Annons

Topptipset

Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Spela på 8 matcher, endast vinst på 8 rätt.  

Första omgången: Oktober 2007. 

Vinstprocent tillbaka till spelare: 72.5% av omsättningen (Svenska spel avsätter 2.5% av detta till deras fullpottsfond)

Högsta vinst: 318 410 kr

Svenska spel har tagit fram ett poolspel där utmaning är att tippa 8 matcher korrekt. Med allt från den europeiska toppfotbollen till lägre divisioner har vi så gott som dagligen en härlig rad att se fram emot. Genom att tippa 1,X eller 2 gäller det alltså att få in samtliga tecken för att bli en vinnare. Vi på Betting.se går här igenom allt du behöver veta och ger dig bra Topptipset tips så att du kan bli en vinnare!

Hur fungerar Topptipset?

I denna simpla spelform får fotbollsälskare dagligen något att se fram emot. Du har 8 matcher som uppdrag att tippa rätt genom att sätta 1, X eller 2-tecken. Självklart kan man som på Stryktipset och Europatipset även öka vinstchanserna genom att addera halv och helgraderingar.

Då även Topptipset är ett poolspel betyder det att vinstsummorna avgörs beroende på hur stor omsättningen blir. För att vinna stort gäller det att hitta skrällar som inte så många andra valt att spela. Skulle för mycket favoriter vinna är risken att utdelningen blir väldigt låg på Topptipset.

Hur mycket kostar Topptipset?

Spelformen består endast av 8 matcher vilket betyder att systemen oftast blir billigare än på Stryktipset och Europatipset. Med en simpel enkelrad kan du spela Topptipset från endast en krona. Självklart ökar vinstchanserna om du lägger till halv och helgarderingar, samtidigt som du även kan öka insatsen per rad.

Hela Sveriges spelbolag

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

Radinsats på Topptipset

Efter att du bestämt hur många rader som ska spelas på Topptipset kan du välja att öka radinsatsen upp till x10 vinst.

Om vi tar ett exempel: Du spelar för 16 kr (16-raders), vilket betyder att du lagt till fyra halvgarderingar på Topptipset-kupongen. Nu har du möjlighet att öka radinsatsen med 2kr x vinst, 3kr x vinst, 5kr x vinst eller 10kr x vinst. Väljer du sista alternativet kommer din kupong att kosta 160 kronor istället, men ger dig 10x om du skulle få 8 rätt och vinna.

Ett tips är att inte strössla för mycket med insatsen om kupongen ser väldigt favoritbetonad ut, då är risken väldigt stor att utdelningen blir väldigt låg och därmed kan det bli svårt att ens få tillbaka insatsen.

Ser omgången svårare ut och en del tecken sitter fel kan det vara värt att kliva på lite hårdare och jaga de större pengarna, men alla har vi olika spelstrategier.

Olika begrepp inom Topptipset 

Innan du kliver på och ska försöka jaga vinster i denna roliga spelform kan det vara bra att ha koll på lite begrepp.

Topptipsets spelstopp

Till skillnad från Stryktipset och Europatipset så skiljer sig tiden för spelstopp lite oftare på Topptipset. Du ser tydligt spelstoppet på spelomgången högst upp när du klickat in och inlämning sker senast en minut innan första matchen på kupongen sparkar igång.

Lottade matcher på Topptipset

Till skillnad från Stryktipset och Europatipset så fördelas lotterna efter startodds. Det finns 16 möjliga utfall och innebär att 2,00 i odds ger 8 bollar, 4,00 i odds ger fyra osv. Maximalt kan ett tecken få 75%, alltså 12 bollar samt minimalt 12,5% som är två. Består Topptipset av Stryktipset eller Europatipsets första 8 matcher avgörs det på tio tidningarnas tips.

Topptipset Tillsammans

”Spela Tillsammans” är en spelform som Svenska spel startade 2019. En smidig lösning där du kan spela ihop med allt från familjemedlemmar till random folk. I ett lag finns det plats upp till 50 medlemmar och 50 andelar.

Med en smidig sökfunktion kan du hitta andelar för alla storlekar på plånboken. Du behöver inte göra mer än att betala, sedan räknas eventuella vinster ut automatiaskt.

Tillsammans autoköp

För att inte missa någon omgång kan du aktivera ”autoköp” för ett eller flera lag. Du väljer själv vilken veckosumma du vill spela för och så fort en spelläggare öppnar ett spel i laget  får du en andel. Det krävs såklart att du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto. Du ka enkelt höja eller sänka din spelbudget när du vill.

Spelstopp för andelsköp

Som ledare i ett lag har du möjlighet att välja tid för sista andelsköp. Halvtimmen innan omgångens spelstopp är förvalt men går att ändra under ”avancerade val”. Som senast kan man ha sista andelsköp fem minuter innan omgången drar igång. Se till att vara tydlig med instruktioner så inget onödigt tjafs uppkommer. Missa spelstopp kan även betyda missade miljoner.

Topptipset live

När spelet/spelen är lagda inför en ny omgång kan du såklart följa utveckling live från start till mål. Under ”Mina spel” hittar du samtliga aktiva kuponger och klickar in på den du vill se aktuella resultat och utdelning i. Svenska spels live-produkt är inte den snabbaste och bästa men den är väldigt smidig att följa hur det går med.

Färdiga spel med PIX!

Med Svenska Spels PIX!, som tidigare hette Xperten kan du köpa färdiga spel utan att behöva tänka själv. Välj den summa som passar din plånbok bäst och få en rad snabbare än blixten. Skulle du inte gilla raden kan du bara generera en ny PIX! tills den faller i din smak.

Topptipset tips resultat

Inne på Topptipset hos Svenska spel kan du under fliken ”Resultat” hitta ett stort arkiv med mängder av resultat och även vad den omgången du säker efter gav i utdelning. Du hittar även den viktiga statistik som spelstatistik med odds och hur strecken fördelades av svenksa folket. Laguppställningar, Tabeller, TT-Nyheter är annan bra information som ligger samlat här.

Topptipset spelanalys och experter

Till så gått som varje omgång bjuder Svenska spels experter på en kortare analys av varje match på kupongen. Du kan även välja att använda experternas rad som grundrad. Det finns väldigt många idag som erbjuder sin expertis där ute och som såklart vill sälja andelar. Det bästa är om man har tid till att göra sin egna analys, men det kräver såklart en hel del tid och då kan det vara skönt att åka snålskjuts av någon som man litar på.

FAQ: Vanliga frågor och svar om Topptipset

Här har vi samlat de vanligast frågorna om Topptipset

Var spelar jag på Topptipset idag?

Topptipset spelas antingen på svenskaspel.se eller hos ett spelombud.

Vad kostar Topptipset?

Du kan spela en rad på Topptipset för så lite som en krona till höga summor.

Hur mycket kan man vinna på Topptipset?

Beroende på hur enkel eller svår omgången är så skiljer sig utdelningen. Då det endast är 8 matcher så blir utdelningen oftast klart mindre än på Stryktipset och Europatipset.

Hur blir man bra på Topptipset?

Jämföra oddsen mot streckfördelning är en bra start att ha med sig. Följ nyheter samt laguttagningar så mycket det går bland lagen på kupongen. Snåla inte med tecken på kupongen men spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora.

När är Topptipset?

Topptipset kan du spela hos Svenska spel så gott som varje dag. Spelstopp skiljer sig beroende på vilka matcher som finns med på kupongen.

Finns det fler liknande spel hos Svenska Spel?

Om du gillar att spela på oddset rekommenderar vi att du besöker våra sidor om de olika spelen, Oddset matchen, Oddset Powerplay och Oddset Bomben.

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Spela på 8 matcher, endast vinst på 8 rätt.  

Första omgången: Oktober 2007. 

Vinstprocent tillbaka till spelare: 72.5% av omsättningen (Svenska spel avsätter 2.5% av detta till deras fullpottsfond)

Högsta vinst: 318 410 kr

Feedback