Annons

Måltipset

Taggar: Svenska Spel
Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Spela på 30 matcher, vinst på 5, 6, 7 och 8 rätt

Första omgången: Måltipsets första omgång kom 1983

Vinstprocent tillbaka till spelare: Låga 46% av omsättningen går tillbaka till spelaren

Högsta vinst: 9,4 miljoner hösten 2022 (insats 30kr)

Måltipset är en spelform där du ska försöka hitta de åtta målrikaste matcherna på en kupong som innehåller 30 matcher. Exakt som det folklära Stryktipset så är spelstoppet klockan 15.59 varje lördag och här finns det chanser till att vinna stora pengar om man lyckas pricka alla rätt!

Måltipset kom till världen 1983 och det är Svenska spel som ligger bakom detta bettingtips som är ett av de mest populära som man tagit fram. Det krävs en hel del tur att pricka in de åtta målrikaste matcherna, men samtidigt måste man säga att det även krävs skicklighet och ett visst spel-öga.

För att ha en större chans till alla rätt och eventuellt miljonvinst krävs att du gör ett dyrare system. Det här kommer vi förklara mer om senare i denna text.

Måltipset Tips

Måltipset är ett poolspel exakt som Stryktipset, Europatipset och Topptipset. Det är en väldigt enkel spelform där man som sagt ska försöka pricka in 8 rätt på en kupong fylld med 30 olika matcher, som oftast är det matcher från den engelska ligafotbollen från Premier League ner till de lägre divisionerna som League 2.

Det är en väldigt låg återbetalningsprocent i Måltipset där 46% av omsättningen går tillbaka till spelarna.

Antal rätt – Vinstfördelning – Vinstchans

8 rätt – 55% - 1:5825925

7 rätt – 20% - 1:33255

6 rätt – 25% - 1:905

5 rätt – 4 frirader – 1:68

Hela Sveriges spelbolag

Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Läs recension
Stryktipset och Topptipset
Bomben och Lången!
Svenska folkets spelbolag
Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
Villkor och krav:  Referera till Svenska Spel för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+

Vinn en miljon på Måltipset

Det händer inte så ofta men plötsligt blir det miljonvinster på Måltipset. Lyckas du vara ensam med att sätta 8 av 8 rätt vinner du minst en miljon kronor. Nyligen vann en person från Laholm hela 9.4 miljoner på Måltipset efter att endast ha satsat 30 kronor.

Hur vinner man jackpotten på Måltipset?

Jackpott på Måltipset får du om du prickar in 8 rätt och skulle du lyckas vara ensam så är det minst en miljon kronor i vinstsumma. Jackpotten växer tills någon lyckas ta hem den och som vi skrev tidigare vann en spelare 9.4 miljoner under 2022, vilket är den största vinsten någonsin i denna spelform. Känner du för mer turspel så finns även Joker som alternativ, där du ska pricka 7 siffror rätt vilket kan leda till så mycket som 30 miljoner kronor i vinst.

Måltipset reklam TV3 från 1991.

Källa: Nordic Nostalgi

Måltipset PIX!

Den tidigare Xperten är ett populärt val där du ej behöver välja ut din rad själv utan får det färdigtippat. Raderna skapas av 10 experter hos Svenska spel för att sedan slumpas ihop av datan. Har du ej tid eller kunskapen är det här ett perfekt verktyg för att vara med i matchen.

Veckospel med Måltipset

Vill du ha en stående kupong på Måltipset som ska gälla mer än en vecka så kan du välja att ha en favoritrad som gäller 5 eller 10 veckor. Det gör du genom att endast markera rutan där alternativen står. Väldigt smidigt om du råkar vara en glömsk eller upptagen person som har annat att tänka på än spel.

Ta ut din vinst från Måltipset

Ska du vinna på Måltipset krävs att du får in 5, 6, 7 eller 8 rätt. Vill du få ut vinsten hos ett spelombud krävs att du tar med dig en giltig ID-handling. I de flesta fall kan du som mest ta ut 20 000 kronor hos ombuden  och skulle vinsten ligga mellan 20 000 och 5 miljiner görs utbetalningen till ditt bankkonto. Är vinsten större behöver du kontakta Svenska spel för vidare information gällande vinstsumman.

Återbetalning av insats på Måltipset

Är vinsten på Måltipset inte mer än 10 kronor per person så betalar Svenska Spel tillbaka insatsen till samtliga vinstgruppercoch summan omplaceras till nästa omgång av Måltipset. Det här uppmärksammas såklart av Svenska spel där nästa tipsomgång får en jackpott. Om ingen lyckas få 8 rätt förs summan över tills nästa omgång då någon får alla rätt.

Måltipset – Hur spelar man?

Först och främst behöver du skapa ett konto hos Svenska spel för att kunna lämna in en rad online. Det finns även möjlighet att spela hos ett ombud och då krävs ett giltigt ID som visar att du är över 18 år.

Systemspel på Måltipset

M-system

Med ett matematiskt system (M-system) kan du markera fler än 8 matcher. Du kan här välja upp till 14 matcher av Måltips-kupongens 30. Med ett M-system ökar dina vinstchanser men samtidigt bli insatsen såklart högre. I listan nedan kan ni se exempel på hur dyrt det blir när du kör ett matematiskt system.

M9 = 2.50 kr x 9 = 22.50 kr

M10 = 2.50 kr x 45 = 112.50 kr

M11 = 2.50 kr x 165 = 412.50 kr

M12 = 2.50 kr x 495 = 1237.50 kr

R-system

På Måltipset kan du även välja att reducera ett system (R-system) och här är fyra reducerade system att utgå ifrån.

R11 = 2.50 kr x 18 = 45 kr

R12 = 2.50 kr x 27 = 67.50 kr

R13 = 2.50 kr x 60 = 150 kr

R14 = 2.50 kr x 138 = 345 kr

Vanliga frågor och svar om Måltipset

Här nedanför hittar du de vanligaste frågorna om Måltipset

Var spelar jag på Måltipset idag?

Måltipset spelas antingen på svenskaspel.se eller hos ett ombud nära dig.

Vad kostar Måltipset?

Du kan spela från 2.50 kronor till höga summor. Det finns system och andelar för allas plånböcker.

Hur mycket kan man vinna på Måltipset?

Beroende på hur enkel eller svår omgången är så skiljer sig utdelningen. Är det en rad fylld med favoriter kan det bli väldigt låg utdelning samtidigt som om det skräller kan bli miljoner. Är du ensam med 8 rätt kan du vinna 30 miljoner kronor.

Vem är bäst på Måltipset?

Det finns ingen ranking på vem som är bäst men Måltipset har växt enormt i popularitet och det finns många duktiga som säljer andelar varje vecka.

Hur blir man vinnande på Måltipset?

Jämföra oddsen mot streckfördelning är en bra start att ha med sig. Följ nyheter samt laguttagningar så mycket det går bland lagen på kupongen. Snåla inte med tecken på kupongen men spela aldrig för pengar du inte har råd att förlora.

När är Måltipset?

Måltipset startar lördagar klockan 16.00 svensk tid och avgörs för det mesta under samma dag.

Spelbolag: Svenska Spel

Vad: Spela på 30 matcher, vinst på 5, 6, 7 och 8 rätt

Första omgången: Måltipsets första omgång kom 1983

Vinstprocent tillbaka till spelare: Låga 46% av omsättningen går tillbaka till spelaren

Högsta vinst: 9,4 miljoner hösten 2022 (insats 30kr)

Feedback