Annons

Österrike - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Österrike

Måndag 17 juni 2024

21:00 Österrike - Frankrike


Fredag 21 juni 2024

18:00 Polen - Österrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Nederländerna - Österrike


Hela spelschemat

När Österrike spelar fotboll kan allt hända och Odds EM 2024 kommer vara superintressant. Österrike har nämligen sett ruggigt bra ut under den nye tränaren Ralf Rangnick som tog över 2022. Hittills har 65-åringen inte lett sitt landslag i något större mästerskap, men resultaten och spelet har pekat spikrakt uppåt för det österrikiska landslaget sedan den erfarna managerns ankomst. Spelartruppen består av många skickliga spelare där bland andra Konrad Laimer och David Alaba tar ett stort ansvar. Sedan Rangnick tog över har Österrike spelat en fartfylld och högintensiv fotboll – något Sverige fick känna på under EM-kvalet. Når österrikarna sin högsta nivå i sommar kan man gå långt.

Österrike: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds fotbolls em 2024 på Österrike.

Odds på Österrike Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Österrike: Vinnare grupp D 8,60
Österrike: Vinnare Fotbolls-EM 2024 80,00

Österrikes gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Österrikes alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Österrikes Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Österrike i gruppspelet EM 2024.

Österrike styrkor

  • Fysiska
  • Ralf Rangnick

Under många år var Österrike ett landslag som hade sina styrkor i det fysiska spelet där man spelade hårt för att slå sina motståndare. Nuförtiden, inte minst under Ralf Rangnick, är Österrike ett landslag som spelar en rak och fartfylld fotboll där spelarnas teknik och bollskicklighet är avgörande. Deras förmåga att hitta snabba lösningar för att komma fram i banan är imponerande. Dessutom är österrikarna otroligt skickliga i sin press där motståndarna inte får mycket tid med bollen. Rangnick kräver mycket av sina spelare och hittills har det högintensiva spelet gett utdelning. Snabba kontringar, teknisk skicklighet och det intensiva spelet sticker ut hos Österrike.

Österrike svagheter

  • Rutinen
  • Ledarskap

Även om Österrike har en hög höjd i sitt spel ska vi komma ihåg att truppen är väldigt ung jämfört med många andra landslag. Såklart finns det ett par äldre rutinerade lirare, men majoriteten av de som spelade mest i kvalet är mellan 22-27 år. Med andra ord saknar många spelare rutin av stora mästerskap och allt vad det innebär. Dessutom ser David Alaba, som har vunnit allt som går att vinna, ut att missa mästerskapet på grund av skada. Finns det någon annan ledare som tar tag i laget när det blåser? Det återstår att se. Men man ska aldrig underskatta rutin och erfarenhet när det vankas stora mästerskap.

Österrikes väg till EM 2024

Precis som alla andra lag (förutom värdnationen Tyskland) behövde Österrike spela EM-kval för att ta sig till EM i sommar. Man kom tvåa i sin kvalgrupp där Belgien, Sverige, Estland och Azerbajdzjan stod för motståndet. Det var inte allt för långt borta att Österrike faktiskt vann gruppen då Belgien bara tog en poäng mer. I det stora hela gjorde österrikarna ett bra och stabilt kval där matcherna mot Sverige stack ut lite extra. Många unga spelare fick välbehövliga minuter i landslagströjan och Rangnick är förmodligen nöjd med samtligas prestationer.

Se mer om det österrikiska landslaget på deras officiella hemsida: https://www.oefb.at/

Österrike EM-historik

Det österrikiska fotbollslandslagets fotbollshistoria sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal. En av Österrikes största framgångar kom 1954 då man nådde semifinalen i VM, i vilken man förlorade mot Västtyskland. Även om Österrikes fotbollslandslag inte har samma stora historia som vissa andra fotbollsnationer har man gjort stora avtryck i fotbollshistorien. Kända spelare genom åren är bland andra legendarerna Josef Bican och Matthias Sindelar. I dagsläget ligger laget på plats 25 på FIFA-rankningen.

FAQ Österrike EM 2024

Få svar på frågor om Österrike i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Österrike i EM 2021?

De slutade tvåa i grupp C, men EM-äventyret tog slut snabbt när de föll i åttondelen mot Italien.

Spelschema, Österrike

Måndag 17 juni 2024

21:00 Österrike - Frankrike


Fredag 21 juni 2024

18:00 Polen - Österrike


Tisdag 25 juni 2024

18:00 Nederländerna - Österrike


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback