Reklam

Turkiets landslag inför EM 2020

Spelschema, Turkiet

Fredag 11 juni 2021

21:00 Turkiet - Italien


Onsdag 16 juni 2021

18:00 Turkiet - Wales


Söndag 20 juni 2021

18:00 Schweiz - Turkiet


Hela spelschemat

Turkiet är en historiskt stolt och stor fotbollsnation. Där intresset bland befolkningen är enormt, både för den inhemska ligan och landslaget. Om det rådande världsläget hinner ändras innan EM och vi får fullsatta arenor kan vi vara säkra på att en stor del av den turkiska befolkningen kommer att vara på plats där landslaget spelar.

Odds: Hur går det för Turkiet i Grupp A?

Här går vi igenom odds på hur det går för Turkiet i Grupp A av Fotbolls-EM 2020.

Hur går det för Turkiet i gruppspelet? Högsta odds Spelbolag
Vinnare av Grupp A 7,00
Kvalificera sig från Grupp A 1,67

Odds: Hur långt går Turkiet under EM 2020?

I tabellen nedan visar vi hur långt Turkiet beräknas gå utefter odds på EM 2020.

Hur långt går Turkiet i EM? Högsta odds Spelbolag
Kvalificerar sig till final 51,00
Andraplats 91,00
Vinnare 101,00

Turkiets styrkor

Turkiet förlitar sig på sin starka defensiv. I kvalet till EM släppte de endast in tre mål, vilket tillsammans med Belgien är det minsta antal insläppta mål av någon nation under kvalet. Försvarspelarna som ska hålla nere Turkiets siffror i EM är Leicester Citys Çağlar Söyüncü, Juventus-spelaren, Merih Demiral och Zeki Çelik som spelar i franska Lille. Utöver dessa stjärnor kommer försvaret utgöras av Ozan Kabak, Caner Erkin och Hasan Ali Kaldirim. Även offensivt har de några tunga namn som Cenk Tosun, Cengiz Ünder, Hakan Çalhanoğlu och Yusuf Yazici.

Turkiets svagheter

Turkiets insats i Nations League var inte i bästa laget. Här släppte de in betydligt fler mål jämfört med kvalet till EM, på 6 spelade matcher blev det hela 8 insläppta och slutade med det sist i sin grupp. Förhoppningsvis har de hittat en lösning på problemet, så att det inte upprepas under sommarens EM.

Vägen till EM

Turkiet spelade i EM-kvalgrupp H. De slutade tvåa bakom gruppvinnarna Frankrike med bara två poäng mindre. I de två gruppspelsmatcherna nationerna möttes i var det Turkiet som var bättre då de vann med 2-0 på hemmaplan och spelade oavgjort på Stade de France i Paris, 1-1.

Landslagets bästa målskytt i kvalet var Cenk Tosun med sina fem gjorda mål. Fyra av dessa gjorde han i mötet mot Moldavien. Hans femte var matchavgörande och kom i mötet mot Albanien då han gjorde mål i matchminut 90.

Flest assist i EM-kvalet gjorde Zlatans lagkamrat i Milan, Hakan Çalhanoğlu. Han stod för tre framspelningar.

Turkiets EM-historik

Bästa prestationen under ett EM-slutspel som Turkiet stått för är i EM 2008, när de gick hela vägen till semifinal och slutade på tredjeplats tillsammans med Ryssland. Även i VM-sammanhang är en tredjeplats det bästa nationen åstadkommit. Det var i Sydkorea-VM 2002 när de besegrade värdnationen i bronsmatchen med 3-2.

Turkiet deltog i EM 2016, men det blev ett tidigt uttåg från turneringen. I gruppsspelet vann de bara en match och förlorade två. Det var dock ingen lätt grupp då övriga nationer var Spanien, Kroatien och Tjeckien. De förlorade mot de två förstnämnda och vann mot Tjeckien i en match med 2-0 som var utan betydelse eftersom att båda nationerna redan var utslagna innan den startade.

Turkiets öppningsmatch i EM 2021 blir mot Italien på Stadio Olimpico i Rom.

Spelschema, Turkiet

Fredag 11 juni 2021

21:00 Turkiet - Italien


Onsdag 16 juni 2021

18:00 Turkiet - Wales


Söndag 20 juni 2021

18:00 Schweiz - Turkiet


Spelschema, Odds och speltips EM 2020

Kommentarer

Feedback