Annons

Spanien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Spanien

Måndag 24 juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Söndag 30 juni 2024

21:00 Spanien - 3ADEF


Hela spelschemat

Odds EM 2024 kommer vara högaktuellt när Spanien, även känt som La Roja, kliver in i sommarens stora mästerskap. Som ni alla vet är det spanska landslaget ett av de mest framstående landslagen inom världsfotbollen. Laget är känt för sin tiki-taka spelstil där ett stort bollinnehav gör det svårt för motståndarna. Spanien har ett par tunga år bakom sig där resultaten i de stora turneringarna har varit dåliga med deras egna mått mätt. Men nu börjar generationsväxlingen sätta sig och i dagsläget ser Spanien ruggigt bra ut. Spanien ställs mot Albanien, Kroatien och Italien i grupp B.

Odds Fotbolls-EM 2024: Spanien

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Spanien.

Odds på Spanien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Spanien: Vinnare grupp B 1,33
Spanien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 6,50

Spaniens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Spaniens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Spaniens Grupp - Fotbolls-EM 2024 

Nedan ser du hur det går för Spanien i gruppspelet EM 2024.

Spanien styrkor

  • Tekniskt skickliga
  • Kontrollera matcher

Spaniens fotbollslandslag har genom åren byggt upp en imponerande repertoar av styrkor som har bidragit till deras stora framgångar. Vad som sticker ut allra mest är förmodligen spelarnas tekniska skicklighet. De är bland de bästa i världen på att kontrollera och passa bollen med precision i trånga ytor. Det är få landslag i världen som är lika skickliga på att kontrollera spelet genom att ha ett högt bollinnehav. Dessutom har Spanien en djup trupp med många talangfulla spelare på varje position, vilket är en viktig faktor i mästerskap där matchandet är intensivt.

Spanien svagheter

  • Fysiskt starkt motstånd
  • I en generationsväxling

Historiskt sett har Spanien haft det tufft mot lag som är fysiskt starkare. Det händer även att Spanien får det svårt att bryta igenom välorganiserade defensiva lag som försvarar med många spelare i och runt eget straffområde. Trots det höga bollinnehavet kan alltså spanjorerna ha svårt att hitta nätet när motståndarna lägger allt fokus på att försvara sig.

Spaniens väg till EM

I kvalet behövde Spanien ta sig an Skottland, Norge, Georgien och Cypern – vilket man gjorde med bravur. På totalt åtta matcher gjorde spanjorerna 25 mål framåt och släppte enbart in fem. I slutändan vann man alltså gruppen överlägset och det fanns egentligen aldrig någon oro i det spanska lägret. Ett väl genomfört kval av Spanien gav dom en plats i sommarens stora mästerskap.

Läs mer om det spanska landslaget på deras officiella hemsida: https://rfef.es/es

Spanien EM-historik

Spaniens första officiella landskamp ägde rum den 28:e augusti 1920 mot Danmark under OS-turneringen i Belgien. Även om danskarna vann denna match med 1-0 har den spanska fotbollshistorien kommit att bli något väldigt unikt. Nationen har vunnit VM-guld en gång samt EM-guld tre gånger. Spanien dominerade världsfotbollen mellan 2008-2012 då man vann två av sina EM-guld samt sitt VM-guld. Landets främsta målskytt genom tiderna är David Villa med sina 59 mål. Flest landskamper har mittbacken Sergio Ramos gjort med sina 180 framträdanden.

FAQ Spanien EM 2024

Få svar på frågor om Spanien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Spanien i EM 2021?

Spanien slutade tvåa i sin grupp bakom Sverige. I slutspelet slog de ut Kroatien i åttondelen, vann på straffar mot Schweiz i kvarten, även i semin mot Italien gick det till straffläggning där Bonucci och co drog det längsta strået.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Spanien

Måndag 24 juni 2024

21:00 Albanien - Spanien


Söndag 30 juni 2024

21:00 Spanien - 3ADEF


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback