Annons

Serbien - Fotbolls-EM 2024

Uppdaterad
Michael.Pettersson Michael.Pettersson
Med en lång bakgrund i sport- och bettingbranchen har jag med glädje hamnat hos Betting.se för att fortsätta leverera vinnande speltips och andra intressanta texter för odds och spel. Fotboll är den sport som ligger hjärtat närmast men jag har även en framgångsrik period som oddssättare på svensk hockey, hos ett av Sveriges största spelbolag.
Visa mer
Show less

Spelschema, Serbien

Söndag 16 juni 2024

21:00 Serbien - England


Torsdag 20 juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tisdag 25 juni 2024

21:00 Danmark - Serbien


Hela spelschemat

Serbiens fotbollslandslag fortsätter att utvecklas och strävar efter framgång på den internationella scenen när sommarens stora mästerskap kommer bjuda på Odds EM 2024 och mycket spänning. Den generation av serbiska spelare vi ser idag är den mest talangfulla på länge – om inte någonsin. Truppen består av spelare som tillhör eller har tillhört några av Europas allra bästa klubbar. Det serbiska landslaget har kvaliteten för att gå långt i sommar, men i en grupp med England, Danmark och Slovenien finns det inget rum för misstag eller dåliga prestationer.

Serbien: Odds Fotbolls-EM 2024

I tabellen nedan går vi igenom Odds EM 2024 på Serbien.

Odds på Serbien Fotbolls-EM 2024 Högsta odds Spelbolag
Serbien: Vinnare grupp C 9,20
Serbien: Vinnare Fotbolls-EM 2024 80,00

Serbiens gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du Serbiens alla gruppspelsmatcher i Fotbolls-EM 2024.

Gruppspel: Omgång 1

Gruppspel: Omgång 2

Gruppspel: Omgång 3

Serbiens Grupp - Fotbolls-EM 2024

Nedan ser du hur det går för Serbien i gruppspelet EM 2024.

Serbiens styrkor

  • Stark defensiv
  • Individuellt skickliga

Serbien är ett landslag med många spelare som individuellt skickliga spelare som dessutom hanterar det fysiska spelet på ett bra sätt. I första hand är Serbien ett offensivt lag där mittfältarna med stjärnan Sergej Milinkovic-Savic i spetsen och anfallarna har förmågan att utmana och skapa oreda hos motståndarförsvaret. De är bekväma med att styra spelet och ha ett högt bollinnehav, men de är även trygga med att ligga lågt och göra det svårt för motståndarna. Med andra ord kan det serbiska landslaget anpassa sig efter motståndet. En stabil defensiv, en kreativ offensiv med stjärnnamn som Vlahovic, Tadic och Mitrovic och talangfulla individer beskriver Serbien bra.

Serbiens svagheter

  • Drar på sig mycket varningar
  • Stundtals ovårdade

När det går bra för Serbien kan det gå riktigt bra – när det går dåligt kan det gå riktigt dåligt. Även om det inte stämmer fullt ut så är Serbien ett landslag som blandar i sina prestationer. I motgångar har laget en tendens till att tappa fokus på matchen och istället lägga energi på sådant som inte hjälper dem. Vissa spelare är dessutom benägna att dra på sig onödiga kort och i ett mästerskap där varje match är livsviktig kan det kosta dyrt.

Serbiens väg till EM 2024

Serbien tog sig till EM genom att komma tvåa i sin EM-kvalgrupp där Ungern, Montenegro, Litauen och Bulgarien var motståndet. I det stora hela stod serberna för ett stabilt kval där andraplatsen aldrig riktigt var hotad. Aleksandar Mitrovic stod för målen och Dusan Tadic stod för assisten och än så länge verkar det vara frid och fröjd i det serbiska lägret. Även om vägen till EM 2024 inte var speciellt svår är det en stor framgång för Serbien som länge har längtat efter att delta i ett Europamästerskap.

Serbiens EM-historik

Serbiens fotbollslandslag spelade sin första officiella match som självständig nation den 12 januari 2007 mot Tjeckien. Sedan dess har man strävat efter utveckling och framgång. De senaste åren har Serbien tagit stora kliv och idag är man en seriös utmanare i diverse kval och turneringar. På FIFA-rankningen ligger man numera på 28:e plats efter år av bra resultat. Laget har tränats av Dragan Stojkovic sedan 2021. Backlegendaren Branislav Ivanovic har med sina 105 landskamper gjort flest matcher för det serbiska landslaget.

FAQ Serbien EM 2024

Få svar på frågor om Serbien i EM 2024 nedan.

Hur gick det för Serbien i EM 2021?

Serbien kvalificerade sig inte till Europamästerskapet 2021.

Läs våra bästa speltips på EM

Spelschema, Serbien

Söndag 16 juni 2024

21:00 Serbien - England


Torsdag 20 juni 2024

15:00 Slovenien - Serbien


Tisdag 25 juni 2024

21:00 Danmark - Serbien


Spelschema, Odds EM 2024

Kommentarer

Feedback