Annons

Ishockey - matcher idag

Den actionfyllda sporten ishockey är näst störst i Sverige när det kommer till intresse, antalet utövare men också marknader inom betting. Antalet marknader på ishockey kan vara flera hundra, i alla fall när det väntar stormöte i SHL eller NHL. Håll utkik under stormatcherna efter bra odds då de brukar pressas uppåt när intresset är stort. I denna guide tar vi på Betting dig igenom de vanligaste marknaderna inom ishockey betting så att du att vet vad du ska göra när du letar efter bäst odds på ishockey hos spelbolagen. 

Läs våra speltips innan du lägger odds på hockey

I listan nedan hittar du analyser av de största ishockeyligorna, tillsammans med speltips på vilket lag som vinner respektive liga:

Jämför odds på Ishockey

I tabellen nedan tar vi fram högst odds för 1X2 på de flesta matcher i världen. Klicka på en match för att se statistik och fler odds inför varje match.

SHL, NHL, KHL - vad är det för skillnad?

Hockeyn spelas på samma sätt i alla stora ligor, det som skiljer ligorna åt är nivån och storleken på rinken. Dessa tre är de största och bästa ligorna i världen. NHL (National Hockey League) spelas i Nordamerika, SHL (Svenska Hockeyligan) spelas i Sverige och KHL (Kontinental Hockey League) spelas till största delen i Ryssland.

SHL är en defensiv liga så räkna med många målsnåla matcher. Dessutom kan nivån på lagen skilja ganska mycket i vissa fall och i de matcherna kan givetvis resultatet rinna iväg. Just nu är det 14 lag i SHL och på senare år har det experimenterats lite med upplägget.

Dels har man ökat antalet lag och slutspelets upplägg är lite annorlunda. Bland annat finns det ett ingenmansland för två lag som varken får vara med i slutspelet eller kvala för att hålla sig kvar. De två lagen som hamnar sist får däremot kvala för att hålla sig kvar. De sex främsta lagen går till slutspel och kvartsfinaler. De fyra lagen på plats 7-10 spelar ett play-in till slutspelet eller helt enkelt åttondelsfinaler, beroende på hur man ser det.

NHL brukar benämnas som världens bästa liga. Rinkarna är mindre i NHL och det är tänkt att främja det offensiva spelet. Det kan ofta bli målrika matcher här. När detta skrivs har NHL 32 lag. I NHL spelas 82 omgångar och 16 lag går till slutspel, det vill säga 8 lag från varje Conference - Western och Eastern.

Därefter gör lagen upp i rundor där en matchserie är på 7 matcher. Laget som vinner 4 möten går vidare till nästa runda. 16 lag gör först upp i åttondelsfinal där 8 går vidare till kvartsfinal, från kvartsfinalen går sedan 4 lag vidare till semifinal (även kallat Conference-final) och det hela slutar med att vinnaren från Western Conference möter vinnaren från Eastern Conference. Säsongen 2022/23 var det Vegas Golden Knights från Western som gjorde upp med Florida Panthers från Eastern. Vegas vann med 4-0 i matcher och fick därmed lyfta Stanley Cup-bucklan och är regerande mästare.

KHL är den ryska ligan som har växt så det knakat under de senaste 10 åren. Den har expanderat kraftigt och letar ständigt efter nya lag som ska ansluta till ligan. Bland annat har fler länder än Ryssland visat intresse för världens näst bästa liga, däribland Lettland med laget Dynamo Riga och Finland som har laget Jokerit som flyttade över från SM-liiga till den ryska ligan. Det var ett tag även snack om ett svenskt lag som skulle vara hemmahörande i Stockholm men som skulle vara med i KHL. I KHL spelar man på en likadan rink som i SHL.

Letar du ishockey att se på TV?

I vår TV-guide hittar du all ishockey på tv!

1X2 - Resultatet räknas under ordinarie tid

En hockeymatch kan inte sluta oavgjort men ändå finns 1X2 tillgängligt på alla matcher. I 1X2 spelar man på att något av lagen vinner matchen eller att matchen slutar oavgjort. En match varar i tre perioder och det är under dessa tre perioder som resultatet räknas om du spelar 1X2. Skulle det bli oavgjort väntar förlängning och eventuellt straffar men för din kupong är det resultatet under ordinarie tid som räknas.

Money Line

Därför är det många som istället väljer att spela Money Line på ishockey när de ska tippa en matchvinnare. Då räknas inte det oavgjorda resultatet utan istället är det resultatet inklusive förlängning eller straffar som gäller. Då är dina alternativ endast 1 och 2 istället för 1X2 som i vanliga fall. Det finns också alternativ att få pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat. Då räknas resultatet under ordinarie tid.

Målskytt och framspelare

I ishockey blir det som regel väldigt många mål vilket innebär potentiellt många målgörare under en match. När det kommer till assist är det ännu bättre förutsättningar då de två spelarna som nuddar pucken innan målgöraren får assistpoäng. Därför är det mycket populärt att spela på vilka spelare som gör mål eller spelar fram till målen under en hockeymatch.

Du kan också betta på vilken spelare som gör första eller sista målet. Det kan vara svårare att få in jämfört med en generell målskytt men samtidigt är oddsen också betydligt bättre om du lyckas få in spelet. Möjligheten finns också att satsa på att en spelare gör fler än 1 poäng eller hur många poäng eller mål en spelare gör i en specifik period.

Totalt antal mål 

Den målrika sporten är perfekt lämpad för målspel, såväl under ordinarie tid som efter förlängning. Det brukar alltid stå tydligt om marknaden gäller under ordinarie tid eller om det istället är efter förlängning eller straffar som spelet räknas. Spela över/under antal mål för matchen totalt eller för ett enskilt lag. 

Du kan satsa på andra varianter på denna marknad som om båda lagen gör minst två mål var eller om det blir udda/jämnt antal mål. Spela på om ett av lagen håller nollan eller vilket lag som gör första eller sista målet i matchen. 

Periodspel

En hockeymatch består som bekant av tre perioder x 20 minuter. Du kan betta individuellt på dessa olika perioder och få de att framstå som en match i matchen. Det kan till exempel handla om vilket lag som gör flest mål under en period eller om båda lagen gör mål under första perioden. Även korrekt resultat för en period finns tillgängligt men korrekt resultat i hockey är generellt en otroligt svår marknad. Välj själv vilken av de tre perioderna du vill lägga ditt bet på. Ett tips är att spana in statistiken innan du lägger den här typen av bet. Då kan du se hur det brukar gå för de olika lagen i de olika perioderna. 

Spelbolag med högst odds på ishockey

Denna lista är baserad på de svenska bettingsidor som oftast har högst odds på ishockey.

100kr gratisspel i välkomstbonus!
Stort utbud med bra odds
Användarvänlig sajt
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Vinsten från gratisspelet måste omsättas 1 gång till min. odds 1.50 inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

Ytterligare villkor: Endast nya spelare, Min. insättning: 100 kr
Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 kr freebet i välkomstbonus!
Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Innan eventuellt uttag kan göras måste insättningen omsättas minst en gång.

Ytterligare villkor: Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar.
Villkor och krav:  Referera till LeoVegas för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Omsättningskrav: Placera kvalificerande spel till värdet av din kvalificerande insättning (begränsad till 1.250 kr).

Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.
Villkor och krav:  Referera till Bet365 för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs fullständiga regler och villkor här.
Omsättningskrav: Det finns inget omsättningskrav på den eventuella vinsten utan uttag kan göras direkt.

Ytterligare villkor: Förlorar du på ditt spel händer ingenting och vid eventuell vinst tar Unibet insatsen tillbaka men att du behåller resterande summa av spelvinsten. Markera bonusen som betalningsmedel för spelkupongen.
Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande

Matchkombos

Att lägga en matchkombo är också en väg att gå i odds på ishockey. Det finns flertalet olika kombinationer på den här typen av marknader. Du kan till exempel spela på att det blir över 3,5 mål men under 7,5 mål i en match. Eller spelar du att bortalaget vinner och att det samtidigt blir under 4,5 mål i matchen. 

Du kan också spela totalt antal mål och vinnare på samma gång eller ett av lagen som segrare med spelare X som målskytt. En variant på detta är Mach Parlays där du till exempel kan spela matchvinnare och totalt antal mål eller handicap & totalt antal mål. Det finns många alternativ för den som är sugen på matchkombos.

Vinnarspel inför säsongen

Inför säsongsstarten i SHL, NHL eller KHL finns det alltid vinnarspel tillgängliga. Detsamma gäller om det är en landslagsturnering som VM eller OS. Då kan du satsa på det lag du tror vinner hela turneringen eller slutspelet i en liga. 

En kul marknad är head 2 head där du ställer lagen eller spelare mot varandra. Det kan handla om vilka av Rögle och Redhawks som blir bäst i Skåne eller vilket lag som når längst i Stanley Cup av New York Rangers och Washington Capitals. Vem gör flest mål eller poäng av spelare X och Y är också alternativ.

Förutom att spela på vinnare kan du satsa på de olika individuella priserna Framförallt i NHL finns det många sådana priser som Årets Rookie, The Vezina Trophy som årets målvakt, skytteligavinnare eller hela grundserien eller slutspelets MVP, priset som mest värdefulle spelare. Oddsen brukar vara höga inför säsongsstart när det är mer ovisst. Om du tror på en speciell spelare kan det vara värt att placera ett bet av den anledningen. När det gått några omgångar har spelbolagen ofta bättre koll på hur säsongen kan tänkas forma sig. 

Marknader för live betting

En ishockeymatch kan ha många ansikten och att det svänger snabbt i hockey är ett uttryck som blivit en klyscha inom sporten. Därför är också live betting väldigt applicerbart på just ishockey. Marknaderna är till stor del samma som inför matchstart men det finns fler unika marknader och alternativ för den som oddsar live.

I live betting på ishockey kan du satsa på det lag eller den spelare du tror gör nästa mål. Vilket lag får nästa utvisning och kommer det andra laget göra mål i Power Play? Du kan också spela på om det blir något mål de nästa fem minuterna eller om det blir någon mer utvisning under samma tidsperiod. 

Fördelen med live betting är att du kan se matchen samtidigt och därmed göra analyser som du sedan använder när du oddsar live. Du hittar fler unika marknader och därför har konceptet också fortsatt att växa med antalet marknader som blir allt fler i betting live på hockey.

Feedback