Reklam

Premier League - guide och spelschema

Att Premier League säsongen 2018/19 blir riktigt intressant kan vi garantera redan nu. Det har som vanligt spenderats 100-tals miljoner under sommarens transferfönster och vi går in i säsongen med många spännande nya profiler i toppklubbarna, som konkurrerar om Premier League titeln.

Enligt spelbolagen är Manchester City, som vann förra säsongens Premier League i storslagen stil, stora favoriter till att ta hem Premier League även i år. City kommer ha många tuffa konkurrenter så det ska bli riktigt intressant att se hur Pep Guardiola formerar sitt lag med målet att vinna PL för andra året i rad. 

Vi ser verkligen fram emot Premier League säsongen 2018/19 och i denna guide kan du läsa allt om Premier League.

Vem vinner Premier League 2018/19

Vem som ska vinna Premier League är alltid väldigt svårt att förutspå. Såklart finns det alltid några lag som på pappret kommer att konkurrera om Premier League titeln, men allt kan hända, det såg vi inte minst under säsongen 2015/16 när Leicester City stod för en av de största skrällarna i idrottshistorien. Leicester hade inför säsongen hela 5000.0 i odds att vinna Premier League inför säsongen. 

Att ett lag som Leicester City vann Premier League var verkligen en engångshändelse, det har vi sett under de senaste två åren där förhandsfavoriterna Chelsea och Manchester City tagit hem bucklan. Troligtvis kommer kampen om Premier League titeln vara mellan "the big six": Chelsea, Manchester City, Liverpool, Manchester United, Tottenam och Arsenal. 

Men vem vinner då Premier League i år? Om man ska förlita sig på spelbolagen är Manchester City storfavoriter att ta hem Premier League för andra året i rad. Stadskonkurrenten Manchester United vill såklart stoppa Citys framfart och givetvis de andra topplagen. Kan Liverpool bryta sin 28-åriga långa svit utan titel i Premier League titel?

Mäktiga Manchester City

Det var aldrig några tvivel om att Pep Guardiolas manskap skulle vinna Premier League förra säsongen och de vann ligan i storslagen stil hela 19 poäng före tvåan, ärkerivalen Manchester United. Redan efter ett par månader hade City skapat sig ett stabil ledning och de släppte aldrig foten från gaspedalen. Manchester Citys trupp från förra året är intakt och de har även fått in bland andra Riyad Mahrez från Leicester under transferfönstret. Mahrez har under de senaste säsongerna utvecklats till en av de stora stjärnorna i Premier League. 

Den stora frågan är om något annat lag har förstärkt sin trupp tillräckligt för att kunna konkurrera med City på allvar. Liverpool har förstärkt på alla delar av planen och ser riktigt starka ut. De är också den största konkurrenten till City den här säsongen om man ska förlita sig på spelbolagen. 

Bryter Liverpool förbannelsen?

Liverpool ses som den största konkurrenten till Manchester City i kampen om ligatiteln. Det hänger såklart ihop med det starka transferfönstret som Liverpool gjort. Under sommaren har de värvat in målvakten Alisson från Roma, mittfältarna Naby Keïta från RB Leipzig och Fabinho från Monaco samt yttermittfältaren Xherdan Shaqiri från nedflyttade Stoke. Något som också är väldigt viktigt för Liverpool är att man lyckats behålla förra årets skytteligavinnare Mohamed Salah. Jürgen Klopp har verkligen fått en riktigt bra trupp att jobba med inför säsongen, men det vilar en förbannelse över The Reds då de inte vunnit Premier League på över 25 år. Senast Liverpool vann ligan var år 1990. 

Frågan är om Liverpool kan gå hela vägen. Såklart kommer det bli väldigt svårt, men de har verkligen en ypperlig chans med den truppen de har just nu. En viktig del i Liverpools lagbygge var att få in en ny målvakt och där har de verkligen lyckats med transfern av Alisson som rankas som en av världens bästa målvakter. Förutom Alisson kommer det också vara viktigt att Virgil van Dijk presterar på mycket hög nivå så att man kan fokusera på offensiven. 

Feedback