I denna artikel ger vi dig odds och speltips på vardera grupp i EM 2021. Vi tippar hur vi tror att varenda grupp slutar.

Vill du se mer odds på EM 2021? Kolla in vår sida med odds och speltips på EM 2021!

Snabblänkar

Odds på Grupp A - Korrekt resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Italien, 2: Schweiz 3,60
1: Italien, 2: Turkiet 3,60
1: Italien, 2: Wales 5,50
1: Schweiz, 2: Italien 11,00
1: Turkiet, 2: Italien 11,00
1: Wales, 2: Italien 19,00
1: Schweiz, 2: Turkiet 34,00
1: Turkiet, 2: Schweiz 34,00
1: Schweiz, 2: Wales 41,00
1: Turkiet, 2: Wales 41,00
1: Wales, 2: Schweiz 51,00
1: Wales, 2: Turkiet 51,00

Analyser av lagen i Grupp A

Hur slutar Grupp A i Fotbolls-EM?

Grupp A är kanske inte den roligaste gruppen i fotbolls EM på förhand men det kan bli en intressant grupp. Italien är solklara favoriter enligt såväl odds som experter och det är inte så konstigt. Visst finns Schweiz som nådde åttondelsfinal i VM 2018 men med tanke på att Italien har hemmaplan ska de klara av att bärga gruppsegern.

Det italienska landslaget inleder mot Turkiet och möter därefter Schweiz och Wales. Samtliga av lagets tre matcher spelas hemma på Stadio Olimpico och med såväl hemmafans i ryggen samt ganska svaga motståndare ser det ut att kunna bli en enkel väg mot åttondelsfinalen för italienarna.

Istället är frågan vem som tar plats två och tre i grupp A. Eftersom fyra av de sex bästa treorna når åttondelsfinal kan ytterligare två lag ta sig vidare bakom Italien. Men det är ovisst. Vi skulle hålla Schweiz som favoriter. De har en bra organisation och dessutom mest spets bakom Italien med spelare som Manuel Akanji, Denis Zakaria, Nico Elvedi, Remo Freuler och Arsenals Granit Xhaka.

Vem tar då tredjeplatsen i grupp A? Wales har Gareth Bale och lyckades ta sig vidare under EM 2016. Samtidigt känns det som att Turkiet har ett något bättre lag än Wales men turkarna har inte imponerat och det var längesedan de var i ett stort mästerskap. Därför känns et verkligen ovisst bakom Italien och Schweiz. Lagen möts i den andra omgången på Baku Olympic Stadium i Azerbadjan och det är Turkiet som är favoriter. Den som förlorar denna matchen kommer med största sannolikhet att hamna sist i grupp A.

I slutändan tror vi det blir ganska väntade resultat i grupp A med undantag för Turkiet - Wales då vi tror Wales kan överraska. Men att Italien vinner gruppen framför Schweiz anser vi är extremt sannolikt.

Betting.se förutspår att Grupp A slutar som följer:

 1. Italien
 2. Schweiz
 3. Wales
 4. Turkiet

Läs också: Vilket land vinner EM 2021?

Odds på Grupp B - Korrekt resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Belgien, 2: Danmark 2,87
1: Danmark, 2: Belgien 4,33
1: Belgien, 2: Ryssland 5,50
1: Ryssland, 2: Belgien 11,00
1: Danmark, 2: Ryssland 13,00
1: Ryssland, 2: Danmark 17,00
1: Belgien, 2: Finland 26,00
1: Finland, 2: Belgien 34,00
1: Danmark, 2: Finland 41,00
1: Finland, 2: Ryssland 51,00
1: Ryssland, 2: Finland 101,00
1: Finland, 2: Danmark 126,00

Analyser av lagen i Grupp B

Hur slutar Grupp B i Fotbolls-EM?

Detta är enligt undertecknad en av de roligaste grupperna i turneringen. Danmark och Ryssland har fördel av hemmaplan men det är Belgien som är solklara favoriter. Som joker finns också vårt kära grannland Finland som gör sitt första stora mästerskap någonsin. Vilka tar sig vidare från den ovissa grupp B i Fotbolls-EM?

Belgien är stora favoriter att vinna gruppen men ska gå två tuffa bortamatcher. Kevin de Bruyne blev skadad i Champions League-finalen och det är högst osäkert om han kommer att spela i gruppspelet. Givetvis ett enormt avbräck för belgarna som tappar en av världens bästa spelare. Samtidigt finns det enormt med kvalitéer i det belgiska landslaget och även utan de Bruyne har man gruppens överlägset bästa trupp.

Danmark kommer också bli livsfarliga detta mästerskap. De har en gyllene generation som gjort det enastående och i VM 2018 åkte de ur på straffar mot Kroatien som senare nådde VM-finalen. Laget har Champions League-vinnaren Andreas Christensen, Tottenhams Pierre-Emile Höjbjerg, Leipzigs offensiva stjärna Yussuf Poulsen och givetvis rutinerade Christian Eriksen samt målvakten Caspar Schmeichel. Vi tror danskarna kan gå långt och att de spelar samtliga matcher på Parken i Köpenhamn blir högintressant.

Samtidigt får man heller inte underskatta Ryssland. Visst har de inte samma startelva som Danmark och Belgien men de spelar två av gruppspelets tre matcher hemma i Saint Petersburg. De visade att de är starka på hemmaplan under senaste VM där de nådde kvartsfinal efter att ha slagit ut Spanien på straffar i åttondelsfinalen.

Vi tror att det kan bli en skräll där Danmark faktiskt klarar kryss hemma mot Belgien och sedan vinner över Ryssland och Finland. Det skulle i så fall innebära att man troligtvis vinner gruppen då det alltid finns chans att Ryssland kan skrälla till sig ett kryss på hemmaplan mot just Belgien. Tyvärr för de finska fotbollsfansen tror vi att Finland får det extremt tufft. Visst är inte resan särskilt lång till varken Köpenhamn eller Saint Petersburg men vi tror inte att man räcker till utan kammar noll i detta EM.

Betting.se förutspår att Grupp B slutar som följer:

 1. Danmark
 2. Belgien
 3. Ryssland
 4. Finland

Odds Grupp C - Korrekt Resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Holland, 2: Ukraina 2,62
1: Holland, 2: Österrike 3,00
1: Ukraina, 2: Holland 9,00
1: Österrike, 2: Holland 12,00
1: Holland, 2: Nordmakedonien 13,00
1: Ukraina, 2: Österrike 26,00
1: Österrike, 2: Ukraina 29,00
1: Ukraina, 2: Nordmakedonien 51,00
1: Nordmakedonien, 2: Holland 51,00
1: Österrike, 2: Nordmakedonien 67,00
1: Nordmakedonien, 2: Ukraina 101,00
1: Nordmakedonien, 2: Österrike 151,00

Analyser av lagen i Grupp C

Hur slutar Grupp C i Fotbolls-EM?

Kanske den tråkigaste gruppen av alla på förhand. Att Nederländerna är tillbaka i finrummet är visserligen trevligt och med fördel av hemmaplan under samtliga tre gruppspelsmatcher, samt lätt lottning och den överlägset starkaste truppen i Grupp C i Fotbolls EM 2021, tror vi de klarar av favoritskapet och vinner ganska enkelt.

Istället är det intressant vilka som kan ta andraplatsen bakom Nederländerna då det verkligen känns ovisst. Österrike har en bra organisation samt spets i David Alaba och Schlager. Ukraina är underskattade och har en spännande generation på gång där vissa stjärnor börjat etablera sig på högsta nivå.

I gruppen finns också Nordmakedonien som gör sitt första mästerskap någonsin efter att ha slagit ut Kosovo och Georgien i Play Off. Dessutom har man inlett VM-kvalet starkt där nationen överraskande slog Tyskland på bortaplan med 2-1. Dessutom finns Napolis 21-åring Eljif Elmas samt den rutinerade Goran Pandev i laget som kan ställa till det.

Nederländerna kommer dock med största sannolikhet vinna gruppen. Fördelen av hemmaplan och flera skickliga spelare som Frenkie de Jong, Matthijs de Lagt, Stefan de Vrij och Memphis Depay gör att det finns såväl stjärnglans som bredd i truppen. Dessutom har Nederländerna den där perfekta balansen av rutinerat och ungt vilket gör att man kan bli väldigt farliga i detta EM.

Missa inte vår sida med speltips på fotboll!

Bakom Nederländerna tror vi Ukraina blir farliga. De inleder borta mot Nederländerna och även om det förmodligen blir förlust där tror vi de plockar två segrar mot Österrike och Nordmakedonien. Faktum är att vi tror att Österrike blir den stora besvikelsen i detta EM. Nordmakedonien är underdogs men vi tror att de mycket väl kan överraska och slå Österrike. Den glöd och passion som finns i laget ska inte underskattas och därför tror vi att de tar tredjeplatsen bakom Nederländerna och Ukraina.

Betting.se förutspår att Grupp C slutar som följer:

 1. Nederländerna
 2. Ukraina
 3. Nordmakedonien
 4. Österrike

Odds Grupp D - Korrekt resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: England, 2: Kroatien 2,62
1: England, 2: Tjeckien 5,00
1: Kroatien, 2: England 6,00
1: England, 2: Skottland 6,50
1: Tjeckien, 2: England 17,00
1: Kroatien, 2: Tjeckien 26,00
1: Skottland, 2: England 26,00
1: Kroatien, 2: Skottland 34,00
1: Tjeckien, 2: Kroatien 41,00
1: Skottland, 2: Kroatien 51,00
1: Tjeckien, 2: Skottland 81,00
1: Skottland, 2: Tjeckien 101,00

Hur slutar Grupp D i Fotbolls-EM?

En mycket trevlig grupp med värdnationen England, VM-tvåan Kroatien, älskade Skottland samt Tjeckien som brukar kunna ställa till det i EM-sammanhang. England kommer till spel utan Mason Greenwood men det är av mindre betydelse när vi tittar igenom den trupp som Gareth Southgate tagit ut. England har spets, bredd, ungdomlig talang och rutin. Dessutom har man skytteligavinnaren från VM 2018 Harry Kane. Lägg till att de spelar samtliga tre matcher på Wembley och det är svårt att se hur England inte ska klara av att vinna denna grupp.

VM-tvåan Kroatien är favorit bakom England men laget har inte imponerat sedan silvret i Ryssland. I Nations League förlorade man fem av sex matcher där enda segern kom hemma mot Sverige i en match där man i ärlighetens namn inte förtjänade att vinna. I VM-kvalet har man visserligen slagit Cypern och Malta men förlusten mot Slovenien svider säkerligen. Nationen har otroliga spelare men saknar en stark defensiv och har haft det tufft.

Skottland är istället de vi tror kan bli den stora överraskningen i grupp D. De spelar två av tre matcher hemma i Glasgow och har såväl Andrew Robertson som Scott McTominay. Dessutom har de inte deltagit i ett mästerskap på länge och lär ha en rejäl hunger framför fansen i huvudstaden. Att Skottland och England möts i ett derby gör det hela ännu bättre och det finns möjlighet till en skräll där för skottarna.

Tjeckien har också ett hyfsat lag men vi tror de får det tufft. Visst finns såväl Tomas Soucek, Patrick Schick samt den 18-årige talangen Adam Hlozek men jämfört med övriga lag tror vi inte det räcker till. Tjeckien har något starkare trupp på pappret än Skottland men fördelen av hemmaplan samt organisationen hos skottarna gör att vi håller de högre. Faktum är att vi tror att de till och med kommer före Kroatien i detta EM-slutspel.

Betting.se förutspår att Grupp D slutar som följer:

 1. England
 2. Skottland
 3. Kroatien
 4. Tjeckien

Odds Grupp E - Korrekt resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Spanien, 2: Polen 2,62
1: Spanien, 2: Sverige 3,25
1: Spanien, 2: Slovakien 9,00
1: Polen, 2: Spanien 10,00
1: Sverige, 2: Spanien 13,00
1: Slovakien, 2: Spanien 21,00
1: Polen, 2: Sverige 34,00
1: Sverige, 2: Polen 34,00
1: Polen, 2: Slovakien 51,00
1: Sverige, 2: Slovakien 67,00
1: Slovakien, 2: Polen 67,00
1: Slovakien, 2: Sverige 81,00

Analyser av lagen i Grupp E

Hur slutar Grupp E i Fotbolls-EM?

Grupp E som Sverige hamnat i kunde både varit enklare och svårare men i slutändan finns det goda chanser för Janne Anderssons mannar att ta sig vidare från gruppspelet. Att två av matcherna flyttades från Dublin till Saint Petersburg är nog inget som gör det svenska landslaget något då det var på denna arenan som laget slog ut Schweiz i VM 2018 i åttondelsfinalen.

Spanien är den solklara favoriten i gruppen och mycket talar för att de också lyckas vinna gruppspelet. Luis Enrique har visserligen valt att inte ta ut Sergio Ramos på grund av skadeproblem men det finns ändå gott om kvalité i det spanska laget. Eller vad sägs som Marcos Llorente, Mikel Oyarzabal, Rodri, Pedri, Koke, Ferran Torres, Aymeric Laporte och Alvaro Morata. Att de dessutom får spela matcherna på hemmaplan i Sevilla gör att de ser extremt farliga ut och Sverige ska vara nöjda om de får med sig poäng från premiären.

Istället blir det med Polen som Sverige gör upp om andraplatsen med då vi räknar med att Slovakien blir gruppens slagpåse. Sverige möter Slovakien i andra matchen och behöver tre poäng där. Skulle det bli seger mot slovakerna väntar en direkt avgörande match i omgång 3 mot Polen där vinnaren förmodligen kommer att knipa andraplatsen bakom Spanien om inte Slovakien överraskar positivt eller Spanien negativt.

Sverige har ett intressant lag även om det är tråkigt att Zlatan Ibrahimovic missar mästerskapet. Samtidigt har Polen ett bra lag med en viss Robert Lewandowski. Stjärnan slog nyligen Gerd Müllers rekord med flest antal mål under en säsong i Bundesliga. Anfallaren har gjort över 40 mål per säsong flera år i rad.

Men Sverige har slagit bättre nationer än Polen och Slovakien och har en organisation som borde räcka till andraplatsen. Att kunna hota Spanien i Sevilla blir nog för svårt men därefter hoppas och tror vi på två raka segrar mot Polen och Slovakien vilket räcker för avancemang till åttondelsfinal.

Betting.se förutspår att Grupp E slutar som följer:

 1. Spanien
 2. Sverige
 3. Polen
 4. Slovakien

Odds Grupp F - Korrekt resultat

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Tyskland, 2: Frankrike 3,75
1: Frankrike, 2: Tyskland 4,33
1: Tyskland, 2: Portugal 6,00
1: Frankrike, 2: Portugal 7,00
1: Portugal, 2: Tyskland 9,00
1: Portugal, 2: Frankrike 10,00
1: Tyskland, 2: Ungern 26,00
1: Frankrike, 2: Ungern 34,00
1: Portugal, 2: Ungern 51,00
1: Ungern, 2: Tyskland 67,00
1: Ungern, 2: Frankrike 81,00
1: Ungern, 2: Portugal 101,00

Analyser av lagen i Grupp F

Hur slutar Grupp F i Fotbolls-EM?

Dödens Grupp på steroider, så kan grupp F bäst beskrivas. Tyskland har visserligen haft det tufft på sistone med uttåg ur VM 2018 i gruppspelet samt en svag inledning på VM-kvalet. Men samtidigt finns det stjärnglans så det räcker och blir över och om det är något fotbollshistorien lärt oss är det att aldrig räkna bort Tyskland i mästerskap. Dessutom spelar de samtliga tre gruppspelsmatcher på Allianz Arena i München.

Frankrike är regerande världsmästare och har ett lag som andas världsklass på alla håll och kanter. De har kanske hela turneringens bästa trupp och nådde EM-final 2016, vann VM 2018 och är nu favoriter att vinna EM. Det är inte så konstigt med tanke på de spelarmaterial som tränare Deschamps har att förfoga över.

Portugal vann EM 2016 och har ett utomordentligt starkt lag att förfoga över. Med spelare som Bruno Fernandes, Bernardo Silva och givetvis Cristiano Ronaldo kan de mycket väl gå långt i detta EM-slutspel också. Men vi skulle ändå hålla de som underdogs bakom Frankrike och Tyskland.

Ungern kan trösta sig med hemmaplan men kommer givetvis att hamna sist i denna gruppen. Vi tror att Frankrike kommer att vara det lag som övertygar mest samtidigt som Tyskland säkerligen vill ha revansch för såväl VM 2018 som för förlusten mot Nordmakedonien och den ännu mer pinsamma förlusten med 0-6 mot Spanien.

Därför tror vi att det kan bli Frankrike som vinner gruppen före Tyskland och Portugal. Men eftersom fyra av de sex bästa treorna går vidare till åttondelsfinal hoppas vi givetvis att så blir fallet. Det vore inte förvånande om alla tre nationer slutar på sex poäng.

Betting.se förutspår att Grupp F slutar som följer:

 1. Frankrike
 2. Tyskland
 3. Portugal
 4. Ungern

Tror du att grupperna slutar som vi? Tror du att de slutar annorlunda? - Kommentera nedan!