Annons

eSport - matcher idag

Intresset för att lägga odds på Esport växer för varje dag som går. Även om Esport funnits i över 30 år är det sedan 2010 som sporten har växt helt enormt. Du kan oddsa på flertalet spel och det pågår matcher dagligen som du kan spela på. Det mest populära är att spela på större turneringar och under 2024 finns det över 30 major turneringar att oddsa på. Den största turneringen är The International i spelet Dota 2 som har mest tittare och även störst prispott med sina 40 miljoner dollar totalt. Finalen 2023 sågs av över 1.5 miljoner tittare under sin peak. Vi på Betting guidar dig rätt inom esport och betting på sporten.

Odds på Esport: De vanligaste spelformerna

Nedan går vi igenom de vanligaste spelformerna när man lägger odds på E-sport.

1X2 – Vinnare 3-vägsspel

I fotboll, hockey och de flesta andra sporter kan du spela på vilket lag du kommer vinna matchen. Detta gäller även i esport där vissa spel som CS:GO kan sluta med oavgjort resultat innan övertiden drar igång. Här spelar du på att hemmalaget eller bortalaget vinner matchen eller att den slutar oavgjort.

Moneyline/Vinnare tvåvägsspel

Detta fungerar som 1X2 med den stora skillnaden att oavgjort inte existerar. Om matchen skulle sluta oavgjort så får du pengarna tillbaka. Det finns även varianter av moneyline där du kan spela på en vinnare inklusive förlängning. Skulle matchen då sluta oavgjort får vi ändå fram en vinnare i förlängningen.

Vinnare av ett mästerskap/långtidsspel

Inför större turneringar kan du spela på vem tror kommer att kamma hem mästerskapet. Vi rekommenderar att du läser på om lagen innan du lägger ditt långtidsspel.

Kartor

När du tittar på spel som CS:GO, Dota 2, King of Glory eller LoL så har du en spelplan som karta. Några av spelen du kan betta på är vem som kommer vinna minst 1 karta, över/under på totalt antal kartor och resultat på en karta.

Handikapp

Som med alla andra sporter går det att spela på esport med handikapp. Då spelar du till exempel på att ett lag ska ligga under vid matchstart men ändå vinna matchen. När ett lag är stora favoriter och du tror de kommer vinna överlägset är det lämpligt att spela med handikapp. Du kan läsa mer om asiatiskt handikapp här.

Rätt resultat

Här är det bokstavligen vad det låter. Tippa rätt slutresultat innan matchen. Det kan kännas svårtippat men det är här du hittar de största oddsen.

Flest kills

I majoriteten av esportspelen så handlar det i princip om att döda motståndarens spelare. Därför går det att lägga odds på det lag eller den spelaren som du tror eliminerar flest motståndare.

Är e-sport verkligen en riktigt sport?

Denna frågan har cirkulerat ändå sedan e-sport började tas på allvar men folk är fortfarande väldigt oense. Frågan är vart man egentligen drar gränsen. Argument som "Man måste bli svettig", "De sitter bara framför datorn, det klarar vem som helst" är ofta förekommande.

Ska en virtuell värld verkligen få lov att kallas sport? Med tanke på hur mycket tid utövarna verkligen lägger ner på träning och förberedelser tycker vi att det borde kallas en sport. Det är inte längre en hobby, det är en sysselsättning på heltid, det är proffs vi snackar om. Jämför med snooker och biljard, de behöver inte kondition för att tävla, utan åratal av träning, precis som i e-sporten.

Tips till dig som tänkt spela på e-sport

Med grundläggande kunskaper om spelet kommer du långt. Men för att ta det där extra steget och känna sig riktigt bekväm med att oddsa på e-sport krävs det lite till. Med en god förståelse till spelet man tänkt oddsa på och kunskap om hur tabellen/ligan ser ut samt hur senaste resultat och så vidare sett ut kan man känna sig säker på sin sak.

Dessutom kan man följa många av stjärnorna inom e-sporten under deras livestream och på så sätt märker man hur deras dagsform ser ut att vara.

Sedan är det bara att sätta igång, e-sport är mer underhållande än vad man tror!

Feedback