Annons

Oddset bomben

Uppdaterad
Pontus.BlomExpert Pontus.Blom
Skriver odds- och spelartiklar samt delar speltips här på betting.se. Har en gedigen bakgrund inom spelindustrin där jag jobbat flera år som oddsättare på flera av de största spelbolagen. Du kan lita på att jag håller dig uppdaterad med det senaste och bästa inom sport- och spelvärlden.
Visa mer
Show less

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Tippa rätt resultat i 4 matcher (ibland fler och ibland färre) - utdelning på 4 rätt.

Första omgången: 2001. 

Vinstprocent tillbaka till spelare: 65% 

Högsta vinst: 2,6 miljoner våren 2011 (5% går till en rullpottsfond)

Svenska Spels ”Bomben” introducerades 2001 och är ett spel där du ska pricka in rätt slutresultat i 2-4 matcher, i sporterna fotboll och hockey (även bandy och handboll har förekommit). Den största vinsten som hittills betalats ut är 2.6 miljoner kronor, vilket visar att det kan bli riktigt trevliga vinster i det här spelet. Har du en bra känsla på att tippa rätt slutresultat är det här spelformen för dig!

Hur man spelar Bomben

På Bomben gäller det att pricka in rätt slutresultat på de 2-4 matcher som normalt finns på kupongen. Du kan välja fler antal mål/siffror per lag och gardera sig, vilket gör det lite lättare att träffa rätt. Kostnaden räknas sedan ut genom att så många siffror som väljs för varje lag multipliceras med varandra.

Bomben är ett poolspel, vilket betyder att du spelar mot andra spelare och inte själva bolaget (Svenska Spel). Beroende på hur många så är med och satsar pengar på omgången avgör hur mycket omsättningen och potten blir. 35% av omsättningen tar Svensk Spel i avgift, varav 5% går till rullpott. Resten delas alltså upp mellan alla som får alla rätt på kupongen.

Då man möter andra spelare går det att finna värde genom att jämföra oddsen. Ju lägre procent ett visst utfall har desto större chans är det att vinna stora pengar. Man vi såklart sträva efter att vinna hela potten själv, men då krävs att man prickar in sådant som få tror på.

 

Hela Sveriges spelbolag

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

Olika begrepp på Bomben

Det finns en del olika begrepp du bör ha koll på innan du ska spela ”en bomb” och här går vi igenom det ni behöver veta.

Speltopp bomben

Vi börjar enkelt med kupongens spelstopp. Som namnet anyter är det alltså till tiden man kan lägga spelet. Säg att första matchen på lappen börjar kl 19.00 har Svenska Spel satt ett spelstopp 18.59. För att få bästa värde inför omgången ska man lägga spelet så tätt inpå spelstopp som möjligt, då man får en överblick på hur andra spelare har spelat, och därmed kan hitta egna vägar och värdet med olika drag.

Radinsats bomben

1,2, 5 eller 10 kronor är vad du kan välja som radinsats när du spelar Bomben. Det betyder att kostnaden för kupongen blir så många gånger dyrare som du valt, liksom vinsten blir så många gånger större om du skulle vinna.

I exemplet ovan får vi en kostnad på 192 kr om vi väljer en insats på 1 kr. Skulle du välja en radinsats på 10 kr blir kostnaden för spelet 1920 kr alltså.

Reducering bomben

Tycker du att raden blir för dyr går det bra att reducera kupongen. Det betyder att du kan välja bort hemmavinst, oavgjort eller bortavinst genom att enkelt kryssa i en lucka som finns under varje match på kupongen. Spelar du till exempel 1,2 och 3 på båda lagen men inte tror på bortaseger, kan du reducera bort de resultat som ger bortavinst, alltså 1-2, 1-3 och 2-3.

PIX!

Är en tjänst som erbjuds om du vill ha hjälp med raden eller helt enkelt kanske är för lat för att tänka själv. För att använda detta trycker du på PIX-symbolen som finns uppe till vänster på en bomb du valt. Därefter väljer du den summa du vill ha, innan datorn på några sekunder räknar ut en rad till dig.

Rullpott och extrapengar

Under varje omgång av Bomben läggs 5% av omsättningen i en rullpottsfond. Om ingen lyckas vinna under en omgång av Bomben tillkommer alltså denna pott till en annan runda, vilket betyder att det blir mer pengar att spela om. Ibland lägger även Svenska Spel till extra pengar, vilket gör att det blir extra värde för oss spelare ssamt även ofta mer tryck, vilket gör att potten såklart blir större. Håll koll på sidan om du vill jaga dessa extrapengar genom att se symboler under spelmenyn på Svenskaspel.se.

Annullering bomben

Om du skulle ångra ditt spel eller insats har man möjlighet att annullera Bomben-kupongen fram till en minut innan spelstoppet. Gå in på ”Mina spel” och på aktuell omgång så hittar du knappen för annullering längst ner på kupongen.

Spela tillsammans på Bomben

2019 lanserade Svenska Spel ”Spela Tillsammans”, vilket innebär att det går att spela olika poolspel tillsammans med släkt, vänner eller andra. Som mest kan man vara 50 personer som spelar tillsammans då det som mest kan säljas 50 andelar i ett lag. För att hitta andelsspel, starta ett lag eller läsa mer om tjänsten är det bara att klicka in på den väntra menyn på svenskaspel.se.

Löpande odds på Bomben

På bomben är det löpande odds som gäller. Det betyder att samtliga spelare kommer få samma odds om dom väljer att spela samma resultat i en match. Oddset skiljer sig ofta från dag till dag men Svenska Spel kommer till spelstopp att sätta ett fast odds för dom olika resultaten i matchen.

Systemförslag bomben

Till nästan varje omgång kan du hitta förslag samt tips hos Svenska Spel hur du kan bygga din kupong. Ett exempel har ni här nedan hur det kan se ut samt vad det kan kosta.

Spela system på Bomben

För att öka vinstchanserna i denna svåra spelform så kan du köra systemspel. Det innebär att man kan spela flera rader, vilket leder till en högre sannolikhet att pricka in rätt resultat. Såklart blir det dyrare att öka ental tecken via ett system men kan i längden vara värt då chanserna till vinst ökar.

Resultat på Bomben

Det är väldigt roligt att följa matcherna samt resultaten i Bomben. På Svenska Spel har man en undersida för resultat där du kan följa matcherna live samt se den aktuella utdelningen. Du kan även se hur många som sitter med alla rätt för stunden.

Spelguide för Bomben

1: Välj önskad Bomb (1-4).

2: Klicka på aktuell match.

3: Markera minst en ruta (mål) per rad i kupongen. Markerar du fler rutor blir det systemspel vilket ökar din vinstchans.

4: Ta del av all statistik, info och nyheter för varje lag och match.

5: Gå vidare till nästa match.

6: Välj radinsats. Lägsta = 1 kr.

7: Betala.

Årets största vinst på Bomben

Den 4 april i år (2022) prickades den hittills största vinsten in på Bomben så här långt. Det var på en kupong blandad med matcher från Allsvenskan och Superettan som oddset tillslut landade på hela 795 820,80. Med en insats på 9600 kr och sex andelsköpare så blev vinsten 130 000 kr var (800 000 kr totalt).

Tre största vinsterna på Bomben genom tiderna

Tre otroligt fina miljonvinster finns på topplistan av Bombens största vinster genom tiderna. Den som toppar listan är inte helt oväntat en bandykupong från 2011 som gav hela 2 660 634 (!).

Bollnäs – Sandviken 3-1

Edsbyn – Vänersborg 8-3

Västerås – Villa-Lidköping 9-4

Bara några veckor sedan prickade en kund in tre resultat i SHL, vilket gav ett odds på 2 579 859.

Frölunda – Växjö 2-6

Linköping – HV71 0-3

Luleå – Djurgården 4-4

Tredjeplatsen får vi gå tillbaka till 2006 där återigen en kund prickade in rätt resultat i tre matcher från SHL/Elitserien.

Luleå – Linköping 2-3

Malmö – Brynäs 1-1

MoDo – Timrå 1-1

2 043 523 i vinst.

Sammanfattning Bomben

Bomben är ett poolspel från Svenska Spel där man genom att pricka in rätt resultat i 2-4 matcher (oftast hockey eller fotboll) kan vinna stora pengar. Största vinsten hittills ligger på 2.6 miljoner kronor. Det erbjuds ofta extrapengar samt rullpott i Bomben och beroende på hur många som är med och spelar så växer omsättningen. Bomben går att spela ”Tillsammans”, en tjänst som sedan 2019 erbjudits av Svenska Spel.

FAQ: Frågor och svar om Bomben

Här samlar vi alla vanliga frågor om Bomben

Hur vinner jag på Bomben?

Du vinner på Bomben genom att tippa rätt slutresultat i samtliga spelval som finns med på den aktuella kupongen.

Hur mycket kan jag vinna på Bomben?

Största vinsten hittills ligger på 2.6 miljoner kronor, vilket visar att det kan bli höga vinster i denna spelform.

Vad är maxinsats på Bomben?

En kunds maxinsats per vadomgång på Bomben får ej överstrida 60 000 kr. Vid spel med externa systemspel får den sammanlagda insatsen ej överstiga 20 000 kr.

Vad är minsta insats på Bomben?

Minsta insats för enkelspel på Bomben är 1 krona.

Finns Cash out-funktionen på Bomben?

Nej.

Var kan jag spela på Bomben?

Bomben går endast att spela hos SvenskaSpel. 

Vill du spela hos ombud kan du googla var det erbjuds eller leta efter Svenska Spels symbol.

Hur följer jag mitt lagda spel på Bomben?

Under ”Pågående spel” samt även i fliken ”Mina spel” kan du följa dina spel.

Vem är bäst på att tippa Bomben?

Det finns många duktiga Bomben-tippare, men svårt att säga vem som är bäst.

Var kan jag lämna in Bomben?

Spelombud, Svenska Spels hemsida eller mobil.

Vad är PIX!?

PIX! Är vad som tidigare kallades för Xperten. En tjänst där du genom ett klick får ett färdigt tips framtaget utifrån en kombination av experttips och slumpen.

Vad är återbetalningen på Bomben?

Återbetalningen på Bomben är 65%.

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Tippa rätt resultat i 4 matcher (ibland fler och ibland färre) - utdelning på 4 rätt.

Första omgången: 2001. 

Vinstprocent tillbaka till spelare: 65% 

Högsta vinst: 2,6 miljoner våren 2011 (5% går till en rullpottsfond)

Feedback