Annons

Odds på The Open Championship i golf

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Vi på betting.se går igenom allt du behöver veta om odds på The Open i golf samt speltips och rekar på årets fjärde golfmajor. Tävlingen arrangeras i år på Royal Liverpool Golf Club mellan den 20 och 23 juli. Det blir den 13 gången som denna master arrangeras på banan och senast var 2014, då vann en av årets favoriter på förhand, Rory McIlroy. Vi har tagit en titt på årets startfällt där vi hittat några intressanta namn som vinnare av British Open, men även gått igenom våra svenska deltagares chanser.

The Open odds 2023

Det blir mer och mer populärt att betta på British Open i golf. Det finns massor av odds på The Open Championship 2023 jämfört med tidigare upplagor. Du kan nu till exempel spela på The Open vinnare, vem som hamnar topp 3/5/10 och vilken av två spelare som placerar sig bäst, så kallad head-2-head.

Årets upplaga spelas på den välkända banan, Royal Club i Liverpool men vi får gå tillbaka till 2014 då Rory McIlroy vann och som nu kliver in som en av favoriterna till att vinna den kommande helgen.

Odds H2H i The Open Championship

Spela på H2H odds i British Open är ett bra alternativ om du tror att någon spelare kommer att gå bättre eller sämre. Denna spelmarknad betyder nämligen att du väljer vem av två spelare du tror kommer placera sig bäst i tävlingen. Om du vill spela på H2H odds i The Open är det en god idé att jämföra hur två spelare tidigare presterat på banan. Som i årets fall av The Open Championship bör Rory McIlroy gå in i tävlingen med gott självförtroende efter att ha vunnit här 2014 när det spelades på Royal Liverpool Golf Club.

Odds hole-in-one British Open

En amatörgolfare har cirka 1 på 12,500 i chans att göra hole-in-one. Men på PGA-touren är chanserna desto större – helt enkelt för att spelarna är de bästa i hela världen. Odds för hole-in-one i The Open ligger inte uppe än men det brukar motsvara 10% chans. 

Totalt har det blivit 26 "HIOs" på 38 år av The Open och det har faktiskt blivit så många som tre under en och samma upplaga. Det är fyra stycken par 3-hål på Royal Golf Club i Liverpool varav hål 17 det kortaste på endast 136 yards, vilket motsvarar 124 meter. 

Rory McIlroy värmde upp inför The Open med att göra Hole in one på Travelers.

Källa: PGA Tour

Odds att klara cutten i The Open Championship

Många spelbolag erbjuder odds att klara cutten i The Open. De flesta spelarna utanför den absoluta toppen som inte är så etablerade satsar i första hand på att klara cutten och inte att vinna tävligen. Det ger ett extra fint klirr i kassan om en spelare klarar cutten och får spela färdigt tävlingen. Men helt enkelt är det inte, på slutet har t.ex världstrean Rory Mcllroy missat cutten i både US Masters och The players.  

Bäst spelbolag på golf

Här nedanför har vi listat de bettingsidor med svensk licens vi anser har bäst odds på The Open Championship i golf.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor:

18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.


Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.betting.se

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Tidigare vinnare i The Open i golf

Här listar vi alla vinnare i The Open Championship i golf sedan 2000.

År Land Vinnare
2000 USA Tiger Woods
2001 USA David Duval
2002 Sydafrika Ernie Els
2003 USA  Ben Curtis
2004 USA  Todd Hamilton
2005 USA Tiger Woods
2006 USA Tiger Woods
2007 Irland Padraig Harrington
2008 Irland Padraig Harrington
2009 USA Stewart Cink
2010 Sydafrika Louis Oosthuizen
2011 Nordirland Darren Clarke
2012 Sydafrika Ernie Els
2013 USA Phil Mickelson
2014 Nordirland Rory McIlroy
2015 USA Zach Johnson
2016 Sverige Henrik Stenson
2017 USA Jordan Spieth
2018 Italien Francesco Molinari
2019 Irland Shane Lowry
2020 Ingen Ingen
2021 USA Colin Morikawa
2022 Australien Cameron Smith

Favoriter att vinna The Open Championship i golf 2023

Här har vi listat våra favoriter att vinna British Open 2023.

Rory Mcllroy

Rory kan vara ett bra pick i den här tävlingen. Hans The Open odds ligger strax under 10 gånger pengarna vilket inte är något man blir lyrisk över, men banan borde passa hans spelstil väldigt bra. Mcllroy har en galen längd i sina slag vilket gör att han kan nå samtliga par 5:or på två slag, men det finns även ytterligare en handfull hål där längd gör livet extremt mycket lättare. Rory vann The Open just på den här banan under 2014, och det känns högst troligt att han kommer vara med och slåss i toppen även denna upplaga.

The Open 2023 odds Högsta odds Spelbolag
Vinnare 7,50

Jon Rahm

Spanjoren Jon Rahm gjorde rent hus i början av säsongen och krönte det hela med att vinna US Masters. Därefter har det gått trögare och i de fyra senaste tävlingarna har han hamnat på plats 15, 2, 50 och 16. Banan nog troligtvis passa den 28-åriga spanjoren vars högsta odds att vinna tävlingen ligger runt 12,00.

The Open 2023 odds Högsta odds Spelbolag
Slutar topp 10 2,38

Scottie Scheffler

Amerikanerna har dominerat den här tävlingen under 2000-talet och en spelare som spås ha väldigt goda chanser till att vinna The Open 2023 är Scott Scheffler. 27-åringen är just nu rankad som nummer 1 i världen, just före de två herrarna vi skrivit om ovan. Bästa odds på Scottie Scheffler hittar ni runt 10,00.

The Open 2023 odds Högsta odds Spelbolag
Hole in one 81,00

Viktor Hovland

Vi väljer att plocka med norrmannen Viktor Hovland som nu är att räkna med på allvar. Har etablerat sig som en topp 10 spelare på PGA-touren och frågan är om han börjar få ordning på spelet kring green? Från tee till green är har en av de absolut bästa men har sedan han började spela professionellt haft problem med puttningen. Han går dock från klarhet till klarhet och vi tycker att oddset på norrmannen är spelvärt. Hans The Open odds är strax över 20 gånger pengarna.

The Open 2023 odds Högsta odds Spelbolag
Slutar topp 20 2,00

Cameron Smith

Här har vi den regerande mästaren från i fjol. Den 29-åriga australiern har totalt vunnit sex stycken PGA-tävlingar och han ligger just nu på plats 7 i världsrankingen. Cameron säger i en intervju inför British Open att han lagt ner extra med tid på att jobba med driver-slag, vilket bör ha utvecklats i rätt riktning nu inför helgen.

The Open 2023 odds Högsta odds Spelbolag
Vinnare 14,00

Hur spelas The Open Championship 2023?

The Open i golf spelar över fyra dagar på Royal Liverpool Golf Club  som har par 72. Det innebär att tävligen består av 72 hål med ett totalt par på 288. Den fjärde och sista rundan avgörs på söndagen den 23 juli.

Svenskar i The Open golf 2023

Vi får skrolla en bit ner i oddslistan för att hitta våra svenska hopp. Det är alltså väldigt höga odds på att någon av Alex Noren, David Lingmerth eller Henrik Stenson ska upprepa den bedrift som sistnämnda gjorde när han vann British Open 2016.

Som sagt, väldigt höga och fina odds på svenskarna som ställer upp i The Open 2023. Kan helt klart vara värt att lägga en liten peng och ha som en så kallas TV-peng under helgens gång.

FAQ: Vanliga frågor om The Open Championship

Här samlar vi vanliga frågor och svar om The Open 2023

När spelas The Open Championship 2023?

The Open spelas mellan den 20 och 23 juli.

På vilken bana spelas The Open 2023?

British Open 2023 spelas på Royal Liverpool Golf Club.

Var kan man se The Open Championship 2023?

Discovery Golf har rättigheterna till The Open 2023 men du kan även streama tävlingen hos diverse spelbolag.

Kommentarer

Feedback