Reklam

Fotbolls EM - Grupp A: Odds och Speltips

EM 2021 har många spännande grupper och även om Grupp A inte innehåller de största nationerna just nu är det en av de mest ovissa grupperna på förhand. Förhandsfavoriten Italien väntas vinna grupp A och därefter ser det ut att bli en duell om andraplatsen mellan Schweiz och Turkiet. Samtidigt ska man heller inte underskatta Wales med Gareth Bale i spetsen. De gjorde det bra vid förra EM vilket var nationens första mästerskap.

Odds vinnare grupp A

Landslag Högsta odds Spelbolag
Italien 1,55
Schweiz 6,00
Turkiet 6,00
Wales 10,00

Speltips Vinnare Grupp A

Vi tror att favoriten Italien håller för trycket och tar sig vidare. Laget gick igenom kvalet utan att tappa en poäng och är revanschsugna efter att ha missat VM 2018. Laget har både organisation och individuell kvalité för att gå långt i detta EM. I skrivande stund har Italien inte förlorat en landskamp sedan Nations League-förlusten mot Portugal i september 2018.

Med såväl en lysande defensiv som en kreativt offensiv tror vi Italien håller för favoritskapet och lyckas vinna gruppen. Därför väljer vi att spela Italien som vinnare av Grupp A till oddset 1,55.

TILL BETSSON

Odds vinnare Grupp A - Dubbelchans

Här får vi chansen att lägga odds på vilka lag som hamnar på antingen plats 1 eller 2 i grupp A.

Plats 1 eller 2 Högsta odds Spelbolag
Italien & Schweiz 2,70
Italien & Turkiet 2,70
Italien & Wales 4,20
Schweiz & Turkiet 17,00
Schweiz & Wales 21,00
Turkiet & Wales 21,00

Speltips Vinnare Grupp A - Dubbelchans

Vi tror att Wales precis som vid EM 2016 blir en överraskning och kommer spela bättre fotboll än både turkarna och Scweiz i EM 2021. Därför spelar vi Italien & Wales som de lagen som antingen hamnar på plats 1 eller plats 2.

TILL BETSSON

Odds på vilka lag som hamnar på plats 1 & 2 - Korrekt resultat

Här lägger vi odds på vilka lag som hamnar på plats 1 och plats 2.

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Italien, 2: Schweiz 3,60
1: Italien, 2: Turkiet 3,60
1: Italien, 2: Wales 5,50
1: Schweiz, 2: Italien 11,00
1: Turkiet, 2: Italien 11,00
1: Wales, 2: Italien 19,00
1: Schweiz, 2: Turkiet 34,00
1: Turkiet, 2: Schweiz 34,00
1: Schweiz, 2: Wales 41,00
1: Turkiet, 2: Wales 41,00
1: Wales, 2: Schweiz 51,00
1: Wales, 2: Turkiet 51,00

Speltips Plats 1 & 2 Grupp A - Korrekt Resultat

Det ska mycket till för att Italien inte ska vinna Grupp A. Vi tror helt klart att dem plockar gruppsegern, det är dock mer ovisst huruvida Turkiet, Schweiz eller Wales tar andraplatsen. Vi tippar att det blir Wales som kniper andraplatsen och spelar därmed 1: Italien, 2: Wales.

TILL BETSSON

Odds att kvalificera sig från Grupp A

Landslag Högsta odds Spelbolag
Italien 1,02
Schweiz 1,57
Turkiet 1,70
Wales 1,80

Speltips att ta sig vidare från Grupp A

Italien kommer med största sannolikhet att vinna gruppen men bakom favoriten är det jämnt. Schweiz har haft det tufft med resultaten men hade samtidigt Tyskland, Spanien och Ukraina i sin Nations League-grupp.

Turkiet har haft det vårt att få vinster utan har spelat väldigt mycket oavgjort. Under 2021 spelade laget åtta matcher totalt där fem slutade oavgjort, en med vinst och två med förlust. Vi tror att turkarna kan få det tufft att ta sig vidare. Istället tror vi på en överraskning där Wales kan skrälla sig till en slutspelsplats precis som vid senaste EM.

Vi spelar Italien och Wales att ta sig vidare från gruppspelet till oddset 1,02 och 1,80.

TILL BETSSON

 Odds på att hamna sist i Grupp A

Landslag Högsta odds Spelbolag
Wales 2,25
Schweiz 3,25
Turkiet 3,25
Italien 17,00

Speltips hamnar sist i Grupp A

Även om Turkiet på senare år har visat upp att de är på frammarsch inom fotbollsvärlden och fått fram massor av talanger de senaste åren tippar vi att det inte är deras EM i år och hamnar sist.

Vi spelar Turkiet som det landslag som hamnar på position 4:a i gruppen.

TILL BETSSON

Analys Grupp A

Det blir en jämn grupp där Italien är favoriter av en anledning. De hade visserligen en lätt kvalgrupp men att ta tio av tio segrar är imponerande oavsett motstånd. Målskillnaden 37-4 är också imponerande och efter att överraskande ha missat VM 2018 vill Italien garanterat visa att man är en nation av världsklass.

Turkiet är en nation vars fornstora dagar är över men samtidigt gjorde Turkiet ett starkt kval och slutade tvåa i sin kvalgrupp bakom Frankrike. Endast en förlust blev det på tio matcher i en grupp om förutom Italien också innehöll Island, Albanien, Andorra och Moldavien. Turkiet har ett rutinerat lag och kommer blanda sig i kampen om de två direktplatserna.

Schweiz vann sin kvalgrupp före bland annat Danmark och Irland och laget gick igenom kvalet med endast en förlust. Vid VM 2018 åkte Schweiz ut i åttondelsfinalen i Sverige och laget kan eventuellt nå kvartsfinal men längre än så är inte särskilt sannolikt. Samtidigt har Schweiz en otrolig organisation och dessutom en hel del spets vilket gör att det är ett lag att se upp med i Grupp A.

Wales var i en av de absolut jämnaste kvalgrupperna där man endast var en poäng före trean Slovakien och två poäng före fyran Ungern. En andraplats räckte för att ta Wales till sitt andra raka EM och visst finns det både rutin, talang och fart i detta landslag. Vid EM 2018 överraskade de alla när de tog sig vidare från gruppspelet men frågan är hur långt det räcker med tanke på det kvalificerade motstånd som väntar. Dessutom med Gareth Bales starka säsongsavslutning i Tottenham Hotspur ser han ut att bli en spelare att räkna med.

Så avgörs Grupp A

Grupp A är kanske den grupp lagen minst av allt ville hamna i. Inte för att det är den svåraste gruppen utan snarare eftersom delar av gruppspelet avgörs i Baku, Azerbadjan. Huvudstaden i det kontroversiella landet delar på värdskapet tillsammans med Italiens huvudstad Rom. Italien får fördelen att spela alla sina matcher på hemmaplan men värre är det för övriga lag som måste resa långt.

 • Fredag 11 juni 21:00 Turkiet vs Italien (Rom)
 • Lördag 12 juni 15:00 Wales vs Schweiz (Baku)
 • Onsdag 16 juni 18:00 Turkiet vs Wales (Baku)
 • Onsdag 16 juni 21:00 Italien vs Schweiz (Rom)
 • Söndag 20 juni 18:00 Italien vs Wales (Rom)
 • Söndag 20 juni 18:00 Schweiz vs Turkiet (Baku)

De största stjärnorna

Grupp A är fyllt med världsstjärnor där Italien har flest profilstarka spelare. En att hålla reda på är Juventus Federico Chiesa som är en spelare av rang. Det italienska laget innehåller flera stjärnor som Alessandro Florenzi, Roberto Soriano, Lorenzo Insigne och målvakten Gianluigi Donnarumma.

Wales har också bra spelare där Gareth Bale är den överlägset största stjärnan. Han är kapten och leder sitt lag in i EM 2020. Även Manchester Uniteds Daniel James är en spelare att hålla öga på som med sin snabbhet kan ställa till med stora problem för motståndarna. Håll också koll på Joe Rodon, Neco Williams och Tyler Roberts.

Schweiz nådde åttondelsfinal i VM senast men föll mot Sverige. Laget har flera intressanta spelare som Liverpools Xherdan Shaqiri. Den gode Shaqiri har inte fått den speltid som han önskat i Liverpool men han är tillsammans med Arsenals Granit Xhaka den som ska leda vägen.

Turkiet har haft det tufft i mästerskap efter bronsen i VM 2002 och EM 2008. Nationen har missat fyra raka VM-slutspel och åkte ur direkt förra EM. Visst finns det bra spelare i form av Merit Demiral, Hakan Calhanoglu, Yusuf Yazici och givetvis den rutinerade anfallaren Burak Yilmaz.

Om Baku Olympic Stadium


 • Byggd: 2015
 • 
Antal åskådare: 69 000

 • Plats: Baku, Azerbajdzjan

Matcher som avgörs på Baku Olympic Stadium i EM 2020

 • Lördag 12 juni 15:00 Wales vs Schweiz
 • Onsdag 16 juni 18:00 Turkiet vs Wales
 • Söndag 20 juni 18:00 Schweiz vs Turkiet
 • Lördag 3 juli - Kvartsfinal 3: Vinnare 3 vs Vinnare 1

Om Olimpico

 • Byggd: 1953
 • Antal åskådare: 68 000
 • Plats: Rom, Italien

Matcher som avgörs på Stadio Olimpico

 • Fredag 11 juni 21:00 Turkiet vs Italien
 • Onsdag 16 juni 21:00 Italien vs Schweiz 
 • Söndag 20 juni 18:00 Italien vs Wales
 • Lördag 3 juli - Kvartsfinal 4: Vinnare 8 vs Vinnare 7

Kommentarer

Feedback