Annons

Fotbolls EM - Grupp A: Odds, Speltips och fakta

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Grupp A kommer av allt att döma bli en spännande historia. Tyskland är givetvis den stora favoriten till att vinna gruppen och det kommer finnas många intressanta odds fotbolls-EM 2024 att hitta. Många räknar såklart med att tyskarna löser gruppsegern, men känslan är att andraplatsen är står vidöppen. Ungern, Skottland och Schweiz är tre skickliga fotbollslag som visade prov på fin fotboll under kvalet. Grupp A kommer utan tvekan bjuda på många häftiga matcher.

Odds vinnare grupp A Fotbolls-EM 2024

Se odds nedan på nationerna i Fotbolls-EM grupp A av vilka som är favoriter till att vinna gruppen. Vinnare grupp A Fotbolls-EM 2024.

Vinnare Högsta odds Spelbolag
Tyskland 1,40
Schweiz 6,40
Ungern 7,80
Skottland 9,20

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp A Fotbolls-EM 2024

Se tabellen för grupp A i Fotbolls-EM 2024 nedan.

Matcherna som spelas i Grupp A Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du alla matcher som spelas i Grupp A under det Europeiska mästerskapet 2024.

Omgång 1

  • 14/6, 21.00: Tyskland - Skottland
  • 15/6, 15.00: Ungern - Schweiz

Omgång 2

  • 19/6, 18.00: Tyskland - Ungern
  • 19/6, 21.00: Skottland - Schweiz

Omgång 3

  • 23/6, 21.00: Ungern - Skottland
  • 23/6, 21.00: Tyskland - Schweiz

Analys Grupp A

Det är upplagt för en riktig revansch när Tyskland på hemmaplan ska bjuda förväntansfulla fans på framgång. Med Julian Nagelsmann som ny tränare känns tyskarna intressantare än på bra länge och vi ser laget gå vidare utan problem för att sedan utmana om medaljerna.

Bakom känns det otroligt svårtippad med tre lag som inte skiljer allt för mycket. Ungern har ett kollektiv som bjudit på imponerande prestationer under senare kvalen samt mästerskapen. Skottarna är ett gäng vinnarskallar som sliter något otroligt för varandra, och man gjorde ett imponerande kval där bland annat Spanien fick smaka.

Schweiz är vi något skeptiska till där det saknas riktig klass framåt i banan. Här har vi nog ett lag som kan bli en riktig flopp och här sticker vi ut hakan och säger Schweix hamnar sist i Grupp A.

Så avgörs Grupp A

Grupp A inleds med öppningsmatchen där värdnationen Tyskland ska försöka leva upp till det stora favoritskapet. Därefter kommer alla fyra lag möta varandra en gång under gruppspelet, vilket innebär att varje enskilt lag spelar minst tre matcher i mästerskapet. Från varje grupp avancerar ettan och tvåan till åttondelsfinal medan trean och fyran får lämna turneringen. Vilka två lag som lyckas avancera återstår att se.

Stjärnor att hålla koll på i Grupp A

Här följer en lista med de mest intressanta fotbollsspelarna som förhoppningsvis kommer spela i EM grupp A.

Spelare Landslag Klubblag Position
Florian Wirtz Tyskland Leverkusen Mittfältare
Granit Xhaka Schweiz Leverkusen Mittfältare
Scott McTominay Skottland Manchester United Mittfältare
Dominik Szoboszlai Ungern Liverpool Mittfältare

Kommentarer

Feedback