Annons

Fotboll - matcher idag

Fotboll är världens största sport vilket också återspeglas hos spelbolagen med tydlighet. Utbudet av odds är betydligt större på fotboll än någon annan sport och antalet marknader likaså. Därmed finns det en hel värld av odds och marknader att upptäcka. Bland odds på fotboll är det ibland flera hundra olika marknader tillgängliga där vissa givetvis är mer populära än andra. I denna guide går vi på Betting igenom de olika alternativen så att du kan hitta dina favorit fotboll odds för att upptäcka allt det roliga med fotbolls betting.

Odds på fotboll

Nedan tar vi fram de högsta odds på fotboll för 1X2 för alla matcher. Klickar du på någon av matcherna kommer du hitta ännu mer odds samt statistik inför matchen.

Betta på fotboll på alla ligorna

I listan nedan hittar du analyser av de största europeiska ligorna, tillsammans med speltips på vilket lag som vinner respektive liga:

Fotbolls betting - Hur kan man betta på fotboll?

Den vanligaste marknaden inom fotbollsbetting är utan tvekan 1X2.

Vanliga marknader för betting på fotboll

1X2 – Den överlägset populäraste marknaden för fotboll. Här tippar vi om hemma- respektive bortalaget vinner matchen, eller om matchen slutar oavgjort.

Över/Under – Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren för att vinna matchen. En populär marknad är att spela över/under antal mål i matchen. En klassisk brytpunkt är 2,5 mål men det finns alternativ från 0,5 mål upp till över 5,5 mål eller ännu fler än så.  Ligger högt upp på listan av de populäraste marknaderna. Då är det främst Över/Under ett visst antal mål det handlar om. Allra vanligast att spela på är om det ska bli Över 2.5 mål. Då måste det bli fler än 3 mål i matchen för att spelet ska gå in. Förutom att du kan spela på Över/Under antal mål finns det även fler marknader som kort som delas ut och antalet hörnor. 

  1. Antal Hörnor
  2. Antal gula/röda kort
  3. Antal inkast
  4. Antal offsides

Båda lagen gör mål/BLGM – Med denna marknad kan du spela på antingen ja eller nej om båda lagen gör mål i matchen. 

Draw no Bet/DNB – Spela på att hemma eller bortalaget vinner matchen. Om det blir oavgjort får du insatsen tillbaka. 

Dubbelchans – Istället för att som vid 1X2 välja ett av alternativen, väljer du med dubbelchans två av tre möjliga utfall som t ex 1X, X2. 

Korrekt resultat eller båda lagen gör mål – Två andra marknader som är vanliga är korrekt resultat och båda lagen gör mål. I korrekt resultat gäller det att du ska tippa det exakta resultatet i matchen.  Här spelar du på hur du tippar vilket resultat det blir i matchen. Om ditt tips är 1-0 kan du spela på det t ex.'  Först om du får rätt på detta får du vinst. Denna marknad brukar ha väldigt höga odds då det är en av de mest svårtippade marknaderna som finns tillgängliga.  Om båda lagen gör mål är också en marknad som brukar ligga högt uppe. Detta är ett Ja eller Nej-spel och därmed endast två alternativ att välja mellan för spelaren.

Målskytt eller assist - Vilken eller vilka spelare kommer att göra mål i matchen? Den spelare som gör mål blir ofta den stora hjälten men även framspelaren förtjänar beröm. Lägg ett bet på om en spelare gör mål i matchen eller ännu mer specifikt om spelaren gör första målet eller sista målet. Det finns också ännu mer spännande alternativ som om en spelare gör minst två i matchen. Vissa väljer att kombinera marknader som till exempel en spelare som gör mål och blir varnad eller om en spelare gör mål och slår en målgivande passning under matchen. Spelarspecialer innehåller flera olika möjliga kombinationer och det varierar match efter match vilka alternativ som finns tillgängliga.

Halvtid/fulltid - hur blir resultatet efter 45 respektive 90 minuter?

Avancerad lagstatistik - För den som vill grotta sig ännu mer i djupare statistik finns det en kategori som heter avancerad lagstatistik. Denna innehåller marknader som totalt bollinnehav för ena laget eller hur många offsider eller fauls ett lag orsakar. Vissa av dessa marknader går också att applicera på enskild spelare. När det kommer till totalt antal avslut gäller samma sak. Över/under på hur många avslut ett lag eller en spelare gör under en match är en mycket vanlig marknad. Hur många procent bollinnehav har hemmalaget eller hur många fouls orsakar bortalaget? Det finns många något mer obskyra marknader i betting på lagstatistik.

Asian Handicap. Med Asian Handicap läggs handikapp in i de olika spelen. Du kan till exempel spela på att ett lag ska vinna matchen men börja med -1. Då kommer laget att börja med ett ett måls underläge och ditt bet går in om laget vinner med två mål eller fler. Asian Handicap eller andra handikappspel används ofta när det finns en klar favorit i matchen. Då kan en oddset på favoriten innebära ett väldigt lågt spelvärde men genom att lägga in asian handicap ökar oddsen rejält. Asian handicap är framförallt populärt bland erfarna spelare och bland befolkningen i Asien. 

Matchspel på en fotbollsmatch - På en fotbollsmatch finns det också unika kombinationer tillgängliga hos spelbolagen. Dessa kallas för matchspel och kan innehålla allt möjligt. Blir det straff i matchen och kommer något lag att göra mål på just straff? Vinner ett av lagen och håller nollan samtidigt eller vinner hemmalaget matchen med noll insläppta mål?

Du kan också spela på att ett lag ska vinna en enskild halvlek eller båda halvlekarna. Vilket lag som gör första eller sista målet är också ett alternativ du säkert kommer stöta på. Udda/jämnt är en annan marknad som brukar finnas tillgänglig på antal mål i matchen eller om ett specifikt lag får udda eller jämnt antal mål under en match.

Spelbolag med odds på fotboll

Nedan hittar du våra favoritspelbolag på fotboll. Här hittar du en lista med de bästa svenska bettingsidorna!

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% upp till 500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Upp till 500 kr i välkomstbonus!
Bra utbud och odds
Smidiga utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 6.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 6000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Gäller endast nya kunder vid första speltillfälle
Villkor och krav:  Referera till ComeOn för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande+18. Välkomstbonusen gäller endast nya kunder vid första speltillfälle. Min insättning 100 kr. Max bonus 500 kr.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

Sätt in 100 SEK - få 120 kr freebet

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
120 kr gratisspel i välkomstbonus
massor av sporter med fina odds
lätt att navigera!
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: X1 omsättning

Ytterligare villkor: Giltig för nyregistrerade spelare bosatta i Sverige vid första insättningen på minst 100 kr. Insättningen matchas upp till 120 kr på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 25.03.22. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet.
Villkor och krav:  Referera till Betinia för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 120 kr. Min insättning 100 kr. Vid eventuell vinst betalas beloppet ut minus värdet på gratisspelet. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar.

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Lägg dina bets inför säsongen

Inför säsongsstart finns det också möjlighet att placera bets. Det kan handla om en större turnering eller ligastart. Alla tävlingar i fotbollens värld brukar ha vinnarspel tillgängliga. Det trevligare med dessa marknader är att du kan följa dina bets under säsongen eller turneringen. Kanske lägger du ett bet på vem som vinner Premier League eller Allsvenskan? Eller ett spel på vem som gör flest mål i EM eller tar flest gula kort under OS.

Är det en ligastart ser det annorlunda ut än vid en turnering även om marknaderna påminner mycket om varandra. Det vanligaste är att tippa det laget man tror vinner tävlingen. En rolig marknad är head 2 head betting där du kan jämföra lag eller spelare och ställa de mot varandra. Vem blir bäst i Stockholm av de Allsvenska lagen eller vem gör flest mål av Harry Kane och Kylian Mbappé i Champions League? 

Är det till exempel långtidsspel på Premier League kan du satsa på det lag du tror kommer att åka ur serien eller vilka som når de fyra platserna som ger spel i Champions League. Desto större liga eller turnering desto fler marknader och alternativ finns tillgängliga för dig som är sugen på vinnarspel. 

Live betting på fotboll

För den som gillar att oddsa live finns det flera unika marknader.  Här går det att få odds och möjligheter som inte finns att få inför en match. Live betting är motsatsen till långtidsspel, här gäller det istället att du är snabb i tankarna och besluten. 

Live betting har flera roliga och unika marknader som vilken spelare som gör nästa mål eller vilket lag som får nästa hörna. Eftersom det endast är tillfälliga marknader blir det en mer spännande upplevelse enligt många. Till exempel går det att dela upp matchen i olika tidsintervaller där du kan spela på vilket lag som gör flest mål under en period på tio minuter, eller att det slutar oavgjort under denna delen av matchen. 

Även korrekt resultat under första eller andra halvlek eller totalt antal mål för ett lag under en tidsperiod är alternativ i live betting. 

Feedback