EM-slutspelet 2021 är fyllt med rutinerade världsstjärnor som Cristiano Ronaldo, Harry Kane och Paul Pogba. Men det är också en turnering som bjuder på fler intressanta ungtuppar än på mycket länge. Flera av de unga spelarna har gjort avgörande insatser för sina klubblag detta året. Till exempel är Kai Havertz näste favorit efter Phil Foden och Havertz avgjorde Champions League-finalen för Chelsea med matchens enda mål. Men vem kommer att vinna det åtråvärda priset som EM:s bästa unga spelare?

Odds bästa unga spelare EM 2021

Bästa unga spelare EM 2021 Högsta odds Spelbolag
Phil Foden 4,50
Kai Harvertz 6,50
Mason Mount 7,50
Joao Felix 9,00
Matthjis de Ligt 10,00
Ferran Torres 12,00
Jadon Sancho 13,00
Declan Rice 17,00
Donyell Malen 17,00
Eduardo Camavinga 17,00
Jude Bellingham 21,00
Moise Kean 21,00
Sandro Tonali 21,00
Pedro Neto 23,00
Buyako Sako 26,00
Reece James 26,00
C. Odoi 34,00
Dejan Kulusevski 34,00
M. Greenwood 34,00
Alexander Isak 41,00
Ethan Ampadu 67,00
Ozan Kabak 67,00

Alla odds på EM 2021

Speltips bästa unga spelare fotbolls-EM 2021

Det vimlar av talang men vi tror att favoriten också håller för pressen. Phil Foden har visat att han är en spelare för de stora arenorna och i ett England som förväntas nå långt kommer Foden att kunna briljera. Konkurrensen är mördande men Foden har visat sig vara en otrolig spelare. Därför spelar vi Phil Foden som bästa unga spelare i EM 2021.

TILL BETSSON

Phil Foden

Phil Foden har etablerat sig rejält i Manchester City och stod för flera avgörande insatser under säsongen. Bland annat gjorde han ett av målen i CL-semifinalen och var bidragande till att City nådde sin första final i Europas finaste klubblagsturnering. 0,5 poäng i snitt under sina matcher i Premier League är imponerande och han har också hunnit med två mål på sex landskamper. Nu är han hela turneringens favorit till att vinna bästa unga spelare och tittar vi på hans talang och form är det inte särskilt konstigt varför. Dessutom tillhör han England som förväntas gå väldigt långt i detta EM.

Kai Havertz

Kai Havertz avgjorde som sagt Champions League-finalen med matchens enda mål. Även om hans säsong i Chelsea kanske inte varit vad många hoppats på avgjorde han ändå den största matchen i klubblagssammanhang. Nu väntas han få mycket speltid för det tyska landslaget som har en mardrömslottning med såväl Frankrike som Portugal i gruppen. Men Havertz har visat att han är mogen de allra största utmaningarna och har hunnit med tolv landskamper och tre mål för Tyskland. Tar han ännu ett steg i detta EM?

Mason Mount

Chelsea-produkten har gjort det som för många enbart är en dröm. Han har gått hela vägen genom akademin för Chelsea och därefter fått vara med och lyfta Champions League-pokalen för samma klubb. Mount spelade 36 av 38 matcher för Chelsea under säsongen och har fyllt 22 tidigare i år. Trots sin ringa ålder har han hunnit med 16 landskamper för England varav det blivit fyra mål. Den offensiva mittfältaren lär få mycket speltid under Gareth Southgate även om det är mördande konkurrens på de offensiva positionerna. Räkna med en spelsugen Mason Mount hungrig på fler titlar.

Joao Felix

31 matcher blev det för Joao Felix under La Liga-säsongen för Atletico Madrid. Den släpande anfallaren fick vara med och vinna La Liga för sitt Atletico och stod för sju mål och sex assist under ligaspelet. Portugisen har hunnit med 17 landskamper och tre mål för ett stjärnspäckat Portugal. Felix är en otrolig talang som kom från Benfica till Atletico Madrid inför säsongen 2019/20. Sedan des har han etablerat sig rejält och värderas idag till över 800 miljoner kronor. Har Portugal och Felix en bra turnering kan det bli han som vinner priset som årets unga spelare.

Matthijs de Ligt

Visst känns det som att Matthijs de Ligt tillhört toppen ett bra tag? Fotbollsvärlden fick upp ögonen för mittbacken som var ledande i det Ajax som nådde semifinal och var minuter från final i Champions League för några år sedan. Juventus lyckades få loss mittbacken för sisådär 850 miljoner kronor och sedan dess har han etablerat sig på den högsta nivån. Ett guld i Serie A har det blivit och en cuptitel på det. I det Nederländska landslaget är de Ligt given och räkna med att han kommer göra en bra turnering för sin nation som har en ganska komfortabel väg i gruppspelet. Det som talar mot de Ligt är att han är mittback och som bekant brukar de vara de offensiva spelarna som får de största priserna.

Ferran Torres

Ferran Torres gjorde 24 matcher i Premier League för Manchester City och den offensive högeryttern stod för sju mål och två assist på dessa matcher. Även om han inte är helt ordinarie i City har han visat att han är en spelare av rang. 21-åringen tillhör det spanska landslaget och förväntas stå för en fin turnering i ett stjärnspäckat spanskt landslag. Han kan spela på båda kanterna i en offensiv roll samt som central forward men det är som högerytter han lär få mest speltid. För Spanien hittills har det blivit sex mål på elva landskamper men räkna med att målkolumnen är annorlunda efter EM-slutspelet.

Jadon Sancho

Jadon Sancho var förra sommarens stora Silly Season-snackis då han frekvent ryktades till Manchester United. Det blev ingen övergång för den gode Sancho som dock fortsatt att imponera för sitt Borussia Dortmund, om än inte med riktigt samma övertygelse som förra säsongen. Men Sancho kommer att få mycket speltid för det engelska landslaget som förväntas gå långt i detta EM-slutspel. Och Sancho kommer med sin fart vara en viktig kugge i det stjärnspäckade laget.

Declan Rice

Den defensiva mittfältaren Declan Rice har haft en kanonsäsong för West Ham som överträffade alla förväntningar och slutade sexa i tabellen. Därmed blir det Europaspel för Rice som dock mycket väl kan komma att lämna ”The Hammers” efter EM-slutspelet. Manchester United, Chelsea och Manchester City sägs alla vilja lägga beslag på den defensive mittfältaren som hunnit med 17 landskamper för England och ett mål. 22-åringen värderas till över 650 miljoner kronor och ett bra EM kommer inte minska den summan, snarare tvärtom.

Dejan Kulusevski

Sveriges Dejan Kulusevski har fått såväl ris som ros under sin första säsong för Juventus. Fyra mål och tre assist på 35 matcher i Serie A är kanske inte något som sticker ut men i cupen gick det desto bättre. Där blev det tre mål och tre assist på fem matcher samtidigt som han i princip på egen hand avgjorde finalen med såväl mål som assist. Dejan Kulusevski är Sveriges nästa superstjärna och kan spela både som högerytter och i anfallet. I matcherna inför EM har han spelat anfallare men frågan är om han inte är bättre på kanten? Oavsett vilket är det en enorm talang som vi hoppas får mycket förtroende under EM-slutspelet.

Alexander Isak

Alexander Isak bröt Zlatan Ibrahimovics rekord och stod för 17 mål i La Liga vilket är det mesta en svensk spelare någonsin gjort i den spanska högstaligan. Isak har också imponerat för Sverige och hunnit med 22 landskamper i den blågula tröjan trots att han endast är 21 år gammal. I september fyller han 22 år och frågan är om han är kvar i Real Sociead efter turneringen?