Annons

Schweiz - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Schweiz

Lördag 15 juni 2024

15:00 Ungern - Schweiz


Onsdag 19 juni 2024

21:00 Skottland - Schweiz


Söndag 23 juni 2024

21:00 Schweiz - Tyskland


Hela spelschemat

När Schweiz kliver in i sommarens stora mästerskap kommer det finnas många spännande odds EM 2024. I en grupp där Schweiz möter Tyskland, Skottland och Ungern kan allt hända. Laget tränas numera av Murat Yakin som hittills har gjort ett bra jobb. Han står för en offensiv fotboll där laget skapar många målchanser. Om nyckelspelarna är skadefria i sommar kan Schweiz gå långt i turneringen där man möter Ungern, Skottland och Tyskland i grupp A.

Schweiz: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom odds fotbolls em 2024 på Schweiz.

Odds på Schweiz Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Schweiz: Vinnare grupp A 6,50
Schweiz: Vinnare Fotbolls-EM 2024 67,00

Schweiz gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Schweiz alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Schweiz Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Schweiz i gruppspelet EM 2024.

Schweiz styrkor

  • Mångsidig trupp
  • Individuellt skickliga spelare

Schweiz har en mångsidig trupp med spelare som är skickliga på olika positioner. Detta ger tränaren flexibilitet att anpassa sig till olika motståndare och taktiska situationer. Samtidigt har Schweiz varit en regelbunden deltagare i internationella turneringar, vilket har gett spelarna erfarenhet av att hantera trycket och förväntningarna som finns på ett lag i stora mästerskap. Rent spelmässigt gillar Schweiz att hålla i bollen och bygga sina anfall från backlinjen. Dessutom finns det individuellt skickliga spelare som kan göra skillnad och stå för avgörande prestationer i samtliga lagdelar. Om anfallaren Xherdan Shaqiri hittar rätt i turneringen har Schweiz ett riktigt farligt vapen framåt.

Schweiz Fotbolls-EM - Grupp A

Källa: NAOMI BAKER / POOL / AFP

Schweiz svagheter

  • Drar på sig mycket varningar
  • Frågetecken till målskyttet

Det schweiziska landslaget har en tendens att dra på sig många gula och röda kort, vilket kan ställa till det för laget i avgörande matcher. Exempelvis är mittfältaren Granit Xhaka en spelare som emellanåt har vissa disciplinära problem. Om Schweiz vill gå långt i sommarens Europamästerskap behöver vissa spelare hålla sig inom ramen för vad som är tillåtet. Samtidigt finns det ett litet frågetecken kring målskyttet hos Schweiz. Vem ska vara lagets stora målgörare som bidrar med 5-6 mål under mästerskapet? Det finns många talangfulla anfallare i truppen, men bristen på en pålitlig målskytt kan påverka deras chanser att vinna matcher.

Schweiz väg till EM

Schweiz fick en relativt behaglig kval-grupp där den enda realistiska utmanaren var Rumänien. Och mycket riktigt tog sig Schweiz till EM 2024 genom att ta andraplatsen efter just Rumänien. En spelare som verkligen tog chansen under kvalet var mittfältaren Zeki Amdouni. 23-åringen stod för sex mål och vann den interna skytteligan. I övrigt stod Schweiz för ett stabilt kval där man gjorde jobbet och levde upp till det som förväntades av dem. Totalt gjorde man 22 mål framåt och släppte in 11 bakåt på sina 10 kval-matcher.

Läs mer om Schweiz landslag hos UEFA: https://www.uefa.com/euro2024/teams/128--switzerland/

Schweiz EM-historik

Schweiz spelade sin första officiella landskamp den 12 februari 1905 mot Frankrike i Paris. Matchen slutade med en 1-0 seger för Schweiz. 1934 deltog Schweiz för första gången i ett världsmästerskap då Italien var värdnation. Man nådde hela vägen till kvartsfinal, men där fick de se sig besegrade av Tjeckoslovakien. Två an landets mest framstående spelare för det schweiziska landslaget rent historiskt är Granit Xhaka och Xherdan Shaqiri. Schweiz har alltid haft en stark fotbollskultur och supportrarna är alltid engagerade vid stora mästerskap.

FAQ Schweiz EM 2024

Få svar på frågor om Schweiz i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Schweiz i EM 2021?

De slutade trea i grupp A, vilket räckte för att som en av de bästa treorna i mästerskapet ta sig till slutspelet. Väl där slog de överraskande ut Frankrike på straffar i åttondelen, men i kvartsfinalen mot Spanien blev motståndet för tufft och de åkte ur.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Schweiz

Lördag 15 juni 2024

15:00 Ungern - Schweiz


Onsdag 19 juni 2024

21:00 Skottland - Schweiz


Söndag 23 juni 2024

21:00 Schweiz - Tyskland


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback