Annons

Fotboll - matcher idag

Fotboll är världens största sport vilket också återspeglas hos spelbolagen med tydlighet. Utbudet av odds är betydligt större på fotboll än någon annan sport och antalet marknader likaså. Därmed finns det en hel värld av odds och marknader att upptäcka. Bland odds på fotboll är det ibland flera hundra olika marknader tillgängliga där vissa givetvis är mer populära än andra. I denna guide går vi igenom de olika alternativen för så att du kan hitta dina favoriter när du upptäcka allt det roliga med fotbollsbetting.

Jämför odds på fotboll

Nedan tar vi fram de högsta odds på fotboll för 1X2 för alla matcher. Klickar du på någon av matcherna kommer du hitta ännu mer odds samt statistik inför matchen.

Läs våra speltips innan du lägger odds på fotboll

I listan nedan hittar du analyser av de största europeiska ligorna, tillsammans med speltips på vilket lag som vinner respektive liga:

1X2 - Den vanligaste marknaden

Den vanligaste marknaden inom fotbollsbetting är utan tvekan 1X2. Då spelar du på att antingen hemma- eller bortalaget vinner, eller att matchen slutar oavgjort. Det finns alltså tre möjliga utfall i 1X2 och det gäller för dig att satsa rätt. Endast ett av tre utfall ger vinst.

Totalt antal mål

Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren för att vinna matchen. En populär marknad är att spela över/under antal mål i matchen. En klassisk brytpunkt är 2,5 mål men det finns alternativ från 0,5 mål upp till över 5,5 mål eller ännu fler än så. 

Över/under är applicerbart på ytterligare marknader. Bland annat:

  • Antal Hörnor
  • Antal gula/röda kort
  • Antal inkast
  • Antal offsides
  • Hur många gånger används VAR under matchen?

Målskytt eller assist - Spelarspecialer

Den spelare som gör mål blir ofta den stora hjälten men även framspelaren förtjänar beröm. Lägg ett bet på om en spelare gör mål i matchen eller ännu mer specifikt om spelaren gör första målet eller sista målet. Det finns också ännu mer spännande alternativ som om en spelare gör minst två i matchen. 

Vissa väljer att kombinera marknader som till exempel en spelare som gör mål och blir varnad eller om en spelare gör mål och slår en målgivande passning under matchen. Spelarspecialer innehåller flera olika möjliga kombinationer och det varierar match efter match vilka alternativ som finns tillgängliga. 

Våra favoritspelbolag med odds på fotboll

Nedan hittar du våra favoritspelbolag på fotboll. Här hittar du en lista med de bästa svenska bettingsidorna!

Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
Spela för 100 kr och få gratisspel värt 100 kr!
Världens största spelbörs
Även poker & casino
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: 1.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 100 kr inom 30 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller enbart för nya kunder registrerade i Sverige.
Villkor och krav:  Referera till Betfair Sportsbook för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100% upp till 1000 kr
Höga odds
Snabba utbetalningar
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Välkomsterbjudandet kan hävdas genom att välja bonusen i insättningsmenyn innan den första insättningen har genomförts, endast nya spelare.
Villkor och krav:  Referera till Bethard för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Det finns inget omsättningskrav på den eventuella vinsten utan uttag kan göras direkt.

Ytterligare villkor: Förlorar du på ditt spel händer ingenting och vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men att du behåller resterande summa av spelvinsten. Markera bonusen som betalningsmedel för spelkupongen.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Korrekt resultat eller båda lagen gör mål

Två andra marknader som är vanliga är korrekt resultat och båda lagen gör mål. I korrekt resultat gäller det att du ska tippa det exakta resultatet i matchen. Först om du får rätt på detta får du vinst. Denna marknad brukar ha väldigt höga odds då det är en av de mest svårtippade marknaderna som finns tillgängliga.  

Om båda lagen gör mål är också en marknad som brukar ligga högt uppe. Detta är ett Ja eller Nej-spel och därmed endast två alternativ att välja mellan för spelaren. 

Asian Handicap 

Med Asian Handicap läggs handikapp in i de olika spelen. Du kan till exempel spela på att ett lag ska vinna matchen men börja med -1. Då kommer laget att börja med ett ett måls underläge och ditt bet går in om laget vinner med två mål eller fler. 

Asian Handicap eller andra handikappspel används ofta när det finns en klar favorit i matchen. Då kan en oddset på favoriten innebära ett väldigt lågt spelvärde men genom att lägga in asian handicap ökar oddsen rejält. Asian handicap är framförallt populärt bland erfarna spelare och bland befolkningen i Asien. 

Här kan du lära dig mer om Asian Handicap!

Avancerad lagstatistik och avslut från spelare & lag

För den som vill grotta sig ännu mer i djupare statistik finns det en kategori som heter avancerad lagstatistik. Denna innehåller marknader som totalt bollinnehav för ena laget eller hur många offsider eller fauls ett lag orsakar. Vissa av dessa marknader går också att applicera på enskild spelare.

När det kommer till totalt antal avslut gäller samma sak. Över/under på hur många avslut ett lag eller en spelare gör under en match är en mycket vanlig marknad. 

Matchspel

På en fotbollsmatch finns det också unika kombinationer tillgängliga hos spelbolagen. Dessa kallas för matchspel och kan innehålla allt möjligt. Blir det straff i matchen och kommer något lag att göra mål på just straff? Vinner ett av lagen och håller nollan samtidigt eller vinner hemmalaget matchen med noll insläppta mål?

Du kan också spela på att ett lag ska vinna en enskild halvlek eller båda halvlekarna. Vilket lag som gör första eller sista målet är också ett alternativ du säkert kommer stöta på. Udda/jämnt är en annan marknad som brukar finnas tillgänglig på antal mål i matchen eller om ett specifikt lag får udda eller jämnt antal mål under en match

Långtidsspel  - Lägg dina bets inför säsongen

Inför säsongsstart finns det också möjlighet att placera bets. Det kan handla om en större turnering eller ligastart. Alla tävlingar i fotbollens värld brukar ha vinnarspel tillgängliga. Det trevligare med dessa marknader är att du kan följa dina bets under säsongen eller turneringen. Kanske lägger du ett bet på vem som vinner Premier League eller Allsvenskan? Eller ett spel på vem som gör flest mål i VM eller tar flest gula kort under OS.

Är det en ligastart ser det annorlunda ut än vid en turnering även om marknaderna påminner mycket om varandra. Det vanligaste är att tippa det laget man tror vinner tävlingen. En rolig marknad är head 2 head betting där du kan jämföra lag eller spelare och ställa de mot varandra. Vem blir bäst i Stockholm av de Allsvenska lagen eller vem gör flest mål av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo i Champions League

Är det till exempel långtidsspel på Premier League kan du satsa på det lag du tror kommer att åka ur serien eller vilka som når de fyra platserna som ger spel i Champions League. Desto större liga eller turnering desto fler marknader och alternativ finns tillgängliga för dig som är sugen på vinnarspel. 

Live betting - populära marknader

För den som gillar att oddsa live finns det flera unika marknader.  Här går det att få odds och möjligheter som inte finns att få inför en match. Live betting är motsatsen till långtidsspel, här gäller det istället att du är snabb i tankarna och besluten. 

Live betting har flera roliga och unika marknader som vilken spelare som gör nästa mål eller vilket lag som får nästa hörna. Eftersom det endast är tillfälliga marknader blir det en mer spännande upplevelse enligt många. Till exempel går det att dela upp matchen i olika tidsintervaller där du kan spela på vilket lag som gör flest mål under en period på tio minuter, eller att det slutar oavgjort under denna delen av matchen. 

Även korrekt resultat under första eller andra halvlek eller totalt antal mål för ett lag under en tidsperiod är alternativ i live betting. 

Feedback