lag som kommer spela i Norrettan säsongen 2023.

Boden BK FF

Bodens BK är en av nykomlingarna i division 1 norra denna säsong och det är svårt att veta hur laget står sig mot de övriga lagen i serien. Vad vi dock vet är att klubben imponerade och vann division 2 Norrland förra året. Under uppehållet har ledningen både gjort sig av med och tagit in många nya spelare. Majoriteten av spelarna som fått lämna spelade inte överdrivet mycket ifjol. Den stora frågan är om nyförvärven kan ta klubben till nästa nivå. Det är trots allt en stor skillnad på kvaliteten i division 1 jämfört med division 2. Vi räknar starkt med att Bodens BK kommer få kämpa rejält för att hålla sig kvar i Ettan Norra.

Grundades: 1916

Spelar sina matcher på: Boden Arena

Tippad slutplacering: Botten

Dalkurd FF

Det var inte allt för länge sedan som Dalkurd spelade i Allsvenskan – och faktiskt gjorde ett par fina säsonger där. De senaste åren har dock varit en aningens mörkare då klubben har sjunkit i seriesystemet. Ifjol hamnade man sist i Superettan och degraderades därmed till division 1 norra. När den nya säsongen snart drar igång har klubben ett självklart och uttalat mål: att ta sig tillbaka till Superettan. Eftersom laget har trillat ur både Allsvenskan och Superettan de senaste åren har det såklart varit stor ruljangs i spelartruppen. Även detta transferfönster har många spelare lämnat samt kommit in. Dalkurd har dock en förmåga att hitta rätt spelare som passar föreningen. Klubben är nu inne i någon slags omstart och alla spelare som har kommit in ser intressanta ut. Nyförvärvet Michael Kargbo, som gjorde 12 mål för GAIS ifjol, sticker ut lite extra. Räkna med att Dalkurd blir ett lag för toppen under 2023.

Grundades: 2004

Spelar sina matcher på: Studenternas IP

Tippad slutplacering: Titelutmanare

Stockholm Internazionale

Stockholm Internazionale är en fotbollsklubb som har en unik och häftig historia. Föreningen bildades så sent som 2010, men vad som är imponerande är att laget lyckades gå från division 7 till division 2 under sina första åtta år. Dessutom lyckades klubben slå nytt svenskt rekord i antal förlustfria matcher i rad under denna resa. Nu spelar man dock i ettan, vilket är en helt annan nivå än de tidigare divisionerna. Förra säsongen gjorde man helt okej ifrån sig då man slutade på en nionde plats i division 1 norra. Ambitionerna det kommande året är att göra en ännu bättre säsong och knipa en ännu bättre placering. Ledningen har knappast legat på latsidan under uppehållet då man har gjort sig av med hela 20 spelare och tagit in nio nya. Om dessa förändringar kommer leda till det bättre eller sämre? Det återstår att se. Räkna med att Stockholm Internazionale kommer fightas i toppen av tabellen under 2023.

Grundades: 2010

Spelar sina matcher på: Kristinebergs IP

Tippad slutplacering: Titelutmanare

Hammarby TFF

Ni känner nog igen namnet på Hammarby TFF, det är nämligen Hammarby IF:s talangförening som har plockat fram många otroligt intressanta talanger de senaste åren. Klubben grundades 2002 och är därmed relativt ung, men har under de senaste åren visat prov på fin fotboll. Att lagets äldsta spelare är 22 år gammal vittnar om vilken filosofi man har. Även om klubben såklart har ambitioner om att åstadkomma goda resultat är det primära målet att utveckla talanger. Ifjol slutade laget på en sjätteplats, vilket får ses klart godkänt. Inför det kommande året är det svårt att veta vart klubben faktiskt står då många spelare är nya i truppen. Vad vi dock vet är att Imad Khalili, som gjorde stora saker under sin aktiva karriär, är tränare för laget. Hur står sig alla talanger mot de övriga lagen i serien under 2023? Det återstår att se.

Grundades: 2002

Spelar sina matcher på: Hammarby IP

Tippad slutplacering: Mittenlag

IF Karlstad Fotboll

Även om Karlstad aldrig vara nära avancemang förra säsongen stod klubben för en bra säsong. Klubben slutade på en femteplats ifjol (lika många poäng som fyran Sollentuna) och ambitionerna är att lösa en ännu bättre placering detta år. I dagsläget har spelbolagen stora förhoppningar på laget då man är en av klubbarna med lägst odds på att vinna serien. Men att Karlstad faktiskt skulle gå och vinna division 1 norra känns långt bort då de övriga topplagen har kommit längre i sin utveckling. Det ska dock sägas att Karlstad knappast har legat på latsidan vad gäller nyförvärv. Många nya spelare har nämligen hämtats in. Det nyförvärv som sticker ut allra mest är mittfältaren Johan Bertilsson som har visat klass i många olika klubbar i Sverige tidigare. Med lite medvind kan Karlstad göra stora saker i division 1 norra den kommande säsongen.

Grundades: 2019

Spelar sina matcher på: Tingvalla IP

Tippad slutplacering: Titelutmanare

IF Sylvia

För ungefär 10 år sedan var IF Sylvia en klubb i ekonomisk kris och en konkurs var inte långt borta. Men efter långa förhandlingar stod det klart att klubben inledde ett nära samarbete med IFK Norrköping, vilket räddade klubbens existens. I dag fungerar IF Sylvia som en talangfabrik åt just IFK Norrköping, något som syns i dagens spelartrupp. Truppen är nämligen relativt liten och medelåldern är låg. Förra säsongen klarade man sig kvar med 40 inspelade poäng efter 30 omgångar. Förmodligen kommer lika många poäng behövas för att säkra kontraktet även detta år. Vad som talar emot Sylvia är att truppen är så pass tunn med många oerfarna spelare. Samtidigt finns det givetvis mycket kvalitet bland dessa unga spelare och om man får spelet att stämma kan det bli en bra säsong.

Grundades: 1922

Spelar sina matcher på: Platinumcars Arena

Tippad slutplacering: Mitten

IFK Stocksund

IFK Stocksund har aldrig någonsin spelat i division 1, men efter att ha säkrat ligasegern i division 2 i den sista omgången ifjol väntar nu en spännande säsong i Ettan Norra. Givetvis kommer Stocksund få det oerhört tuff under den kommande säsongen. Enligt spelmarknaden är IFK Stocksund tippade att trilla ur och även vi tror att så blir fallet. Spelartruppen är inte bara oerfaren, utan även väldigt ung. Förutom försvararen Jens Jakobsson är övriga spelare runt 20-årsåldern. Skulle Stocksund lyckas hålla sig kvar vore det en enorm bedrift. Räkna med att Danderyds-klubben kommer få det mycket svårt att plocka tillräckligt många poäng.

Grundades: 1935

Spelar sina matcher på: Stocksunds IP

Tippad slutplacering: Botten

Motala AIF FK

Motala AIF är en gammal anrik fotbollsklubb som bildades 1907 (116 år sedan) och har spenderat de senaste två decennierna i de lägre divisionerna. Förra säsongen var man ett stabilt lag i Ettan Norra och kommer förmodligen vara så även detta år. Värt att poängtera är att lagets främsta målskytt ifjol, Adam Bark, har lämnat klubben för Örebro SK. I övrigt består truppen huvudsakligen av unga spelare som är på väg uppåt i sina karriärer. Laget var seriens tredje bästa hemmalag under 2022 och spelar sina hemmamatcher på fina Motala Idrottsplats med kapacitet för 8 500 åskådare. Ambitionerna är att lösa ett nytt kontrakt – allt annat är en bonus.

Grundades: 1906

Spelar sina matcher på: Motala Idrottspark

Tippad slutplacering: Mitten

Nordic United FC

Nordic United FC är inte på något sätt en av Sveriges mest kända klubbar. Faktum är att laget, som håller till i Södertälje, grundades så sent som 2008. Samtidigt innebär klubbens unga ålder att laget har gjort en makalös resa genom det svenska seriesystemet. Förra säsongen vann man hela Division 2 Södra Svealand med en poäng efter en dramatisk säsongsavslutning. Även om Nordic United FC har visat att man menar allvar med sin satsning är det en enorm skillnad att spela i division 1 jämfört med division 2. Det finns inga välkända eller meriterade spelare i truppen i dagsläget och med största sannolikhet får Södertäljeklubben det svårt den kommande säsong.

Grundades: 2008

Spelar sina matcher på: Södertälje fotbollsarena

Tippad slutplacering: Nedre halvan

Piteå IF FF

Piteå IF är en klubb som har funnits väldigt länge men har aldrig spelat i Allsvenskan. Laget har bara en säsong i Superettan och det var 1998, annars har klubben ständigt huserat i de lägre divisionerna. Att klubben lyckades hålla sig kvar med nöd och näppe i Ettan Norra ifjol var således en riktig lättnad för alla inblandade. När division 1 norra snart drar igång har Piteå IF bara ett mål med säsongen: att återigen hålla sig kvar. Under januari tog man in hela 13 nya spelare, men majoriteten av dessa lirare var kontraktslösa omeriterade spelare. Anfallaren Fredrik Johansson som stod för 13 mål förra året är dock kvar i klubben, vilket kan komma att bli otroligt viktigt för Piteås överlevnad detta år. Det mesta talar för at Piteå kommer slåss i botten av tabellen under 2023.

Grundades: 1985

Spelar sina matcher på: LF Arena

Tippad slutplacering: Botten

Sandvikens IF

Ett lag som stod för en oerhört fin säsong ifjol är Sandvikens IF som slutade tvåa och därmed fick kvala upp till Superettan. Men över två matcher mot Örgryte IS fick man se sig besegrade och batterierna behövde laddas om för ytterligare en säsong i division 1 norra. Vad många kanske inte vet är att Sandviken har hela 21 säsonger i Allsvenskan, även om det är många år sedan klubben var i den svenska fotbollens finrum senast. Hursomhelst, Sandvikens IF är en fotbollsklubb som hela tiden strävar efter att avancera i seriesystemet. Och med tanke på den fina säsongen 2022 har vi all anledning att tro att klubben kommer göra bra ifrån sig även detta år. Man har dock blivit av med den skicklige anfallaren Emil Bellander som har varit lagets bästa målskytt de senaste åren. Istället har amerikanen Eric McWoods kommit in och lyckas han ersätta Bellander på ett bra sätt har Sandviken goda möjligheter till att vinna serien.

Grundades: 1918

Spelar sina matcher på: Jernvallen

Tippad slutplacering: Titelutmanare

Sollentuna FK

Sollentuna FK går mot sin sjätte raka säsong i division 1 norra och laget tar hela tiden steg i rätt riktning. Ifjol hamnade man på en fin fjärdeplats och under 2023 kommer man vara svårslagna. Förra säsongen imponerade man stort i defensiven och släppte bara in 38 mål (tredje minst i serien). Även om det har skett vissa förändringar i spelartruppen under uppehållet är många nyckelspelare kvar i laget. Om Sollentuna FK lyckas utveckla sitt fina spel ytterligare har de goda möjligheter att ta en ännu bättre slutplacering detta år.

Grundades: 2013

Spelar sina matcher på: Sollentunavallen

Tippad slutplacering: Nedre halvan

Täby FK

Ett lag som var riktigt hårt pressade under egentligen hela förra säsongen är Täby FK som med nöd och näppe lyckades knipa den 13:e platsen, vilket ju innebär ett negativt nedflyttningskval. Klubben tog bara en poäng mer än Haninge IFK som trillade ur. Väl i kvalet stod man pall och vann dubbelmötet som säkrade ett nytt kontrakt i division 1. När Ettan Norra snart drar igång igen har laget bara ett mål med säsongen: att återigen hålla sig kvar. Detta blir klubbens tredje säsong rent historiskt i Division 1 och skulle de hamna på den övre halvan av tabellen blir vi förvånade. Det mesta talar för att Täby FK får det riktigt tufft under 2023. 

Grundades: 2012

Spelar sina matcher på: Vikingavallen

Tippad slutplacering: Nedflyttningshotade

Umeå FC

Umeå FC är en klubb med enorm erfarenhet av spel i division 1. Laget har inte spelat i en lägre division sedan 2005 och under alla dessa år har man även gjort ett par säsonger i Superettan. Ifjol var det dock nära att man trillade ur då det bara var fyra poäng ner till degradering. Umeå är inte på något sätt nöjda med att vara ett bottenlag och under den kommande säsongen vill tillhöra toppen. Även om det finns bättre lag i serien ska vi inte räkna bort Umeå som en kandidat till att faktiskt utmana om uppflyttning. I dagsläget erbjuder spelbolagen ungefär 3,5 gånger pengarna på att klubben slutar topp 5, vilket vittnar om att spelmarknaden har stora förhoppningar på laget.

Grundades: 1997

Spelar sina matcher på: Umeå Energi Arena

Tippad slutplacering: Övre halvan

Vasalunds IF

Förra säsongen stod Vasalund för många imponerande insatser när man slutade på en tredjeplats. Känslan är dock att klubben var något besvikna då man stod för en svag avslutning och därmed missade det positiva uppflyttningskvalet. Precis som ifjol kommer Vasalund med höga förhoppningar till denna säsong och lagets ambitioner är att ta klivet upp till Superettan. Att Solna-klubben är ett bra fotbollslag råder det inga tvivel om. Förutom att klubben har många duktiga fotbollsspelare med en bra mix av talang och erfarenhet spelar man sina hemmamatcher på Skytteholms IP som har en kapacitet på 4 000 åskådare. För att vara ett lag i division 1 finns det alltså goda förutsättningar till att skapa en god atmosfär, vilket aldrig ska underskattas. I dagsläget är Vasalund favoriter till att vinna hela division 1 norra – något som ser mycket möjligt ut med tanke på den fina truppen.

Grundades: 1934

Spelar sina matcher på: Skytteholms IP

Tippad slutplacering: Titelutmanare

Örebro Syrianska IF

Trots att Örebro Syrianska är en relativt gammal klubb med lång historia har man mestadels spelat i de lägre divisionerna. Det var säsongen 2007 som lyckades ta steget upp till division 3 och därefter har satsningen blivit allt tydligare. Nu har man stabiliserat sig i division 2 samt 1 och ambitionerna för 2023 är att hålla sig kvar i Ettan Norra. Givetvis siktar laget på en topplacering (vem gör inte det), men det primära målet är först och främst att lösa ett nytt kontrakt. Spelartruppen har en låg medelålder och klubben satsar på talanger. Det finns ingen spelare som är speciellt erkänd eller meriterad. Om vill Örebro Syrianska vill sluta på en bättre placering än ifjol gäller det att man får lagbygget att sitta. En bra start på säsong skulle ge mycket medvind till den unga truppen. Förmodligen ett bottenlag som får kämpa för sin överlevnad.

Grundades: 1977

Spelar sina matcher på: Mellringe IP

Tippad slutplacering: Mitten

Spela på Division 1 hos Expekt!

Division 1 Södra 2023 - Alla lag

Vi går här igenom samtliga lag som kommer spela i Söderettan säsongen 2023.

Ahlafors IF

Klubben tog steget upp till Söderettan för första gången efter att ha vunnit Division 2 Norra Götaland förra säsongen, där man tog förstaplatsen en poäng före Lidköping. Truppen består mest av spelare från Göteborgsområdet och de flesta har en ålder runt 26-28 år. Klubben är känd för sin vackra hemmaarena (Sjövallen) som är en idyllisk plats och fått flera fina utnämningar.

Grundades: 1913

Spelar sina matcher på: Sjövallen IP

Tippad slutplacering: Bland de fyra sämsta

Ariana FC

Den unga klubben har gjort en häftig resa i seriesystemet där man 2016 började spela i Division 8. Det är en förening som växer och varje år slår man nya publikrekord. Ola Tidman är det mest kända namnet i Ariana FC och jobbar som målvaktstränare. I övrigt inga direkt kända namn i Malmöklubben.

Grundades: 2015

Spelar sina matcher på: Hyllie IP

Tippad slutplacering: Mitten

BK Olympic

Nästa klubb i serien från Malmö är BK Olympic. Laget tog klivet upp till Söderettan inför den förra säsongen och slutade på en mycket fin sjätteplats. Det kryllar inte helt oväntat av spelare med ursprung från Malmö FF i denna trupp som håller en väldigt låg snittålder.

Grundades: 1920

Spelar sina matcher på: Lindängens IP

Tippad slutplacering: Mitten

Eskilsminne IF

Helsingborgsklubben är tillbaka i Söderettan efter två mellansäsonger i Division 2 Västra Götaland. Eskilsminne har imponerat på försäsongen och i genrepet krossade man Kristianstad FC med 4-0. Laget tränas av den gamla anfallaren Patrik Ingelsten, som bland annat spelade i Halmstad och Kalmar FF.

Grundades: 1928

Spelar sina matcher på: Harlyckans IP

Tippad slutplacering: Mitten

Falkenbergs FF

Pressen på FFF den här säsongen som är stora favoriter att vinna Söderettan. Förra säsongen var man nära avancemang, men åkte på en snöplig förlust i kvalet mot Östersund. I år siktar man på revansch och laget tränas av gamla Helsingborg-profilen, Christoffer Andersson.

Grundades: 1928

Spelar sina matcher på: Falcon Alkoholfri Arena

Tippad slutplacering: Etta

FC Trollhättan

Det blev en fjärdeplats för klubben förra säsongen och nu satsar man på att kunna hamna en bättre och kanske utmana om seriesegern. Klubben har haft två säsonger i Superettan som bästa merit och i Svenska Cupen i år såg vi prov på att det finns klass efter bland annat segern mot Jönköping Södra.

Grundades: 2001

Spelar sina matcher på: Edsborgs IP

Tippad slutplacering: Topp 3

IK Oddevold

Uddevalla-klubben har en säsong i Allsvenskan från 1996 på meritlistan. Förra året var laget med i toppen och tog en stark bronspeng. Denna säsongen satsar man på att kunna vara ett av lagen som utmanar Falkenbergs FF om förstaplatsen och avancemanget till Superettan.

Grundades: 1932

Spelar sina matcher på: Rimnersvallen

Tippad slutplacering: Topp 3

Ljungskile SK

Klassiska Ljungskile från Bohuslän gick från Division 5 till Allsvenskan mellan 1990 och 1997. Sedan dess har man varit i den högsta divisionen även 2008 men annars mestadels i Superettan och Division 1. 2008 satte man publikrekord på Skarsjövallen när över 7000 kom för att s laget slå IFK Göteborg med 2-1. Jörgen Wålemark, Kenny Pavey och Ken Sema är några kända profiler som representerat LSK.

Grundades: 1926

Spelar sina matcher på: Skarsjövallen

Tippad slutplacering: Övre halvan

Lunds BK

Skåneklubben har aldrig varit i den högsta divisionen i svensk fotboll men tillbringat 9 säsonger i den näst högsta som största merit. Lunds BK har en relativt ung trupp med spelare med moderklubbar mest från regionen. Den mest kända profilen idag är Erik Zetterberg, som är Pär Zetterbergs son.

Grundades: 1919

Spelar sina matcher på: Klostergårdens IP

Tippad slutplacering: Övre halvan

Norrby IF

Efter några fina säsonger i Superettan tog det stopp för Boråsklubben som med minsta möjliga marginal fick lämna serien. Laget förväntas vara med på den övre halvan och slåss i årets upplaga av Söderettan, men man har ej imponerat under försäsongen och truppen känns något svag samt tunn. Anton Wede är Norrbys största profil idag.

Grundades: 1927

Spelar sina matcher på: Borås Arena

Tippad slutplacering: Topp 4

Oskarshamns AIK

Oskarshamns AIK lyckades kvala in till Svenska Cupen gruppspel efter att imponerande slagit ut Elfsborg i kvalrundan. Det blev 0 poäng men laget lyckades göra mål mot såväl Sirius som Mjällby. Laget har historiskt fått mycket hjälp med spelare från Kalmar FF:s ungdomsled och har på pappret ett intressant lag. Man förväntas hamna någonstans i mitten av Söderettan i år.

Grundades: 1922

Spelar sina matcher på: Ernermar IP

Tippad slutplacering: Mitten

Torns IF

Utanför Lund i ett litet samhälle med namn Stångby hittar vi denna intressanta förening som sedan 2018 varit ett stabilt lag i Division 1 Södra. Klubben är mest känd för sin aktivitet på sociala medier där man många gånger blivit virala med sin humor. I truppen syns inga stjärnor direkt men man är alltid svårslagna, inte minst på Tornvallen.

Grundades: 1965

Spelar sina matcher på: Tornvallen

Tippad slutplacering: Nedre halvan

Tvååkers IF

I Halland någon mil utanför Falkenberg hittar vi det lilla samhället Tvååker som de senaste säsongerna varit ett topplag i Division 1 och som även kvalat in till Svenska Cupen. Laget tränas av Tobias Hysén och i truppen hittar vi flera spelare från ungdomsleden i Varberg samt Falkenberg. "Tvåå" som de kallas förväntas återigen vara med och slåss på den övre halvan av tabellen denna säsong.

Grundades: 1920

Spelar sina matcher på: Övrevi idrottsplats

Tippad slutplacering: Övre halvan

Tvååkers IF

I Halland någon mil utanför Falkenberg hittar vi det lilla samhället Tvååker som de senaste säsongerna varit ett topplag i Division 1 och som även kvalat in till Svenska Cupen. Laget tränas av Tobias Hysén och i truppen hittar vi flera spelare från ungdomsleden i Varberg samt Falkenberg. "Tvåå" som de kallas förväntas återigen vara med och slåss på den övre halvan av tabellen denna säsong.

Grundades: 1920

Spelar sina matcher på: Övrevi idrottsplats

Tippad slutplacering: Övre halvan

Vänersborgs IF

Vänersborgs IF kliver in i sin tredje säsong i Söderettan och förra året klarade man sig precis undan det negativa kvalspelet. Klubben har den 41-åriga målvakten Besarion Kodalaev från Georgien, som har spelat fotboll i Dinamo Tbilisi men i övrigt är det ett profillöst lag som troligtvis kommer få det jobbigt att hänga kvar den här säsongen.

Grundades: 1906

Spelar sina matcher på: Vänersvallen

Tippad slutplacering: Botten

Åtvidabergs FF

Den mest klassiska klubben i Division 1 Södra den här säsongen är ÅFF. Med två vinster i Allsvenskan och Svenska Cupen, samt 20 säsonger i den högsta serien hamnar Åtvidaberg på plats 18 i den allsvenska maratontabellen. Förra säsongen lyckades man hålla sig kvar via kvalspel, och den här säsongen ser minst lika tuff ut på förhand.

Grundades: 1907

Spelar sina matcher på: Kopparvallen

Tippad slutplacering: Botten

Ängelholms FF

ÄFF som tränas av Roar Hansen och Mattias Adelstam spås en riktigt tuff säsong. Spelare som Johan Oremo har lämnat och truppen känns väldigt tunn i dagsläget. Klubben har spel i den näst högsta divisionen i 14 säsonger som bästa merit.

Grundades: 1976

Spelar sina matcher på: Ängelholms IP

Tippad slutplacering: Botten

FAQ: Division 1 Sverige 2023

Här får du svar på de vanligaste ställda frågorna om Division 1-serierna.

Var finns bästa speltips till Division 1 i Sverige?

Ni hittar speltips Division 1 här.

Vilka är favoriter i Division 1 2023?

I södra serien är Falkenbergs FF favoriter att vinna medan i norra Vasalunds IF.

Var finns bäst odds på Division 1 2023?

Betsson, NordicBet och Betsafe är tre bra spelbolag som erbjuder odds på Division 1 fotbollen.

När spelas Division 1 2023?

Spelschema för division 1 tabell hittar ni här.

Auto-created group

Kommentarer

Feedback