Annons

Melodifestivalen 2023 Odds – Vem vinner i år?

Odds på Melodifestivalen 2023 är nu här. Vi på Betting.se går igenom allt du behöver att veta om Melodifestivalen odds 2023. Vi jämför Mello odds på vinnare och guidar dig genom betting på finalen med vinnarodds till deltagare. Se favoriter att vinna i Melodifestivalen 2023 - så häng med!

Spela på Melodifestivalen hos Expekt

Odds på Melodifestivalen 2023

Vem som ska vinna finalen i Melodifestivalen 2023? I tabellen nedan går vi igenom vinnarodds på Melodifestivalen 2023. Ju lägre odds ett bidrag har, desto större chans har detta bidrag enligt spelbolagen att vinna Melodifestivalen 2023 - och som du säkert ser är Loreen storfavorit att vinna finalen.

Speltips: Loreen vinner Melodifestivalen 2023

Det råder inget tvivel om att det blir Loreen som vinner finalen av Melodifestivalen 2023, det högsta odds som just nu erbjuds är blygsamma 1,10 vilket motsvarar cirka 90% chans. Största utmanarna är norrmännen Marcus & Martinus som under en kort period faktiskt var favoriter att vinna tävlingen - men detta var innan Loreen framträdde med sitt bidrag "Tattoo" som redan nu blivit en klassiker i de svenska stugorna.

Det är väldigt ovanligt att en förhandsfavorit inför finalen inte vinner, särskilt när favoritskapet är så pass. Därför tippar vi Loreen som vinnare men rekommenderar att du spanar in H2H odds på finalen av Melodifestivalen. Där går det nämligen att hitta en hel del guldkorn.

LÄGG ODDS

Melodifestivalen final odds 2023 - Head to Head

Head 2 head är en populär spelform som innebär att du ska tippa vilket av två bidrag som får bästa slutplacering i finalen av Melodifestivalen 2023. Här gäller det dock att vara på sin vakt och inte gå i den klassiska fällan att gå på vilket bidrag som har flest visningar på Youtube eller flest strömning på Spotify. Röstningssystem är mer komplext än så; vi har ju både en internationell jury och nationellt röstsystem som gör att alla åldersgrupper räknas lika mycket. 

Spelare Högsta odds Spelbolag
Loreen 1,08
Marcus & Martinus 7,00
Spelare Högsta odds Spelbolag
Mariette 2,50
Kiana 1,50
Spelare Högsta odds Spelbolag
Panetoz 1,75
Paul Rey 2,00
Spelare Högsta odds Spelbolag
Tone Sekelius 1,60
Mariette 2,25
Spelare Högsta odds Spelbolag
Panetoz 1,50
Kiana 2,50
Spelare Högsta odds Spelbolag
Nordman 1,48
Paul Rey 2,55
Spelare Högsta odds Spelbolag
Loreen 1,03
Maria Sur 10,0
Spelare Högsta odds Spelbolag
Smash into Pieces 1,57
Maria Sur 2,30
Deltagare Högsta odds Spelbolag
Jon-Henrik Fjällgren 1,20
Theoz 4,25


   

  Spelbolagens favoriter: Topp i Melodifestivalen 2023

  Det råder ingen, eller väldigt liten, tvekan att Loreen vinner Melodifestivalen 2023 och därmed får representera Sverige i ESL – faktum är att Loreen redan nu har lägst Eurovision odds av alla, trots att hon ännu inte kvalificerat sig. Det är dock helt öppet om vem som kniper de övriga topp 3 platserna. Här nedanför har vi listat de största favoriterna att hamna hamna topp i Melodifestivalen.

  Hitta Melodifestivalen 2023 odds för finalen 

  Artist Högsta odds Spelbolag
  Loreen 1,01
  Marcus & Martinus 1,18
  Smash into Pieces 1,65
  Maria Sur 2,25
  Jon-Henrik Fjällgren 6,00
  Nordman 14,0

  Nordman kvalificerade sig som bekant via Andra chansen eller det som nu för tiden kallas; Semifinal. Det har tidigare bara hänt en gång att ett bidrag från andra chansen gått hela vägen, nämligen Robin Stjernberg år 2013. Med det sagt; Nordman är inte helt chanslösa att nå en topp 3 placering. Det kan rent av vara en fördel att gå via semifinalen. Låten får extra exponering och kanske sätter sig lite extra i huvudet på den breda massan. Det som talar emot att Nordman hamnar topp 3 i Melodifestivalen är att han sjunger på svenska, det är sällan något positivt för den internationella juryn. 

  Jon-Henrik Fjällgren var länge rankad som tredjehandsfavorit men har nu hamnat på efterkälken. Chansen att gå hela vägen är nära till noll men en topp 3 plats i Melodifestivalen lever fortfarande. Sex gånger pengarna får man hos Unibet vilket innebär cirka 17% chans. Mest troligt hamnar han med andra ord precis utanför topp 3. 

  odds för Melodifestivalen

  Maria Sur, den ukrainska sångfågeln, var under en period favorit att vinna hela tävlingen men är nu alltså inte ens favorit att hamna topp 3 i Melodifestivalen. Det går snabbt i sångtävlingar, särskilt när vi har en internationell jury som har ett oproportionerligt stort inflytande. Kan vinden vända igen för Maria Sur? En topp 3 plats är i alla fall inom räckhåll. 

  Apropå att det svänger snabbt. Smash into Pieces var långt ifrån favoriter att gå vidare från sin deltävling - nu är de helt plötsligt favoriter att hamna topp 3 i Melodifestivalen. Rock ´n roll är en knepig genre som kan bli både fågel och fisk. Och än är det inte klart, många som ska säga sitt innan en topp 3 placering är säkrad för våra kära örebroare. 

  Loreen tillsammans med Marcus & Martinus är väldigt stora favoriter att hamna topp 3. Loreen att bli topp 3 ska vara 1% ränta, däremot kan mycket hände med Marcus & Martinus. De är jättestora favoriter att nå topp 3 i Melodifestivalen men helt klara är de definitivt inte.

   Spela på topp 3 i Melodifestivalen hos Unibet

  Betta på Melodifestivalen 2023

  Om du gillar att betta på odds på Melodifestivalen 2023 kan det vara bra att hålla koll på hur röstningen går till. Redan förra året infördes ett nytt röstningssystem i Melodifestivalen. Tittare har möjlighet att både ringa in samt hjärtrösta via Melodifestivalens röstningsapp. Det går att rösta upp till fem gånger per bidrag – antingen via ovannämnda app eller appen Mello United. Vill du jämföra odds och hitta bäst odds till finalen hos spelbolagen, spela på Melodifestivalen 2023 final odds:

  1. Klicka på det odds du vill lägga (våra länkar tar dig direkt till korrekt sida hos operatören).
  2. Skapa ett konto om du inte redan har ett konto, de bettingsidor som har högst odds på Melodifestivalen har också betting utan registrering (registrering med BankID).
  3. Fyll i de odds du vill placera, innan du lägger ett odds kan det vara bra att läsa igenom våra speltips och analyser på denna sida.
  4. Håll tummarna för att ditt odds går in.

  Odds hos Unibet

  100% upp till 500 kr välkomstbonus i sport

  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs recension
  100% upp till 500 kr i sportbonus
  Svensk gigant inom betting
  Specialodds på film och politik
  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

  Det blev en riktig nagelbitare i den senaste Mello finalen där Anders Bagge ledde efter att svenska folket röstat men efter att juryn sagt sitt var det till slut Cornelia Jacobs som drog det längsta strået och blev vinnare av Melodifestivalen 2022. I vinter ska en ny vinnare utses, och det finns mängder av stjärnor att välja bland. Frågan är om det blir ett etablerat namn eller en skräll som blir vinnare av Melodifestivalen 2023?

  Vem vinner Melodifestivalen 2023?

  Nedanför har vi samlat alla melodifestivalen 2023 deltagare som är klara för melodifestivalens final. 

  Where You Are (Sávežan) – Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods

  Det sägs att det första och sista startnumret är viktigast, så nog får man säga att Jon Henrik dragit jackpott i finalen. Perfekt att sparka igång finalen i Mello med ett uppåtnummer. Men trots denna fördel spås Jon Henrik Fjällgren hamna på en fjärdeplats enligt oddsen.  

  Rhythm Of My Show – Tone Sekelius

  Det blir en bottenplacering för Tone, om du frågan oddssättarna i alla fall, något med toppskiktet att göra har hon i alla fall inte. En intressant iakttagelse är att samtliga låtar från semifinalen spås ett bättre öde. Något märkligt kan tyckas med tanke på att Tone gick direkt till final från deltävling 1.

  One Day – Mariette

  Det här blir mest troligt en sistaplats för Mariette. Hon fick blygsamma 56 poäng i deltävling 4 vilket var blott en poäng från att bli utslagen. Nu gick hon den långa vägen via semifinalen och lyckades sno åt sig den sista och fjärde finalplatsen. Låt oss konstatera att hon ”hänger löst”.

  Air – Marcus & Martinus

  Var under en period favoriter att vinna hela Melodifestivalen men fick ge över favoritskapet till Loreen och nu tycks det, åtminstone enligt oddsen, vara en uppgörelse om andraplatsen.

  On My Way – Panetoz

  Skrällde sig direkt till final i deltävling 2 med en riktigt trevligt uppåtnummer. Kommer dock varken blanda sig in i botten eller toppen vilket gör detta till en ren mellanakt. Men som sagt, en trevlig sådan.

  Never Give Up – Maria Sur

  Många hade höga förväntningar på Maria Sur som har en enorm sångröst. Vann ukrainska ”The voice” förra året vilket vittnar om den enorma potential som finns. Tyvärr är låten inget som riktigt går hem hos den svenska publiken men den internationella juryn kan mycket väl ge bort en del stödröster. Inte omöjligt att vi får se ukrainskan på podiet.

  Six Feet Under – Smash Into Pieces

  Har seglat upp som tredjehandsfavorit hos Unibet, något otippat får man ändå säga. Men numret är unikt och en frisk fläkt. Det brukar uppskattas av så väl jury som publik.

  Where Did You Go – Kiana

  Även Kiani får tampas nere i bottenträsket. Räddades av startnummer ett i deltävling 4, men nu hamnar hon i taskigt till.

  Släpp alla sorger – Nordman

  Överraskade något i semifinalen och har nu momentum. Låten sätter sig mer och mer, och med tanke på att Nordman gjorde rent hus i semifinalen så... en fjärdeplats är inte omöjligt.

  Tattoo – Loreen

  Det spelar nog inte så stor roll vilket startnummer Loreen har i finalen av Melodifestivalen. Hon lär vinna oavsett vad. Förväntningarna är skyhöga och hon har uppenbarligen svenska folkets stöd. Frågan är hon den internationella juryn ställer sig till bidraget?

  Över 1,2 miljoner visningar av Tattoo på Youtube ger oss i alla fall en fingervisning om hur den finalen kommer sluta.

  Mer av dig – Theoz

  Tråkigt för Theoz att hamna direkt efter kvällens huvudnummer. Kan mycket väl drunkna i Loreens stjärnglans. Trots att årets låt, mer av dig, är lite svängigare än förra årets succénummer så verkar den inte riktigt gå hem i stugorna.

  Royals – Paul Rey

  En riktigt bra startnummer. Publiken har hämtat sig efter Loreens show och inser att detta är det sista numret som framträder (förutom vinnaren). Kommer garanterat få en del extra applåder som kan smitta av sig på både jury och röstande publik.

  Spelbolag med bäst odds till Melodifestivalen 2023

  Ännu är oddsen på Melodifestivalen inte släppta. Föregående år har dessa svenska spelbolag haft högst odds på Melodifestivalen.

  100% upp till 500 kr välkomstbonus i sport

  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs recension
  100% upp till 500 kr i sportbonus
  Svensk gigant inom betting
  Specialodds på film och politik
  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Villkor och krav:  Referera till Unibet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Gäller nya kunder. Välkomstbonusens värde är max 500 kronor. Min insättning 100 kr.

  100% gratisspel upp till 1500 kr

  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs recension
  Support dygnet runt
  Bra utbud på inhemska ligor
  Generös välkomstbonus
  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: Inga omsättningskrav på vinster eller insättning.

  Ytterligare villkor: Giltig för nya spelare vid första insättningen på minst 100 kr. Spelet lagt med min. 1,80 odds matchas upp till 1500 kr och gratisspelet betalas ut efter att spelet är avgjort. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Erbjudandet gäller fr.o.m. 17.12.21.
  Villkor och krav:  Referera till Expekt för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+. Giltig för nya spelare vid första insättningen. Min insättning 100 kr.

  Välkomstbonus: 500 kr + 100 freespins

  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs recension
  500kr insättningsbonus
  Stort utbud med bra odds
  Användarvänlig sajt
  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 35x omsättningskrav på casino, freespins gäller Book of Dead. 6x omsättningskrav på sport, min. odds 1.80. Giltig i 60 dagar

  Villkor och krav:  Referera till Betsson för T&C I sin helhet gällande detta erbjudande18+, Gäller nya kunder, Maxbonus 500 kr & 100 freespins värde 1 kr per snurr. Min insättning 100 kr.

  100% upp till 1000 kr

  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs recension
  Betting med enkel registrering
  Ingen störig reklam via SMS eller e-post
  Helt skattefria vinster
  Innehåller reklamlänk | 18+ år, spela ansvarsfullt, stodlinjen.se, spelpaus.se.
  Läs fullständiga regler och villkor här.
  Omsättningskrav: 20.00x bonus till minsta oddset 1,50.Om du utnyttjar den maximala bonusen måste du därför omsätta 20000 kr inom 60 dagar innan det går att göra ett uttag.

  Villkor och krav:  Referera till SpeedyBet för T&C I sin helhet gällande detta erbjudandeEndast en välkomstbonus per svenskt personnummer är tillåten. Detta erbjudande gäller endast för nya spelare som gör en insättning och är över 18 år.

  Vill du lära dig mer om betting på underhållning?

  Kolla in vår sida om betting på underhållning och specialer.

  Vanliga frågor om Melodifestivalen betting odds 2023

  Här har vi samlat de vanligaste frågorna om betting på Melodifestivalen 2023

  Var hittar jag odds på Melodifestivalen 2023?

  Här hittar du alla odds på Mello 2023.

  Kan man betta på Melodifestivalen?

  Sedan 10 år tillbaka går det att betta på Melodifestivalen och intresset blir bara större. Du kan betta på Melodifestivalen på melodifestivalen odds sidan hos betting.se.

  När är finalen i Melodifestivalen?

  Finalen i Melodifestivalen 2023 börjar klockan 20.00 den 11 mars 2023.

  Vad vinner man i Melodifestivalen?

  Melodifestivalen vinnaren får representera Sverige i Eurovision Song Contest 2023 som i år äger rum i Liverpool. 

  Vem vinner Melodifestivalen enligt oddsen?

  Loreen är störst favorit enligt oddsen hos spelbolagen att vinna Melodifestivalen 2023, men det är ett jämnt race mellan henne och Maria Sur.

  Feedback