Annons

Fotbolls EM - Grupp C: Odds, Speltips & Fakta

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

I grupp C ska England, Danmark, Slovenien och Serbien försöka ta sig vidare och Odds EM 2024 kommer höja spänningen ytterligare. Att England vinner gruppen känns på förhand givet medan de övriga tre nationerna kommer få kämpa rejält för att ta andraplatsen. Slovenien är lite av en underdog här men man visade sin klass i kvalet. Även Serbien och Danmark har väldigt fina landslag med många högkvalitativa spelare. Det här känns som en väldigt öppen grupp där alla lag har goda möjligheter till att avancera från gruppen. Vilka två nationer som drar det längsta strået återstår att se, men spännande kommer det sannerligen att bli.

Odds vinnare Grupp C Fotbolls-EM 2024

Se nedan på nationerna i Fotbolls-EM grupp C av vilka som är favoriter till att vinna gruppen. Vinnare grupp C Fotbolls-EM 2024.

Det finns inga odds tillgängliga på grupp C i Fotbolls-EM 2024 eftersom att gruppspelet är avslutat och England vann gruppen.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp C - Fotbolls-EM 2024

Se tabellen för grupp C i Fotbolls-EM 2024 nedan.

Matcherna som spelas i Grupp C Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du alla matcher som spelas i Grupp C under Fotbolls-EM 2024. 

Omgång 1

  • 16/6-2024, klockan 18.00: Slovenien - Danmark
  • 16/6-2024, klockan 21.00: Serbien - England

Omgång 2

  • 20/6-2024, klockan 15.00: Slovenien - Serbien
  • 20/6-2024, klockan 18.00: England - Danmark

Omgång 3

  • 25/6-2024, klockan 21.00: Serbien - Danmark
  • 25/6-2024, klockan 21.00: Slovenien - England

Genomgång av landslagen i Grupp C

Det finns en hel del stjärnor i grupp C och det är föga förvånande i England som vi hittar de flesta av dem. Visst finns det enstaka storstjärnor i övriga lag också men det är i "Lions" som de största namnen spelar. Det känns som att Gareth Southgate skulle kunna ställa ut tre elvor som håller måttet på den högsta nivån.

Analys grupp C

England kliver in som stora favoriter att ta hem grupp C i EM 2024, men även att stå som slutsegrare i hela mästerskapet. Gareth Southgate har ett fantastiskt men tufft jobb framför sig då hela landet nu förväntar sig en revansch och en efterlängtad titel. En Harry Kane som öser in för sitt Bayern Munchen toppar den otroliga bredd och urval av spelare som tillhör världstoppen på exakt varenda position. Fortsätter "Three Lions" på samma sätt som i EM-kvalet så ska väldigt mycket till att förstaplatsen i gruppen ej ska bärgas.

Var har vi danskarna idag? För några år sedan hade vi sagt att grannarna kunnat utmana inte bara i gruppen utan även hela vägen om medaljerna, men kvalspelet gav inga imponerande signaler, tvärtom det är ett landslag som tappat självförtroendet helt på slutet och det fina spel som kunde såra de allra bästa. Högst troligt går laget vidare från grupp C men sen?

Slovenien gör sitt andra EM genom tiderna och kommer till Tyskland utan någon som helst press på sig alls. Det här kan såklart gynna laget som spelade jämnt mot just Danmark två gånger om i kvalet. Här krävs dock att de få stjärnspelare man har håller sig hela turneringen igenom, för bredden är något som slovenerna verkligen inte har. Serbien dock har ett betydligt bredare urval med flera spelare runt om i Europa på toppnivå men lite som för Danmarks del så övertygade man inte i kvalspelet där man bland annat tappade poäng mot Bulgaren och förlorade två gånger om mot Ungern.

Kolla in fler av våra bettingtips på fotboll här!

Så avgörs grupp C

Grupp C inleds med vårat grannland Danmark som möter Slovenien i Stuttgart där danskarna ska försöka få revansch efter att de floppade i VM 2022. Därefter kommer alla fyra lag möta varandra en gång under gruppspelet, vilket innebär att varje enskilt lag spelar minst tre matcher i mästerskapet. Från varje grupp avancerar ettan och tvåan till åttondelsfinal medan trean och fyran får lämna turneringen. Vilka två lag som lyckas avancera återstår att se. Grupp C avgörs i städerna Stuttgart, Gelsenkirchen, München, Frankfurt och Köln.

Stjärnor att hålla koll på i Grupp C

Här följer en lista med de mest intressanta fotbollsspelarna som förhoppningsvis kommer spela i EM grupp C.

Spelare Landslag Klubblag Position
Jude Bellingham England Real Madrid Mittfältare
Rasmus Höjlund Danmark Manchester United Anfallare
Benjamin Sesko Slovenien RB Leipzig Anfallare
Aleksandar Mitrovic Serbien Al Hilal Anfallare

Kommentarer

Feedback