Annons

Odds på U.S Open i golf

Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

På den här sidan får du allt du behöver veta om odds på U.S Open i golf samt speltips och rekar på årets tredje golfmajor. Tävlingen arrangeras i år på Los Angeles Country Clubs norra bana mellan den 15 och 18 juni. Faktum är att detta är första gången tävlingen arrangeras på den här banan vilket gör det extra svårt att plocka ut en förhandsfavorit, men vi har tagit fram ett par outsiders som det är värt att hålla koll på.

U.S Open odds 2023

Det blir mer och mer populärt att betta på U.S Open i golf. Det finns mängder av odds på U.S Open 2023 jämfört med tidigare upplagor. Du kan nu till exempel spela på U.S Open vinnare, vem som hamnar topp 3/5/10 och vilken av två spelare som placerar sig bäst, så kallad head-2-head. Normalt sett brukar man titta på vilka spelare som har presterat bäst på banan under tidigare tävlingar men eftersom det sällan spelas PGA tävlingar på Los Angeles Country Club bir det extra marigt att hitta en vinnare i U.S Open i år. Något som bäddar för en högoddsare.

Odds H2H i U.S Open

Att satsa på H2H odds i U.S Open är ett bra alternativ om du tror att någon spelare kommer att överprestera eller underprestera. Denna spelmarknad betyder nämligen att du väljer vem av två spelare du tror kommer placera sig bäst i tävlingen. Om du vill spela på H2H odds i U.S Open är det en god idé att jämföra hur två spelare tidigare presterat på banan. Visar det sig, som i U.S Open, att det aldrig tidigare arrangerats en tävling på banan, är det en bra idé att kolla hur spelarna presterat på liknande banor eller banor med samma arkitekt.

Odds hole-in-one

En amatörgolfare har cirka 1 på 12,500 i chans att göra hole-in-one. Men på PGA-touren är chanserna desto större – helt enkelt för att spelarna är de bästa i hela världen. Odds för hole-in-one i U.S Open ligger inte uppe än men det brukar motsvara 10% chans. Men på Los Angeles Country Clubs norra bana finns det inga par 3-hål som är intressanta för hole-on-in. De flesta par 3-hålen är över 200 meter och det längsta par 3-hålet är hela 250 meter. Endast på hål 9 finns det rimlig chans att göra hole-in-one men det hålet är ändå 165 meter så det blir ändå järn 8 för de flesta spelarna. 

Odds att klara cutten i U.S Open

Många spelbolag erbjuder odds att klara cutten i U.S Open. De flesta spelarna utanför den absoluta toppen som inte är så etablerade satsar i första hand på att klara cutten och inte att vinna tävligen. Det ger ett extra fint klirr i kassan om en spelare klarar cutten och får spela färdigt tävlingen. Men helt enkelt är det inte, senaste månaderna har t.ex världstrean Rory Mcllroy missat cutten i både US Masters och The players.  

Så tror du att någon spelare kommer floppa ordentligt eller att förutsättningar inte alls passar en specifik spelare är detta en intressant spelmarknad.

Bäst spelbolag på golf

Här nedanför har vi listat de bolag vi anser har bäst odds på U.S Open i golf.

Snygg sajt
Spela utan konto
Stort utbud av sporter
Omsättningskrav: 4.00x insättning och bonus till minsta oddset 1,80.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 8000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till FastBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Maxbonus 1000 kr. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting med enkel registrering
Ingen störig reklam via SMS eller e-post
Helt skattefria vinster
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

100% gratisspel upp till 1500 kr

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Support dygnet runt
Bra utbud på inhemska ligor
Generös välkomstbonus
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

100% upp till 1000 kr!

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Betting utan registrering
Sätt in direkt med BankID
Extremt snabba utbetalningar
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Omsättningskrav 8x på sport min. odds 1,80.

Villkor och krav:  Referera till Snabbare för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeÅldersgräns 18 år. Bonuserbjudande gäller endast nya kunder vid första insättnings- och speltillfälle. Minsta insättning är 100 kr för att aktivera välkomstbonusen. Du kan endast ta del av ett välkomsterbjudande. Gäller i 90 dagar. Om du inte kan se din bonus så vänligen kontakta kundtjänst. Bonusen kan enbart aktiveras av dem innan första speltillfället.betting.se

Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
500kr insättningsbonus
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

Tidigare vinnare i U.S Open i golf

Här listar vi alla vinnare i U.S Open i golf sedan 1990.

År Land Vinnare
1990 USA Hale Irwin
1991 USA Payne Stewart
1992 USA Tom Kite
1993 USA Lee Janzen
1994 Sydafrika Ernie Els
1995 USA Corey Pavin
1996 USA Steve Jones
1997 Sydafrika Ernie Els
1998 USA Lee Janzen
1999 USA Payne Stewart
2000 USA Tiger Woods
2001 Sydafrika Retief Goosen
2002 USA Tiger Woods
2003 USA Jim Furyk
2004 Sydafrika Retief Goosen
2005 Nya Zeeland Michael Campbell
2006 Australien Geoff Ogilvy
2007 Argentina Ángel Cabrera
2008 USA Tiger Woods
2009 USA Lucas Glover
2010 Nordirland Graeme McDowell
2011 Nordirland Rory McIlroy
2012 USA Webb Simpson
2013 England Justin Rose
2014 Tyskland Martin Kaymer
2015 USA Jordan Spieth
2016 USA Dustin Johnson
2017 USA Brooks Koepka
2018 USA Brooks Koepka
2019 USA Gary Woodland
2020 USA Bryson DeChambeau
2021 Spanien Jon Rahm
2022 England Matt Fitzpatrick

Favoriter att vinna U.S Open i golf 2023

Här har vi listat våra favoriter att vinna U.S Open 2023.

Viktor Hovland

I brist på svenskar och hålla en tumme för får vi riktigt blickarna till grannarna i väst och specifikt Viktor Hovland som nu är att räkna med på allvar. Har etablerat sig som en topp 10 spelare på PGA-touren och frågan är om han börjar få ordning på spelet kring green? Från tee till green är har en av de absolut bästa men har sedan han började spela proffesionellt haft problem med puttningen. Han går dock från klarhet till klarhet och vi tycker att oddset på norrmannen är saftigt. Hans U.S Open odds är nämligen och snuddar på 20 gånger pengarna.

Jon Rahm

Spanjoren Jon Rahm gjorde rent hus i början av säsongen och krönte det hela med att vinna US Masters. Därefter har det gått trögare och i de fyra senaste tävlingarna har han hamnat på plats 15, 2, 50 och 16. Banan är mycket speciell med par 70 och men tanke på att han aldrig tidigare tävlat på banan vore det dumdristigt att satsa pengar på hans U.S Open odds – som endast ligger på 10x.

Rory Mcllroy

Rory kan vara ett bra pick i den här tävlingen. Hans U.S Open odds ligger kring 10 gånger pengarna vilket inte är något man hoppar jämfota över, men banan borde passa hans spelstil väldigt bra. Mcllroy har en enormd läng i sina slag vilket gör att han kan nå samtliga par 5:or på två slag, men det finns även ytterligare en handfull hål där längd gör livet extremt mycket lättare. Rory har två raka sjundeplater under bältet och formen borde således vara god.

Scottie Scheffler

Man måste så klart nämna Scheffler som en av favoriterna till att vinna U.S Open i golf. Det finns en anledig till att han är värdsetta och det är stabiliteten. Han har hamnat topp 15 i 16 raka tävlingar och även om han ”bara” vunnit två av dem så är det ett kvitto på hur stabil han är. Detta gör också att det strömmar in poäng på kontot och tog tillbaka platsen som världsetta för bara ett par veckor sedan. Det finns ingen bana som inte passar honom, utan det gäller helt enkelt bara att han får träff och lite feeling under helgen så kan det mycket väl bara Scheffler som står högst upp på podiet.

Brooks Koepka

Världens just nu formstarkaste spelare är Brooks Koepka som landade en andraplats i US Masters och vann PGA Championship för en månad sedan. Han har dock haft problem med en knäskada som gjort att han spelat spartsamt senaste året. Är rankad som nummer 13 i världen men är klart bättre än så – om kroppen håller det vill säga.

Hur spelas U.S Open i golf?

U.S Open i golf spelar över fyra dagar på Los Angeles Country Clubs norra bana som har par 70. Det innebär att tävligen består av 72 hål med ett totalt par på 280. Den fjärde och sista rundan avgörs på söndagen den 18 juni.

Svenskar i U.S Open?

Den enda svensk som deltar i U.S Open är Alexander Norén, rankad 64 i världen. Enligt alla sammalagda odds på U.S Open har han en vinstchans på mindre än 1%.

Om Los Angeles Country Club – norra banan

George Thomas är en berömd golfarkitet i USA och har bland annat designat Bel Air, Riviera och så klart norra banan på Los Angeles Country Club. Han hade en enorm talang att förstå vad bra golf innebär vilket bland annat betyder att banan börjar med ett enkelt par 5 som följs upp med ett riktigt tufft par 4. Avslutningen på banan är klart tuffare än första nio hålen vilket gör att det kan bli en hel det nerv på finalrundan.

Banan har en riktigt cool natur som blandas med storstadsliv och lugn skogsmiljö. Under första nio hålen känns det som att du befinner dig mitt i city med polissirener, helikopterljud och traik, medan andra delen av banan har en mer klassisk golfmiljö.

För att vara en majorbana är norra banan på Los Angeles Country Club inte särksilt smal, det är svårt att slå bort bollen från tee, men du blir så klart straffad även om bollen mer eller mindre alltid är i spel från tee. Det finns ett antal väldigt långa par 4 vilket gör att banan passar långslående spelare.

Rolig fakta om U.S Open i golf

  • Hål 14 ligger precis intill playboy mansion vilket har retat upp en del medlemar genom åren. Efterfesterna kan minst sagt bli rätt vilda inpå morgonkvisten.
  • Det har aldrig tidigare arrangerats någon officiell tävling på banan sedan 1940.
  • Tiger Woods har den största segermarginalen då han år 2000 vann med 15 slag.
  • Hale Irwin är den äldsta U.S Open vinnaren. Han var 45 år och 15 dagar när han tog hem tävlingen år 1990.

FAQ: Vanliga frågor om U.S Open

Här samlar vi vanliga frågor och svar om U.S Open 2023

Vilka sänder US Masters

Kanal 9 sänder årets tävling. Den går även att se på Discovery+.

När är US Open i golf?

US Open börjar 15 juni och avslutas 18 juni.

Vilken svensk har störst chans att vinna US Open i golf?

Alex Norén är enda svensk som spelar US Open i år.

Kommentarer

Feedback