Reklam

Odds och Speltips: Ligue 1 2021/22

I denna artikel så diskuterar vi de potentiella vinnarna av den kommande franska fotbollssäsongen och Odds på Ligue 1. Förra året slutade ju med en överraskning där PSG såg sig omsprungna av Lille SC, något som man knappast lär tillåta den kommande säsongen.

Tanken med artikeln är att du ska få möjligheten att skapa dig en objektiv och adekvat bild av det hela så att du senare ska kunna fatta rättmätiga beslut både när det kommer till odds och dina satsningar.

Läs våra andra oddsanalyser på fotbollsligor!

I listan nedan hittar du länkar till oddsanalyser av andra ligor här på Betting.se

Oddsjämförelse kommande matcher i Ligue 1

Klicka på matchen du vill jämföra odds för i tabellen nedan.

Odds vinnare av Ligue 1

Vinnare Ligue 1 Högsta odds Spelbolag
Paris Saint Germain 1,10
Lyon 21,00
Marseille 31,00
Monaco 31,00
Lille 36,00
Nice 41,00
Rennes 91,00
Lens 201,00
Saint-Étienne 201,00
Montpellier 251,00
Angers 751,00
Bordeaux 751,00
Brest 751,00
Lorient 751,00
Metz 751,00
Nantes 751,00
Reims 751,00
Strasbourg 1 001
Clermont 1 201
Troyes 1 501

Speltips Vinnare av Ligue 1

I skrivandes stund så ligger en övergång av världens (kanske) bästa spelare i form av Lionel Messi från de spanska giganterna F.C Barcelona till den finansiellt starka och stjärnspäckade Paris Saint Germain eller PSG som den oftast benämns för bland gemene man.

Med tanke på den stjärnspäckade trupp som man för närvarande förfogar över, särskilt där trion Mbappe, Neymar och den nästintill påskrivna Messi, så är det ganska givet var bucklan kommer landa nästa säsong.

Förra säsongen så föll ju PSG på målsnöret men i år så lär man knappast upprepa samma misstag, särskilt med tanke på att den Argentinske trollkarlen kommer lägga till en ny dimension till deras anfallsspel som sällan skådats i den Ligue 1 tidigare.

Tabell Ligue 1 21/22

Nedan hittar du en tabell med tonvis av statistik för Ligue 1 2021/22.

Odds Vinnare av skytteligan Ligue 1

För tillfället finns det inga odds på vinnare av skytteligan i Ligue 1.

Speltips Vinnare av skytteligan

Om PSG behåller sin stjärntrio i form av Mbappé, Neymar och Messi så är det ganska givet att en av dessa får kora sig som skytteligavinnare. Vårt tips är att Messi kammar hem det hela, särskilt med tanke på hans förmåga att individuellt ta sig förbi även de mest samspelta försvaren i ligan.

Bäst spelbolag med odds på Ligue 1

Nedan listar vi de spelbolag som oftast har bäst odds på Ligue 1. Här hittar du en fullständig lista med alla svensklicensierade spelsidor med odds.

100 SEK freebet

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
100 SEK freebet
Svensk gigant inom betting
Specialodds på film och politik
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Ytterligare villkor: 18+ | Endast nya spelare | Min. insättning: 100 kr | 100 SEK freebet | www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Nya med sportbok
Smidig i mobilen
Stort oddsutbud
Ytterligare villkor: 18+. Endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. Min. odds 1,6. 90 dagar för aktivering. Spela ansvarsfullt. Stodlinjen.se

100 kr freebet i välkomstbonus! Bäst i mobilen
Hög trovärdighet
Ytterligare villkor: 18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor här.

Hämta spelkrediter här!

18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Läs recension
Regler och villkor gäller
Ansvarsfullt spelande
18+ åldersgräns
18+ | Regler & Villkor gäller | Spela ansvarsfullt | www.stodlinjen.se
Ytterligare villkor: Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Hur spelas Ligue 1?

Den franska Ligue 1 är en liga som lyft sig ur askan likt legenden om fågeln Fenix. Från att se sina bästa spelare bli lockade över till de andra europeiska ligorna så har det hela vänt och i skrivandes stund så håller PSG att färdigställa kontraktet för en av världens bästa spelare i modern tid, Lionel Messi!

Den franska Ligue 1 grundades under 1932 och gick under namnet National, något som man sedan valde att ändra till Division 1 för att slutligen under 2002 bytta till den nuvarande namnet, nämligen Ligue 1.

Saint-Ètienne är för närvarande den franska fotbollsligans med framgångsrika, där man stoltserar med 10 ligatitlar, strax åtföljt av PSG och Marseille med 9 titlar vardera. Ligue 1 utgörs för närvarande av 20 lag, där 19 återfinns i Frankrike, samtidigt som ett kommer från kungariket Monaco.

Man spelar mot varandra under 38 matcher där lagen möter varandra en hemma/bort. Pokalen som man spelar om heter L'Hexagoal där Ligue 1 enligt UEFA rankas för närvarande som den 5:e bästa fotbollsligans i Europa efter Serie A, La Liga, Premier League och Bundesliga.

Det lag som vinner Ligue 1 inklusive den som kommer 2:a får direktplats till gruppspelet av Champions League. Laget som kommer 3:a får kvala till Champions League medan 4:an kvalificerar sig direkt för gruppspel i Europa League.

De två lagen vilka slutade sist och näst sist flyttas med till Ligue 2, samtidigt som laget som slutar på plats 18 får möta 3:an i Ligue 2 om en plats i form av dubbelmöte i den franska högsta fotbollsligan.

Vad får vinnaren av Ligue 1?

Förutom äran och en respektabel prispott så får Ligue 1 en direktbiljett till Champions League, något som alla lagen strävar efter, främst på grund av att eftersom de stora pengarna återfinns just i Champions League.

Intressant fakta om Ligue 1

Här nedan så har vi samlat in intressant fakta som vi anser att du som spelare bör ha kännedom om:

  • Grundades 1930
  • Innehar för närvarande 20 lag
  • Nuvarande mästare (säsong 20/21) Lille S.C
  • Flest titlar innehas av Saint-Étienne i form av 10 titlar
  • Flesta matcher har spelats av målvakten Mickaël Landreau
  • Flest mål har prickats in av Delio Onnis i form av 299 mål
  • Andra namn på ligan som ofta används är Ligue 1 Uber Eats
  • Ligan har även haft namn som National & Division 1

Notera att vi har valt att avgränsa oss för att undvika att tråka ut dig med fakta som du ej behöver ha kännedom om för att lyckas med ditt spelande.

Kommentarer

Feedback