På söndag kväll möts Italien och England i EM 2021-finalen. I denna artikel hittar du vårt uppsnack tillsammans med högsta odds inför den stora finalen.

Danmark kämpade på bra i semifinalen mot England, en tvivelaktig straffspark gjorde tyvärr skillnaden och skickade England till finalen mot Italien. I detta uppsnack ger vi dig marknadens högsta odds inför Italien - England.

Italien sköt sig också vidare till finalen på straffar mot Spanien.

Odds på finalen i EM 2021: Italien - England

Italien - England: 1X2 Högsta odds Spelbolag
Italien 3,10
Oavgjort 3,20
England 2,80
Italien - England: Asian Handicap Högsta odds Spelbolag
Italien (AH 0) 2,10
England (AH 0) 1,83
Italien - England: Över/under Högsta odds Spelbolag
Över 1.5 mål 1,57
Under 1.5 mål 2,62
Över 2.5 mål 2,65
Under 2.5 mål 1,55
Under 3.5 mål 1,22
Italien - England: Båda lag gör mål Högsta odds Spelbolag
Ja 2,15
Nej 1,73
Vinner EM 2021 Högsta odds Spelbolag
Italien 2,07
England 1,87
Italien: Målskytt i EM-finalen Högsta odds Spelbolag
Ciro Immobile 3,90
Andrea Belotti 4,20
Lorenzo Insigne 5,00
Domenico Berardi 5,00
Federico Chiesa 5,50
Jorginho 9,00
Marco Verratti 15,00
Leonardo Bonucci 20,00
Georgio Chiellini 21,00
England: Målskytt i EM-finalen Högsta odds Spelbolag
Raheem Sterling 4,35
Marcus Rashford 4,90
Jack Grealish 6,25
Buyako Saka 6,75
Mason Mount 8,00
Harry Maguire 17,00
Declan Rice 21,00
Luke Shaw 29,00

 Jämför odds inför Italien - England i vårt matchcenter!

Även om engelsmännen är hemma är de knappa favoriter mot de italienska världsmästarna från 2006. De bästa oddsen på Italien är alltså 3,10 hos NoAccountBet*, men du får 2,80 på England hos samma bettingsida.

Vi har sett en hel del slutspelsmatcher gå till övertid under detta EM. Om du tror på en upprepning av det får du just nu odds 3,20 hos NoAccountBet* på kryss.

Sju av de senaste 13 knockout-matcherna har slutat oavgjort efter de första 90 minuterna.

Du hittar alla våra bettingtips inför matchen här.

Italien - Laget som förtjänar vinsten?

Italien har spelat förträfflig fotboll under mestadelen av detta Europamästerskap. Åttondelsfinalen mot Österrike och semifinalen mot Spanien har dock hindrat den övergripande bilden av hur bra laget faktiskt spelade i gruppspelsrundorna. De imponerade inte mycket i matchen mot Österrike och vi tycker inte att de förtjänade att vinna i matchen mot Spanien.

Sett på det stora hela har ju dock Roberto Mancinis manskap spelat bra fotboll. De förtjänar förstås platsen i EM-finalen trots kasst spel mot Spanien. I kvartsfinalen var de också under hårt tryck från sina belgiska motsvarigheter, i en match där Romelu Lukaku lyckades sätta en straff precis innan visslan blåste av första halvlek. Detta fick belgarna att komma tillbaka i matchen efter att ha legat under med 0-2. Som bekant gick det inte belgarna vägen. Matchen slutade i 1-2.

Karaktäristiskt för Italiens EM har också varit prestationen från avbytarbänken. I takt med att spelare har skadats eller behövt vilas så har avbytarna från den italienska bänken i princip genomgående presterat på grym nivå. Detta vittnar om en bred trupp starka fotbollsspelare.

England - Starkt försvar och hög lägstanivå

Det skulle vara en lögn om vi skrev att England har förtrollat hela Europa med bländande fotboll under detta mästerskap. Det har dem inte. Ändå är "Three Lions" i finalen, endast en match från en stormästerskapstitel som en hel nation har längtat efter i 55 år.

480 minuters fotboll skulle det ta innan engelsmännen släppte in ett mål under detta EM, detta visar förstås på kvalitet men framförallt stabilitet i spelet. Hela vägen till semifinalen gick de innan de släppte in ett mål mot ett tappert danskt manskap.

Allt som allt har England gjort vad som varit nödvändigt och inte så mycket mer. I kvartfinalen vann de med hela 4-0, men det var mot ett ukrainskt lag som inte hade mycket att bjuda på, bortsett från en målfest för motståndarlaget.

Matchen mot Italien kommer bli en jämn match. Frågan är om svenska bettingsajter verkligen har räknat in att italienarna har en dag mer vila i benen jämfört med engelsmännen?

Truppnytt och startelvor inför Italien - England

I detta uppsnack inför Italien - England kan vi förstås inte bara titta på odds, startelvorna är ju lika kul att ha koll på!

Italien

Roberto Mancini måste återigen bortse från den annars välspelande vänsterbacken Leonardo Spinazzola. Dessutom är Federico Chiesa och Alessandro Florenzi enligt uppgift tvivelaktiga.

Italiens förväntade startelva 4-3-3: Donnarumma; Emerson, Chiellini, Bonucci, Lorenzo; Barella, Jorginho, Verratti; Insigne, Immobile, Chiesa/Berardi.

England

Gareth Southgate har enbart Dean Henderson bland sina skadade.

Englands förväntade startelva 4-2-3-1: Pickford; Shaw, Maguire, Stones, Walker; Rice, Phillips; Sterling, Mount, Saka; Kane.