Reklam

Fotbolls EM - Grupp E: Odds, Speltips & Fakta

Sverige spelar i grupp E och givetvis hoppas vi på en ny svensk framgång under Janne Andersson. Det svenska laget ser intressant ut med några unga spelare på väg att slå igenom ordentligt med framförallt Dejan Kulusevski och Alexander Isak i spetsen. Båda har under den gångna säsongen gjort riktigt bra ifrån sig i sin respektive klubblag och ligor. Men det är en tuff grupp där Spanien är klara favoriter samtidigt som Polen har ett lag fullt av bra spelare med Bayern Münchens Robert Lewandowski som kapten och fanbärare.

Odds vinnare grupp E

Landslag Högsta odds Spelbolag
Spanien 1,36
Sverige 7,00
Polen 7,00
Slovakien 17,00

Speltips vinnare grupp E

Spanien är klara favoriter och förväntas vinna gruppen relativt komfortabelt. Dessutom spelar de samtliga matcher på hemmaplan. Där det var bestämt till en början att de skulle spela i Baskiens Bilbao men med det rådande världsläget har alla matcher som spelas på spansk mark istället blivit flyttade till Sevilla och arenan, Estadio La Cartuja de Sevilla. Stödet från hemmafansen lär därmed bli starkt för det spanska landslaget på läktarna.

Det spanska laget är för starkt för att inte vinna denna grupp, framförallt med hemmastödet. Vi hoppas givetvis Sverige kan stå för en skräll i premiären men det blir oerhört tufft. Sverige har hotat och tagit både poäng och segrar mot Spanien på hemmaplan och var nära kryss i EM 2008. Men i Spanien känns det tufft och därför tror vi att Spanien också håller för favoritskapet i grupp E.

Spanien vinner grupp E till oddset 1,36

TILL BETSSON

Odds vinnare Grupp E - Dubbelchans

Här får vi chansen att lägga odds på vilka lag som hamnar på antingen plats 1 eller 2 i grupp E.

Plats 1 eller 2 Högsta odds Spelbolag
Polen & Spanien 2,20
Sverige & Spanien 2,37
Slovakien & Spanien 7,00
Polen & Sverige 17,00
Polen & Slovakien 26,00
Slovakien & Sverige 34,00

Speltips vinnare grupp E - Dubbelchans

Vi tippar att det blir Spanien & Sverige som hamnar på plats 1 & 2 i Grupp D efter att alla matcher spelats.

TILL BETSSON

Odds på vilka lag som hamnar på plats 1 & 2 - Korrekt resultat

Här lägger vi odds på vilka lag som hamnar på plats 1 och plats 2.

Plats 1 och 2 Högsta odds Spelbolag
1: Spanien, 2: Polen 2,62
1: Spanien, 2: Sverige 3,25
1: Spanien, 2: Slovakien 9,00
1: Polen, 2: Spanien 10,00
1: Sverige, 2: Spanien 13,00
1: Slovakien, 2: Spanien 21,00
1: Polen, 2: Sverige 34,00
1: Sverige, 2: Polen 34,00
1: Polen, 2: Slovakien 51,00
1: Sverige, 2: Slovakien 67,00
1: Slovakien, 2: Polen 67,00
1: Slovakien, 2: Sverige 81,00

Speltips Plats 1 & 2 Grupp E - Korrekt Resultat

Spanien kommer vinna grupp E. Det är inget snack om saken. Däremot är det ovisst huruvida Sverige eller Polen kniper plats 2. Vi tror helhjärtat att det blir Sverige och lägger ett spel på att Spanien hamnar på plats 1 medan Sverige hamnar på plats 2.

TILL BETSSON

Odds att kvalificera sig från grupp E

Landslag Högsta odds Spelbolag
Spanien 1,01
Sverige 1,45
Polen 1,45
Slovakien 2,50

Speltips att kvalificera sig från grupp E

Att Spanien tar den ena platsen från grupp E känns självklart och allt annat än åttondelsfinal för spanjorerna vore en rejäl överraskning. Polen och Sverige gör enligt oddsen upp om andraplatsen medan Slovakien förväntas komma sist i gruppen.

Sverige har varit starka under Janne Andersson men Polen är ingen lätt motståndare, snarare tvärtom. Laget hade det tufft i VM 2018 men har spelare av rang. Samtidigt har Sverige en solid defensiv grund och offensiven ser allt mer intressant ut med både spets och bredd. Alexander Isak, Marcus Berg, Robin Quaison, Emil Forsberg, Dejan Kulusevski, Victor Claesson, Sebastian Larsson gör upp om fyra offensiva platser.

Vi tippar att Sverige slår Polen i andra mötet och tar sig vidare tillsammans med Spanien från grupp E.

Spanien och Sverige kvalificerar sig från gruppspelet till oddset 1,03 och 1,45.

TILL BETSSON

 Odds på att hamna sist i Grupp E

Landslag Högsta odds Spelbolag
Slovakien 1,66
Sverige 4,00
Polen 4,50
Spanien 26,00

Speltips Hamnar sist i Grupp E

Slovakien kommer få åka på tufft motstånd i alla matcher. Som bäst ser vi att dem kryssar en match. 1.66 i odds är alldeles för högt för något så sannolikt. Vi spelar Slovakien som det lag som hamnar på plats 4 i Grupp E.

TILL BETSSON

Analys grupp E

Spanien är de givna favoriterna och ett av de sex lag som förväntas vara med och slåss om segern i EM 2021. Visst är det spanska landslaget inte lika fyllt av världsstjärnor som de var under glansåren när de vann EM 2008, VM 2010 och EM 2012. Men med tanke på att de spelar sina gruppspelsmatcher i Spanien, och har ett väldigt starkt kollektiv med mycket spets, talar mycket för att de också vinner grupp E.

Polen har Robert Lewandowski och flera andra stjärnor men hade det tufft i VM 2018 och gick inte vidare från gruppen trots en på förhand komfortabel lottning. Samtidigt finns det fortfarande kvalité att kunna ta sig vidare och Sverige måste göra en toppmatch för att slå polackerna.

Vi hoppas givetvis på svensk succé och det finns mycket som talar för att så kan bli fallet. Alexander Isak har haft en strålande säsong i Real Sociedad och Dejan Kulusevski är Sveriges näste storstjärna. Lägg till stjärnor som Forsberg och Lindelöf. Därför ser det svenska landslaget minst sagt intressant ut och det är också det sista mästerskapet för spelare som Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Gustav Svensson.

Så avgörs grupp E

 • Måndag 14:e juni kl 18:00 Polen – Slovakien (Sankt Petersburg)
 • Måndag 14:e juni kl 21:00 Spanien – Sverige (Sevilla)
 • Fredag 18:e juni kl 15:00 Sverige – Slovakien (Sankt Petersburg)
 • Lördag 19:e juni kl 21:00 Spanien – Polen (Sevilla)
 • Onsdag 23:e juni kl 18:00 Slovakien – Spanien (Sevilla)
 • Onsdag 23:e juni kl 18:00 Sverige – Polen (Sankt Petersburg)

De största stjärnorna i grupp E

Spanien är ett av de mest stjärnspäckade lagen i detta VM och laget såg otroligt starka ut i kvalet och Nations League. Med världsstjärnor som Mikel Oyarzabal, Rodri, Koke, Álvaro Morata och Marcos Llorente finns det kvalité så det räcker och blir över. Lägg till spelare som Aymeric Laporte och Gerard Moreno och det finns en hel drös av kvalité i truppen. Målvakten David de Gea hade ett tufft VM 2018 och har inte övertygat i Manchester United under säsongen. Är det han som tränare Luis Enrique ger förtroende i målet i premiären mot Sverige eller blir det Bilbaos målvakt Unai Simón?

Sverige har ett starkt lag i EM med spelare som Leipizigs Emil Forsberg, Real Sociedads Alexander Isak och Manchester Uniteds Victor Lindelöf. I tillägg är givetvis Juventus Dejan Kulusevski en spelare som det finns mycket förväntningar på efter den lyckade säsongen i Juventus. Men det är laget som ska göra det för Sverige vilket varit den stora faktorn till framgångarna under tränare Janne Andersson.

Polen har en av turneringens största stjärnor Robert Lewandowski som är kapten och den absolut största stjärnan i laget. Men det finns mycket annan kvalité i laget som Napolis Piotr Zielinski, Juventus förstemålvakt Wojciech Szczesny, Marseilles anfallare Arkadiusz Milik och Southamptons mittback Jan Bednarek. Polen har ett starkt lag med många bra spelare.

Slovakiens största stjärna genom tiderna är Marek Hamsik som minst sagt varit omskriven i svenska medier efter hans övergång till IFK Göteborg och han kommer givetvis finnas med i EM-truppen. Men lagets mest värdefulle spelare är utan tvekan mittbacken Milan Skriniar, till vardags i Inter. Andra spelare att hålla koll på är Napolis Stanislav Lobotka, Kölns Ondrej Duda och Fulhams målvakt Marek Rodak.

Om Estadio de La Cartuja

 • Byggd: 1999
 • Stad: Sevilla, Spanien
 • Antal åskådare: 60 000

Matcher som avgörs på Estadio de la Cartuja

 • Måndag 14 juni kl. 21:00: Spanien -Sverige
 • Lördag 19 juni kl. 21:00: Spanien – Polen
 • Onsdag 23 juni kl. 18:00: Slovakien – Spanien
 • Söndag 27 juni kl. 21:00: Åttondelsfinal 4 (Vinnare grupp B-Trea grupp A/D/E/F)

Om Sankt Petersburg stadion (Zenit Stadium)

 • Byggd: 2017
 • Stad: Sankt Petersburg, Ryssland
 • Antal åskådare: 68 000

Matcher som avgörs på Sankt Petersburg stadion (Zenit Stadium)

 • Måndag 14 juni kl. 18:00: Polen – Slovakien
 • Fredag 18 juni kl. 15:00: Sverige – Slovakien
 • Onsdag 23 juni kl. 18:00: Sverige – Polen
 • Torsdag 29 juni kl. 18:00: Åttondelsfinal 7 (Flyttas till Wembley)

Kommentarer

Feedback