Annons

Turkiet - EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Turkiet

Tisdag 18 juni 2024

18:00 Turkiet - Georgien


Lördag 22 juni 2024

18:00 Turkiet - Portugal


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Tjeckien - Turkiet


Hela spelschemat

När Turkiet spelar fotboll kan verkligen allt hända. I sina bästa stunder är man riktigt bra, men i sina sämsta stunder kan man vara riktigt svaga. Spännande Odds EM 2024 utlovas när Turkiet ska ta sig an Portugal, Tjeckien och Georgien i grupp F. Hursomhelst verkar det som att Turkiet kommer till sommarens mästerskap med en positiv anda. Det såg åtminstone bra ut i EM-kvalet då man vann sin grupp före både Wales och Kroatien. Italienaren Vincenzo Montella som tränar Turkiets landslag har gjort ett bra jobb hittills. Hakan Calhanoglu är lagets största stjärna och han kommer behöva ta ett stort ansvar om Turkiet vill avancera från en grupp med Portugal, Tjeckien och Georgien.

Turkiet: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom odds fotbolls em 2024 på Turkiet.

Odds på Turkiet Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Turkiet: Vinnare grupp F 5,00
Turkiet: Vinnare Fotbolls-EM 2024 50,00

Turkiets gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Turkiets alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Turkiets Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Turkiet i gruppspelet EM 2024.

Turkiet styrkor

  • Kontringsskickliga
  • Sällan dåliga insatser

Turkiet är som sagt ett landslag som kan blanda och ge mycket i sina prestationer. Men sedan Montella tog över har Turkiet sett mer jämna och stabila ut. Under italienarens ledning har laget höjt sin lägsta nivå och numera är det sällan som Turkiet står för en svag insats. Man har helt enkelt hittat formen lägligt till sommarens mästerskap, vilket såklart är ett stort plus. Spelmässigt står turkarna för en intensiv fotboll där snabba kontringsspelare skapar oreda hos motståndet. Laget är även skickliga med bollen och kan styra matcher när motståndet inte är allt för bra, men känslan är att turkarna blir som allra bäst när de får kontra på högt stående försvarslinjer. 

Turkiet svagheter

  • Målskyttet

Även om Turkiet ser bättre ut än på länge saknar man såklart inte svagheter. Förutom att många turkiska spelare saknar rutin av stora mästerskap verkar Montella inte ha hittat sin givna målskytt ännu. Under hela kvalet fram till EM gjorde Turkiets bästa målskytt endast två mål. Det finns förvisso många exempel på nationer som har gjort det bra i mästerskap utan att göra speciellt många mål, men en målskytt i form är onekligen att föredra såklart. Det återstår att se om Turkiets offensiva spelare har vad som krävs för att störa sina motståndare under sommaren.

Turkiets väg till EM 2024

Turkiet vann kvalgrupp D efter att bara ha förlorat en match. De föll på hemmaplan mot Kroatien som slutade på andraplats bakom dem. Men de vann sedan det andra mötet mellan nationerna när de möttes i den kroatiska staden Osijek. Annars hade de inga större svårigheter mot nationer som Armenien och Lettland. 

Läs mer om Turkiet på deras officiella hemsida: https://www.tff.org/Default.aspx?pageID=449

Turkiet EM-historik

Turkiet är ett land där fotbollen betyder väldigt mycket och även om landet ofta missar stora mästerskap är deras supportrar alltid på plats när man väl kvalificerar sig. Hittills har turkarna deltagit i totalt två världsmästerskap samt fem Europamästerskap. Deras största framgång kom i VM 2002 då man lyckades vinna bronsmedaljen. Rustu Recber har gjort flest landskamper för det turkiska landslaget och Hakan Sukur är den spelare som har gjort flest landslagsmål. I dagsläget är Turkiet rankade på plats 42 på FIFA-rankningen.

FAQ Turkiet EM 2024

Få svar på frågor om Turkiet i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Turkiet i EM 2021?

Det blev ett tidigt uttåg för Turkiet i EM 2021. Redan i öppningsmatchen mot Italien i Rom blev det storstryk mot hemmanationen med 3-0. De förlorade även deras två resterande gruppspelsmatcher mot Wales och Schweiz.

Spelschema, Turkiet

Tisdag 18 juni 2024

18:00 Turkiet - Georgien


Lördag 22 juni 2024

18:00 Turkiet - Portugal


Onsdag 26 juni 2024

21:00 Tjeckien - Turkiet


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback