Annons

Fotbolls EM - Grupp C: Odds, Speltips & Fakta

Nederländerna är stora favoriter att vinna grupp C och ska vara nöjda med lottningen och faktumet att de spelar sina matcher hemma i Amsterdam. I övrigt noteras att Nordmakedonien gör sitt första EM-slutspel någonsin samtidigt som det är Ukraina och Österrike som också spelar i grupp C. Såväl Ukraina och Österrike fanns med i EM 2016 men hamnade sist i respektive grupper. Ukraina tog inte ens poäng medan Österrikes enda poäng kom efter 0-0 mot blivande guldmedaljören Portugal.

Läs våra bästa speltips på EM

Tabell Grupp C - Fotbolls-EM 2021

Lag SM V O F MS P
Holland 3 3 0 0 +6 9
Österrike 3 2 0 1 1 6
Ukraina 3 1 0 2 -1 3
Nordmakedonien 3 0 0 3 -6 0

Matcherna som spelades i Grupp C

Nedan hittar du länkar till alla matcher som spelades i Grupp C under Fotbolls-EM 2020.

Omgång 1

Omgång 2

Omgång 3

Analys grupp C

Nordmakedonien gör sitt första stora mästerskap någonsin men förväntas nog bli gruppens jumbo. Ur ett svenskperspektiv är det intressant att Malmö FF:s Erdal Rakip har öppnat upp om att spela för landet. Finns han med i den EM-trupp som coach Igor Angelovski tar ut?

Nederländerna är det mest stjärnspäckade laget i denna grupp av EM 2021 och med tanke på att de dessutom har fördel av hemmaplan är det inte mycket som tyder på att de skulle kunna missa detta här. Laget hade Tyskland i sin kvalgrupp och slutade tvåa i gruppen före Nordirland, Belarus och Estland. Nederländerna blev också tvåa i sin Nations League-grupp bakom Italien.

Kolla in fler av våra bettingtips på fotboll här!

Så avgörs grupp C

Grupp C avgörs i Amsterdam på den klassiska Amsterdam Arena. I tillägg spelas hälften av matcherna i Rumäniens huvudstad Bukarest.

Genomgång av landslagen i Grupp C

Det finns en hel del stjärnor i grupp C och det är föga förvånande i Nederländerna som vi hittar de flesta av dem. Visst finns det enstaka storstjärnor i övriga lag också men det är i Nederländerna som de största namnen spelar. Det var länge osäkert huruvida Liverpools stjärnback, Virgil Van Dijk skulle delta eller inte i turneringen. Det är nu helt klart att han inte spelar i EM.

Nordmakedonien

Nordmakedonien är kanske inte laget som har flest namnkunniga spelare men i laget hittas Napolis 21-årige offensive mittfältare Eljif Elmas. Han får definitivt räknas som nationens största stjärnan. Andra spelare att se upp med är Arijan Ademi, Exgjan Alioski, Stefan Ristovski och rutinerade Ilija Nestorovski.

Nordmakedonien Fotbolls-EM - Grupp C

Källa: Mihai BARBU / POOL / AFP

Österrike

Österrike har flera spelare i Europas största ligor och det är i tyska Bundesliga vi hittar de flesta av dem. Bayern Münchens David Alaba är lagets absolut största stjärna och är den som förväntas leda laget i detta EM. I laget hittas också Leipzigs mittfältsnav Marcel Sabitzer och 23-årige Wolfsburgs-mittfältaren Xaver Schlager. Laget har också 21-årige Christopher Baumgartner och den stabile mittbacken Martin Hinteregger som tillhör Frankfurt. 31-årige anfallaren Marko Arnautovic måste också nämnas. Anfallaren har tillhört klubbar som Inter, Stoke och West Ham men spelar idag i den kinesiska ligan.

Österrike Fotbolls-EM - Grupp C

Källa: Mihai BARBU / POOL / AFP

Ukraina

Ukraina har en spännande ung generation på väg att slå igenom ordentligt med 23-årige Viktor Tsygankov, 24-årige Oleksand Zinchenko och 21-årige Vitaliy Mykolenko. Zinchenko tillhör Manchester City medan övriga två tillhör nationens gigant Dynamo Kiev. Håll också koll på Atalantas Ruslan Malinovskyi och Viktor Kovalenko, Gents Roman Yaremchuk och West Hams Yarmolenko.

Ukraina Fotbolls-EM - Grupp C

Källa: Daniel MIHAILESCU / AFP

Holland

Holland är definitivt det mest stjärnspäckade laget i grupp C. Frankie de Jong spelar på de centrala mittfältet i FC Barcelona och Memphis Depay har gjort det bra i Lyon. Stefan de Vrij är ordinarie i Inter. Lägg till Wijnaldum i Liverpool, PSV Eindhovens jättelöfte Donyell Malen och Manchester Uniteds Donny van de Beek som visserligen fått väldigt lite förtroende i Ole Gunnar Solskjaers Manchester United.

Holland Fotbolls-EM - Grupp C

Källa: Olaf Kraak / POOL / AFP

Om Johan Cruijff Arena (tidigare Amsterdam Arena)

 • Byggd: 1996
 • Antal åskådare: 55 500
 • Plats: Amsterdam, Nederländerna

Matcher som avgörs på Johan Cruijff Arena

 • Söndag 13:e juni kl 21:00 Nederländerna – Ukraina
 • Torsdag 17:e juni kl 21:00 Nederländerna – Österrike
 • Måndag 21:e juni kl 18:00 Nordmakedonien – Nederländerna
 • Söndag 26 juni kl. 18:00: Åttondelsfinal 1 (Tvåa grupp A-Tvåa grupp B)

Om National Arena (Arena Națională)

 • Byggd: 2011
 • Antal åskådare: 54 000
 • Plats: Bukarest, Rumänien

Matcher som avgörs på National Arena (Arena Națională)

 • Söndag 13 juni kl. 18:00: Österrike - Nordmakedonien
 • Torsdag 17 juni kl. 15:00: Ukraina - Nordmakedonien
 • Måndag 21 juni kl. 18:00: Ukraina - Österrike
 • Måndag 28 juni kl. 21:00: Åttondelsfinal 6 (Vinnare grupp F-Trea grupp A/B/C)

Kommentarer

Feedback